رضاصاد

  • خانه
  • کورس‌ها
  • مقالات و آموزش‌های رایگان
    • ادیت و ریتاچ
    • اصلاح رنگ و کالرگریدینگ
    • تبلیغات
    • تلویزیون
    • عکاسی و تصویر
    • غیر رسمی
    • موسیقی و صدا
  • صادکست
  • دسترسی سریع
    • حساب کاربری من
    • دانلود دوره‌ها
    • فراموشی گذرواژه
ورود
[suncode_otp_login_form]
گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
عضویت
[suncode_otp_registration_form]

اطلاعات شخصی شما برای پردازش سفارش شما استفاده می‌شود، و پشتیبانی از تجربه شما در این وبسایت، و برای اهداف دیگری که در privacy policy توضیح داده شده است.

رضاصاد
  • خانه
  • کورس‌ها
  • مقالات و آموزش‌های رایگان
    • ادیت و ریتاچ
    • اصلاح رنگ و کالرگریدینگ
    • تبلیغات
    • تلویزیون
    • عکاسی و تصویر
    • غیر رسمی
    • موسیقی و صدا
  • صادکست
  • دسترسی سریع
    • حساب کاربری من
    • دانلود دوره‌ها
    • فراموشی گذرواژه
ورود و ثبت‌نام
آخرین اطلاعیه ها
لطفا برای نمایش اطلاعیه ها وارد شوید
0

عکاسی خیابانی و 7 عادت کسل کننده ، چگونه عکس خیابانی خود را خراب کنیم ؟

ارسال شده توسط محمدرضا صادقی
عکاسی و تصویر
عکاسی خیابانی عکس خیابانی یزید بگو وانت پشت نوشته ماشین

اگر از من سوال کنند که پر مفهوم ترین سبک عکاسی چه سبکی هست ، شاید جواب بدم عکاسی خیابانی . برای عکاسی خیابانی در دنیای مدرن باید به این توجه کرد که بعضی کارها باعث میشه عکس خیابانی ما خراب بشه . کارهایی که فاصله‌ی بین یک عکس خوب و یک عکس معمولی هست . در این مقاله شما رو با 7 عادت اشتباه عکاسان خیابانی آشنا میکنم که باعث میشه عکس های کسل کننده ای داشته باشن.

 

عادت #1. وجود نداشتن نکته‌ی جذاب در عکس

اجازه بدید یک نکته رو با هم مرور کنیم . عکاسی خیابانی یعنی عکس گرفتن از اتفاق جالبی که در حال رخ دادن در خیابان هست . حالا تصور کنید یک عکاس خیابانی این نکته رو که بدیهی ترین نکته در عکاسی خیابانی هست ، فراموش کنه . طبعا عکس هایی که گرفته میشه چیز خاصی برای گفتن نداره .

عکاسی خیابانی کسل کننده عکس خیابانی شب تهران نور چراغ تاریک
این تصویر هیچ نکته جذابی برای بیان کردن نداره. یک چراغ و دو خودرو در شب تاریک عکسی نیست که توجه کسی رو به خودش جلب کنه.

پیدا کردن نکته‌ی جذابی که در حال رخ دادن هست ، قبل از اینکه حتی دوربینتون رو برای عکاسی در بیارید ، اولین قدم در عکاسی خیابانی هست . خیلی از عکاس ها تصور میکنن که باید اول دوربین رو در بیارن و آماده‌ی زدن دکمه‌ی شاتر باشن و بعد سوژه -ایشالا- خودش جور میشه ! نه دوستان . این کاملا اشتباه هست. عکاسی خیابانی یعنی پیدا کردن سوژه و بعد گرفتن عکس از اون.

عادت #2. عکاسی خیابانی از فاصله‌ی خیلی دور

اشتباهی که بعضی از عکاس های خیابانی مرتکب میشن اینه که سوژه‌ی خودشون رو در دوردست ها قرار میدن . البته چون در حال صحبت کردن از عکاسی خیابانی هستیم بهتره بگیم از فاصله‌ی دور از سوژه ها عکاسی میکنن .

