عکاسی صنعتی و 10 کلید طلایی در عکاسی تبلیغاتی – اصول عکاسی صنعتی
یکی از فیلدهای کاری خیلی پولساز هر عکاس ، عکاسی صنعتی یا همون عکاسی تبلیغاتی هست . اهمیت عکاسی صنعتی به قدری هست که خیلی از شرکت های تبلیغاتی تمام فعالیت خودشون رو روی عکاسی صنعتی معطوف کردن . چون چیزی که همیشه وجود داشته و داره ، محصول برای فروش هست . و چیزی که همیشه کم بوده و هست ، یک عکاس حرفهایه که بتونه عکسهای مناسبی برای محصول بگیره . قراره توی این مقاله نکاتی در مورد عکاسی صنعتی رو با هم مرور کنیم که قطعا به کارتون میاد .
کل داستان خیلی سادست . صاحب محصولی با شما تماس میگیره و از شما میخواد از محصولش عکس بگیرید . برای بعضیها که از سختی های کار عکاسی باخبر نیستن ممکنه عجیب به نظر بیاد که در ازای چند فریم عکس چند میلیون تومن پول پرداخت میشه ؛ اما به محض اینکه همین افراد شروع به عکاسی میکنن متوجه دلیل پرداخت این مقدار پول خواهند شد . و این کل داستان عکاسی تبلیغاتی هست .
مایل هستم این مقاله رو با داستانی از خودم بنویسم . داستان عکاسی من برای دیجیکالا . من شما رو با نکاتی آشنا میکنم که قطع به یقین در عکاسیهای صنعتی به کارتون میاد و در صورت رعایت کردن اونها ، عکس های شما یک پله حرفه ای تر از بقیهی عکسها خواهد شد ؛ و این یعنی سرازیر شدن مقدار زیادی پول به حساب بانکی شما .
داستان از کجا شروع شد ؟
محمد امین ورقایی ، مشاور یکی از کارخانه های تولید لوازم خانگی که از دوستان صمیمی منم هست با من تماس گرفت و گفت قصد فروش چند تا محصولاتشون رو در سایت دیجیکالا دارن ؛ از جمله چند مدل بخاری و ماشین لباسشویی ؛ اما کسی رو نمیشناسن که بتونه به صورت حرفه ای این عکسها رو بگیره. حتی به من گفت که در کارخانه ، لوازم عکاسی و نورپردازی هم موجوده ؛ اما هر کسی که برای عکاسی اومده ، کارش چنگی به دل نزده .
قرار شد من کار عکاسی از محصولاتشون رو به عهده بگیرم . بعد از تنظیم قرارداد و پرداخت درصدی از مبلغ به عنوان پیشپرداخت ؛ روز و ساعت شوتینگ رو نهایی کردیم که پرسنل کارخانه بخاری ها و لباسشوییها رو به استودیوی عکاسی منتقل کنن. و در نهایت روز شوتینگ فرا رسید .
من 10 نکتهی خیلی مهم که باعث موفقیت در کار خودم شد رو براتون مینویسم . مطالعه کنید ، به کار ببرید و در کار عکاسی تبلیغاتی موفق بشید.
#1 برای عکاسی صنعتی حتما دستیار داشته باشید
شاید داشتن دستیار در خیلی از حرفه ها مهم نباشه ، اما در کار عکاسی بی نهایت مهمه که شما یک دستیار با خودتون داشته باشید . در واقع عکاسی کردن به تنهایی خیلی سخت تر از چیزی هست که فکر میکنید . گاهی حتی برای بعضی از جلسات شوتینگ خودم که به هر دلیلی با خودم دستیار نمیبرم ، از مدلم میخوام که توی بعضی از کارها به من کمک کنه .
اهمیت دستیار در جلسهی عکاسی
دستیار شما میتونه زمان جلسه عکاسی شما رو حتی تا نصف کاهش بده . به طور مثال : در جلسهی شوتینگ برای دیجیکالا ، چون چند تا از بخاری ها دارای سطح براقی بودن ، کار نورپردازی اونها با چالش همراه بود . به طوری که برای پیدا کردن زاویهی مناسب استروب ها (به فلش های استودیویی میگن استروب) شاید بین 30 تا 40 عکس لازم بود که گرفته بشه .
