رضاصاد

  • خانه
  • کورس‌ها
  • مقالات و آموزش‌های رایگان
    • ادیت و ریتاچ
    • اصلاح رنگ و کالرگریدینگ
    • تبلیغات
    • تلویزیون
    • عکاسی و تصویر
    • غیر رسمی
    • موسیقی و صدا
  • صادکست
  • دسترسی سریع
    • حساب کاربری من
    • دانلود دوره‌ها
    • فراموشی گذرواژه
ورود
[suncode_otp_login_form]
گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
عضویت
[suncode_otp_registration_form]

اطلاعات شخصی شما برای پردازش سفارش شما استفاده می‌شود، و پشتیبانی از تجربه شما در این وبسایت، و برای اهداف دیگری که در privacy policy توضیح داده شده است.

رضاصاد
  • خانه
  • کورس‌ها
  • مقالات و آموزش‌های رایگان
    • ادیت و ریتاچ
    • اصلاح رنگ و کالرگریدینگ
    • تبلیغات
    • تلویزیون
    • عکاسی و تصویر
    • غیر رسمی
    • موسیقی و صدا
  • صادکست
  • دسترسی سریع
    • حساب کاربری من
    • دانلود دوره‌ها
    • فراموشی گذرواژه
ورود و ثبت‌نام
آخرین اطلاعیه ها
لطفا برای نمایش اطلاعیه ها وارد شوید
0

عکاسی فضای باز ، سه مشکل و راه حل آنها

ارسال شده توسط محمدرضا صادقی
عکاسی و تصویر
مشکلات عکاسی فضای باز

فرقی نمی‌کنه تازه کار باشید یا یک عکاس کارکشته ، عکاسی outdoor یا همون عکاسی فضای باز چیزیه که بارها تجربه خواهید کرد . اما معمولا عکاس‌های تازه کار به این دلیل که هنوز استودیوی شخصی خودشون رو راه اندازی نکردن ، بیشتر با این سبک عکاسی سروکار دارن در این مقاله با اصول عکاسی فضای باز آشنا میشید و روش گرفتن عکس در فضای باز رو آموزش خواهید دید.

شاید ساده به نظر بیاد ، اینکه دوربین رو بردارید و با مدلتون برید سر یک لوکیشن و شروع به عکاسی کنید . ظاهر کار خیلی سادست . اما وقتی بعدا عکس‌ها رو ببینید تازه متوجه میشید که عکساتون اون چیزی نشده که مد نظر داشتید . شاید بشه 3 تا مشکل عمده رو مطرح کرد که توی عکاسی outdoor خیلی بهش برخورد می‌کنید . این مشکلات رو باهم مرور می‌کنیم و راه حلش رو هم پیدا می‌کنیم .

#1 عکس‌های من شارپ نیستن

اغراق نیست اگه بگم این شایع‌ترین مشکل عکاسی outdoor هست . تقریبا تمام عکاس‌ها چند بار این مشکل رو تجربه کردن . دلایل زیادی ممکنه داشته باشه . اولین دلیل اینه که سیستم فوکوس خودکار دوربین ، همیشه هم درست عمل نمی‌کنه .

درسته که این روزها سیستم‌ فوکوس دوربین‌ها خیلی پیشرفته شدن و کارخونه‌های سازنده‌ی دوربین خیلی روی این قسمت سرمایه گذاری کردن ، اما باز هم این مشکل وجود داره .

آموزش اصول عکاسی در فضای باز
اشتباه در نقطه ی فوکوس باعث میشه عکس واضع نباشه

معمولا زمانی این مشکل پیش میاد که مُد فوکوس روی حالت area باشه . به این معنی که دوربین توی کل صحنه دنبال سوژه برای فوکوس کردن میگرده . در صورتی که ما خودمون میدونیم که سوژمون دقیقا کجاست . بهترین راه حل برای این مشکل ، اینه که مُد فوکوس رو روی حالت point بذارید و با کلیدهای چهارجهته‌ی دوربین ،خودتون به دوربین بگین دقیقا کجا فوکوس کنه.

این راه حل زمانی خیلی به کارتون میاد که با دیافراگم باز عکاسی می‌کنید . توی این حالت کوچکترین اشتباهی توی فوکوس مساوی هست با نابودی عکس . چون باز بودن دیافراگم لنز یعنی کم بودن عمق میدان ؛ و این یعنی باید خیلی توی فوکوس دقت کنیم .

