اپیزود 3 صادکست منتشر شد . در این قسمت با هم در مورد اینکه چگونه عکاسی را شروع کنیم صحبت خواهیم کرد . حالا نه فقط عکاسی ، فیلمبرداری و یا کارگردانی هم شامل موضوع این قسمت میشه . صادکست یا پادکست های رضاصاد ، مجموعه فایلهایی هست که شما با گوش کردن به اونها میتونید علم خودتون رو بالا ببرید و چیز یاد بگیرید .
چگونه عکاسی را شروع کنیم ؟ قسمت دوم
این اپیزود ادامهی قسمت قبلی صادکست هست . و در مورد اینکه چگونه عکاسی را شروع کنیم با هم صحبت خواهیم کرد . باهم در مورد نکاتی حرف میزنیم که برای شروع عکاسی/فیلمبرداری/کاردگردانی خیلی مهم و مفید هست .
علاوه بر این در در این قسمت ماجرای رد کردن من توسط یک کارگردان ایرانی و پشیمون شدن ایشون از این کارش رو براتون تعریف میکنم .
صادکست 3 را چگونه گوش کنیم ؟
همهی قسمت های صادکست در چند جای مختلف آپلود میشن . بسته به سلیقهی خودتون هر کدوم رو که دوست داشتید انتخاب کنید :
#1 کانال تلگرام رضاصاد
همین چند وقت پیش برای انتشار صادکست ، کانال تلگرام رضاصادرو ایجاد کردم . خیلی راحت میتونید درش عضو بشید و صادکستها رو به محض انتشار گوش کنید .
#2 سایت شنوتو
شنوتو یک سرویس میزبانی پادکست ایرانی هست و من چون دوست دارم از کسب و کارهای ایرانی حمایت کنم ، تمام قسمت های صادکست رو در این سایت هم آپلود میکنم . از همینجا میتونید به صادکست 3 گوش کنید .
#3 صادکست 3 در ساندکلاد
#4 صادکست 3 در آپارات
متن صادکست 3
سلام میکنم خدمت تمامی سایت rezasadeghi.net . من رضا صادقی هستم و شما دارید به اپیزود سوم از سری فایل های آموزشی صادکست گوش میکنید. صادکست یا پادکست های رضاصاد ، مجموعه فایل هایی هست که شما با گوش کردن به اونها میتونید علم خودتون رو بالا ببرید و چیز یاد بگیرید.
قبل از اینکه اپیزود سوم رو شروع بکنیم میخواهم این رو تکرار کنم که صادکست رایگان هست و رایگان هم خواهد ماند فقط و فقط به این شرط که اون رو حداقل با یک نفر از دوستانتون به اشتراک بگذارید.
موضوع این قسمت : ادامه بحث قبلی است.
همونطور که میدونید قرار بود توی این اپیزود ادامه بحث اپیزود قبلی رو با هم پی بگیریم که خب میدونید در مورد این بود که چگونه عکاسی را شروع کنیم. خب یکراست میریم سر اصل مطلب و ادامه پادکست قبلی رو از همینا شروع میکنیم. پادکست قبلی تا قسمت چهارم تمام شد که تا قانون 10 هزار ساعت رو با هم گفتیم. الان میریم سراغ قسمت پنجم.
#5 زنده باد اشتباهات عکاسی من
مورد پنجم میگه که زنده باد اشتباهات من ! ببینید دوستان؛ خطا و اشتباه همیشه وجود داشته ، وجود داره و خواهد داشت. چیزی که مهم هست اینه که ما نباید از اشتباه کردن بترسیم یا فرار کنیم.
شما هیچ عکاس موفق ، هیچ فیلمبردار موفق یا هیچ کارگردان موفقی رو پیدا نمیکنید که هزاران بار خطا و اشتباه نکرده باشه. هر عکاس هزاران فریم عکس داره که ازشون متنفر هست. خود من هم دقیقا همینطوری هستم.
جمله من در مورد اشتباه کردن در عکاسی
من یک جمله ای دارم که همیشه اون رو توی ورکشاپ های خودم میگم. و اون از اینه که : به خطاهای خودتون افتخار کنید ؛ چون هزینه ای هست که بابت حرفه ای شدن می پردازیم.
