اپیزود 2 صادکست منتشر شد . در این قسمت با هم در مورد اینکه چگونه عکاسی را شروع کنیم با هم صحبت میکنیم . صادکست یا پادکست های رضاصاد مجموعه فایل هایی هست که با گوش کردن به اونها میتونید علم خودتون رو بالا ببرید و چیز یاد بگیرید .
در صادکست 2 چه خواهید شنید ؟
در این اپیزود در مورد اینکه چگونه عکاسی را شروع کنیم با هم صحبت خواهیم کرد . من چند تا نکتهی خیلی مهم و کاربردی رو به شما میگم . این نکات به شما کمک میکنه در زمان خیلی کمتری ، در عکاسی/فیلمبرداری/کارگردانی حرفه ای بشید .
البته به دلیل اینکه بحث این موضوع کمی طولانی هست ، تصمیم گرفتم در دو قسمت دربارهی راههای شروع عکاسی با هم صحبت کنیم . پس در این اپیزود شما قسمت اول بحث “چگونه عکاسی را شروع کنیم” رو خواهید شنید و در صادکست بعدی یعنی اپیزود سوم ، ادامهی بحث رو با هم ادامه میدیم .
صادکست 2 را چگونه گوش کنیم ؟
تمام قسمت های صادکست در چند جای مختلف آپلود خواهد شد . بسته به سلیقهی خودتون هر کدوم رو که دوست داشتید انتخاب کنید :
صادکست رایگان است و همیشه هم رایگان خواهد ماند ؛ به شرطی که اون رو حداقل با یک نفر به اشتراک بگذارید .
#1 کانال تلگرام رضاصاد
اخیرا برای انتشار صادکست و فیلمهای آموزشی اختصاصی خودم (که صد در صد رایگان هست) کانال تلگرام رضاصاد رو تاسیس کردم . یه جورایی حکم انباری فیلم و صدا های منو داره . اگه دوست داشتید بهش سربزنید و چیزی که دنبالش هستید رو دانلود کنید . از همین جا هم به پست صادکست 2 دسترسی دارید .
#2 سایت شنوتو
شنوتو یک سرویس میزبانی پادکست ایرانی هست که من برای حمایت از کسب و کار های ایرانی ، تمام اپیزود های صادکست رو در این سرویس هم آپلود میکنم . از همین پایین میتونید صادکست 2 رو در همینجا گوش کنید .
#3صادکست 2 در ساندکلاد
#4 صادکست 2 در آپارات
متن صادکست 2
سلام دوستان عزیز . من رضا صادقی هستم و شما در حال گوش دادن به دومین اپیزود از سری فایل های آموزشی صادکست هستید. صادکست یا پادکست های رضاصاد ، فایل هایی هستند که شما با گوش دادن به اونها میتونین علم خودتون رو بالا ببرید و چیز یاد بگیرید.
برای دسترسی به تمامی اپیزودهای صادکست فقط کافیه به وبسایت من به نشانی rezasadeghi.net مراجعه بکنید یا توی کانال تلگرام من به نشانی @rezasaad عضو بشید. همچنین تمام اپیزود های صادکست در محبوب ترین سرویس هاستینگ پادکست دنیا یعنی ساندکلاد آپلود خواهد شد و علاوه بر اون در سرویس هاستینگ پادکست ایرانی شنوتو هم میتونید به پادکست های من گوش کنید.
اگر مایل هستید اولین نفری باشید که از انتشار قسمت های جدید صادکست مطلع میشه فقط و فقط کافیه اکانت اینستاگرام من رو فالو کنید که حتما میتونید نشانیش @rezasaad هست. همچنین کلی ترفند و نکته و داستان آموزشی بسیار بسیار زیبا رو هم میتونید اونجا مطالعه بکنید.
در اپیزود قبلی صادکست با هم در مورد این صحبت کردیم که صادکست چی هست، چرا به وجود اومده و چه کسانی در ساختنش دخیل بودن. امروز و توی این اپیزود در مورد اولین بحث آموزشیمون با هم صحبت میکنیم.
