سرفصلها
فصل اول (نظری)
1 ساعت و 21 دقیقه
- نقشه راه
- مقدمه
- انواع میکروفون از دید تکنولوژی ساخت
- انواع میکروفون از دید شکل ظاهر و Interface
- انواع میکروفون از دید Polar Pattern
فصل دوم (نظری)
1 ساعت و 9 دقیقه
- نکات مهم استفاده از Audio Interface
- نکات مهم استفاده از Preamp
- نکات مهم استفاده از Inline Preamp
- همه چیز در مورد Recorderها
- کابلها، سوکتها و اتصالات دنیای صدا
- انواع DAW و نکات پیرامون آنها
- هدفونهای مانیتورینگ
فصل سوم (نظری)
1 ساعت و 18 دقیقه
- استراتژی نسبت به فرکانسهای صدا
- Bit Depth و Sample Rate
- فرمت WAV
- فرمت MP3
- فرمت FLAC
- فرمت AIFF
- فاصله و موقعیت میکروفون
- تکنیک زاویه دهی به میکروفون
- پاپ فیلتر
- شاک مانت
- قورت دادن بزاق جلوی میکروفون
- ملچ ملوچ کردن هنگام ضبط وکال
- صاف کردن صدا
- روش Gain Staging استاندارد
- Signal Chain مجازی و حقیقی
- مبانی دی-نویز
- مبانی دی-هیس
- مبانی کمپرسور
- مبانی EQ
- مبانی دی-برث
- مبانی دی-کرکل
- مبانی دی اِسِر
- استانداردهای Loudness صدا
فصل چهارم (نظری)
1 ساعت و 13 دقیقه
- مقایسه هدفون با مانیتور
- معرفی میکروفونهای معروف و مناسب برای کار
- نکات ضبط وکال با گوشی موبایل
- مبانی کاربرد هوش مصنوعی در پردازش وکال
فصل پنجم (نظری)
1 ساعت و 11 دقیقه
- نکات مهم Reverberation
- نکات مهم Rumble
- جاذبهای صدا
- دیفیوزرهای صدا
- Bass Trapها در صدا
- محاسبات هندسی تریتمنت
- NRC
- ایزولاتور میکروفون
- متریال مناسب آکوستیک
فصل ششم (عملی)
1 ساعت 36 دقیقه
- ضبط صدا با ادوبی آدیشن از صفر
- معرفی و توضیحات EQ
فصل هفتم (عملی)
1 ساعت و 18 دقیقه
- معرفی و کاربرد ابزار کمپرسور
- معرفی و کاربرد ابزار Expander/Gate
- ایجاد رنگ در صدا
فصل هشتم (عملی)
2 ساعت و 8 دقیقه
- روش پردازش صدای عادی در محیط ضبط خوب
- روش پردازش صدای آرام در محیط ضبط خوب
- روش پردازش صدا هنگامی که اثر مجاورت وجود دارد
- روش پردازش صدای بلند با داینامیک رنج بالا
فصل نهم (عملی)
1 ساعت و 39 دقیقه
- پردازش صدای ضبط شده با موبایل در محیط خوب
- پردازش صدای ضبط شده با موبایل در محیط بد
- پردازش صدای ضبط شده در خیابان در داوینچی ریزالو
VOX چیست؟
رکن اصلی تولید محتوای مولتی مدیا نه فقط چیزی است که در مورد آن سخن میگویید؛ بلکه کیفیت و سطحی است که آن محتوا را ارائه میدهید. چه بسا تولیدکنندگان محتوای بسیار خلاقی که ایدههای بینظیری برای ارائه داشتند یا مدرسینی که در جایگاه کاری و حرفهای خود حرفها برای گفتن داشتند؛ اما فقط به دلیل اینکه محتوای آنها کیفیت فنی مطلوبی نداشت جدی گرفته نشدند. VOX به شما کمک میکند رکن مهمی از همین کیفیت فنی را به چنگ آورید.
صدا مهمتر است
یک تولیدکننده محتوا را در نظر بگیرید. کار خود را با حداقل امکانات شروع میکند؛ خودش بهتر میداند که برای بهبود کیفیت فنی محتوای خود ناچار است به مرور ابزار بهتر و حرفهای تری را خریداری کند. چیزهایی مثل:
- خرید یک دوربین بهتر برای افزایش کیفیت تصویر
- خرید یک یا چند منبع نور باکیفیت برای نورپردازی حرفهای ویدیوها
- جمع کردن یک سیستم قوی یا خریداری یک لپتاپ قدرتمند
- یادگیری تدوین، کالر گریدینگ و ... برای استفاده حداکثری از منابع موجود
- و ...
آیا چیزی را فراموش نکردیم؟!
