اگر در حال خرید دوربین عکاسی جدید یا خرید لنز برای دوربین خودتون هستید ، حتما این سوال برای شما به وجود میاد که چه لنزی بخریم ؟ در این قسمت از صادکست (پادکست های رضاصاد) من به این سوال پاسخ دادم و بهترین لنز برای عکاسی در هر سبک و زمینه ای رو به شما معرفی کردم . در واقع این اپیزود صادکست یک راهنمای خرید لنز دوربین هست که با شما کمک میکنه لنز مناسب برای خودتون رو پیدا کنید .
قبل از هر چیز ، صادکست 7 رو دانلود کنید
قبل از اینکه جواب سوال چه لنزی بخریم رو در پادکست گوش کنید این رو بگم که معمولا برای پست های صادکست ، توضیحات خیلی زیادی نمیذارم ؛ اما چون موضوع این اپیزود (چه لنزی بخریم) یکی از بیشترین و متداول ترین سوالاتی هست که در عکاسی از من پرسیده میشه ، قصد دارم بر خلاف رویهی قبلی صادکست ها ، بیشتر در موردش توضیح بدیم . پس قبل از هر چیز ، صادکست 7 رو دانلود کنید .
#1 دانلود صادکست 7 از تلگرام
توی کانال تلگرام خودم تمام قسمت های صادکست رو قرار میدم . شما میتونید اگر هنوز از تلگرام استفاده میکنید ، با کلیک روی اینجا ، صادکست 7 رو در کانال من ببینید .
#2 صادکست 7 در شنوتو
شنوتو یک سرویس میزبانی پادکست ایرانی هست و من چون دوست دارم از کسب و کار های ایرانی حمایت کنم (بالاخره خودمم یکی از همین کسب و کارها هستم !) تمام قسمت های صادکست رو در این سایت آپلود میکنم . همینجا میتونید صادکست 7 رو گوش کنید
#3 صادکست 7 در ساندکلاد
ساندکلاد محبوب ترین سرویس میزبانی پادکست در دنیا هست و اگر دوست داشتید صادکست 7 رو از اونجا هم گوش کنید .
#4 صادکست 7 در آپارات
راهنمای خرید لنز دوربین به چه دردی میخوره ؟
هر کسی که وارد دنیای عکاسی میشه ، خودش رو به یک باره وسط دنیای بزرگی از علم و اطلاعات میبینه که چیزی زیادی در موردشون نمیدونه . خب طبیعی هست که یکی از اولین قدم های حرفه ای شدن در عکاسی ، خرید دوربین و لنز مناسب هست ؛ و برای این کار شما به یک راهنمای خرید لنز دوربین نیاز دارید تا بتونید مناسب ترین لنز برای کار خودتون رو پیدا کنید.
البته اگر در عکاسی حرفه ای شده باشید شاید نیاز به این راهنمای خرید لنز دوربین نداشته باشید و خودتون بتونید بهترین لنز مورد نیاز رو انتخاب کنید . اما این مقاله رو بیشتری برای عزیزانی نوشتم که تازه قرار هست وارد این دنیای بزرگ و قشنگ بشن . برای همین دوست دارم که کمترین سختی رو در راه حرفه ای شدن در عکاسی بکشید . لذا براتون این راهنمای خرید لنز دوربین رو ضبط کردم.
مناسب ترین لنز دوربین برای من چیست
اجازه بدید خیلی ساده توضیح بدم ، جواب این سوال دقیقا برمیگرده به اینکه شما چه سبک عکاسی رو دنبال میکنید . عکاسی پرتره انجام میدید ؟ پس باید دنبال بهترین لنز برای عکاسی پرتره باشید . عکاسی طبیعت انجام میدید ؟ بنابراین باید ببینید لنز مناسب برای عکاسی طبیعت چی هست . عکاسی مدلینگ ؟ (البته اینو بگم عکاسی مدلینگ با پرتره یه فرق هایی میکنه . بعدا در موردش حرف میزنم) پس باید ببینید بهترین لنز برای عکاسی مدلینگ چی هست . و چندین سوال و جواب دیگه
من توی این اپیزود دقیقا همین کار رو کردم . دونه دونه سبک ها مختلف عکاسی رو اسم بردم و بعد برای هر سبک ، لنزهای مناسب اون رو معرفی کردم . البته این شما هستید که در پایان تصمیم میگیرید که چه لنزی بخریم . شاید چیزهای که من میگم رو هم انجام ندید و لنز خوبی هم نصیب شما بشه . چون عکاسی مثل ریاضی نیست . گاهی دو دو تا میشه 100 تا !