چگونه عکاسی را شروع کنیم؟
و اما موضوع امروز، امروز میخواهیم در مورد این صحبت بکنیم که چگونه عکاسی رو شروع بکنیم؟ همیشه توی ورکشاپ های خودم ، توی کلاسهای خودم در اکانت اینستاگرام خودم ، تلگرامم و حضوری یا تلفنی دوستانی هستند که این سوال رو از من میپرسند که چجوری عکاسی رو شروع بکنند. کسی که علاقه داره به عکاسی ، میخواهد وارد این حرفه بشه؛ حالا به صورت سرگرمی ، به صورت علاقه یا حتی کسب درآمد؛ اما نمیدونه که باید از کجا شروع بکنه ، چجوری شروع بکنه و با حتی اصلا چکار باید بکنه.
ما امروز میخواهیم دقیقا در مورد این موضوع صحبت بکنیم و بعد از این پادکست شما یک دید کلی پیدا خواهید کرد که عکاسی خودتون رو از کجا شروع بکنید و چه کار بکنید. البته من باید این نکته رو بگم به دلیل طولانی بودن بحث امروزمون و اینکه من نمیخواهم زمان پادکست زیاد بشه و باعث سر رفتن حوصله شما بشه ، من موضوع امروز رو در 2 قسمت بحث خواهم کرد. که خب شما الان دارید قسمت اولش رو گوش میکنید. (اپیزود 2 صادکست) و قسمت دوم بحث چگونه عکاسی رو شروع بکنیم در صادکست بعدی اپیزود سوم صادکست بحث خواهد شد.
بسیار خب؛ مستقیم میریم سراغ نکاتی که برای این قسمت میخواهیم در موردش با هم صحبت بکنیم.
#1 برای یادگیری باید هزینه کنیم
نکته اول این هست که برای یادگیری باید هزینه بکنیم. یادگیری هر چیزی برای حرفه ای شدن توی اون موضوع یکی از بدیهی ترین نکات هست. خیلی ها ، خیلی از دوستان من حتی به اشتباه اینطوری فکر میکنن که برای تبدیل شدن به یک عکاس حرفه ای یا یک فیلمبردار حرفه ای ، یا یک کارگردان حرفه ای تنها کاری که لازم هست انجام بدن اینه که یک دوربین بخرن و شروع کنن به عکاسی .
من یک مثالی همیشه میزنم توی ورکشاپ های خودم. این کار دقیقا مثل این میمونه که شما هواپیما بخرید و سعی کنید با سعی و خطا تبدیل بشید به یک خلبان زبده. یک مقدار خب وقتی ما فکر میکنیم به این موضوع میبینیم که غیر منطقی هست و تقریبا محاله اینکه یک نفر با خرید هواپیما و سعی و خطا بتونه تبدیل یشه به یک خلبان زبده.
من میخوام این مثال رو عکاسی هم تعمیم بدم و بگم حالا نه در اون حد مثل هواپیما و خلبان؛ بلکه تا حدودی عکاسی هم دقیقا مثل این موضوع در موردش صدق میکنه.
یک نکته مهم اینکه منظور من از هزینه کردن صرفا هزینهی مادی نیست. شما در کل 2 راه برای آموزش دیدن عکاسی دارین:
راه اول : راه اقتصادی تر
راه اول که راه اقتصادی تری هم هست اینه که شما به کمک اینترنت ، با خواندن مقاله های زیاد و دیدن فیلم های آموزشی بسیار زیاد مهارت های تئوری خودتون رو افزایش بدبد. دقت کنید که من لفظ مهارت های تئوری رو استفاده کردم. چون که ما هر چقدر هم فیلم ببینیم ، هر چقدر هم مقاله بخونیم ، فقط و فقط مهارت های تئوری ما افزایش پیدا میکنه.
برای مهارت های عملی بحث کاملا جدا هست و برای اون باید ساعت ها تمرین انجام بشه.