صدا ! بله صدای باکیفیت دقیقا همان رکنی است که به صورت عجیبی همه ما آن را فراموش کرده بودیم. خرید دوربین، نور، دکورهای زیبا، و حتی یادگیری مهارتهای مختلف، همه و همه برای بهبود کیفیت تصویر محتوای ما بود؛ در صورتی که به کیفیت صدا کمترین توجهی نکرده بودیم و انگار نه انگار که اگر صدا از تصویر مهمتر نباشد، کم اهمیتتر هم نیست!
دوره آموزشی VOX دقیقا همین خلاء را پر میکنید و هدف آن این است که برای اولین بار به صورت تخصصی در مورد داشتن صدایی با کیفیت، شفاف و گوشنواز صحبت کند؛ صدایی که کیفیت محتوای شما را نه یک پله، بلکه یک سروگردن ارتقاء خواهد داد.
مدال حرفهای بودن
آیا شما مصداق موارد زیر هستید؟
- برای دکور ویدیوهای خودم هزینه کردم تا حرفهای به نظر برسم
- سعی میکنم اَکتهای یوتیوبرهای معروف را کپی کنم تا Fun و Cool به نظر بیایم
- از میکروفونهای مربعی شکلی که روی سینه نصب میشود استفاده میکنم چون همه استفاده میکنند
- سعی میکنم نورپردازی فلان تولیدکننده محتوا را یک به یک در ویدیوهای خودم کپی کنم
- مدام به این فکر میکنم تا راهی برای برتری نسبت رقبای خودم پیدا کنم
- و ...
لطفا عذاب وجدان نگیرید! همه ما این کارها را کردهایم تا خود را حرفهایتر جلوه دهیم. این یک امر طبیعی برای هر صاحب کسب و کاری است که تلاش کند از تمام راههای ممکن خودش را بهتر کند؛ مخصوصا برای فردی که به هر طریق با مولتیمدیا سروکار دارد تلاش برای بهتر شدن [علاوه بر بهبود محتوا] در بهبود کیفیت ظاهری و فنی آثارش نمود پیدا میکند.
چرا به بهبود صدا فکر نکردیم؟
عجیب است! در بین این همه فاکتور و روش برای بهبود کیفیت محتوای خود، چرا تاکنون به بهبود کیفیت صدا فکر نکردیم؟ صدایی که دقیقا 50% از محتوای ما را شامل میشود آیا سزاوار این نیست که حداقل نصف توجه ما را هم به خود جلب کند؟ جالب اینجاست کمی بالاتر و در سوالاتی که از شما پرسیدیم به خرید میکروفون هم اشاره کردیم؛ اما این خرید بازهم فقط برای ظاهر ماجرا بود و اکثر ما میکروفون میخریم چون بقیه هم این کار را میکنند بدون اینکه از تواناییها و پتانسیل چیزی که خریدیم آگاه باشیم!
حال تصور کنید علاوه بر تصویر با کیفیتی که برای رسیدن به آن تلاش کردید تا خود را حرفهای نشان دهید، محتوای شما دارای صدایی به شدت با کیفیت و تاثیرگذار هم باشد؛ مخاطب با خود چه فکری میکند؟ آیا غیر از این است که در همان لحظه اول متوجه تفاوت سطح کاری شما با دیگر رقیبهایتان خواهد شد؟ آیا غیر از این است که در همان 10 ثانیه نخست از ویدیو/پادکست شما، در ذهن خودش به شما برچسب حرفهای خواهد زد؟
البته جای تعجب هم ندارد! صدا 50% محتوای ماست و ما تا این لحظه از آن غافل بودیم.
چرا جدی گرفته نمیشوم؟
کمی در مورد عجیبترین و شاید مهمترین دغدغه تولیدکنندگان محتوا، مخصوصا کسانی که جوانتر هستند صحبت کنیم. برخلاف چند دهه پیش، در دنیای امروز صرفا تجربه ملاک برتری افراد نسبت به هم نیست؛ بلکه به دلیل آسان شدن دسترسی به اطلاعات حتی افراد بسیار جوان هم میتوانند در یک یا چند شاخه خاص از علم یا هنر، سرآمد باشند.
ماجرای تلخ و عجیب از جایی شروع میشود که همین فرد جوان قصد انتقال علم خود به مخاطبانش را پیدا میکند و به سمت و سوی آموزش دادن سوق داده میشود اما به دلیل کم سن و سال بودن کسی او را جدی نمیگیرد.