و این دقیقا دلیلی هست که من هیچ وقت توی پروژه هام به همکارها یا دوستانی که خطایی رو مرتکب میشن هیچ وقت خرده نمیگیرم. چون این رو همیشه میگم که خطا کردن حق شماست و الان شما با این خطای خودتون حق طبیعی خودتون رو مرتکب شدید. تنها چیزی که مهمه اینه که ما از خطاهامون درس بگیریم و دفعهی بعد اون رو تکرار نکنیم. پس خطا کنید، به خطاتون افتخار کنید، یاد بگیرید و کارهای بعدیتون رو با موفقیت انجام بدین.
#6 خلاقیت در عکاسی کلید اصلی تمایز شما
مورد بعدی یا مورد ششم اینه : خلاقیت کلید اصلی تمایز. عکاسی حرفهی افراد خلاق هست. همینطور فیلمبرداری و صد البته کارگردانی. پس کاملا طبیعی هست که عکس هایی متمایز میشن که عنصر خلاقیت درشون به کار رفته باشه.
اگر عکس خوبی رو دیدید و دوست داشتید عین همون عکس رو بگیرید خب شما فقط یک کپی کاری زیبا انجام دادید. این کار هیچ تمایزی برای شما ایجاد نمیکنه و این رو بهتون قول میدم که بعد از یک مدتی برند شما هم خراب میشه یه خاطر اینکه همه شما رو به عنوان یک کپی کار میشناسن. و خب بیایید خودتون رو جای یک مشری بگذارید. کدوم رو ترجیح میدید ؟ کسی که به شما جنس اصل میده یا کسی که صرفا یک کپی قشنگ از اون جنس اصل به شما تحویل میده ؟ صد در صد همهی ما دوست داریم جنس اصل داشته باشیم. پس کپی کاری یک سم مهلک برای حرفهی ماست.
من توی کار تبلیغات هم هستم و اغراق نیست اگر بهتون بگم شاید دهها شرکت تبلیغاتی رو دیدم که فقط به این دلیل که از دیگران کپی میکردن ورشکسته شدن. دقیقا به همون دلیلی که الان گفتم. چون مردم دوست دارند جنس اصل داشته باشند. و هیچ افتخاری برای کسی نیست که کپی با کیفیت از هر جنس اصلی رو داشت باشه.
تفاوت خلاقیت با ایده گرفتن و الهام گرفتن
اما نکته ای که باید بلافاصله بعد از موضوع کپی کاری مطرح بکنم اینه که فرق هست بین کپی کردن و ایده گرفتن. من همیشه بعد از نهی کپی کاری ، هنرجوهای خودم رو به این توصیه میکنم که از کارهای برجستهی دنیا الهام و ایده بگیرند. برای این کار یک روشی وجود داره که من الان این رو میخواهم به شما یاد بدم.
روش الهام گرفتن درست
و اون هم این هست که با خودتون فکر بکنید یعنی وقتی یک کار خیلی قشنگ رو دیدید، پیش خودتون فکر بکنید که این کار خوب به چه دلیل اینقدر برجسته شده؟ المان های موفقیت زای اون رو پیدا بکنید و سعی کنید همین المان ها رو توی آثار خودتون هم ایجاد بکنید.
و بعد از یک مدتی میبینید شما بودن اینکه کپی کاری بکنید، تونستید رمز های موفقیت یک اثر خیلی قشنگ رو توی کارتون پیاده بکنید. و این بعنی موفقیت برای کار شما. پس من به عنوان جمع بندی میگم که من مخالف کپی کاری و موافق الهام گرفتن درست هستم.
#7 زیاد “نه” بشنوید
مورد بعدی یا مورد هفتم اینه که : زیاد کلمهی “نه” رو بشنوید و بهش عادت بکنید. ببینید اگر توی کارتون “نه” شنیدید من میخواهم به شما تبریک بگم؛ چون هر نه یک قدم به سمت موفقیت هست.
یک اعتراف در مورد خودم
یک چیزی رو بگذارید اعتراف بکنم. خود من سالها قبل وقتی استاد های خودم به من این حرف رو میزدن یک جورایی فکر میکردم دارن حرف کلیشه ای میزنن و قبول داشتم حرفشون رو. اما الان که دارم نگاه میکنم ، بعد از تدریس به شاید صدها نفر ، بعد از برگزاری چند ده کارگاه و ورکشاپ، خود من هم به این نتیجه رسیدم که این یک حرف درستی هست؛ و شما برای موفق شدن باید خیلی عادت کنید که “نه” بشنوید.