خب تا الان در مورد نکتهی مثبت روش اقتصادی صحبت کردیم. حالا اجازه بدید در مورد قسمت منفی کار هم صحبت بکنیم. ببینید تو فضای وب ، اینکه من میگم وب منظورم سایت های ایرانی اصلا نیست. چون ما توی وب فارسی منابع درست و حسابی برای یادگیری عکاسی یا فیلمبرداری و یا حتی کارگردانی نداریم. وقتی من در مورد اینترنت صحبت میکنم پس ما به صورت پیشفرض مدل ذهنیمون رو میاریم روی وب خارجی و سایت های خارجی و مخصوصا من منظورم سایت های انگلیسی زبان هست چون شاید بگم 99 درصد منابع آموزشی که توی اینترنت برای عکاسی ، فیلمبرداری و یا کارگردانی وجود داره توی سایت ها و کانال های انگلیسی زبان هست.
نکته منفی اش اینه که وقتی شما بخواهید این مطالب رو به صورت رایگان یاد بگیرید هیچ منبع منسجم و منظمی وجود نداره که بتونه به شما این آموزش رو بده. بلکه شما ذهنتون رو مثل یک پازل باید تصویر بکنید که هر قطعا از علمی که دارید کسب میکنید رو از یک جا میگیرید و بعدا اینها رو باید تو ذهنتون کنار هم بچینید و یک تصویر جامع و کامل رو تصور بکنید.
پس نکته مثبت و منفی این روش رو کنار هم میگذارم. نکتهی مثبت اینه که کاملا اقتصادی هست و شما میتونید بدون هیچ هزینه ای -فقط هزینهی اینترنتتون هست- بدون هیچ هزینه ای علم عکاسی یا فیلمبرداری خودتون رو بالا ببرید و نکته منفی اش هم اینه که ماه ها از شما زمان خواهد برد و این که هر قسمتی از علم عکاسی خودتون رو باید از یک جای اینترنت پیدا کنید و بعدا توی ذهنتون این رو مرتب بکنید.
راه دوم : راه سریع تر
و راه دوم این هست که شما به یک ورکشاپ عکاسی برید و یا به یک کلاس عکاسی برید و یا حتی استاد خصوصی بگیرید. و علم و تجربهی مدرس خودتون رو به راحتی از آن خودتون بکنید.
این کار یک مزیت داره ؛ اول اینکه ؛ یعنی دو تا مزیت داره : اول اینکه هم خیلی سریع هست. این که شما مجبور نیستید ماه ها برید خودتون تحقیق بکنید و علم رو یاد بگیرید و دوم اینه که جامع هست. و استاد شما که حالا به هر طریقی علم خودش رو یاد گرفته میاد به صورت صاف و پوست کنده اون رو در اختیار شما میگذاره.
و اگر بخواهیم یک نکته منفی رو هم براش در نظر بگیریم موضوع هزینه بر بودن این روش هست. اما نکته مهم اینه که هزینه ای که شما بابت این کلاس ها پرداخت میکنید بسیار بسیار کمتر از اون هزینه ای هست که بابت تلف شدن وقت خودتون میپردازین.
پس جمع بندی میکنم . برای این قسمت ، قسمت یک که گفتم برای یادگیری هزینه کنید ما دو روش داریم. روش اول اینه که خودتون برید تمام مطالبی که به دردتون میخوره رو از توی وب پیدا بکنید که این روش هزینه بر هست از نظر زمانی
و روش دوم اینه که برید به یک کلاس عکاسی که این روش از نظر پولی برای شما هزینه بر هست. این رو دیگه خودتون میتونید انتخاب بکنید. اما من توصیه ای که دارم اینه که حتما به یک کلاس عکاسی برید. حتما در یک ورکشاپ عکاسی شرکت بکنید. چون وقت شما با ارزش ترین چیزی هست که دارید. پس این از نکته اول.
#2 داشتن یک استاد عکاسی یا مشاور عکاسی
نکته دوم. داشتن استاد یا مشاور. ببنید منظور من از داشتن استاد راهنما یعنی کسی که همیشه بتونه شما رو راهنمای بکنه. یعنی کسی که عکس های شما رو یا دقت و حوصله تحلیل بکنه. نقاط ضعف و قوت کار شما رو بهتون بگه. و شما رو راهنمایی بکنه.
