بهترین لنز برای فیلمبرداری و ضبط ویدیو چیست
توی این پست میخوام در مورد بهترین لنز برای فیلمبرداری و ضبط ویدیو صحبت کنم. اگر قرار باشه ولاگ ضبط کنیم یا برای تولید محتوای تصویری خودمون فقط یک لنز رو انتخاب کنیم، اون چه لنزی هست؟
لنز 24-70 f2.8 انتخاب من بود
اصلا مایل نیستم دو ساعت این مقاله رو کش بدم و بعد از کلی حرف زدن تازه بیام و لنز رو معرفی کنم. همین اول کار نظر خودم رو اعلام میکنم:
به نظرم بهترین لنز برای تولید محتوای ویدیوی و فیلمبرداری ، لنز 24-70 با دیافراگم f2.8 هست
حالا که نظر من در مورد بهترین لنز برای فیلمبرداری رو دونستی، میتونیم بریم و در مورد این انتخاب با هم کمی صحبت کنیم.
معیارهای من برای انتخاب بهترین لنز فیلمبرداری
چند تا فاکتور وجود داره که باعث شد من لنز 24-70 رو به عنوان بهترین لنز ضبط ویدیو انتخاب کنم. البته قطعا این بهترین لنز برای ویدیوگرافی حرفه ای نیست؛ منظورم از کلمه “بهترین”، مناسبت ترین با توجه قیمت و در دسترس بودن اون لنز هست؛ وگرنه توی این مقاله اصلا در مورد لنزهای سینمایی قرار نیست صحبت کنیم.
زوم یا پرایم ؟
خب ما داریم در مورد لنزی صحبت میکنیم که هم باهاش ویدیوهای رسمی تر رو ضبط کنیم، هم باهاش ولاگ بگیریم و شاید حتی فیلم و سریال هایی با بودجه کم هم بسازیم. حالا سوال من اینه: اصلا منطقی هست بریم سراغ یک لنز پرایم؟
قطعا نه! تغییر فاصله کانونی یکی واجب ترین چیزهایی هست که ما توی این سناریوها بهش نیاز داریم. مثلا فرض کن داری ولاگ ضبط میکنی و دوست داری اون حالت زوم سریع یوتیوبر ها رو توی ویدیوهای خودت انجام بدی. لنز پرایم اینجا دشمنت محسوب خواهد شد 🙂 پس لنزی که استفاده میکنیم باید زوم باشه.
دیافراگم باز
فاکتور دوم برای انتخاب بهترین لنز برای فیلمبرداری اینه که اون لنز هم توی نور کم بتونه بهت تصویر خوبی بده و هم اینکه توی زمانی که مایل هستی، عمق میدان کمی رو هم در اختیارت بذاره. خب این دو تا نیازی که ما داریم ترجمه اش میشه : لنزی که دیافراگمش باز بشه.
عدد دیافراگم f2.8 برای یک لنز زوم فول فریم یک عدد بسیار خوب و عالی محسوب میشه. بله ما توی یک لنز زوم به عددی مثل f1.4 دسترسی نداریم. ولی خب در عوض لنز ما زوم هست و بهترین لنز برای فیلمبرداری لنزی هست که تا جای ممکن تمام این قابلیت ها رو داشته باشه.
محدوده فاصله کانونی
این مورد شاید مهمترین فاکتور برای انتخاب بهترین لنز برای فیلمبرداری باشه. فاصله کانونی. ما باید دنبال لنزی باشیم که فاصله کانونیش با نحوی باشه که “اکثر” نیازهای ما رو جواب بده.
پس باید بررسی کنیم که توی سناریوهایی که داریم (یا افراد فعال توی اون حوزه ها دارن) چه فاصله های کانونی بیشتر استفاده شده؟ بعد از اون میتونیم بگردیم دنبال لنزی که هم شرایط قبلی صحبت های من رو داشته باشه و هم اون فاصله کانونی هایی که لازم داریم رو ساپورت کنه.
برای ضبط ولاگ معمولا از لنزهای واید استفاده میشه. اگر قرار باشه ویدیوهایی که ضبط میکنیم یکم حال و هوای جدی تری داشته باشه، پس نیاز به فاصله کانونی های نرمال و تله هم داریم.
لنز 24-70 اکثر این نیازها رو رفع خواهد کرد. از 24 میلیمتر که واید محسوب میشه داریم. 35 میلیمتر که یک فاصله کانونی به شدت سینمایی و دلچسب هست رو داریم. 50 که نرمال هست هم در اختیار ماست. و تا 70 میلیمتر که میریم به سمت مدیوم تله رو هم خواهیم داشت.