طبعا چون من با خودم دستیار داشتم . کار خیلی سریع تر پیش رفت . چون من به سرعت جای استروب ها رو عوض میکردم و دستیارم عکس میگرفت . به این صورت ما در عرض حدود 10 دقیقه بهترین چینش نورپردازی رو پیدا کردیم .
#2 حتما از tethering استفاده کنید
یک عکاس حرفهای هر زمان که بتونه از tethering استفاده میکنه . tethering یعنی وصل کردن دوربین به لپتاپ به طوری که هر عکسی که شما میگیرید مستقیما به لپتاپ منتقل میشه و اونجا میتونید عکس رو ببینید .
این کار علاوه بر اینکه نیاز شما رو به کارت حافظه رفع میکنه (چون عکسها روی لپتاپ ذخیره میشن نه رم دوربین) این قابلیت رو ایجاد میکنه که به راحتی هر عکس رو بعد از گرفتن بررسی کنید.
همهی عکاسها از کارکردن با مانیتور دوربین ها کمی اذیت میشن . چون برای چک کردن شارپ بودن عکس و درست بودن نقطهی فوکوس مجبور به زوم کردن روی عکس و کار کردن با کلیدهای چهارجهتهی روی دوربین هستن. درسته که بعضی از دوربین ها دارای مانیتور لمسی اند ، اما باز هم کار کردن با اونها خیلی سخت هست .
برای همین ، tethering کار شما رو بی نهایت آسون تر میکنه . هر عکسی که گرفته بشه به سرعت به لپتاپ منتقل میشه و شما تصاویر رو در اندازهی بزرگ میبینید . در ضمن هر عکسی که خوشتون بیاد رو میتونید علامت بزنید و یا بهش امتیاز بدین . این قابلیت ، کار شما رو در مرحلهی ادیت و ریتاچ خیلی سریع تر خواهد کرد .
#3 نورپردازی 90 درصد ماجرا در عکاسی تبلغاتی
اگر در ورکشاپها و کلاس های من شرکت کرده باشید بدون شک این جمله رو بارها از من شنیدین که میگم : نورپردازی 90 درصد عکاسی رو تشکیل میده .
در واقع در عکاسی ، ما با نورها سروکار داریم . مخصوصا در عکاسی تبلیغاتی یا همون عکاسی صنعتی که فاصلهی یک عکس خوب و حرفهای با یک عکس بیکیفیت ، یک خطای ساده و کوچک در نورپردازی هست .
نورپردازی 90 درصد عکاسی هست .
در جلسهی عکاسی تبلیغاتی برای دیجیکالا شاید بیشتر از نصف وقت و انرژی ما برای نورپردازی صرف شد . این چالش وقتی بیشتر میشه که از جسمی عکس بگیرید که سطح براقی داره. در این حالت کوچکترین اشتباهی مساوی خواهد بود با خراب شدن عکس .
شاید این حساسیت در نورپردازی ، برای سایر سبک های عکاسی تا این اندازه وجود نداشته باشه ، اما عکاس های صنعتی خوب میدونن که بیشتر کارشون در نورپردازی خواهد بود.
پس روی مهارت های خودتون در نورپردازی سرمایهگذاری کنید . کتاب های مربوط رو بخونید ، فیلم آموزشی ببینید ، پادکست گوش کنید ، سعی و خطا کنید . و همچنین کمی هم هندسه و فیزیک اپتیک بلد باشین تا یک نورپردازی عالی و با کمترین نقص رو داشته باشید.
از سعی و خطا کردن حتی در جلسهی عکاسی هم به هیچ عنوان هراس نداشته باشید . عکاسی ریاضی نیست . نیاز به سعی و خطا داره.