بعضی وقت‌ها حتی این اشتباه در فوکوس در حدی هست که دوربین اشتباهی روی بینی سوژه فوکوس می‌کنه و در این حالت چشم های سوژتون تار میشه . بنابراین همیشه توصیه میکنم در شوتینگ‌های outdoor از مد فوکوس نقطه‌ای استفاده کنید . مخصوصا زمانی که با دیافراگم باز عکس می‌گیرید .

این کار درسته که باعث میشه سرعت کار شما بیاد پایین و برای هر عکس چند ثانیه بیشتر وقت بذارید ؛ اما نتیجه‌ی کار ارزش این وقت رو داره .

پیشنهاد به شما :   نکات حرفه‌ای برای عکاسی در ساعت آبی
آموزش اصول عکاسی در فضای باز
عکاسی با دیافراگم باز باعث میشه عمق میدان کمی داشته باشیم .

دومین دلیل شارپ نبودن عکس‌ها ، تکان های دوربین هست . وقتی دستتون بلرزه ، نتیجه‌ی کار ، یک عکس تار و بی کیفیت میشه . این اتفاق معمولا زمانی رخ میده که از لنز تله استفاده می‌کنید اون هم با سرعت شاتر کم . برای رفع این مشکل چند تا راه حل وجود داره . اولین راه حل استفاده از قانون انگشت شست هست.

طبق این قانون برای جلوگیری از لرزش دوربین توی عکس ها ، سرعت شاتر باید برابر یا بیشتر از فاصله‌ی کانونی باشه . یعنی مثلا اگه با فاصله‌ی کانونی 200 میلی‌متر عکس می‌گیرید ، سرعت شاتر باید 1/200 ثانیه یا سریع تر باشه .

آموزش اصول عکاسی در فضای باز
لرزش دست حین عکاسی موجب خراب شدن عکس میشه. سرعت شاتر رو بالا ببرید

البته این روزها خیلی از لنزها دارای لرزشگیر هستن . بنابراین میشه قانون انگشت شست رو با کمی تخفیف اجرا کرد . یعنی مثلا در همون مثال قبلی ، دیگه نیازی نیست سرعت شاتر رو تا 1/200 ثانیه زیاد کنید . با توجه با نوع عملکرد لرزشگیر لنز ، می‌تونید از سرعت های کمتری هم استفاده کنید .

شاید شرایطی پیش بیاد که مجبور به استفاده از سرعت شاتر پایین بشید . مثلا دارید در شب عکس میگیرید . توی این‌جور موقعیت‌ها ، اولا دیافراگم رو تا آخرین حد ممکن باز کنید تا بیشترین نور ممکن وارد دوربین بشه . ثانیه ISO رو بالا ببرید . البته این دو تا کار چالش‌هایی هم برای خودشون دارن .

با باز کردن دیافراگم کار فوکوس رو باید دقیق‌تر انجام بدیم ، چون کوچکترین خطا مساوی با خراب شدن عکس هست. در مورد ISO هم اینطور نیست که هر چقدر که دلمون خواست عددش رو بالا ببریم . چون باعث ایجاد نویز در عکس میشه . توصیه میکنم برای ایجاد تعادل بین سرعت شاتر ، دیافراگم و ISO مقاله‌ی مثلث نوردهی در عکاسی رو مطالعه کنید .

#2 کنتراست خیلی زیاد در عکاسی فضای باز

بریم در مورد دومین اصل از اصول عکاسی فضای باز حرف بزنیم. عکس‌های با کنتراست زیاد یعنی عکس هایی که فاصله‌ی بین تُن های رنگ اون عکس کم باشه . این عکس ها به چشم بیننده نه تنها زیبا جلوه نمی‌کنه ، بلکه خسته کننده و زننده هم هست . البته من هیچ وقت اینو نمی‌گم که عکس های با کنتراست بالا بد هست ، نه .

اتفاقا لنزها و دوربین‌هایی که عکس با کنتراست بالاتر می‌گیرن بهتر و گرون‌قیمت تر هستن . منظور من زیاده روی در کنتراست عکس‌ها هست . اجازه بدین با 2 مثال این موضوع رو توضیح بدم .

عکس پایین یک عکس با کنتراست خیلی زیاده . اینجا آسمون فقط به یک رنگ دیده میشه . (که خیلی بده) ، آب دریا هم همینطور . این عکس چشم بیننده رو خسته میکنه و نمونه‌ی یک خطای عکاسی در مورد کنتراست هست .

پیشنهاد به شما :   اولین دوربین دیجیتال اختصاصی برای عکاسی از شفق قطبی ساخته شد
آموزش اصول عکاسی در فضای باز
عکس با کنتراست بیش از حد باعث اذیت شدن چشم میشه

حالا به عکس پایین نگاه کنید . این عکس از نمونه عکس‌های نسل سوم لنزهای 70-200 نیکون هست . همونطور که می‌بینید کنتراست عکس در بهترین حد خودشه . نه خیلی زیاده که چشم رو خسته کنه و نه خیلی کم . هدف ما هم در عکاسی فضای باز رسیدن به همچین کنتراستی هست .

