بهترین سایت های آموزش عکاسی چه ویژگی هایی دارند؟
شاید اگر این مقاله رو میخونید ، دنبال یک سایت آموزش عکاسی هستید که علم خودتون رو بالا ببرید. معمولا کسانی که واقعا دنبال آموزش عکاسی هستند ، در گوگل دنبال منابع خوب و معتبر میگردند نه در تلگرام و اینستاگرام. برای همین این مقاله رو نوشتم تا به شما ویژگی های مشترک بهترین سایت های آموزش عکاسی رو معرفی کنم.
#1 روان بودن مطلب و بیان شیوا
فرقی نداره شما در چه زمینهای در حال آموزش دیدن هستید؛ بدون هیچ شکی در هر صورت دنبال کسی هستید که بتونه با ساده ترین روش و بیان بسیار روان ، به شما آموزش بده.
خود من شخصا سایت های بسیار معتبری رو سراغ دارم که آموزش های دسته اول و بسیار مفیدی رو منتشر میکنن؛ اما فقط به این دلیل که مطالب این سایت گنگ هست و به سختی میشه متوجه مطالب اونها شد ، از خیرشون میگذرم.
لذا به نظر من ، اگر خواستید بدونید بهترین سایت های آموزش عکاسی چه ویژگی هایی دارند ، در اولین فاکتور ، این موضوع رو مد نظر قرار بدید.
#2 به روز بودن سایت و مطالب
در دنیایی زندگی میکنیم که علم به سرعت در حال پیشرفت هست؛ حتی در مورد عکاسی هم این موضوع صدق میکنه. در دنیای عکاسی مدام دوربین های جدید ، لنز های جدید و حتی روش ها و سبک های جدیدی معرفی میشه.
مدتی قبل با یک سایت آموزش عکاسی ایرانی آشنا شدم که با افتخار تمام، آموزش ظاهر کردن فیلم های نگاتیو رو به مردم میداد. لحظه ای با خودم شک کردم و گفتم نکنه این مطلب مال 10-15 سال پیش باشه؟! برای همین تاریخ ارسال پست رو نگاه کردم و دیدم برای 4 ماه قبل هست! درک نمیکنم حال و روز کسانی رو که سعی میکنن به مردم آموزش هایی رو بدن که برای دههها پیشه.
سایت عکاسی به روز مهمه؛ اما کتاب به روز مهمتر
تعجب میکنید اگه بدونید من روی آپدیت بودن کتاب های عکاسی، وسواس بیشتری دارم. به این دلیل که یک سایت رو میشه در عرض چند دقیقه به روز کرد و مقالهی جدیدی روش گذاشت؛ اما در مورد یک کتاب کار به این راحتی ها نیست.
شاید خودتون با دردسر های چاپ یک کتاب آشنا باشید. برای همین خیلی مهمه که وقتی یک کتاب در مورد عکاسی نوشته میشه، در مطالب اون کتاب از آپدیت ترین علمِ تا اون روز استفاده بشه تا گذشت زمان، در مدل طولانی تری از اعتبار مطالب اون کتاب کم کنه.
#3 بهترین سایت های آموزش عکاسی تولید کننده های واقعی محتوا هستند
باور کنید ترجمه کردن مقالات برای یک سایت عکاسی کار سختی نیست. فقط کافیه به یک بنده خدا ماهی 2 تومن پول بدی و چند تا سایت هم بهش معرفی کنی و بگی هر مطلبی اینا گذاشتن برام ترجمه کن. خوبیش اینه که حتی نیاز نیست اون فردِ مترجم چیزی هم از عکاسی بدونه.
کاری که خیلی از سایت های آموزش عکاسی میکنند در واقع یک چیزی در همین مایه ها هست. محتواهایی که کاملا کپی برابر اصل سایت های خارجی هست. نه عکس های اختصاصی ، نه جملات اختصاصی و نه محتوای مناسب سازی شده برای داخل ایران.
مثلا یادمه یکی از همین سایت ها داشت در مورد درآمد عکاسی پاپاراتزی حرف میزد و با آب و تاب فراوان میگفت که عکاسی پاپاراتزی بسیار درآمد خوبی داره. اما ظاهرا این سایت [که از معتبر ترین سایت های عکاسی ایران هم بود] خبر نداشت که این مدل عکاسی در ایران دردسر های بسیار زیادی داره و درآمد هم که اصلا نداره. البته خبر که داشت؛ ولی حال و حوصلهی تولید محتوا نداشت!