مخصوصا در عکاسی صنعتی این نکته بیشتر نمود پیدا میکنه. چون در هر پروژه ما با کالایی جدید سروکار داریم که ممکنه قبلا از نمونه هاش مشابهش عکاسی نکرده باشیم .و همین موضوع باعث میشه برای موفقیت در عکاسی صنعتی ، باید روز مهارت های نورپردازی خودمون بیشتر از سایر سبک ها عکاسی کار کنیم.
اهمیت نورپردازی وقتی بیشتر میشه که از اجسام براقی مثل فلز و استیل عکاسی کنید . همیشه گفتم که عکاسی از فلزات براق مثل عکاسی از آینه هست ؛ بسیار سخت و پر چالش . پس سعی کنید تا میتونید مهارت های نورپردازی خودتون رو بیشتر و بیشتر کنید.
A post shared by Reza Sadeghi (@rezasaad) on
#4 اخلاق حرفهای و سوپر حرفهای در عکاسی تبلیغاتی
شاید این قسمت از مقاله کمی حالت خودمونی تر پیدا کنه . اما اشکالی نداره . چون این نکته به قدری مهم هست که فاصلهی عکاسی موفق و شکست در عکاسی محسوب میشه.
حتما با افرادی سروکار داشتید که همیشه دوست دارن حرف حرف خودشون باشه . افرادی که همه جا باید رییس بازی در بیارن . و هیچ نظری رو از جانب دیگران تحمل نمیکنن . همهی ما متاسفانه در بین کسایی که میشناسیم و باهاشون کار میکنیم این مدل افراد رو میبینیم .
دوست دارم به شما بگم اگر به هر دلیلی یکی از این افراد به شوتینگ شما راه پیدا کنه ، این قول رو میدم که عکاسی شما صد در صد خراب میشه . عکاسی ، حرفهای هست که به خودی خود استرس داره ، چالش داره و فسفر زیادی رو میسوزونه و در طی عکاسی بی نهایت مهمه با کسانی که در شوتینگ هستن تعامل و مشورت مداوم داشته باشید .
کسانی که با من کار کردن این رو میدونن که من حتی از افرادی که سررشتهای در عکاسی ندارن ولی به هر دلیلی در محیط حضور دارن هم مشورت میگیرم .
عکاسی ، یک حرفهی ذاتا پر چالش و سخت هست. با داخل کردن افراد نامناسب به نابودیش کمک میکنیم !
خیلی پیش میاد من پیشنهادی رو میدم . مثلا در شوتینگ دیجیکالا وقتی قرار شد از یک بخاری با سطح کاملا براق عکس بگیریم من در مورد چینش نورپردازی یک ایدهای دادم . اون نورپردازی رو انجام دادیم ؛ اما نتیجه نداد و عکسی که گرفتیم چنگی به دل نزد . اینجا بود که من با خنده گفتم : خب ! دوستان ؛ چه پیشنهاد چرتی !
و همگی با هم شروع کردیم به خندیدن . حالا شما فرض کنید با فردی کار کنید که در همچین شرایطی عصبانی میشه و به شما پرخاش میکنه . بعید میدونم اون جلسهی شوتینگ به سرانجام برسه .
و خب جا داره که توی این مقاله از دوست خوبم محمد امین ورقایی ، مشاور اقتصادی و کارآفرین حرفهای ، تشکر کنم که علیرغم مشغلهی کاری زیادی که داره در شوتینگهای من حضور داره و یک اخلاق کاری سوپر حرفه ای رو به نمایش میذاره و از نظر مدیریت پروژه یک پله حرفهای تر از کسایی هست که دیدم . و تقریبا توی هر ورکشاپی به عنوان یک مثال موفق ازش نام میبرم .
#5 بحث مالی در عکاسی صنعتی
درسته که عکاسی صنعتی یا همون عکاسی تبلیغاتی در عین چالشها و سختی هایی که داره ، یک حرفهی سراسر مفرح و مهیجه . ؛ اما این شغل شماست و شما از این راه کسب درآمد میکنید . پس خیلی مهمه که در مورد مسایل مالی کمی تعارف رو کنار بذارید و مثل تمام بیزینسهای دیگه حد و مرز هایی برای خودتون داشته باشید . یا به قول خارجی ها : business is business .