عکاسی مثل ریاضیات نیست . گاهی دو دو تا میشه 100 تا
و در پایان اگر محتوای این اپیزود رو مفید دیدید و به سوالتون مبنی بر اینکه چه لتزی بخریم جواب داده شد لطفا اون رو با حداقل یک نفر از دوستاتون به اشتراک بذارید . این خیلی خیلی قشنگ تر هست که ما علم خودمون رو به دیگران هم یاد بدیم چون زندگی در دنیای حرفهای ها خیلی دلچسب تره.
متن پادکست عکاسی صادکست 7
سلام . من رضا صادقی هستم و شما دارید به اپیزود 7 صادکست گوش میکنید. صادکست یا پادکست های رضاصاد مجموعه فایل هایی هستند که شما با گوش کردن به اونها میتونید علم خودتون رو بالا ببرید و چیز یاد بگیرید.
تشکر از شما بابت حمایت از ایدهی صادکست ها
قبل از هرچیز دوست دارم ازتون تشکر کنم بابت استقبال خیلی خوبی که از اپیزود های قبلی صادکست داشتید. به طوری که من در این چند روز به چند ده دایرکت و پیام و تماس و حتی ایمیل پاسخ دادم. به طوری که بیشتر شما از من تشکر کرده بودید بابت ایده ای که پشت این صادکست ها قرار داره.
و من خیلی خوشحال هستم از این بابت که صادکست های من توانسته به شما کمک کنه.
بیشترین سوالی که در عکاسی از من پرسیده شده
خب امروز میخوام در مورد یک موضوعی صحبت بکنم که یکی از بیشترین سوالاتی هست که از من پرسیده میشه. ما امروز میخواهیم در مورد لنز مناسب برای عکاسی شما صحبت بکنیم یا همون به عبارتی دیگه “چه لنزی بخریم”.
بهترین ویژگی دوربین های حرفه ای از نظر رضاصاد
اگر از من سوال بکنند بهترین ویژگی دوربین های حرفه ای مثل DSLR ها و MirrorLess ها چی هست ؟ بدون هیچ شکی میگم قابلیت تعویض لنز.
این قابلیت به ما این اجازه رو میده که با چند ثانیه عوض کردن لنز ، دوربین خودمون رو کاملا تبدیل بکنیم به یک دوربین جدید و عکسهایی بگیریم که تا چند ثانیهی پیش محال بود بگیریم.
برای همین هست که هر وقت کسی از من در مورد خرید دوربین سوال میکنه ، من بلافاصله سوالش رو تصحیح میکنم و میگم لنز از دوربین مهم تره و باید اول لنز خریداری بشه و بعد از اون با توجه به لنزی که داریم دوربین مناسبی رو براش انتخاب کنیم.
و توی این اپیزود هم ما میخواهیم دقیقا به همین سوال جواب بدیم. اینکه چه لنزی بخریم و بعد از اینکه مطمئن شدیم لنز مناسب برای ما چی هست با توجه به اون میریم قدم بعدی و دوربینمون رو خریداری میکنیم.
یا اینکه شما یک لنزی دارید و با توجه به کسب و کار خودتون می خواهید لنز جدید خریداری کنید. حتما این پادکست رو گوش کنید؛ چون به شما صد در صد کمک میکنه برای خرید لنز بعدیتون.
بررسی لنز های مناسب برای هر سبک عکاسی
بسیار خب یک راست میریم اصل مطلب. روشی که من برای توضیح دادن لنز مناسب برای شما میخواهم استفاده کنم اینطوری هست که سبک های عکاسی رو من الان دونه دونه نام میبرم و بعد با توجه به هر سبک لنز های مناسب اون سبک رو به شما معرفی میکنم .
لذا با توجه به سبکی که استفاده میکنید؛ مثلا پرتره ، حیات وحش ، ورزشی و و و ؛ شما میتونید لنز مناسب خودتون رو انتخاب کنید.
سبک عکاسی پرتره
اولین سبکی که میخواهم در مورد لنز مناسبش با هم صحبت بکنیم ، سبکی هست که خیلی از ماها به شوق اون سبک وارد عکاسی میشیم و اون هم عکاسی پرتره هست.
حالا اینکه تعریف عکاسی پرتره چیه هیچ ربطی به این اپیزود صادکست نداره. شما هم احتمالا به دلیل دیگه ای دارید اپیزود گوش میدید. پس من یک راست لنز های مناسب برای عکاسی پرتره رو معرفی میکنم.
برای عکاسی پرتره ، 3 لنز بسیار متداول داریم؛ و چتد تا لنز دارید که کمتر متداول هست اما بازهم استفاده میشه. من اول اون 3 تا لنز رو نام میبرم.
لنز 70-200
اولین لنز عکاسی پرتره لنز 70-200 که من یکی از طرفداران پروپاقرص این لنز هستم. البته اینکه میگم 70-200 من با f2.8 منظورم هست. چون یک سری مدل های دیگه هم داره که با f4 عرضه میشه. من اونها رو منظورم نیست.