تشبیه استاد عکاسی به کاتالیزور
اگر بخوام یک مثال بزنم من همیشه استاد رو به یک کاتالیزور تشبیه میکنم. استاد کسی هست که میتونه فرآیند یادگیری عکاسی شما رو بارها و بارها تسریع بکنه. و خب این دقیقا دلیلی هست که من توی ورکشاپ ها و کلاس های خودم به هنرجوهای خودم این رو توصیه کردم که حتما یک استاد راهنما داشته باشن و خیلی خوشحالم از این بابت که تا این لحظه افتخار این رو داشتم که به صدها نفر از دوستان خودم توی این زمینه مشاوره بدم. پس حتما حتما برای خودتون یک استاد پیدا بکنید و ازش توی کارهای خودتون مشورت بگیرید.
#3 دستیار بودن در عکاسی
میخواهیم در مورد نکتهی سوم صحبت بکنیم . برای نکتهی سوم من میخواهم این موضوع رو مطرح کنم که سعی کنید دستیار باشید. هیچ اشکالی نداره وقتی توی شروع کاری هستید به عنوان دستیار فعالیت کنید. شاید در اول کار حالا شاید این دون شان شما باشه. اما وقتی بعد از مدتی توی کارتون حرفه ای شدید من بهتون این رو قول میدم که کردهی خودتون قطعا راضی خواهید بود.
و خب دستیار بودن یک مزیت خیلی عالی دیگه هم داره و اون اینه که به عنوان یک دستیار نکاتی رو یاد میگیرن که هیچ کلاس و ورکشاپی به شما آموزش داده نمیشه. نکاتی که هر عکاس باید با سعی و خطای خیلی زیاد بهشون برسه و شما با دستیار بودن میتونید اونها رو به سادگی یاد بگیرید.
پیشنهاد من به یک دوست برای یادگیری کارگردانی
چند روز پیش یک دوستی با من تماس گرفت و گفت که میخواد وارد حیطه کارگردانی بشه . میخواست از من مشاوره بگیره که چجوری بتونه کارگردانی رو یاد بگیره و توی کار خودش پیشرفت بکنه. و من یک پیشنهادی بهش دادم. گفتم که شما برو و پیش یک کارگردان ، ازش بخواه که بتونی توی یکی از پروژه هاش کنارش باشی. و فقط همین.
گفتم حتی اگر شما پولی هم ازش نگیر. حتی شده پولی هم پرداخت بکن ولی ازش بخواه که توی اون پروژه کنارش باشی. پس تاثیر فوق العاده دستیار بودن رو به هیچ عنوان فراموش نکنید . حتما سعی بکنید توی هر زمینه ای که فعالیت میکنید؛ چه عکاسی چه فیلمبرداری یا کارگردانی یکی از بزرگ های اون حرفه خودتون رو پیدا بکنید هر طور که شده دستیارش باشید برای مدتی. و بهتون قول میدم نکاتی رو یاد میگیرید که توی هیچ کلاسی به شما گفته نخواهد شد.
و در نهایت موضوع چهارم و آخرین موضوعی که توی این اپیزود با هم در موردش بحث خواهیم کرد و خب موضوعات بعضی رو میگذاریم توی اپیزود سوم که قسمت دوم این پادکست میشه.
#4 قانون ده هزار ساعت در یادگیری عکاسی
موضوع چهارم این هست : قانون 10 هزار ساعت. طبق این قانون برای حرفه ای شدن توی هر کاری به 10 هزار ساعت تمرین توی اون حرفه نیاز داریم. یک خبر خوب بهتون بدم. اینه که توی ایران چون رقابت توی خیلی از زمینه ها معنی نداره و حرفه ها اونطور که باید رشد نکردن این قانون 10000 ساعت ، ساعت هاش خیلی خیلی کمتر هست.
و شما با صرف وقت خیلی کمتری میتونید یکی از حرفه ای های حرفهی خودتون بشید. حالا این حرفه میتونه عکاسی باشه ، فیلمبرداری باشه ، موسیقی باشه ،کارگردانی باشه ، نقاشی باشه .