مراحل و نحوهی پرداخت کاملا به توافق بین شما و مشتری شما بستگی داره . اما مایلم چیزی که بین عکاسهای حرفهای عرف هست و جاافتاده رو بهتون بگم . برای یک عکاس حرفهای دو مرحله پرداخت وجود داره . مرحلهی اول پیش پرداخت هست که قبل از جلسهی شوتینگ انجام میشه .فرقی هم نداره که چه سبکی از عکاسی انجام میشه ؛ عکاسی تبلیغاتی یا پرتره یا حتی معماری .
و به این دلیل هم هست که اگر به هر دلیلی عکس ها رو گرفتید و بعدا مشتری پشیمون شد و معامله رو کنسل کرد ، این شما نباشید که متضرر میشید . این یک عرف در تمام حرفهها هست . و هیچ تعارفی رو هم نباید داشته باشید . در بدترین حالت قرارداد بسته نمیشه . اما فرض کنید عکس ها رو گرفتید و چند روز برای ادیت زمان گذاشتید . حالا در صورت کنسل شدن پروژه به هر دلیلی این شما هستید که ضرر میکنید .
بعد از اینکه پیش پرداخت انجام شد و شوتینگ رو برگزار کردین ، حالا نوبت ادیت عکس ها هست . بسته به نوع عکس و حجم کاری که روش دارید برای هر عکس بین نیم ساعت تا یک ساعت زمان لازم دارید.
بعد از ادیت ، از تمام عکس ها یک نسخهی بیکیفیت و ترجیها واترمارک دار خروجی بگیرید و برای مشتری خودتون ارسال کنید . در صورت تایید از طرف اون ، حالا نوبت به پرداخت بقیهی مبلغ قرارداد هست . بعد از پرداخت شما هم عکس های اصلی رو برای مشتری خودتون ارسال خواهید کرد .
گاهی عده ای به من خرده می گیرند که به این کارها نیازی نیست و تو زیادی مته به خشخاش میذاری ؛ اما به نظر من در هر بیزینسی اگر مرزها مشخص باشه نه کدورتی پیش میاد و نه هیچ سوءتفاهمی . اگر هم مشتری شما حاضر نیست به دیسیپلین شما احترام بذاره.
خب شاید یک کاسه ای زیر نیم کاسه هست . از کجا معلوم که اگر شما قبل از تصفیه حساب ، عکس ها رو برای مشتری خودتون بفرستید ، مابقی مبلغ قرار داد رو برای شما واریز کنه ؟
و خب در عکاسی صنعتی یا همون عکاسی تبلیغاتی که اسمش هم روشه : تبلیغات ! ما با اصول محض اقتصادی و بازار سروکار داریم . همون طور که هیچ فرد بازاری حاضر نیست از قوانین خودش کوتاه بیاد و پا در معاملهای بذاره که ممکنه ضرر کنه ، برای ما عکاسها هم به عنوان کسی که از عکاسی خودش درآمد داره این قوانین وجود داره و باید مورد احترام باشه.
از نظر مالی برای خودتون مرزبندی های مشخصی داشته باشید . کسی که حاضر نیست به مرزهای شما احترام بذاره ، ارزش همکاری و عقد قرارداد نداره.
شاید یکم سختگیرانه به نظر بیاد ؛ اما موارد خیلی خیلی زیادی رو دیدم که سر عکاسها کلاه های اینچنینی رفته . لذا به عنوان کسی که داره خدماتی رو ارائه میکنه ، شما باید مقررات کاری خودتون رو داشته باشید . و هر کسی که حاضر نیست با این پروتوکول ها کار کنه ، بهتره که قرارداد با اون فرد رو کنسل کنید . چون به عنوان یک عکاس و هنرمند نباید به هیچ کس و هیچ چیزی اجازه بدید که اعصاب شما رو به هم بریزه . چون شما با مغز و روحیات هنری خودتون کار میکنید .
