عکاسی مینیاتوری یکی از راحت ترین سبک های عکاسی
عکاسی مینیاتوری یکی از قشنگ ترین و پر پتانسیل ترین سبک ها برای نشون دادن خلاقیت شماست. در عین حال یکی از آسون ترین ها هم هست . شما میتونید به راحتی پشت میز تحریر تون بشینید و زیبا ترین عکس ها رو خلق کنید .
هنرجوهای من بیشتر از بقیه در جریان یکی از عادت هام هستن . همیشه عادت دارم حتی ساده ترین و بدیهی ترین مطالب رو با عکس و فیلم و اسلاید توضیح بدم . همین موضوع باعث شده برای تدریس ، همیشه حداقل تبلتم همراهم باشه .
چرا عکاسی مینیاتوری ؟
چرا این موضوع رو مطرح کردم ؟ چون قراره توی این مقاله در مورد عکاسی مینیاتوری و قدرتی که داره صحبت کنیم ؛ اما نه به وسیلهی متن و مقاله ؛ بلکه به صورت عکس . هیچ متنی این قدرت رو نداره که به اندازهی حتی یک فریم عکس ، مفهومی رو منتقل کنه . مخصوصا در عکاسی و گرافیک که پایه و اساسش بر مبنای تصویر و تصویرگری بنا شده.
تعریف
اما قبل از اینکه مثالهای جذاب این سبک رو به شما نشون بدم ، مایلم در مورد عکاسی به سبک مینیاتوری یک توضیح مختصری رو به شما ارائه بدم. اگر ما توی عکاسی 2 تا حرکت انجام بدیم ، به این کار میگن عکاسی به سبک مینیاتوری :
- از سوژههای کوچک جوری عکاسی کنیم که در اندازهی بزرگ به نظر برسن.
- از سوژههای بزرگ جوری عکاسی کنیم که کوچک و مینیاتوری به نظر برسن.
اگر هر کدوم از این دو تا کار رو انجام بدیم ، ما یک عکاس مینیاتوری هستیم و در این سبک عکاسی کردیم.
در انتقال مفهوم ، هیچ مقاله و نوشتهای قدرت حتی یک فریم عکس رو نداره.
مایلم شما رو با عکاسی به نام دریک لین (Derrick Lin) آشنا کنم . دریک متخصص گرفتن عکس های مینیاتور و ماکرو هست . فقط کافیه به پیج اینستاگرامش سر بزنین تا نمونه کارهای زیباش رو ببینید .
شاید پیش خودتون فکر کنید گرفتن این نوع عکسها به لنز ماکرو و تجهیزات گرون قیمت نیاز داره . اما اگه به شما بگم دریک عکسهاش رو با گوشی آیفون خودش میگیره ، حالا نظرتون چیه ؟ در ادامهی پست ، چند تا عکسهای دریک لین رو مشاهده میکنید.
چگونه میتوان یک عکس مینیاتوری خلق کرد ؟
کل کار برمیگرده به پرسپکتیو. این که زاویهی دوربین ، سوژهها ، نور ، فاصله کانونی ، عمق میدان و … به چه صورتی باشه که شما وقتی یک عکس از سوژهای کوچک رو میبینید مغز شما فکر کنه که در حال دیدن تصویری در اندازهی بزرگ هست.
به نظرم بهترین آموزش برای گرفتن این مدل عکسها ، دیدن نمونه تصاویری هست که با سبک مینیاتور گرفته شده. بعد از دیدن عکس های بالا و شروع کردن به تمرین ، کم کم دستتون میاد که باید چه کاری برای این سبک عکاسی انجام بدید. من عمدا عکسهای دریک لین رو براتون آوردم که این رو بگم نیاز به تجهیزات حرفهای ندارید و حتی با گوشی موبایل خودتون هم میتونید عکاسی کنید.
برعکس چطور ؟
تا الان در مورد روش گرفتن عکسهایی با ابعاد کوچک در اندازهی واقعی صحبت کردم. حالا میخوام در مورد حالت برعکسش صحبت کنم. یعنی چطور از اجسام بزرگ ، عکسهایی بگیریم که به نظر ، کوچک و مینیاتوری بیان. برای این کار 2 روش وجود داره. یک روش بسیار گرون قیمت هست و روش دوم رو به راحتی میتونید انجام بدید.
روش اول : خرید یک لنز تیلت-شیفت برای عکاسی مینیاتوری
در عکاسی لنزهایی وجود داره به نام تیلت-شیفت. نمیخوام در مورد موضوعات پیچیدهی این لنزها صحبت کنم. اما در همین حد بدونیم که با این لنزها میتونیم قسمت بالا و پایین عکس خودمون رو تار کنیم و اینطوری عکسهای ما ، مینیاتوری به نظر میرسن.
البته این رو هم بگم که کاربرد اصلی لنزهای تیلت-شیفت در عکاسی معماری هست. و عکاسی در سبک مینیاتوری فقط یکی از کاربردهای جانبی این مدل لنزها محسوب میشه. بنابراین اگر یک عکاس معماری حرفهای نیستید ، کلا بیخیال این لنزها بشید ؛ چون گرون قیمت هست.
روش دوم : تار کردن بالا و پایین عکس با نرم افزار
همونطور که در قسمت قبل گفتم ، کاری که لنزهای تیلت شیفت برای عکاسی مینیاتوری انجام میدن اینه که بالا و پایین عکس رو تار کنن. به همین دلیل یک جلوهی مینیاتوری در عکس ایجاد میشه.
حالا اگه ما این کار رو به صورت نرم افزاری انجام بدیم مشکل حل میشه ! فقط کافیه با هر نرم افزاری که در اختیار دارید ، بالا و پایین عکس رو تار کنید تا یک عکس مینیاتوری داشته باشید.
سوالات متداول
[accordions]
[accordion title=”عکاسی مینیاتوری چیست؟” load=”hide”]اگر از اجسام بزرگ جوری عکس بگیرید که کوچک به نظر برسند یا از اجسام کوچک طوری عکاسی کنید که انگار در اندازهی بزرگ هستند ، شما یک عکس مینیاتوری گرفتید.[/accordion]
[accordion title=”آیا برای عکاسی در این سبک باید تجهیزات حرفه ای داشت؟” load=”hide”]بله و خیر !
معمولا عکاسی مینیاتوری با لنزهای تیلت شیفت انجام میشود ؛ اما واقعا لزومی به این کار نیست و شما میتونید با ادیت ، همین جلوه را در عکس های خود ایجا کنید.[/accordion]
[accordion title=”ماجرای دریک لین چیست؟” load=”hide”]دریک لین یکی از کسانی است که ثابت کرد میشه با کمترین امکانات ، عکاسی مینیاتوری انجام داد. او این عکس ها را با گوشی آیفون خود میگیرد.[/accordion]
[accordion title=”چرا رضاصاد عکاسی مینیاتوری را توصیه میکند؟” load=”hide”]این سبک یکی جذاب ترین سبک های عکاسی است. به علاوه شما میتونید اوج خلاقیت خودتون رو در این سبک بروز بدید.[/accordion]
[/accordions]
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
وای استاد عاالی مثل همیشه
مرسی آقای صادقی که ما رو با عکاسهای مشهور آشنا میکنید . چیزی که بقیه ی عکاس ها عمرا انجام نمیدن.