شنیدن هر “نه” با اینکه خب خود من هم چون شنیدم و میدونم که چقدر سخت هست، با اینکه شما رو اذیت میکنه اما این رو قول میدم که باعث میشه یک یک پله به سمت بالا حرکت کنید. پس این از مورد هفتم.
#8 انجام دادن کارهای حاشیه ای
میخواهیم در مورد مورش هشتم صحبت بکنیم. یک مقداری این مورد عجیب هست. و اون هم اینه که : کار حاشیه ای انجام بدید. خیلی از همکاران من – منظورم از همکاران ، اساتید هست – خیلی از اساتید رشتهی عکاسی ، فیلمبرداری یا کارگردانی این رو به شما میگن که تمام ذهن خودتون رو مشغول اون حرفه بکنید و هیچ کار حاشیه ای انجام ندید.
استدلال اون دوستان این هست که کار حاشیه ای باعث میشه تمرکز شما از کار اصلی خودتون که عکاسی ، فیلمبرداری یا کارگردانی باشه دور بشه.
نظر من با سایر اساتید عکاسی فرق داره
اما من نه تنها هنرجوهای خودم رو از کار حاشیه ای نهی نکردم، بلکه همیشه بهشون این توصیه رو کردم که در کنار عکاسی ، فیلمبرداری و کارگردانی ، چند تا مهارت دیگه رو هم حتما بلد باشند. و هرازگاهی پروژه هایی رو در رابطه با مهارت های جانبی خودشون انجام بدن.
حالا شاید سوال کنید که چرا حرف رو میزنم ؟ ببینید خود من علاوه بر این یک عکاس حرفه ای هستم ، یک فیلمبردار حرفه ای هستم، یک مقداری توی کارگردانی دست دارم. یک طراح و دیزاینر حرفه ای هستم. یک مدیر تبلیغاتی حرفه ای هستم ، یک مدرس و نویسنده حرفه ای هستم و یک متخصص در سئو و SMO هم هستم.
این مهارت ها به علاوه مهارت های من در رشته تحصیلی خودم که خب مهندسی هست باعث شده که کارهای من ، کار عکاسی یا فیلمبرداری من با کیفیت بهتری انجام بشه و توی زمان کوتاه تر.
پس میخواهم یک توصیه ای بکنم که خیلی به شما شاید این توصیه رو نکنند؛ و اون هم این هست : هر چیزی رو که میتونید یاد بگیرید چون حداکثر اینه که به کارتون نمیاد. اما اگر روزی به کارتون اومد و شما اون رو بلد نبودید باعث میشه که رقیب های شما به راحتی از شما جلو بزنن. پس به عنوان جمع بندی این رو میخواهم بگم که حتما کار حاشیه ای انجام بدید.
#9 کار کردن برای دل خودتون و انجام پروژه های عکاسی شخصی
مورد نهم که موضوع مورد علاقه من هم هست و خیلی دوستش دارم اینه که برای دل خودتون هم کار کنید. گاهی سعی کنید برای دل خودتون هم یک پروژه ای رو ایجاد بکنید و روش کار بکنید. مثلا از خودتون یا دوستان صمیمیتون عکاسی کنید. ازشون فیلمبرداری کنید. یک فیلمی بسازید ؛ فیلم کوتاهی براشون بسازید که برای خودتون باشه.
مسائل مالی رو در نظر نگیرید
و تمام این نکات بدون در نظر گرفتن مسایل مالی هست یعنی کاملا به صورت رایگان باشه. حالا من چرا دارم این حرف رو میزنم ؟ جواب خیلی ساده ای وجود دار براش. ببینید شما وقتی برای خودتون کار میکنید ، طبیعتا روی پروژه وقت بیشتری میذارید، سلیقهی بیشتری خرج اون پروژه میکنید. چرا ؟ چون که پروژه برای خودتون هست.
بنابراین نتیجهی کار خیلی خیلی عالی میشه و این پروژه ها علاوه بر اینکه بعدا میتونه به عنوان رزومه شما مورد استفاده قرار بگیره ، توی روحیه شما هم بی نهایت تاثیر مثبت میگذاره.