#6 فایل PSD و RAW برای شماست
حتما به این نکته توجه داشته باشید که قانونا فایل PSD هر عکس و فایل خام عکس ها (RAW) معلق به عکاس هست و مشتری نمیتونه اونها رو مطالبه کنه . در واقع شما تنها چیزی که باید به مشتری تحویل بدید چند تا عکس JPG ، PNG یا TIFF هست . و اگر مشتری از شما درخواست کرد فایل های کار خودتون رو هم بهش تحویل بدید ، این یک خواستهی غیر قانونی و نادرست محسوب میشه .
اما گاهی از قبل با هم توافق میکنید . که خروجی کار شما فرمت PSD باشه . و یا قرار بر این میشه که عکسهای خام (RAW) پروژه رو هم تحویل بدید . در این موارد قیمتی که در حرفهی عکاسی برای فایل های خام و PSD متداول هست بین 2 تا 3 برابر مبلغی هست که بابت فایل های JPG مطالبه میکنید . حالا چرا ؟
خیلی واضحه . چون یک فایل PSD یا همون فایل فتوشاپ ، در واقع مراحل انجام کار و اسرار کاری شماست . شاید به هر دلیلی دوست نداشته باشید دیگران بدونن شما از چه طریقی کار ادیت رو انجام میدید . مخصوصا اگر برای خودتون سبک شخصی دارید و در این زمینه با بقیه متمایز هستید .
البته یک نکته ای رو لازم میدونم بگم . اینکه معمولا در پروژه های عکاسی تبلیغاتی یا همون عکاسی صنعتی این درخواست مطرح نمیشه ؛ چون عکسهای خام به هیچ عنوان به درد مشتری شما نخواهد خورد . جاهایی که معمولا این درخواست از شما میشه ، برای عکاسی پرتره ، مدلینگ و عروسی هست . به این دلیل که حتی عکسهای خام هم میتونه مورد استفاده قرار بگیره .
در مورد عکس های خام (RAW) هم باید همین موارد رو مد نظر داشته باشید . چون از نظر حقوقی صاحب یک عکس کسی محسوب میشه که فایل RAWی اون عکس رو داشته باشه . فایل های خام درواقع مثل نگاتیوهای عکس های قدیمی هستن ، منتهی به صورت دیجیتال .
پس اگر کسی از شما طلب عکس های خام رو هم کرد ، این رو بدونید که با تحویل دادن اونها در واقع مالکیت عکس ها رو به اون شخص منتقل میکنید . لذا اگر این تصمیم رو دارید ، مبلغ دربافتی شما بیشتر خواهد بود .
#7 روی خستگی فیزیکی هم حساب کنید
از نظر خیلی از مردم عکاسی صنعتی یا به طور کلی تر ، عکاسی یعنی فقط فشار دادن یک دکمه و گرفتن عکس . اما فقط کافیه یک روز عکاسی کنید تا خلاف این امر بهتون کاملا ثابت بشه . عکاسی علاوه برا اینکه از نظر فکری نیاز به خلاقیت داره ، از نظر فیزیکی هم شرایط خاصی رو میطلبه .
نشستن و بلندشدنهای مداوم ، رفت و آمد های مکرر در لوکیشن یا سایت عکاسی ، جابجا کردن مداوم وسایلی که دارید ازشون عکس میگیرید و چندین و چند فعالیت فیزیکی دیگه همه و همه باعث میشن که انرژی زیادی رو صرف کنید .
علاوه بر اینها ، برای عکاسی نیازمند انعطاف بدنی هم هستید . گرفتن دوربین در زاویه های مختلف و ارتفاع های مختلف رو همیشه تجربه میکنید .علاوه بر اینها ممکنه نیاز باشه روی زمین دراز بکشید و عکس بگیرید ؛ یا از جایی بالا برید و معلق بشید و صدها احتمال دیگه که همشون برای خود من پیش اومده .
