عکاسی در برف ، چگونه در برف عکس های عالی بگیریم؟
میدونستید عکاسی در هوای برفی فوت و فنهای خودش رو داره ؟ در زمان بارندگی برف ، به دلیل شرایط نوری خاصی که ایجاد میشه ، باید تنظیمات دوربین رو یه کمی تغییر بدیم تا بتونیم عکسهای خوبی در محیط برفی بگیریم . شاید بعضی از دوستان مایل باشن از دانه های برفی معلق در هوا هم عکسی کنن یا عده ای دنبال ژست عکاسی در برف باشن . تمام این موارد رو در این مقالهی عکاسی در برف خواهید خوند .
ترفندهای عکاسی در هوای برفی
در این مقاله چند ترفند و نکتهی خیلی ساده رو با هم مرور میکنیم که کمک میکنه در هوای برفی عکسهایی بگیریم که باب طبعمون باشه . این نکات رو به راحتی در عکسهای خودتون اجرا کنید تا عکسهایی یک پله حرفه ای تر داشته باشید .
#1 روی تضادها فوکوس کنید
وقتی هوا برفیه همه چیز سفیده . حالا شما فرض کنید قراره از دونه های برف عکاسی کنید . دانه های برف سفید در برابر برف سفید ! خب معلومه که این دانه ها اصلا در عکس معلوم نمیشن .
تنها کاری که باید انجام بدین اینه که ترکیب بندی صحنه رو عوض کنید و مثلا بکگراند عکس یک دیوار خاکستری یا نمای سنگی سیاه یک ساختمان باشه . حالا دونه ها برف به راحتی در عکس مشخص خواهد شد .
علاوه بر این موضوع ، شاید اصلا بحث عکاسی از دانههای برف مطرح نباشه .شاید مثلا دارید از مدلتون پرتره میگیرید . اینجا ممکنه فوکوس کردن کار سختی باشه . چون همه چی سفید هست و اینو میدونیم که سیستم فوکوس دوربینها برای فوکوس کردن احتیاج به وجود کنتراست داره .
پس باید توی لباس ، مو ، صورت و … مدلتون دنبال چیزی بگردید که به رنگی غیر از رنگ سفید باشه و روی اون فوکوس کنید . هر چقدر این تصاد رنگی بیشتر باشه ، کار دوربین هم برای فوکوس کردن راحتتر خواهد بود .
حالا وجود مدل که خوبه ! گاهی قراره فقط از منظرهی برفی عکاسی کنیم و همه چیز به معنی واقعی کلمه سفیده . اینجا باید دنبال کوچکترین اختلاف رنگ در محیط بگردیم . مثلا یک برگ ، قسمتی از تنهی درخت و یا هر چیزی که دوربین بتونه روش فوکوس کنه .
#2 تنظیمات دوربین برای عکاسی در برف
حالا یکم بریم در مورد موضوعات فنیتر با هم صحبت کنیم و ببینیم که وقتی در برع عکاسی میکنیم، دوربین ما باید چه تنظیماتی داشته باشه.
با فرمت raw عکاسی کنید
همیشه با تاکید گفتم در هر حالتی باید از فرمت خام استفاده کرد . اما در هوای برفی این تاکید 100 % خواهد بود . چون به احتمال بسیار زیاد ، عکسی که میگیریم به ادیت زیادی احتیاج داره ؛ و فقط فرمت خام میتونه از عهدهی این همه تغییر در عکس بر بیاد . از فرمت JPEG استفاده نکنید چون بعدا دستتون برای ادیت بسته خواهد بود .
همیشه باید از فرمت raw استفاده کرد . اما در هوای برفی این تاکید دو چندان خواهد بود .
از مد نورسنجی Evaluative (برای دوربینهای نیکون Matrix) استفاده کنید
هر دوربین مدهای مختلفی برای نورسنجی در عکاسی داره . یکی از این مدها Evaluative در دوربینهای کنون و Matrix در دوربینهای نیکون هست . کار این مد به این صورته که برای نورسنجی یک عکس (اینکه چقدر نور در عکس داشته باشیم) میاد به کل صحنه نگاه میکنه ، نه قسمتی از اون .
لذا بهترین نتیجه رو در عکس به ما میده . البته من توصیه میکنم در اکثر اوقات از این مد استفاده کنید . اما اینجا تاکید بیشتری دارم.
از جبران نوردهی (Exposure Compensation) استفاده کنید
در محیط سفید برفی ، دوربین برای اینکه عکس خوبی بگیره ، تلاش خواهد کرد که برفها به رنگ خاکستری در بیاد . دوربین نیتش خیره و میخواد عکس بیش از حد نوردهی نشه (overexpose نشه) ؛ اما خبر نداره که با این کار عکس ما رو خراب میکنه !