صرفا لنز 70-200 با f2.8 شارپنس فوق العاده خوبی داره. کیفیت عالیای داره. چه در تصویر چه در ساخت خود لنز. و از همه مهمتر با توجه به دیافراگم خیلی بازی که این لنز داره ما میتونیم عکسهای بوکه فوق العاده ای بگیریم.
و خب یک ساید افکت دیگهای که هم داره دیافراگم باز ، باعث میشه که ما بتونیم توی نور کم عکاسی خیلی عالیای انجام بدیم.
کنون
اگر کنونی هستید این مدل رو خریداری کنید : canon ef 70-200mm f/2.8l is ii usm
نیکون
اگر نیکونی هستید نسل سوم لنزهای 70-200 نیکون رو خریدار کنید؛ که مدلش این هست : AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR که اصطلاحا بهش 70-200 FL هم میگن.
سونی
و اگر از MirrorLess های سونی استفاده میکنید سری G master 70-200 سونی رو خریداری کنید. پس این از لنز 70-200.
لنز 85 میلیمتری
لنز متداول دومی که برای عکاسی پرتره استفاده میشه ، لنز 85mm هست. اگر بودجهتون اجازه میده 80 میلیمتر با f1.2 رو خریداری کنید. اما اگر نه f1.4 و حتی 1.8 هم لنزهای بسیار خوبی هستند و یکی از بهترین لنز ها برای عکاسی پرتره محسوب میشن.
نا جایی که یادم هست فقط این کنون هست که 85 میلیمتر با f1.2 رو داره. اگر از دوربین دیگری استفاده میکنید خب از 1.4 به بعد رو میتونید خریداری کنید. اما اگر کنونی هستید من توصیه میکنم حتما f1.2 رو خریداری کنید.
یک مقدار گران هست. اما نسبت به پولی که پرداخت میکنید به هیچ عنوان پشیمان نمیشید.
لنز 50 میلیمتری
سومین لنزی که خیلی مورد استفاده قرار میگیره برای عکاسی پرتره لنز 50 میلیمتر هست. این لنز دقیقا همون لنزی هست که من همیشه به بیشتر عکاس ها توصیه میکنم عکاسی خودشون رو با این لنز شروع بکنن.
حالا دلیل خیلی زیادی داره که من حتما یک پادکست در موردش ضبط میکنم. اما اگر میخواهید بدونید ، توی وبسایت من کلمهی لنز 50 میلیمتر رو سرچ کنید.
من یک مقاله خیلی مفصل دارم در موردش. و اونجا در مورد این صحبت کردم که چرا لنز 50mm باید اولین لنز هر عکاس باشه.
خب مثل لنز 85 میلیمتری این لنز هم با دیافراگم های مختلف عرضه میشه 1.2 ، 1.4 ، 1.8. حتی از 1.2 هم بعضی وقت ها بعضی لنز ها دیافراگم بازتری رو عرضه میکنن که خب اونها خیلی گران هست.
فرق سری D و G لنزهای نیکون
اگر نیکونی هستید یک نکته خیلی مهم رو حتما بهش توجه کنید. اون هم اینه که لنز های 50mm نیکون توی دو تا ورژن D و G عرضه میشن. فرق اینها چیه ؟
لنز ورژن G توی خودش موتور فوکوس داخلی داره. اما لنز سری D این موتور رو نداره. پس اگر خواستید این لنز رو بخرید حتما به دوربینتون نگاه بکنید.
ببینید توی دوربینتون موتور فوکوس داخلی هست یا نه؟ اگر موتور فوکوس داخلی داشت پس میتونید از لنزی استفاده کنید که موتور فوکوس داخلی نداره ؛ که خود دوربینتون کار فوکوس رو انجام بده.
اما اگر خود دوربینتون این موتور رو نداشت حتما حتما سری G لنز های 50mm نیکون رو خریداری کنید. چون که اگر غیر از این باشه شما فوکوس خودکار نخواهید داشت.
اما در مورد کنون این داستان ها رو نداریم و هر چی دوست داشتید میتونید بخرید.
سایر لنزهای مورد استفاده در عکاسی پرتره
خب این 3 تا لنزی که اسم بردم مهم ترین و پرکاربرد ترین لنز های دنیای عکاسی پرتره هست. چند تا لنز دیگه هم هست که معمولا عکس های پرتره استفاده میکنن اما به تعداد کمتر. خیلی سریع اونها رو هم نام میبرم.
لنز 105mm با f1.4
اولیش لنز 105mm با f.14 هست. تا چند وفت پیش فقط نیکون این لنز رو تولید میکرد و دوستانی که دوربین های دیگهای داشتن نمیتونستن از این لنز استفاده کنند. اما خبر خوب اینه که چند وقت پیش سیگما این لنز رو برای شرکت های دیگه هم زد و توی شارپنس و کیفیت فوق العاده هست.