بنابراین از نظر انعطاف بدنی هم کمی روی خودتون کار کنید . چون اگر آمادگی فیزیکی نداشته باشید فردای روز شوتینگ به دلیل ترشح اسید لاکتیک ، درد آزاردهنده ای رو تجربه خواهید کرد.
#8 باتری به اندازهی کافی
یک شوتینگ تبلیغاتی معمولی بین 4 تا 10 ساعت طول میکشه . طبعا یک بار شارژ دوربین شما نمیتونه این مقدار زمانی رو ساپورت کنه . بنابراین حتما یا شارژر دوربینتون رو همراه داشته باشید تا توی زمان های استراحت ، ولو چند دقیقه هم که شده ،باتری دوربینتون رو شارژ کنید .
اگر براتون مقدور هست گریپ دوربینتون رو بخرید تا شارژدهی دوربین شما تا 3 برابر افزایش پیدا کنه . یا یکی دو تا باتری اضافه برای دوربینتون داشته باشید که در صورت تموم شدن باتری اصلی اونها رو جایگزین کنید .
این نکته رو برای این گفتم که در شوتینگ برای دیجیکالا این مشکلات برای تیم من پیش اومد . در حین عکاسی بودیم که باتری دوربین من تموم شد . و من فراموش کرده بودم باتری اضافه همراه داشته باشم . برای همین باتری دوربین همکارم رو قرض گرفتم و شوتینگ رو ادامه دادیم . شما سعی کنید توی بحث باتری خودکفا باشید .
#9 تمیز کردن سوژه ها در عکاسی صنعتی
این نکته بینهایت مهمه که وسایل و کالاهایی رو که قراره ازشون عکس بگیرین رو حتما تا جایی که میتونین تمیز کنین و برق بندازین . بر حسب تجربهای که در کار کردن با فتوشاپ دارم اینو میگم که اگر آثار چربی و کثیفی روی سوژهی شما باشه کار پر چالشی رو برای درست کردنش در فتوشاپ خواهید داشت .پس بهتره با چند ثانیه وقت بیشتر سر صحنهی شوتینگ ، خودتون رو شر ادیت های اضافه خلاص کنید .
مخصوصا در زمانی که از اشیاء براق عکس میگیرید این اهمیت دو چندان میشه . فاصلهی یک عکس خوب و یک عکس بد دقیقا در رعایت همین نکته های به ظاهر کوچیک و کم اهمیته . ممکنه در حین شوتینگ بنا به خستگی جسمی پیش خودتون بگید که بعدا در فتوشاپ این عکسها رو درست میکنم ؛ اما وقتی که قراره بین 30 تا 50 عکس رو ادیت کنید ، خیلی مهمه که تا میتونید فرآیند ادیت رو سریع تر انجام بدید .
تمیز کردن اشیاء سر لوکیشن شوتینگ ، فرآیند ادیت رو خیلی سریع تر میکنه . پس سعی کنید خودتون چند تا دستمال تمیز به اضافهی شیشه پاک کن همراه داشته باشید . پس تمیزکاری رو در عکاسی صنعتی فراموش نکنید.
#10 عکاسی تبلیغاتی و معجزهی ادیت
بسیار زیاد بودن از هنرجوهای من که وقتی عکس های تبلیغاتی روی بروشورها و مجلات و بنرها و بیلبورد های توی خیابون رو میدیدن دوست داشتن عین همون عکس ها رو بگیرن .
تا اینجای کار کاملا طبیعیه. اما وقتی میرفتن سر جلسهی شوتینگ هر کاری میکردن اون عکس هایی که توی ذهنشون بود رو به دست نمیاوردن . همین موضوع باعث عصبی شدن اونها میشد و جلسهی عکاسی رو خراب میکرد . و در موارد حادتر حتی عکاسی صنعتی رو کنار میذاشتن.
توی مشاوره هایی که به خیلی از عکاسها میدم ، از جمله هنرجوهای خودم ، اینو همیشه تاکید میکنم که هیچ عکسی بدون ادیت اون چیزی نمیشه که دلمون میخواد . در واقع اون عکسهای خوش رنگ و لعابی که توی تبلیغات میبینیم ، چیزی نیست جز یک عکس با استاندارهای حداقلی به علاوهی مقدار زیادی ادیت و ریتاچ (رتوش) . باید تصور اینکه یک عکس به صورت طبیعی اون چیزی بشه که توی ذهن داریم رو از سرمون بیرون کنیم .