نکته‌ی بد این کار اینه که عکاسی از فاصله‌ی دور باعث میشه سوژه به عنوان بخشی از بک گراند تلقی بشه ؛ حتی اگر از لنز های تله فوتو استفاده کرده باشید . ما باید به این نکته توجه داشته باشیم که عکاسی خیابانی یعنی برجسته کردن یک اتفاق خاص در خیابان ؛ اتفاقی که باید از منظر فاصله تا عکاس ، با سایر اتفاقات روتین در خیابان تفاوت داشته باشه.

عکاسی خیابانی کسل کننده عکس خیابانی یزید بگو وانت پشت نوشته ماشین
در این عکس (اشتباه) سوژه به قدری دور هست که عملا با پس زمینه و دوردست ها هیچ فرقی نداره و توجه کسی رو به خودش جلب نمیکنه
عکاسی خیابانی عکس خیابانی یزید بگو وانت پشت نوشته ماشین
اما در این عکس (صحیح) از سوژه در فاصله نزدیک عکس گرفته شده و باعث جلب توجه مخاطب میشه .

عکاسی خیابانی یعنی برجسته کردن یک اتفاق خاص در خیابان

عادت #3. نمایش های خیابانی و عکاسی از افراد فقیر

یکی از عادت هایی که عکاس های خیابانی دارن اینه که از نمایش های خیابانی عکاسی میکنن . مثلا اینکه اینکه چند جوان در حال نوازندگی در کنار خیابان هستند . یا عادت دیگه ای که بعضی ها در عکاسی خیابانی دارن اینه که از افراد فقیر عکاسی میکنن .

اگر از عکاس های خیابانی سوال کنید که چرا این افراد رو به عنوان سوژه انتخاب میکنید ؟ احتمالا به شما این جواب رو میدن که : چون عکاسی از این افراد ساده تر هست ! به این دلیل که یک جا ایستادن و تکون هم نمیخورن.

پیشنهاد به شما :   چگونه عکاسی را شروع کنیم ؟ شروع عکاسی برای تازه کاران

بله . دلیل قانع کننده ای هست . اما یک نکته وجود داره : اینکه تعداد این عکس ها اینقدر زیاد هست که دیگه کسی بهشون توجه نمیکنه . (لااقل خود من که توجه نمیکنم) ضمن اینکه یک نظری وجود داره که میگه : عکاسی از افراد فقیر و نوازنده های کنار خیابان کار درستی نیست ؛ چون اون افراد ممکنه دوست نداشته باشن کسی اونها رو در حال این کار ببینه.

بنابراین خود من به شخصه هیچ وقت از افراد فقیر عکاسی نمیکنم که باعث شرمنده شدن اونها نشه . عکاسی از نوازنده های خیابانی رو هم ترجیحا انجام نمیدم ؛ چرا که این رو میدونم اون شخص برای گذران زندگی مجبور به این کار شده و احتمالا خیلی از دوستان و بستگانش از کاری که میکنه خبر ندارن . پس من اون کسی نخواهم بود که اون فرد رو شرمنده میکنه.

عادت #4. زیاده روی در بوکه

افکت بوکه یکی از بهترین و زیبا ترین کار هایی هست که میشه در عکاسی انجام داد . قبلا این رو گفته بودم که خود من به عشق همین افکت بوکه بود که وارد عکاسی شدم . بارها هم این رو گفتم که گاهی فاصله‌ی یک عکس حرفه ای و عکسی که معمولی به نظر میرسه در استفاده کردن یا نکردن از افکت بوکه هست . اما صبر کنید ! ما در حال صحبت در مورد عکاسی خیابانی هستیم .