چرا تاثیر مثبت میگذاره ؟ ببینید شما وقتی دارید برای خودتون کار انجام میدید ، چون هیچ فشاری از طرف کسی رو شما تحمیل نمیشه ، شما هیچ ددلاینی ندارید ، هیچ مسئله مالی در میان که بخواهید نگرانش باشید ؛ ذهن شما کاملا در آرامش هست. و یک هنرمند قانون اول کارش اینه که باید ذهنش آرامش داشته باشه. چون کاری که ما انجام میدیدم بر خلاف حالا خیلی شغل های دیگه ، ما داریم با هنر و ذوق و احساساتمون کار میکنیم. حالا مسائل فنی اش به کنار.
اما وقتی که ما ذهنمون درگیر باشه خب طبیعتا اون نتیجه ای که میخواهیم رو از کارهامون نمیگیریم. پس هر از گاهی برای خودتون پروژه شخصی انجام بدین. و از منافع معنوی و مادی اش قطعا بهره مند خواهید شد.
#10 پیدا کردن همکاران حرفه ای در عکاسی
مورد بعدی که میخواهم در موردش صحبت بکنم پیدا کردن همکاران حرفه ای هست. وقتی که کار عکاسی خودتون رو شروع میکنید، با افراد خیلی زیادی آشنا میشید. این ویژگی ذاتی حرفه عکاسی هست. حالا نه فقط عکاسی ، کارگردانی ، موسیقی ، فیلمبرداری و کلا هنر . این ویژگی کارهای هنری هست که بعد از شروع کردن اون کار با افراد خیلی زیادی آشنا میشید.
و همیشه این نکته رو گوشهی ذهنتون لطفا داشته باشین که همین افراد ممکن هست در آینده همکار های شما بشن. حالا نه فقط این رو گسترش هم بدم. حتی اگر شما کار تدریس هم میکنید ممکنه خیلی از هنرجو های شما در آینده همکار های شما بشن. این دقیقا چیزی هست که برای خود من به وجود اومده. من شاید صدها نفر رو آموزش داده باشم توی عکاسی با فیلمبرداری و یا حتی کارگردانی.
و الان که نگاه میکنم به همکار هام میبینم میبینم که شاید نصف بیشتر کسانی که الان دارند با من همکاری میکنن در واقع هنرجو های قبلی خود من بودن. کسانی که خودم الفبای هنر رو بهشون یاد دادم و اونها رشد کردن و رشد کردن تا اینکه الان دارن به عنوان همکار من توی پروژه هام فعالیت میکنن.
بهترین حس دنیا به عنوان یک استاد
و هیچ حسی قشنگ تر این نیست که یک استاد ببینید شاگرد خودش به جایی رسیده که الان داره پا به پاش فعالیت میکنه. و میخواهم از تمام هنرجوهای فعلی و سابق خودم تشکر کنم بابت این حس خوبی که الان دارم و امیدوارم که توی تمام مراحل زندگیتون موفق باشید .
سایر نکات برای شروع عکاسی
خب این ها 10 موردی بود که کسی که میخواد عکاسی رو شروع کنه لازمه حتما بدونه و رعایت بکنه. یک سری نکات دیگری هم هست. دوست دارم اونها رو همین الان بگم. چون دلم نمیخواد تا اپیزود بعدی شما رو صبر بکنید. اگر میخواهید عکاسی خودتون رو شروع بکنید من این نکات رو هم خدمتتون عرض میکنم و توی اپیزود بعدی در مورد یک موضوع دیگه صحبت خواهیم کرد.
موضوع اول : آپدیت نگه داشتن خودتون به عنوان یک عکاس
موضوع اول ، موضوع آپدیت نگه داشتن خودتون هست. حتما این جر و بحث توی کلاس های دانشگاه شما هم اتفاق افتاده که یا شما یا یکی از همکلاسی هاتون به استاد اعتراض کردید که چرا منابع درس آپدیت نیست ؟ و این سرفصل های داره برای مثلا ده سال تدریس میشه.
این مثال رو زدم که به این نکته اشاره کنم که همه ما دوست داریم علم به روز و آپدیت رو یاد بگیریم و از مطالب قدیمی و تکراری متنفریم. پس توصیه ای که براتون دارم اینه که چند تا سایت مرجع رو توی حرفه خودتون پیدا کنید و همیشه مطالبش رو مرور کنید. این باعث میشه که شما نسبت به بقیه هم صنف های خودتون آپدیت تر باشید.