من ادیتوری هستم که وارد عکاسی شده ؛ نه عکاسی که ادیت هم میکنه.
یک عکاس خوب باید یک ادیتور و ریتاچر حرفهای هم باشه . خود من حداقل از یک دهه قبل از شروع عکاسی ، کار گرافیکی میکردم . در واقع من گرافیستی بودم که وارد عکاسی شدم ؛ نه عکاسی که کار گرافیک هم میکنه . لذا حتما مهارت های ادیت خودتون رو به هر طریقی که میتونین بالا ببرید .
هم خود من و هم سایتم میتونیم به شما کمک کنیم . حتما حتما کار با فتوشاپ رو در حد حرفهای یاد بگیرید . چون عکسهای معمولی شما رو به یک عکس حرفهای و عالی تبدیل میکنه .
نتیجهی کار رو خواهید دید
بعد از رعایت کردن تمام نکاتی که در بالا گفتم ، نتیجهای که به دست میارید خستگی شما رو از تنتون به در میکنه . در واقع عکسهای حرفهایی که در بنرهای و مجلات ، سایت ها و … میبینید چیزی نیست جز رعایت همین نکات ساده و پیش پا افتاده . این نکات رو رعایت کنید و عکس های حرفهای بگیرید . وقتی یک پله حرفه ای تر باشید خواهید دید که چطور سیل مشتری ها به سمت شما سرازیر میشه .
چون همیشه کالایی برای عرضه هست ؛ و همیشه اون کالا نیاز به تبلیغات داره ؛ و این دقیقا نکتهی مثبتی هست که در ما در عکاسی صنعتی خیلی ازش خوشحالیم.
من در اینستاگرام خودم هم یک پست در مورد این شوتینگ گذاشتم . شاید دوست داشته باشید بخونیدش
A post shared by Reza Sadeghi (@rezasaad) on
سوالات متداول در مورد عکاسی صنعتی
[accordions]
[accordion title=”عکاسی صنعتی چیست ؟” load=”hide”]در ایران پول ساز ترین نوع عکاسی، عکاسی صنعتی است.البته متاسفانه تصور غلطی از این نوع عکاسی در ذهن مخاطبان ایرانی شکل گرفته است و آن این است که عکاسی صنعتی در محیط کاملا خشک و خشن کارگاهی انجام می شود و قرار است در این محیط از ابزار و وسایل صنعتی عکس برداری کنیم.
در حالی که عکاسی صنعتی ترجمه واژه commercial photography به معنی عکاسی تجاری می باشد که شامل چندین زیرشاخه است و تنها یکی از این شاخه ها عکاسی صنعتی است پس اگر کسی قرار است این حرفه را شروع کند نسبت به پول ساز بودن این حرفه و همچنین بکر بودن آن در ایران مطمئن باشد.[/accordion]
[accordion title=”آیا میتوان روی درآمد عکاسی صنعتی حساب کرد ؟” load=”hide”]میزان درآمد به عنوان یک عکاس صنعتی – مثل هر شغل دیگری- کاملا به نوع عملکرد عکاس بستگی دارد. بله ؛ میتوان روی درآمد آن حساب کرد به شرط اینکه به معنی واقعی کلمه در این حوزه کار انجام بدید. و خیر ؛ نمیتوان روی آن حساب کرد در صورتی که دنبال این باشید بدون کار کردن بود در بیاورید ![/accordion]
[accordion title=”اهمیت نورپردازی در عکاسی صنعتی چقدر است ؟” load=”hide”]اگر در ورکشاپها و کلاس های من شرکت کرده باشید بدون شک این جمله رو بارها از من شنیدین که میگم : نورپردازی 90 درصد عکاسی رو تشکیل میده .