عکاسی خیابانی کسل کننده عکس خیابانی عکاسی بوکه افکت بوکه
هدف از عکاسی خیابانی نشان دادن حداکثر جزییات تا حد ممکن هست . افکت بوکه در بعضی مواقع ما رو از هدفمون دور میکنه

خیلی وقت ها در عکاسی خیابانی ما به این نیاز داریم که کل صحنه ای که در حال عکاسی از اون هستیم ، شارپ و واضح باشه.  عکاسی بوکه در این جور مواقع فقط و فقط کار ما رو خراب میکنه. بنابراین وقتی در حال عکاسی خیابانی هستید و حوس استفاده کردن از افکت بوکه به سرتون زد ، این دو سوال رو از خودتون بکنید:

  • هدف من از گرفتن این عکس چه چیزی هست ؟ یعنی چه چیزی رو میخوام نشون بدم؟
  • آیا افکت بوکه من رو به هدفم نزدیک تر میکنه ؟

بعد از پرسیدن این دو سوال میتونید تصمیم بگیرید که آیا از افکت بوکه استفاده کنید یا نه . در کتاب پرتره از صفر به این نکته اشاره کردم که استفاده بیش از حد از بوکه ، ما رو یک عکاس عقده ای نشون میده ! عکاسی که دوست داره عکس های خودش رو فقط با بوکه حرفه ای کنه و چیز دیگه ای بلد نیست.

عادت #5. مردم کار خاصی انجام نمی‌دهند

مردم معمولا در خیابان چه کارهایی انجام میدن ؟ در حال راه رفتن ، در حال انتظار کشیدن ، مکالمه و یا کار کردن با موبایل ، رانندگی و … حالا فرض کنید از چنین سوژه هایی عکس خیابانی بگیرید . من به شما این نوید رو میدم که کسی به عکستون توجه نخواهد کرد ؛ چرا که مردم صدها هزار بار این صحنه ها رو دیدن و براشون عادی شده .

پیشنهاد به شما :   فیلمبرداری با دوربین عکاسی، قاتل دوربین شما ؟
عکاسی خیابانی کسل کننده عکس خیابانی پیر مرد ایستگاه اتوبوس انتظار
یک مرد در حال انتظار کنار خیابان ! خیلی ها همچین عکسی رو به عنوان یک عکس خیابانی در نظر میگیرن ؛ اما این عکس چیز خاصی برای بیان کردن نداره.

در همین مقاله گفتم که قانون اول در عکاسی خیابانی یعنی ثبت کردن لحظه های جذابی که کمتر کسی قبلا اونها رو دیده . پس با ثبت لحظه های کسل کننده و تکراری روزمره که بارها و بارها همه اونها رو دیدن ، فقط به خراب کردن عکس های خودمون کمک میکنیم.

عادت #6. عدم وجود ترکیب بندی در عکاسی خیابانی

خیلی از عکس ها ، خصوصا عکس های خیابانی اینطور به نظر میرسن که انگار یکی فقط دوربین یا گوشی موبایل رو از کیفش درآورده و بدون اینکه در مورد چیز خاصی فکر کنه فقط دکمه‌ی شاتر رو فشار داده و تمام ! کسانی که اینطوری عکس میگیرن اصلاحی رو در انگلیسی برای سبک (!) خودشون به کار میبرن به نام “Spray and Pray” باور کنید این نه تنها یک سبک نیست ، بلکه فقط به مخاطب این پیام رو منتقل میکنه که شما هیچ چیزی از قوانین ترکیب بندی در عکاسی نمیدونید.

عکاسی خیابانی کسل کننده عکس خیابانی ترکیب بندی عکاسی اشتباه
ترکیب بندی عکس یکی از مواردی است که در صورت رعایت نشدن ، توی ذوق بیننده میزنه . مثل این عکس

بله این نکته قابل درک هست که گاهی به دلیل عکاسی از اتفاقی خاص ، مثلا عکاسی در جنگ یا عکاسی از حادثه ، عکاس فرصت و تمرکز لازم برای ترکیب بندی رو نداره. اما نکته‌ی آزار دهنده اینه که خیلی از عکاس های خیابانی در عکس های روتین و معمولی خودشون هم از این به اصطلاح تکنیک استفاده میکنن. نکتیک قشنگی نیست . استفاده نکنین ?.