به عنوان مشتری ، کدام را انتخاب میکنید ؟
و خودتون رو بگذارید جای یک مشتری. ترجیح میدید پیش کی برید ؟ کسی که اطلاعاتش برای 5 سال پیشه یا کسی که اطلاعات مال یک ربع پیش هست ؟ طبیعتا کسی که آپدیت تر هست قرارداد های بیشتری رو هم میبنده.
موضوع دوم : داشتن صبر برای تبدیل شدن به یک عکاس حرفه ای
و به عنوان نکته آخر میخواهم در مورد موضوعی صحبت بکنم که خیلی خیلی مهم هست. برای خود من پیش اومده. برای همکار های من پیش اومده. و علی الخصوص برای دوستانی که تازه میخواهند وارد این حرفه بشند قطعا به وجود میاد و اون نکته داشتن صبر هست.
عکاسی و گرافیک حرفهی پر درآمد و جذابی هست. خیلی ها رو دیدم که به شوق درآمد و سبک زندگی خاص یک عکاس یا فیلمبردار وارد این حرفه شدند اما پس از یک مدتی ناامید شدن و رفتن سراغ حرفهی دیگر. خیلی از هنرجوهای خود من هم اینطوری بودن. ولی خب متاسفانه کارشون رو عوض کردن.
میخواهم یک نکته ای رو بگم. نکتهی فوق العاده واضح. و اون هم اینه که عکاسی هم مثل تمام حرفه های دیگه نیازمند صبر و کار زیاد هست. همونطور که یک بیزینس من از روز اول پول پارو نمیکنه؛ یک عکاس هم نباید این انتظار رو داشته باشه که به محض خرید دوربین سیل پول به سمتش سرازیر بشه.
موفقیت یک امر تدریجی
من همیشه این رو گفتم که موفقیت یک چیز تدریجی هست. و هیچ چیز به یکباره اتفاق نمیوفته. توی بحث عکاسی یا فیلمبرداری شاید شما مجبور بشید ماه ها کار کنید تا فقط پول دوربینی که خریدید در بیاد. و بعد از اون تازه کم کم به سوددهی میرسید و درآمدتون کم کم حالت تصاعدی به خودش میگیره و با شیب خوبی بالا میره.
ناامیدی در عکاسی ممنوع !
اما باید صبر داشته باشید. من دارم تجره خودم رو بهتون میگم. چون میدونم بعد از یک مدتی ممکنه نامید بشید . من از همین الان که شما میخواهید عکاسی رو شروع کنید این رو بهتون میگم که لطفا تحت هیچ شرایطی ناامید نشید. چون این زمان باید بگذره و شما جا بیوفتید توی حرفهی خودتون و بهتون قول میدم اگر بمونید توی این حرفه و صبر داشته باشید ، هم از درآمدش لذت خواهید برد و هم از سبک زندگی که یک هنرمند داره.
شرط استفاده از پادکست عکاسی صادکست
خب صادکست 3 همینجا تموم شد. میخواهم این نکته رو تکرار کنم که صادکست رایگان هست و رایگان هم خواهد موند فقط به شرطی که اون رو با یک نفر از دوستانتون به اشتراک بگذارید.
برای دسترسی به تمامی فایل های صادکست فقط کافیه به کانال تلگرامی که برای همین منظور درست کردم به نشانی @rezasaad مراجعه بکنید. توی اینستاگرام من رو فالو بکنید. باز هم نشانی اش @rezasaad هست. و یا به سایت من بیاید به نشانی rezasadeghi.net و مقاله های فوق العاده ای که فقط برای شما نوشتم رو به صورت کاملا رایگان مطالعه بکنید.
براتون روزهای پز از موفقیت رو آرزو میکنم. شاد ، پیروز و یک پله حرفه ای تر باشید. خداحافظ.
صادکست 3 در اینستاگرام من
بعد از انتشار هر قسمت از صادکست ، توی اکانت اینستاگرام خودم، اون رو به دوستام خبر میدم . اگه دوست دارید کلی نکته و ترفند خیلی عالی یاد بگیرید که فقط توی اینستاگرام اونا رو منتشر میکنم ، منو فالو کنید .
A post shared by رضا صادقی | رضاصاد (@rezasaad) on
دیدگاهتان را بنویسید