تصاویر اختصاصی ، کلید اصلی یک سایت آموزش عکاسی خوب
یکی از مصداق های شناخت بهترین سایت های آموزش عکاسی در بحث تولید محتوا اینه که این سایت ها نه تنها از محتوای متنی اختصاصی خودشون استفاده میکنن، بلکه حتی عکس هایی که در سایت به کار میره هم به صورت اختصاصی توسط خودشون گرفته شده.
نمیخوام بگم استفاده کردن از تصاویر آماده و استاک یک گناه نابخشودنی هست؛ حتی سایت های تاپ دنیا در زمینهی عکاسی هم از تصاویر استاک و آماده استفاده میکنن؛ اما از تصاویر اختصاصی خودشون هم استفاده میشه.
#4 ظاهر زیبا، ویژگی تمام سایت های خوب
یکی از نکات بسیار مهم در پیدا کردن بهترین سایت های آموزش عکاسی اینه که طراحی ظاهری سایت هم باید زیبا و چشم نواز باشه. نمیخوام بگم که صد در صد باید همه چیز در بهترین حالت خودش باشه و ما باید یک سایت عالی و بی نقص رو شاهد باشیم؛ اما یک سایت عکاسی خوب باید از حداقل های لازم برخوردار باشه.
خیلی از سایت ها رو دیدم که هنوز با طراحی های یک دهه قبل بالا میان. هنوز رابط کاربری مناسبی ندارن و برای نمایش روی گوشی های موبایل بهینه نشدن. خب به نظر من این فقط و فقط یعنی توهین به شعور مخاطب.
این روزها با پیشرفت سیستم های مدیریت محتوا و موجود بودن قالب های آمادهی عالی ، میشه حداکثر با 100 هزار تومن یک سایت بسیار شکیل و زیبا داشت. اینکه بعضی از سایت های آموزش عکاسی این زحمت رو به خودشون نمیدن [به نظر من] فقط یعنی اینکه برای مخاطب خودشون ارزش قائل نیستند.
سوالات متداول در مورد بهترین سایت های آموزش عکاسی
[accordions]
[accordion title=”چرا روان بودن نوشتار و فن بیان برای یک سایت آموزش عکاسی مهم است؟” load=”hide”]نه تنها در عکاسی، بلکه برای یادگیری هر علم، روان بودن مطالب و ساده بودن فن بیان یکی از مهم ترین کلید هایی است که در فرآیند آموزش تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت.
توصیه میکنم دنبال سایتی بگردید که متن بسیار روان و مناسبی دارد.[/accordion]
[accordion title=”آیا سایت رضاصاد بهترین سایت آموزش عکاسی ایران است؟” load=”hide”]اگر فاکتور های یک سایت مناسب را رعایت کند بله؛ در غیر این صورت خیر.
البته یکی از مهم ترین ویژگی های سایت رضاصاد ، فن بیان خودمانی و بسیار روان و قابل فهم آن است.[/accordion]
[accordion title=”آیا سایت رضاصاد از مطالب به روز استفاده میکند؟” load=”hide”]بله؛
یکی از ویژگی های مقالاتی که توسط رضاصاد منتشر میشود این است که از به روز ترین و معتبر ترین منابع دنیا در آنها استفاده شده است.[/accordion]
[accordion title=”ایرانیزه کردن محتوای عکاسی یعنی چه؟” load=”hide”]خیلی از سایت های آموزش عکاسی عادت دارند محتوای سایت های خارجی را بدون هیچ تغییری بر روی سایت های خودشان با مخاطب ایرانی منتشر کنند.
این کار اصلا دست نیست؛ چرا که نه تنها در این کار هنری نهفته نیست، بلکه مطالب برای مخاطب و فرهنگ و قوانین ایران هم مناسب نخواهد بود؛ لذا بدون کاربرد است. یک ترجمهی خوب ، ترجمه ای است که علاوه بر اینکه مفهوم مطلب را منتقل میکند، برای فرهنگ جامعهی هدف نیز مناسب سازی شده باشد.[/accordion]
[/accordions]
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عالی بود استاد عزیزم
به نظرم سایت شما و سایت لنزک بهترین سایت های آموزش عکاسی در ایران هستند