عادت #7. زیاده روی در ادیت

خوبی عکاسی در این دوره و زمونه اینه که دست ما برای ادیت و ویرایش عکس ها بسیار باز هست. مخصوصا زمانی که با فرمت خام یا همون RAW عکاسی کنیم این امکان برامون میسر هست که عکس رو به قدری تغییر بدیم که هیچ شباهتی به فایل اولیه‌اش نداشته باشه .

و اینجا دقیقا همون جاییی هست که بهش میگن تله‌ی ادیت یا editing trap . و یعنی زیاده روی کردن در ادیت عکس ها به صورتی که -با عرض پوزش- حال همه رو به هم بزنه. میخوام صادقانه این اعتراف رو بکنم که خود من بارها و بارها در تله‌ی ادیت گرفتار شدم و الان که به بعضی از عکس هام نگاه میکنم تنها کاری که میتونم بکنم اینه که فقط با تعجب بهشون نگاه کنم !

عکاسی خیابانی کسل کننده عکس خیابانی ادیت عکس وایبرنس سچوریشن
زیادی روی کردن در ادیت عکس باعث میشه یک عکس عالی به عکسی تبدیل بشه که حال همه رو به هم بزنه . چیزی که در این عکس میبینید ، تبدیل کردن یک عکس خوب با ابرهای زیبا به چیزی هست که به سختی میشه اون رو تحمل کرد !

ضمن اینکه ما در حال صحبت کردن در مورد عکاسی خیابانی هستیم . یعنی سبکی از عکاسی که بهتره تا حد ممکن همه چیز حالت طبیعی خودش رو داشته باشه . پس زیاده روی کردن در مورد ادیت فقط میتونه عکس خیابانی ما رو خراب کنه.

یک عادت دیگه : سیاه و سفید کردن عکس ها بدون دلیل

علاوه بر 7 عادتی که در بالا بهش اشاره شد ؛ دوست دارم در مورد یک عادت دیگه هم صحبت کنم که ممکنه عکس های خیابانی شما رو خراب کنه. این عادت گاها مخرب چیزی نیست جز : سیاه و سفید کردن بی مورد عکس ها !

پیشنهاد به شما :   چرا عکس من شارپ نیست؟ دلایل عملی شارپ نبودن تصویر

تکنیک سیاه و سفید کردن عکس ، یک تکنیک بسیار متداول در عکاسی هست . اما جالبه که بدونید خیلی از عکاس هایی که از این تکنیک استفاده میکنن این رو نمیدونن که سیاه و سفید کردن عکس برای چه زمانی مناسب هست  و فکر میکنن چون خیلی از عکاس های خیابانی عکس های خودشون رو به صورت سیاه و سفید منتشر میکنن پس لابد ما هم باید سیاه و سفید بدیم بیرون تا از قافله جا نمونیم !

عکاسی خیابانی کسل کننده عکس خیابانی عکس سیاه و سفید
کاملا قابل حدس هست که سیاه و سفید کرد این عکس باعث نابود شدن اون خواهد شد. نکته‌ی اصلی این عکس ، رنگ های چراغ ها ساختمان هست که با سیاه و سفید کردن اون چیزی از عکس باقی نمیمونه
دلیل اصلی سیاه و سفید کردن عکس ها این هست که در بعضی تصاویر ، ترکیب بندی و سوژه به قدری قوی هستن و به اندازه ای حرف برای گفتن دارن که رنگ های عکس ممکنه حواس مخاطب رو از اصل داستان پرت کنه . بنابراین عکاس های حرفه ای در این جور مواقع عکس رو سیاه و سفید میکنن تا مفهوم اصلی عکس توسط رنگ ها به حاشیه رانده نشه.

لذا قابل حدس هست که خیلی از سیاه و سفید کردن هایی که ما انجام میدیم در واقع هیچ دلیل خاصی نداره و صرفا تقلیدی اشتباه از دیگران هست.