تفاوت ایران با سایر کشورها در قانون ده هزار ساعت
توی ایران چون رقابت مثل خارج از کشور اینقدر زیاد نیست و اینقدر قوی نیست این قانون ده هزار ساعت تعدیل میشه. پس این خبر خوش برای ماهایی هست که داریم توی ایران کار و فعالیت میکنیم.
یک نکته ای هست که من راستش رو بخواهید مطمئن نبودم بخواهم توی این صادکست در موردش صحبت بکنم. قبل از اینکه بخواهم این پادکست رو ضبط کنم خیلی در موردش فکر کردم که بگم یا نگم. ولی الان به نظرم اومد که در موردش صحبت بشه خیلی بهتر هست.
لطفا ناامید نشوید !
و اون نکته اینه که بعضی ها هستن ، یعنی بعضی از همکاران من حالا توی بخش عکاسی منظورم هست که میخوان توی دل شما رو خالی بکنن. چند وقت پیش من داشتم به پادکست گوش میکردم. از پادکست های یکی از همکاران ایرانی خودم که اون دوست من یکی از پربازدید ترین سایت های آموزش عکاسی ایران رو هم داره.
توی اون پادکست یک نکته ای رو گفت که من حقیقتا قبول ندارم اون نکته رو . و اون نکته این هست که ایشون گفتن باید برای تبدیل شدن به یک عکاس حرفه ای 10 سال زمان بگذاریم.
ببینید من مخالف این نیستم کسی که ده ساله عکاسی میکنه قطعا یک عکاس فوق حرفه ای محسوب میشه. اما سوال مهم اینه که واقعا لازم هست ما 10 سال زمان بگذاریم تا بتونیم به خودمون بگیم عکاس ؟
جواب من منفی هست. و به نظرم اون دست من ، اون همکار من یک جورهایی داره توی دل ماها رو خالی میکنه. من اسم ایشون رو نمیبرم. به خاطر اینکه شاید الان از حرف اون موقع اش پشیمون شده باشه. اما این نکته ای بود که همیشه میخواستم بگم و البته ته دلم هم رضا نبود به این موضوع. ولی نیاز دیدم به خاطر اینکه بعضی از دوستان من شاید ته دلشون خالی بشه از این صحبت ها ، این نکته حتما حتما باید ذکر میشد.
و من این رو به شما بگم که واقعا هیچ لزومی نداره شما 10 سال برای حرفه ای شدن توی عکاسی زمان بذارید. ما الان در مورد قانون 10000 ساعت باهم صحبت کردیم. و من حتی گفتم که اندازه اون هم شما لازم نیست زمان بگذارید. چون ما داریم توی ایران زندگی میکنیم و اینجا قانون های خودش رو داره. پس اگر همچین صحبت هایی با شما شد این رو یقین بدونید که میخواهند توی دل شما رو خالی بکنن و هیچ چیزی نباید باعث بشه که اراده شما ذره ای توی راه یادگیری عکاسی یا هر حرفه دیگه تضعیف یشه.
خب به پایان این قسمت صادکست میرسیم . ادامه بحث امروز رو توی اپیزود سوم صادکست باهم پی میگیریم. فراموش نکنید که صادکست رایگان هست و همیشه هم رایگان خواهد موند فقط و فقط به شرط اینکه حداقل اون رو با یک نفر از دوستانتون به اشتراک بگذارید. براتون بهترین ها رو آرزو دارم. پیروز ، موفق و یک پله حرفه ای تر باشید. خدانگهدار.
قسمتی از صادکست 2 در اینستاگرام من
بعد از انتشار هر اپیزود از صادکست ، اون رو در اینستاگرام خودم هم به اطلاع دوستام میرسونم . اگه دوست دارید از کلی نکتهی رایگان یاد بگیرید و داستان های جالب زندگی من رو بشنوید . اکانت من رو دنبال کنید.
A post shared by Reza Sadeghi (@rezasaad) on
دیدگاهتان را بنویسید