اگر خواستید لنز 105 میلیمتر بخرید حتما توصیه میکنم یک نگاهی هم قبلش به سیگما بندازید.
لنز 35mm با f1.4
لنزی بعدی که عکاس های پرتره استفاده میکنن لنز 35mm هست که عموما با f1.4 هست. یعنی عکاس های پرتره بیشتر با f1.4 لنز 35 میلیمتری رو میخرن.
اون هم به دلیل بوکه خیلی جذابی که داره توی فاصله کانونی 35 میلیمتر ، یک عکس خیلی خیلی قشنگی رو به شما میده.
کاربرد های سینمایی لنز 35mm
یک کاربرد دیگری هم داره این لنز و اون اینه که فاصله کانونی 35mm یک فاصله کانونی سینمایی هست و دوستانی که اهل درست کردن تیزر و کلیپ و فیلم هستند قطعا یک دانه از این لنز ها در بساطشون هست چون شات های سینمایی فوق العادی قشنگی رو بهشون میده.
خب این از عکاسی پرتره از مدلینگ.
عکاسی صنعتی
متداول ترین سبک عکاسی بعد از پرتره عکاسی صنعتی هست توی ایران که من میخواهم لنز های مناسب اون رو هم الان نام ببرم.
اگر شما دفتر تبلیغاتی دارید. اگر به شما محصولاتی رو میدن که ازش عکس بگیرید ؛ پس شما یک عکاس صنعتی هستید.
چون بعضی دوستان از من میپرسن اینکه میگن عکاسی صنعتی ، آیا لزوما در صنعت هست یا باید از کارخانه ای جایی عکس بگیریم ؟ نه اینطوری نیست. توی ایران عکاسی صنعتی یک مقدار اسمش بد در رفته.
پس اگر از هر نوع محصولی عکاسی میکنید شما یک عکاس صنعتی هستید و لنز های مناسب شما اینها است:
لنز 70-200
شماره 1 : لنز 70-200 ؛ شاید تعجب بکنید من این لنز رو همین الان توی عکاسی پرتره هم نام بردم. اما توی عکاسی صنعتی و تبلیغاتی هم این لنز کاملا به کار میاد.
به خاطر فاصله کانونی خیلی خوبی که داره. یعنی توی عکاسی صنعتی و تبلیغاتی اینکه شما زوم بیشتری بکنید؛ حالا خیلی عامیانه بخوام بگم. هر چی زوم بیشتری کرده بشه توی لنز ، افکت distortion یا اعوجاج کمتری رو داریم.
یعنی مثلا من میخواهم از یک مکعب [تا 9:50 به متن تبدیل شد. در حال تکمیل است]
سوالات متداول در مورد اینکه چه لنزی بخریم ؟
[accordions]
[accordion title=”چه لنزی بخریم ؟” load=”hide”]کاملا بستگی به این داره که چه سبکی از عکاسی رو دنبال میکنید و هدف شما از خرید لنز چیه. شدیدا توصیه میکن پادکست عکاسی صادکست 7 رو گوش کنید. در این اپیزود به سوال شما جواب دادم.[/accordion]
[accordion title=”به طور کلی بهترین لنز برای عکاسی پرتره چیست؟” load=”hide”]درسته که در صادکست 7 به این سوال جواب داده شد؛ اما اگر قرار باشه به صورت کلی جواب بدم باید این رو بگم که لنزهایی با فاصله کانونی نرمال تا تله برای عکاسی پرتره مناسب هستند.[/accordion]
[accordion title=”برای عکاسی ماکرو چه لتزی بخریم؟” load=”hide”]هر لنزی که قابلیت این رو داشته باشه که روی فاصلهی نزدیک فوکوس کنه برای عکاسی ماکرو مناسب هست. در واقع ویژگی اصلی لنزهای ماکرو همین کم بودم مینیمم فاصلهی فوکوس اونها هست.[/accordion]
[accordion title=”برای عکاسی طبیعت چه لنزی مناسب هست؟” load=”hide”]به طور کلی لنزهای واید برای عکاسی طبیعت بسیار مناسب هستند.[/accordion]
[accordion title=”آیا لنز کیت مناسب من هست؟” load=”hide”]به نظرم نه؛
هیچ وقت کسی رو به خرید لنز کیت توصیه نکردم.[/accordion]
[/accordions]
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام وقت بخیر،
چه لنزی و دوربینی پیشنهاد میکنید که از لحاظ قیمتی برای شروع عکاسی مناسب باشه.
لنز و دوربینی که مورد استفاده در تبلیغات و طبیعت باشه.
ممنونم بابت اطلاعات مفیدی که در سایت ارسال می کنید.