آموزش اصول عکاسی در فضای باز
عکس گرفته شده با لنز نیکون E FL ED VR 70-200

با این دو تا مثالی که زدم ، موضوع زیاده روی در کنتراست رو توضیح دادم . پس نباید اینطور در نظر بگیریم که کنتراست بالا در کل چیز بدی هست . بالا بودن کنتراست خوبه ، منتهی به اندازه . نه خیلی زیاد و نه خیلی کم.

و اما راه حل : وقتایی که کنتراست عکس‌های شما خیلی زیاده باید از مد براکتینگ (bracketing) استفاده کنید . توی مد براکتینگ ، دوربین چند تا عکس مختلف با نوردهی‌های متفاوت می‌گیره . یعنی شما مثلا سه تا عکس خواهید داشت یا نوردهی‌های مختلف . البته اینو بگم که تعداد عکس‌ها و فاصله‌های نوردهی دست خودتون هست .

آموزش اصول عکاسی در فضای باز
استفاده از براکتینگ در دوربین و ساخت تصاویر HDR باعث ایجاد تصاویر عالی از نظر رنج دینامیک میشه

بعد از گرفتن عکس‌ها ، می‌تونین از بین عکس‌هایی که دارین ، بهترینش رو از نظر نوردهی انتخاب کنید . یا اینکه تمام تصاویر رو با هم ادغام کنید و یک عکس HDR بسازید . مورد دوم رو بیشتر توصیه میکنم چون عکس بی‌نظیری درست میشه .

آموزش اصول عکاسی در فضای باز
دکمه ی مد براکتینگ روی دوربین

همچنین می‌تونین این فیلم رو نگاه کنید تا با مراحل گرفتن یک عکس HDR به صورت کاملا حرفه‌ای آشنا بشید .

#3 عکس‌های با نور پس زمینه

عکس با نور پس زمینه یعنی بک‌گراند عکس روشن باشه اما خود سوژه تاریک . سبک عکاسی سیلوئت ، که یکی از خلاقانه ترین و قشنگ ترین سبک‌های عکاسی هم هست دقیقا یعنی استفاده از این تکنیک. اما وقتی مایل نباشیم از این سبک استفاده کنیم چی ؟ باید راه حلی پیدا کنیم تا از شرش خلاص بشیم .

آموزش اصول عکاسی در فضای باز
عکاسی با سبک سیلوئت ،نمونه ی موفق عکس با نور پس زمینه
آموزش اصول عکاسی در فضای باز
نمونه ی ناخواسته ی عکاس با نور پس زمینه

اولین و ساده ترین کاری که به ذهنمون میرسه اینه که نوردهی (exposure) عکس رو زیاد کنیم . این کار میشه با باز کردن دیافراگم لنز صورت بگیره ، میشه با بالابردن ISO انجام بشه یا حتی بعد از عکاسی ، در نرم افزار این کار رو بکنیم . اما مشکلی که داره اینه که علاوه بر روشن تر شدن سوژه ، یک گراند هم روشن تر میشه . و این چیزی نیست که مد نظر ماست .

راه حل دوم استفاده از فلش یا هر منبع نوری هست که بتونه سوژه رو روشن کنه . برای این کار میتونین از فلش تعبیه شده روی دوربین (اگه داشته باشه) یا از فلش های اکسترنال که روی دوربین نصب میشه و بهش میگن speedlight استفاده کنید .

خوبی فلش اینه که بدون روشن تر کردن بک گراند عکس ، سوژه رو روشن میکنه . بنابراین مشکل ما حل میشه . اگر دوست داشتید می‌تونین از هر وسیله که نور رو نرم تر بکنه هم استفاده کنید تا نورپردازی یکنواخت تر و یک دست تری داشته باشیم .

پیشنهاد به شما :   نقد عکس اپیزود 1
آموزش اصول عکاسی در فضای باز
استفاده از فلش باعث روشن تر شدن سوژه میشه و مشکل رو حل میکنه

راه حل سوم استفاده از رفلکتور هست . رفلکتور ها در اندازه ها و رنگ های مختلفی توی بازار پیدا میشن . ولی متداول ترین اونها رفلکتور های 5 کاره هست . که سطوح بازتابنده‌ی سفید ، نقره‌ ای ، طلایی و سیاه رو داره به علاوه‌ی یک دیفیوزر که کار نرم کردن نور رو بر عهده داره .

