درآمد دلاری از عکاسی ساده تر از چیزی که فکر میکنی
حتی اگه به هر دلیلی نتونی از عکاسی داخل ایران درآمد داشته باشی، این هنر هنوز هم توی دنیا خواهان زیادی داری و میتونی با روش هایی که در ادامه میگم درآمد دلاری از عکاسی داشته باشی و کسب و کارت رو به صورت بین المللی گسترش بدی.
2 روش کلی درآمد دلاری از عکاسی
اگه بخوام چیزهایی که در ادامه میگم رو به صورت خیلی کلی دسته بندی کنم، ما 2 روش داریم که بتونیم درآمد دلاری از عکاسی داشته باشیم:
- فروش عکس در سایت های استاک
- قبول کردن پروژه از مشتری های خارجی
حالا میخوام در ادامه در مورد همین دو روش کلی، صحبت کنم و یکمی اونها رو برات بیشتر باز کنم که بری سراغ اونی که میتونه برات درآمد سریع تری داشته باشه. خوبی درآمد دلاری از عکاسی هم اینه که کاری به قیمت ارز در داخل ایران نداری، در هر صورت قدرت خریدت یکسان خواهد موند.
روش اول : فروش عکس در سایت های استاک (استوک)
یک روش نسبتا قدیمی و جا افتاده هست که میتونه برات درآمد های نسبتا خوب و البته مداوم رو به همراه داشته باشه. درآمد دلاری از عکاسی از این روش شاید برای تعداد کمی عکس، عدد زیادی نباشه؛ اما اگر تعداد عکس های زیادی رو برای فروش گذاشته باشی داستان کلا فرق خواهد کرد. و اما بریم کمی بیشتر صحبت کنیم.
Adobe Stock
خوبی ادوبی استاک این هست که اولا برای ادوبی هست؛ به این معنی اگه کاربران ادوبی در سرتاسر دنیا یکی از اولین گزینه های پیش روشون برای خرید عکس، سایتی هست که برای نرم افزارهای خودشونه.
یه خوبی دیگه ای ادوبی استاک داره اینه که لزوما نباید وارد سایتش بشی تا بتونی عکس ها رو برای خرید بررسی کنی؛ از تور خود نرم افزار های ادوبی هم میشه نگاهی به عکس های روی سایت انداخت؛ و این یعنی عملا این سایت و عکس هایی که تو توی این سایت برای فروش قرار دادی به شدت جلوی چشم مخاطب خواهد بود.
ادوبی استاک حدود یک سوم قیمت فروش هر عکس رو به شما پرداخت میکنه. شاید زیاد نباشه؛ اما اولا همونطور که بالاتر گفتم ادوبی استوک به شدت جلوی چشم مخاطب هست؛ و در ثانی ضرری نمیکنی که ! عکس هات روی سایت هست و هر زمان که یکی اون ها رو خرید درآمد دلاری از عکاسی خواهی داشت.
Pond 5
چند تا نکته در مورد Pond 5 باید بگم که به شدت به دردت میخوره. اولین نکته اینه که این سایت در اصل برای فروش ویدیوهای استاک هست؛ اما خب برای عکاسی هم کاربرد داره و میتونی عکس های خودت رو اینجا هم به فروش برسونی.
نکته بعدی اینه که تعیین قیمت هر عکس توی Pond 5 به عهده خودت هست. حالا سهم تو از هر عکس چقدره؟ بستگی داره:
اگر اون عکس رو فقط توی Pond 5 به صورت انحصاری بفروشی، بهت 60 درصد میرسه و اگه انحصاری نباشی و توی سایت های دیگه هم اون عکس رو به فروش برسونی، 40 درصد گیرت میاد.
خود من باشم همون گزینه 40 درصدی رو انتخاب میکنم و توی چندین سایت دیگه هم عکس هام رو برای فروش قرار میدم. همونطور که بالاتر هم گفتم شاید برای یک عکس اونم توی یک سایت درآمد چشمگیری نباشه؛ اما تصور کن تعداد عکس ها رو تعداد سایت هایی که داری توشون عکساتو میفروشی زیاد بشه؛ درآمد دلاری از عکاسی خوبی خواهی داشت.
Alamy
اگر استراتژی خودت برای درآمد دلاری از عکاسی رو بر پایه فروش عکس در سایت های فروش استوک قرار دادی این سایت رو هم باید تست کنی. یه ویژگی خوبی که Alamy داره اینه که اگر دانشجو باشی تا 2 سال تمام سهم فروش عکس رو به خودت میده و خودش چیزی بر نمیداره!
اما برای کسانی که به صورت آزاد فعالیت میکنن حدود 50 درصد سهم فروش برای عکاس هست که عدد قابل توجهی خواهد بود.
500px
این سایت رو علاوه بر فروش عکس باید به چشم یه جامعه از عکاسان حرفه ای هم نگاه کنی. در واقع شاید 500px شبکه اجتماعی عکاسی حرفه ای حساب بشه.
درآمدی که عکس های خودت داری متغیر خواهد بود؛ اما به نظرم حتی اگر چشمداشتی هم به درآمدش نداری به صورت عمومی توی این سایت فعالیت کن و بهترین عکس های خودت رو به نمایش بگذار.