در بین تولیدکنندگان محتوای جوان کمتر کسی را پیدا خواهید کرد که مخاطب صحبتهای خودش را قشر بزرگسال و یا حتی میانسال جامعه قرار داده باشد. چرا که بزرگسالان عموما صحبتهای یک نوجوان یا حتی جوان را جدی نمیگیرند. به همین دلیل عموما جوانها مجبور هستند برای هم سن و سالان خودشان محتوا تولید کنند. حال اگر آن جوان محتوایی جدی و مهم در سر داشته باشد تکلیف چیست؟ هیچ!
ظاهر را درست کنید؛ جدی گرفته میشوید
تلخ است؛ اما درست است! کافیست به عنوان یک تولیدکننده محتوای جوان کمی برای خود پرستیژ دست و پا کنید. از نوع لباسهایی که میپوشید تا ادبیات و زبان بدن … ناخودآگاه جدی گرفته خواهید شد و بزرگسالان هم به صحبتهای شما گوش خواهند کرد.
تغییرات به سوی جدی به نظر رسیدن به همینجا ختم نمیشود. اگر جدیترین ظاهر را هم داشته باشید اما کیفیت فنی محتوای شما هنوز هم در رده هم سن و سالان خودتان باشد، آیا در جذب مخاطبان بزرگسال موفق خواهید بود؟
کاری که همه انجام میدهند (حتی هم سن و سالان شما) بهبود کیفیت بصری محتوای خودشان هست. از نورهای RGB و گاها رسمیتر گرفته تا کیفیت بالای تصویر … همه این کارها را انجام میدهند. پس تفاوت شما نیست؟ حال تصور کنید صدای محتوای شما یک سروگردن از دیگر همکارانتان بهتر و حرفهای تر باشد. رقابت را بردید!
لذت شنیدن بهترین حالت صدای خود
تعارف را کنار بگذاریم! همه ما عاشق این هستیم که صدایی رادیوفونیک داشته باشیم و مخاطب بعد از شنیدن ویدیو/پادکست ما پیش خود بگوید “واو! عجب صدای قشنگی داشت”
شاید کمی تقصیر تلویزیون هم هست! فیلمهای دوبله شدهای که ما نگاه میکنیم توسط بهترین دوبلورهای کشور تهیه شدند و با بهترین امکاناتِ ضبط صدا، رکورد میشوند. بنابراین به صورت ناخودآگاه خودمان را با بازیگرهایی که بهترینهای ایران بجایشان صحبت کردند مقایسه میکنیم. حال اگر راهی وجود داشته باشد که بتوانیم صدای خود را حتی از چیزی که هست هم بهتر به گوش مخاطب برسانیم چه میگویید؟
بهترین ورژن صدای خود
بله این امر ممکن است. حتما خوانندگان زیادی را دیدهاید که صدای آهنگهایشان با صدای صحبتهای عادیشان زمین تا آسمان تفاوت دارد. در دنیای موسیقی در مورد این تکنیکها حرف و حدیث فراوان است! اما فراموش نکنیم که ما دنبال خوانندگی نیستیم و با موسیقی هم کاری نداریم؛ و فقط دنبال بهتر کردن کیفیت محتوای خودمان هستیم.
پس اگر کاری کنیم که جنس و کیفیت صدای ما از چیزی که واقعا هست بهتر به نظر برسد آیا کار بدی کردیم؟ خیر! مگر نورپردازی اتاق شما در حالت عادی هم به زیبایی حالتیست که ویدیو ضبط میکنید؟ پس در مورد صدا هم این موضوع صدق میکند و ما کاملا این حق را داریم که بهترین ورژن خودمان را در محتوایی که ارائه میکنیم به نمایش بگذاریم.
کسب و کار بر پایه صدا
در ایران و جهان کسب و کارهایی وجود دارند که فقط بر مبنای وکال (صدای انسان) هستند. در یوتیوب و کستباکس چند پادکستر ایرانی یا خارجی را میشناسید که فقط به دلیل پادکستهایشان مشهور شدهاند؟ علاوه بر این، شغل گویندگی را هم نباید فراموش کرد. افراد بسیار زیادی هستند که برای روخوانی یک نریشن پول دریافت میکنند؛ یا حتی گویندگانی که برای تبلیغات تلویزیونی صحبت میکنند و از این راه درآمد دارند. صدابرداران فیلمها و سریالها را هم نباید از قلم انداخت. همه و همه کسانی هستند که از صدا کسب درآمد میکنند.
خوشبختانه کلاسها و دورههای زیادی در زمینه گویندگی در ایران وجود دارد؛ اما معمولا هیچ کدام از این دورهها به صورت تخصصی در مورد فرآیند ضبط و پردازش حرفهای وکال صحبت نمیکنند و تمرکز آنها فقط بر روی مهارتهای صداسازی و فن بیان است. در مورد صدابرداری فیلمها هم تمرکز بر روی لحظه ضبط صدا بوده و یک صدابردار کاری با پردازش صدا ندارد.