از نظر قیمتی هم رفلکتور ها به‌صرفه‌ترین راه حل هستن . همیشه توصیه میکنم تمام عکاس‌ها یک رفلکتور توی وسایلشون داشته باشن . حتی اگه عکاس نور طبیعی (natural light photographer) هستن .

جمع بندی

عکاسی فضای باز یک کار بسیار لذت بخش و مفرحه  . اما چالش هایی هم داره که با ساده ترین کارها قابل حل شدنه . این نکات رو در ذهنتون داشته باشید ، به کار ببرید و عکس هایی یک پله حرفه ای تر بگیرید . و در نهایت شما رو مهمون میکنم به دیدن این فیلم آموزش در مورد رازهای یک عکاسی فضای باز موفق

اگر در مورد اصول عکاسی فضای باز از من سوال بشه؛ در یک جمله خواهم گفت:
عکاسی فضای باز یعنی اینکه بدونیم در جایی عکاسی میکنیم که همه‌ی شرایط در کنترل ما نیست.

سوالات متداول در مورد اصول عکاسی فضای باز

[accordions]
[accordion title=”اصول عکاسی در فضای باز چیست ؟” load=”hide”]مهم‌ترین نکته ای که در عکاسی فضای باز باید بهش توجه کنید اینه که در این شرایط کنترل اوضاع محیطی دست شما نیست. مثلا شما هیچ کنترلی روی نور ندارید و باید از قبل در مورد اتفاقاتی که ممکنه در روند عکاسی بیوفته پیش بینی کنید.[/accordion]
[accordion title=”چرا در عکاسی فضای باز ، عکس های من شارپ نیست؟” load=”hide”]این اتفاق ممکنه 2 دلیل داشته باشه:
اول اینکه سرعت شما شما کند هست و عکس دچار لرزش میشه.
دوم اینکه روی نقطه‌ی مناسبی فوکوس نمی‌کنید.[/accordion]
[accordion title=”دنبال آموزش عکاسی پرتره در فضای باز هستم. چه کنم ؟” load=”hide”]پیشنهاد میکنیم کتاب رایگان پرتره از صفر را از سایت رضاصاد دانلود کرده؛ مطالعه کنید.[/accordion]
[accordion title=”آموزش نورپردازی پرتره در فضای باز چگونه است ؟” load=”hide”]علاوه بر اینکه باید یاد بگیرید که چطور با منابع نوری مثل اسپیدلایت و استروب کار کنید ، باید در تعامل کردن با نورهای محیط هم کارکشته باشید.[/accordion]
[/accordions]

قبلی عکاسی صنعتی و 10 کلید طلایی در عکاسی تبلیغاتی - اصول عکاسی صنعتی
بعدی 8 ترفند عکاسی با مقوا

3 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • ملیکا گفت:
    20 اردیبهشت 1397 در 19:43

    سایتتون عالیه…………………….رفت تو لیست سایتام

    پاسخ
    • رضا صادقی گفت:
      21 اردیبهشت 1397 در 17:33

      سلام . خیلی خوشحالم از این بابت

      پاسخ
  • ژانت گفت:
    19 شهریور 1399 در 08:10

    من با دیاف باز و روی مود نقطه ای عکاسی میکنم ولی بازم فولو میشه وقتی نور پرتابل ندارم چ کنم؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

کورس‌های پیشنهادی
  • پکیج جامع تولید محتوا رضاصاد پکیج جامع تولید محتوا
    10,752,000 تومان قیمت اصلی: 10,752,000 تومان بود.4,838,400 تومانقیمت فعلی: 4,838,400 تومان.
  • دوره آموزش کالرگریدینگ 1902 رضاصاد محمدرضا صادقی تصحیح رنگ اصلاح رنگ داوینچی ریزالو 1902 - آموزش اصلاح رنگ و کالرگریدینگ با نرم افزار داوینچی ریزالو
    4,440,000 تومان قیمت اصلی: 4,440,000 تومان بود.3,480,000 تومانقیمت فعلی: 3,480,000 تومان.
  • دوره آموزش نوروکالر روانشناسی رنگ رضاصاد تئوری رنگ نوروکالر - تاثیر بر ذهن دیگران از طریق روانشناسی رنگ
    780,000 تومان
  • دوره عکاسی مقدماتی از صفر رضاصاد دوره عکاسی مقدماتی از صفر 4
    1,920,000 تومان
  • دوره آموزشی واکس ضبط وکال و صدای حرفه ای رضاصاد vox واکس - دوره آموزشی ضبط و پردازش حرفه‌ای صدا
    3,720,000 تومان