روش دوم: گرفتن پروژه از کارفرمای بین المللی
روش دیگه ای که نه تنها بین عکاس ها، بلکه بین حرفه ای ترها هم بسیار متداول هست، گرفتن پروژه از کارفرمای خارجیه. حتی نه لزوما توی هنر، فرض کن برنامه نویس هستی و هر کسی توی دنیا ممکنه به مهارت تو نیاز داشته باشه. این وسط کلی سایت و پلتفرم وجود داره که واسطه بین مهارت تو و نیاز مشتری خواهد بود.
Fiverr
سایت فایور به شدن این روزها گل کرده و بین مردم محبوب شده. مدل کاری این سایت اینطوری هست که شما به پروفایل درست میکنم و مهارت های خودت رو مینویسی. مثلا میگی من در عکاسی از جواهرات مهارت دارم.
مشتری میاد دنبال عکاس جواهرات میگرده و پروفایل شما رو میبینه. بهت میگه دقیقا چی میخواد و بقیه ماجرا! خوبی کار کردن توی فایور اینه که قیمت دست خودته و میتونه بگی مثلا برای عکس فریم عکاسی کامرشال، 50 دلار میگیری.
مشتری ها هم شما رو از نظر سطح قیمت با سایر رقبا و همچنین میزان رضایت مشتری های قبلی قضاوت میکنن. خیلی از هنرمندانی که خودم میشناسم و اتفاقا حرفه ای هم هستن به تمام قوا الان توی فایور دارن فعالیت میکنن. چون که درآمد به دلار هست و شاید حتی بتونی کلا بی خیال مشتری ایرانی با اون چونه زدن های همیشگیش بشی!
ببین مثلا فرض کن مشتری 20 تا عکس/روتوش/ادیت و … ازت بخواد. قیمت هر کدون رو بگی 50 دلار. روی هم میکنه 1000 دلار ! درآمد کمیه؟؟ شاید 50 دلار برای یه عکاس/ریتاچر خارجی عددی نباشه اما به پول ما مبلغ چشمگیری خواهد بود.
Behance
واقعا هنرمندی هست که حرفه ای باشه و Behance رو نشناسه؟ مدل کار سایت Behance اینطوریه که شما پروفایلت رو تکمیل میکنی، هر پروژه ای که انجام دادی رو به صورت پست روی پروفایل خودت قرار میدی و مخاطب ها میان و پروفایلت رو میبینن. هر کسی که به مهارتت نیاز داشته باشه خیلی راحت پیدات کرده و ادامه ماجرا…
Behance مال شرکت ادوبی هست که طبعا بسیار معتبره. از سایت های خیلی قدیمی این حوزه هم هست و سالهای ساله که داره فعالیت میکنه. دقیقا مثل توصیه ای که در مورد 500px کردم، اینجا هم بهت توصیه میکنم حتی اگه قصد درآمد دلاری از عکاسی از Behance رو هم نداری، ولی اونجا برای خودت پروفایل داشته باش. چون بحث اعتبار هست.
توصیه هایی برای افزایش درآمد دلاری از عکاسی
- بی ارزش بودن ریال ایران میتونه بهت کمک کنه با قیمت های کمتری نسبت به رقبای خودت کار کنی. البته نه خیلی کمتر.
- حتی اگر فروشی هم روی بعضی سایت ها نداری، مشکلی نیست. روی سئوی برند شخصی خودت داری کار میکنی در عوض.
- سعی کن عکس هایی رو بگیری و بفروشی که ترند روز جهان هست. مثلا در دوران کرونا عکس هایی با مضمون کرونا و پزشکی خیلی پر فروش بود.
- سعی کن یک سایت انگلیسی زبان داشته باشی و در مورد مهارت های خودت اونجا صفحه رزومه درست کنی.
نقد کردن درآمد دلاری از عکاسی در ایران
برای نقد کردن درآمد دلاری از عکاسی فقط کافیه همین عبارت رو گوگل کنی. تعداد زیادی سایت معتبر وجود دارن که در واقع کار اصلیشون همین است. اطلاعات حساب اونها رو به سایت های فروش عکس میدی و بعد از کسر کارمزد، به صورت ریال پول خودت رو دریافت میکنی.
البته اگر خودت هم حساب بانکی در کشور دیگه ای داری یا حتی دوست/فامیل توی خارج از کشور داری، اونها هم میتونن بهت کمک کنن. البته ممکنه به دلیل مالیات خیلی مایل به انجام این کار نباشن. ولی روش اول و سایت هایی که وجود داره همیشه برات مهیا هست.
سوالات متداول
از چند روش میشه درآمد دلاری از عکاسی داشت؟
- به صورت کلی دو روش وجود داره: یا فروش عکس در سایت های استوک هست و با گرفتن پروژه در سایت هایی هست که مشتری و کارفرما رو بهم وصل میکنن. البته روش سومی هم هست. اینکه شما به قدری شناخته شده باشی که مشتری خارجی خودش باهات تماس بگیره.
چگونه درآمد دلاری خودم از عکاسی رو نقد کنم؟
- تعداد زیادی سایت و شرکت داخل ایران هستن که کار اصلی اونها همینه. با کسر سهم خودشون، درآمد رو برات نقد میکنن و به صورت ریال بهت پرداخت میکنن.
دیدگاهتان را بنویسید