تمرکز روی ضبط و پردازش وکال
اما دوره آموزشی VOX به صورت کاملا هوشمندانه بر روی تمام فرآیندهای ضبط و پردازش صدا تمرکز کرده است. در این دوره شما با تمام چیزهایی که قبل، حین و بعد از ضبط وکال به آنها نیاز دارید آشنا خواهید شد. مطالبی مثل:
- آماده سازی فضا و اتاق ضبط از نظر آکوستیک
- لوازم و تجهیزات مورد نیاز در هر بازه قیمت
- تنظیمات حیاتی حین ضبط وکال
- نکاتی پیرامون صداسازی و بهتر صحبت کردن
- روشهای متعدد پردازش صدا با نرمافزارهای مختلف
- بهره گیری از هوش مصنوعی به صورت حرفهای
- فوتهای کوزه گری به شدت خاص!
- و …
تجربه 6 سال تولید محتوا
در کورس آموزشی VOX تمام مطالبی که شما برای ضبط یک صدای فوق حرفهای به آن نیاز دارید به صورت منظم و دقیق گردآوری شده است. بر خلاف رضاصاد شما نیازی به صرف 6 سال وقت، به همراه تمرین و تکرارهای عذاب آور را ندارید! تمام فوت و فنهای مورد نیاز ضبط وکال را در این کورس آموزشی خواهید یافت.
مرز باریک ! VOX دقیقا در مورد چیست؟
وقتی در مورد کورس آموزشی VOX صحبت میکنیم ممکن است ذهن ما به سمت و سوهای مختلفی متمایل شود. آیا این یک دوره آموزشی در مورد میکس و مستر موسیقی است؟ آیا در مورد تکنیکهای صدا سازی و فن بیان و سخنوری صحبت خواهد کرد؟ واکس دقیقا چیست؟
در پاسخ باید گفت که هیچ کدام!
واکس شاید چیزی باشد بین علم صداسازی و فن بیان، علم میکس و مستر موسیقی و علم مهندسی صدا. در VOX در مورد هر چیزی که برای ضبط و پردازش Vocal (صدای انسان) در محتواهای صوتی و تصویری مورد نیاز است صحبت شده. به اندازه صحبت شده!
- در مورد موضوعات مربوط به صداسازی [به اندازهای که برای ضبط وکال تولید محتوا نیاز باشد] صحبت شده.
- در مورد علوم تئوری صدا [به اندازهای که برای ضبط وکال تولید محتوا نیاز باشد] صحبت شده.
- پیرامون دنیای بزرگ تجهیزات حرفهای ضبط صدا [به اندازهای که برای ضبط وکال تولید محتوا نیاز باشد] صحبت شده.
- در مورد کار کردن با پلاگینها و نرمافزارها و DAWهای معروف [به اندازهای که برای ضبط وکال تولید محتوا نیاز باشد] صحبت شده.
- حول محور صدابرداری حرفهای در فیلمها [به اندازهای که برای ضبط وکال تولید محتوا نیاز باشد] صحبت شده.
- و به صورت کلی در مورد هر موضوعی در علم صدا [به اندازهای که برای ضبط وکال تولید محتوا نیاز باشد] صحبت شده.
ترکیبی از تمام علوم اما کاملا مستقل و خاص
پس دیدیم که در VOX در مورد تقریبا هر چیزی که با صدا سروکار داشته باشد صحبت شده. اما طراحی واکس به قدری منحصر به فرد است که با وجود اینکه از چندین شاخه از علوم مختلف بهره برده است، نمیتوان گفت ترکیب آنهاست! VOX فقط برای یک هدف طراحی شده است: به دست آوردن بهترین کیفیت صدا در هر سبک محتوایی که با صدای انسان (وکال) سروکار دارد.
پر سیمرغ را آتش بزنید
به عنوان سخن پایانی، میتوان به VOX به عنوان یک جعبه ابزار تولید محتوا نگاه کرد. دورهای که طراحی شده تا در کمترین زمان، از شما یک وکال آرتیست حرفهای بسازد. حتی اگر اکنون وقت دیدن فیلمهای واکس را ندارید توصیه میکنیم مانند یک جعبه ابزار به آن نگاه کنید. هر زمان نیاز به وکال حرفهای بود به VOX مراجعه کنید و صدای محتوای خود را یک سروگردن بهبود ببخشید.
موارد مرتبط
پکیج جامع تولید محتوا
1902 – آموزش اصلاح رنگ و کالرگریدینگ با نرم افزار داوینچی ریزالو
دوره عکاسی مقدماتی از صفر 4
دوره آموزشی ادوبی لایت روم برای موبایل
نظرات
قیمت