جمع بندی

عکاسی خیابانی یکی از مفهومی ترین سبک های عکاسی هست. سبکی که خیلی حرف برای گفتن داره . اما یک سری عادت ها و کارهای اشتباهی هم هست که عکس های خیابانی رو خراب میکنه . در این مقاله 7+1 عادت اشتباه که منجر به کسل کننده شدن عکس های شما میشه رو با هم بررسی کردیم و راهکار های رهایی از این عادت ها رو هم گفتیم. امیدوارم عکس های خیابانی خوبی بگیرید. و صد البته اگر عکس قشنگی گرفتید خوشحال میشم در اینستاگرام ، من رو در اون عکس تگ کنید تا بیام و عکس‌هاتون رو ببینم.

منبع با تغییر و ترجمه : petapixel

قبلی خلاقیت در عکاسی با تمرین تخم مرغ یا تمرین سیب
بعدی صادکست 10 | پاسخ به سوالات عکاسی شما (قسمت 2)

4 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • میلا گفت:
    26 بهمن 1397 در 20:56

    با سپاس

    پاسخ
  • منصور گفت:
    12 شهریور 1398 در 11:57

    دوست من
    عکاسی مستند اجتماعی یعنی استناد بر واقعیت
    یعنی عکاسی رئال یاهمون واقع گرایانه درسته؟
    پس هیچ قانونی نمتونه بر هیچ سوژه ای صحه بزاره یا ممانعت از نگاه عکاس بکنه.حالا یکی میخواد اعتراضشو بر وضعیت جامعه و فقر که بیداد میکنه با ثبت عکس انجام بده؟از نظر منم خیلی سوژه ی رو و تکراری هستش اما مزایای زیادی داره دوست من.
    عکاس های مبتدی میتونن جسور تر بشن در اول کار.و جسارت شات زدن در اجتماع رو داشته باشن‌.
    من با این مقاله فرصت شات زدن رو ازشون نگیرید.عکاس مستند تمام وقایع جامعه رو ثبت کنه ولو اینکه یک معلول باشه.یک معتاد باشه.یک فقیر یا یک ثرمتمند و هرچی و هرچی.حالا با استفاده از زبان خودش ارتباط برقرار کنه و برای نشر اون عکس سوژه رو متقاعد کنه یا نه بسته به وجدان خودش داره.پس ممانعت نکنیم.

    پاسخ
    • فرشته خ گفت:
      1 مهر 1398 در 20:07

      دوست عزیز ! من هم مثل شما کل فیلم رو دیدم و اصلا همچین برداشتی از حرف های استاد نکردم. ایشون داره میگه عکاسی شما ممکنه باعث ریختن آبروی یک انسان بشه. حالا اگه شما رسالت خودساخته ی خودت رو از آبروی آدم ها بالاتر میدونی هر کاری دوست داری انجام بده.

      پاسخ
  • مرتضی گفت:
    19 اردیبهشت 1399 در 13:23

    دمت گرم استاد .. کاملا کاربردی و حرفه ای ..

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

کورس‌های پیشنهادی
  • پکیج جامع تولید محتوا رضاصاد پکیج جامع تولید محتوا
    10,752,000 تومان قیمت اصلی: 10,752,000 تومان بود.4,838,400 تومانقیمت فعلی: 4,838,400 تومان.
  • دوره آموزشی واکس ضبط وکال و صدای حرفه ای رضاصاد vox واکس - دوره آموزشی ضبط و پردازش حرفه‌ای صدا
    3,720,000 تومان
  • دوره آموزش نوروکالر روانشناسی رنگ رضاصاد تئوری رنگ نوروکالر - تاثیر بر ذهن دیگران از طریق روانشناسی رنگ
    780,000 تومان
  • دوره آموزش کالرگریدینگ 1902 رضاصاد محمدرضا صادقی تصحیح رنگ اصلاح رنگ داوینچی ریزالو 1902 - آموزش اصلاح رنگ و کالرگریدینگ با نرم افزار داوینچی ریزالو
    4,440,000 تومان قیمت اصلی: 4,440,000 تومان بود.3,480,000 تومانقیمت فعلی: 3,480,000 تومان.
  • دوره عکاسی مقدماتی از صفر رضاصاد دوره عکاسی مقدماتی از صفر 4
    1,920,000 تومان