بله توی این لنز بیشتر از 70 رو نداریم و توانایی ضبط شات های تله رو نخواهیم داشت. ولی خب 24-70 بقیه فاکتورهایی که لازم داریم و توی این مقاله نوشتم رو داره.
مثلا اگر من لنز 18-200 داشته باشم از نظر فاصله کانونی بله تمام نیازهایی که ممکن هست به ذهنم برسه رو این لنز ساپورت میکنه؛ ولی از نظر شارپنس، دیافراگم باز و … به مشکل خواهم خورد.
تصویر با کیفیت ، اپتیک با کیفیت
اینو نباید فراموش کنیم که شارپنس یک لنز حرف اول رو توی انتخاب اون میزنه. مگه میشه بخوایم بهترین لنز برای فیلمبرداری رو انتخاب کنیم و حواسمون به اینکه اون لنز چقدر میتونه شارپنس در اختیارمون بذاره نباشه؟!
خیلی از لنزهایی که رنج فاصله کانونی زیادی رو پشتیبانی میکنن توی شارپنس و دیافراگم به مشکل اساسی میخورن. مثلا همین مثالی که چند خط بالاتر زدم دقیق مصداق همین ماجراست.
پس بهترین لنز برای فیلمبرداری در عین حال که تمام ویژگی های قبلی رو داره، یک لنز شارپ هم هست و میتونه توی رزولوشن های بالا مثل 4K و یا حتی 8K تصویر شارپ و با جزییاتی رو به ما بده.
انتخاب ما درست بود
لنزهای 24-70 f2.8 تمام نیازهایی که در بالا گفتم رو جوابگو خواهد بود. در عین حال قیمت مناسبی هم خواهد داشت و صد البته تمام برندها یه دونه 24-70 برای خودشون درست کردن و دست ما به شدت برای انتخاب لنز باز خواهد شد.
- کنون داره
- نیکون داره
- سونی داره
- سیگما داره
- تامرون داره
چه برندی رو انتخاب کنیم؟
حالا که دونستیم بهترین لنز برای فیلمبرداری چیه، بریم سراغ بهترین برند برای لنز 24-70. چه برندی رو باید انتخاب کنیم؟
اگر هر دوربینی داری، لنز نیتیو خود دوربینت میتونه بهترین انتخاب برای تو باشه. میمونه دو تا برند سیگما و تامرون. من خودم فعلا دوربین سونی دارم و برای انتخاب لنز دو تا گزینه رو خیلی محتمل میدیدم : سیگما و سونی.
خب از اونجایی که شخصا به برند سیگما خیلی علاقه دارم طبعا انتخاب من مشخص بود 🙂 اما خود سونی هم دو تا لنز 24-70 داشت که یکی ورژن دوم لنز قدیمیش بود. نسبت به قیمت، سیگما بهترین انتخابی هست که توی اکثر سناریو ها میتونی داشته باشی.
به طوری که گاهی با نصف پول یک لنز سونی، میتونی سیگمای همون لنز رو بخری و نه تنها کیفیت کمتری نخواهی داشت؛ بله کاملا از نظر کیفیت دو تا لنز تنه به تنه هم خواهند زد!
جمع بندی
بهترین لنز برای فیلمبرداری ، ضبط ویدیو و تولید ولاگ رو توی این مقاله معرفی کردم و دلایل خودم رو هم به صورت مستدل بیان کردم. بعدش در مورد برندهای لنز صحبت کردیم و سیگما رو توصیه کردم.
سوالات متداول
بهترین لنز برای فیلمبرداری، ضبط ویدیو و تولید ولاگ در یوتیوب چیست؟
- بدون شک 24-70 با دیافراگم f2.8 اکثر نیازهای ما رو رفع خواهد کرد.
در بین برندهایی که لنز 24-70 تولید میکنن کدوم از همه بهتره؟
- به غیر از برندهای خود نیکون، کنون و سونی، لنزهای سیگما به شدت با کیفیت و خوش قیمت هستن.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام ، ممنون از معرفی خوب و جامعتون
ایا با این لنز میتونیم پس زمینه بلر (blur) خوبی هم داشته باشیم ؟ با توجه به فاصله کانونی و نسبت به f1.4
و اینکه این لنز برای سری m هم هست ؟
رضا جان خسته نباشی و ممنون بابت این بررسی به درد بخورت، اگه میشه یه لنز مناسب هم برای فیلمبرداری با کراپ سنسور های سونی معرفی کن.