بنابراین مد جبران نوردهی رو فعال کنید و اون رو روی +1 یا حتی +2 بذارید (یعنی یک یا دو پله نوردهی رو افزایش بدید) . حالا دیگه برف به رنگ سفید در میاد .
البته این کار رو بعدا در حین ادیت هم میتونید انجام بدید به شرطی که با فرمت raw عکس گرفته باشید .
#3 در مود اولویت دیافراگم (Aperture Priority) عکس بگیرید
مد اولویت دیافراگم (در کنون AV و نیکون A) به شما اجازه میده که به سرعت ، عمق میدان عکس رو تغییر بدید . در این مود ، دوربین به طور خودکار سرعت شاتر رو انتخاب میکنه و در صورت تمایل ما عدد ISO رو هم خودش تعیین خواهد کرد (اگر دوربین روی auto ISO باشه) .
بنابراین عکس به درستی نوردهی میشه و فقط ما لازمه عدد f رو کم و زیاد کنیم . بقیش با خود دوربینه . این یک مزیت عالی توی محیط سفید برفی هست و به ما اجازه میده کلی خلاقیت در عکسامون داشته باشیم.
#4 در برف تازه عکاسی کنید
شاید دوست داشته باشید عکسهایی بگیرید که رد پای مدلتون روی برف باشه. خب اگه کمی دیر بجنبید ملت برف دست نخورده ای برای شما باقی نمیذارن ! پس یا زود بلند شید و برید بیرون عکاسی کنید و یا برید جایی که کسی هنوز بهش پا نذاشته . همین الان که دارم این مقاله رو مینویسم پسر همسایمون برفهای حیاط رو خراب کرد از بس روش راه رفت .
#5 باتری دوربین رو گرم نگه دارید
باتری سرد عمر کمتری هم داره . سعی کنید دو تا باتری همراهتون باشه . یکیش رو در جیبتون نگه دارید تا گرم بمونه . با اون یکی عکاسی کنید . زمانی که باتری داخل دوربین در حال تموم شدن بود ، باتری ها رو عوض کنید و باتری سرد رو داخل جیبتون بذارید تا گرم بشه . نکتهی جالب اینه که وقتی اون باطری سرد ، گرم بشه ، دوباره میتونید باهاش عکاسی کنید .
#6 برای عکاسی در برف سریع باشید !
اینو من خودمم تجربه کردم . کلا آب و هوا چیزیه که سریع تغییر میکنه . نه فقط برف ، در هر شرایط آب و هوایی خاصی که وجود داشت و خواستید ازش عکاسی کنید ، سریع عمل کنید . چون ممکنه حتی چند ثانیه بعد اون صحنه از دست بره .
#7 از مد اولویت شاتر (Shutter Priority) هم استفاده کنید
علاوه بر مود اولویت دیافراگم که کمی قبل بهش اشاره کردم ، از مود اولویت شاتر هم استفاده کنید. مخصوصا در زمانی که داره برف میباره و دانههای برف در آسمون هستن . اینجوری می توانید تعیین کنید دانه های برف در عکس به صورت فریز و ثابت باشن و یا سرعت شاتر رو کم تر کنید تا دونه های برف کشیده به نظر برسن . کلی فرصت برای خلاقیت وجود داره .
#8 کمی هم عکاسی بوکه برای عکاسی در برف !
باز هم رسیدیم به افکت بینظیر بوکه . این افکت در بیشتر سبک های عکاسی جلوهی خیلی عالی و خوبی به عکس میده . حالا داریم در مورد عکاسی در برف حرف میزنیم .
حتما این افکت رو توی عکسهای برفی خودتون پیاده کنید تا عکسهایی خیلی خیلی حرفهای تر و دراماتیک تر بگیرید. علاوه بر این توی عکاسی بوکه میتونید دانههای برف رو در آسمون به زیبایی هر چه تمامتر به تصویر بکشید .
من همیشه از طرفدارای عکاسی بوکه بودم . مخصوصا در برف !
#9 حواستون به وایت بالانس هم باشه
چون محیط عکاسی برفی کاملا سفید هست ، اگه وایت بالانس دوربین در حالت اتوماتیک باشه ممکنه دوربین به اشتباه بیوفته و رنگ عکس رو خراب کنه . البته اصلا لازم نیست نگران این موضوع باشید ؛ اگر و فقط اگر در فرمت raw عکس گرفته باشید . چون بعدا میشه به راحتی درستش کرد.
#10 عکس گرفتن از دانههای برف در هوا
این سوال خیلی از من پرسیده شده . پس این قسمت رو هم به مقاله اضافه میکنم . برای اینکه از دانههای برفی که روی هوا هستن بتونید عکس بگیرید ، باید چند تا کار انجام بدید :
عدد f روی کمترین حالت باشه
خیلی قشنگ میشه اگه جلوتر و عقبتر نواحی بارش برف تار باشه و فقط برفِ در حال باریدن در فوکوس قرار بگیره . برای همین با توجه به لنزی که دارید ، دیافراگم رو روی بازترین حالت (کمترین عدد f) قرار بدین .
فوکوس خودکار تقریبا غیر ممکنه
به احتمال 0 % میشه روی دونههای برف در حال بارش فوکوس کرد ! چون دوربین اصلا نمیتونه اونا رو تشخیص بده . حالا چیکار کنیم پس ؟ فقط کافیه دوربین رو روی live view قرار بدید ، و به صورت دستی از روی لنز عمل فوکوس کردن رو انجام بدید . اینجوری خودتون میتونید تعیین کنید کجا تار باشه و کجا شارپ.
کنتراست رو رعایت کنید
این نکته رو همون اول کار گفتم . اما اینقدر مهمه که بازم تاکید میکنم . برای اینکه دونههای سفید رنگ برف توی عکس معلوم باشن ، باید بکگراند عکس به رنگی غیر از سفید باشه . پس روی پرسپکتیو عکس یکم کار کنید .
فیلم آموزشی عکاسی در برف
این فیلم از آموزشهای عالی تونی نورثروپ هست . چیزهایی توش گفته که من تو مقاله ذکر نکردم . بعد از خوندن این مقاله و دیدن این فیلم شما به یک استاد عکاسی در برف تبدیل خواهید شد . البته تمرین یادتون نره 😉
تو هم امروز خونه نشین شدی ؟ چیکارا کردی؟ #برف #عکاسی #رضاصاد
A post shared by Reza Sadeghi (@rezasaad) on
ژست عکاسی در برف
حالا چند نمونه عکس بهتون نشون میدم از ژستهایی که میتونید برای عکاسی در برف استفاده کنید و عکساتون رو یک پله حرفهایتر کنید . این عکسها رو از pinterest گلچین کردم.
سوالات متداول در مورد عکاسی در برف
[accordions]
[accordion title=”چرا وقتی در برف عکاسی میکنم ، برف ها به رنگ خاکستری در میآید” load=”hide”]چون محیط کاملا سفید رنگ است ، دوربین فکر میکنید نور محیط بسیار زیاد است. لذا نوردهی را کم میکند.
بنابراین عکس تاریک تر شده و برف ها به رنگ خاکستری در میآید[/accordion]
[accordion title=”چگونه در هوای برفی ، عکس بوکه بگیریم؟” load=”hide”]دوربین را روی مود اولویت دیافراگم قرار دهید و با اعداد پایین f عکاسی کنید[/accordion]
[accordion title=”تنظیمات وایت بالانس دوربین برای عکاسی در هوای برفی باید چگونه باشد؟” load=”hide”]مراقب باشید که اگه وای بالانس روی اتوماتیک قرار داشته باشد ، به دلیل سرد بودن رنگ برف ، دوربین تلاش میکند تا رنگ عکس را گرم کند. لذا رنگ برف ها هم خراب خواهد شد.[/accordion]
[accordion title=”چرا باید با فرمت raw عکاسی کنیم؟” load=”hide”]عکاسی با فرمت خام به شما این امکان را میدهد که خطاهای عکس را در حد بسیار مناسبی رفع کنید.
هم خاطاهای نوردهی ، هم خاطاهای وایت بالانس و هم خطاهای لنز.[/accordion]
[accordion title=”آیا عکاسی از دانه های برف امکان پذیر است؟” load=”hide”]بله؛
اما باید در نظر داشته باشید که فوکوس خودکار روی دانه های برف تقریبا ناممکن است. دوربین را روی Live View قرار دهید و به صورت دستی فوکوس کنید.[/accordion]
[/accordions]
جمع بندی
عکاسی در برف همیشه یکی از ژانرهای مورد علاقهی ما بوده . اما ممکنه به این دلیل که نمیتونستیم عکسهای خوبی بگیریم ، از عکاسی در محیط برفی فراری بودیم . اما از الان با رعایت این نکات خیلی ساده ، میتونیم عکسهایی بگیریم که یک پله حرفه ای تر باشه و هم خودمون و هم دوستامون از این عکسها لذت ببریم .
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام و خسته نباشید، مقاله رو به دقت خوندم و از ایده ها و آموزشهای عالیه شما استاد عزیز بهر مند شدم از شما بابت تلاشی که می کنید و وقتی که جهت ارائه این مطالب میگذارید متشکرم
تشکر استاد عزیز، راستی! این عکاسی بوکه واقعا میتونم بگم چقدر برام من جذاب و زیباست! همین عکسی که با افکت بوکه گرفته شده، به معنای واقعی زیبایی رو به تصویر کشیده.