در واقع در عکاسی ، ما با نورها سروکار داریم . مخصوصا در عکاسی تبلیغاتی یا همون عکاسی صنعتی که فاصلهی یک عکس خوب و حرفهای با یک عکس بیکیفیت ، یک خطای ساده و کوچک در نورپردازی هست .[/accordion]
[accordion title=”آیا عکاسی صنعتی برای خانم های خانه هم مناسب است ؟” load=”hide”]بله؛ یکی از مناسب ترین افراد برای انجام عکاسی صنعتی ، خانم های خانه دار هستند. شما میتونید به راحتی با تبدیل کردن قسمتی از منزل به استودیوی عکاسی شخصی خود ، در کالاها عکاسی کنید و درآمد داشته باشید.[/accordion]
[accordion title=”آیا باید فایل PSD و RAW را هم به مشتری تحویل دهیم؟” load=”hide”]حتما به این نکته توجه داشته باشید که قانونا فایل PSD هر عکس و فایل خام عکس ها (RAW) معلق به عکاس هست و مشتری نمیتونه اونها رو مطالبه کنه . در واقع شما تنها چیزی که باید به مشتری تحویل بدید چند تا عکس JPG ، PNG یا TIFF هست . و اگر مشتری از شما درخواست کرد فایل های کار خودتون رو هم بهش تحویل بدید ، این یک خواستهی غیر قانونی و نادرست محسوب میشه .[/accordion]
[/accordions]
51 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بی نهایت علی بود . دقیقا چیزی که مدت ها دنبالش بودم اما پیدا نمیکردم
سلام اقای صادقی من متن عکاسی صنعتی و خوندم خیلی خیلی مرسی ک وقت گذاشتین فقط اون قسمت ک گفته بودین از کتابهای ک راجع ب نور پردازی هستن بخونین اگر میشه معرفی کنین ک چه کتابهایی یا فیلم اموزشی ک میتونم تهیه کنم رو راهنمایی کنید ممنون میشم
سلام . برای یادگرفتن نورپرازی فقط کافیه توی گوگل یه سرچ ساده بکنید . به عنوان مثال این لینک رو نگاه کنید.
خیلی سایت خوبیه کلی اطلاعات خوب کسب کردم
سلامخیلی عالی بودسپاس و آرزوی موفقیت روز افزون
با سلام خدمت استاد گرامی استاد عزیز بنده حقیر تازه وارد حرفه عکاسی شدم البته مثل شما تقریبا یک سالی در چاپ خانه طراح و فتوشاپ کار میکردم ولی بیشتر میشه گفت کار من استفاده از طرح های لایه باز موجود بود و در مورد نور و ادیت چندان اطلاعاتی ندارم همچنین از لطف بیکران شما ممنونم که اینستاگرام بنده رو فالو کردید لطفا من رو راهنمایی کنید تا عکاسی خوبی شم ارادتمند شما علیرضا داوردان
عالی بود
اطلاعات مفیدی بود ، سپاسگذارم
مرسی از محببتون . سلامت باشید و یک پله حرفه ای تر
سلام واقعا عالی بود .من میخوام در کلاسهای اموزشی شما شرکت کنم لطفا راهنمایی بفرمایید
سلام به شما هنردوست گرامی . در حال حاضر من کلاسهام به صورت خصوصی هست . برای اطلاعات بیشتر میتونید در تلگرام به من پیام بدید . مرسی از شما و یک پله حرفه ای تر باشید
https://t.me/rezasaad_pm
مطلبتون عالی بود. موفق باشید
با سلام .
مرسی از محبتتون . امیدوارم براتون مفید بوده باشه این مقاله
عالی بود ممنون از اطلاعات و جزئیات مهمی ک گفتین
با آرزوی موفقیت بیشتر شما
اگ کانال توی تلگرام دارین میشه لطف کنین لینکشو بذارین
سلام . مرسی از محبت شما . این آدرس کانال تلگرام من هست : https://t.me/rezasaad
vay khoda kheireton bd. modatha bod donbale injor tozihate kamel bodam
درود بر شما
Mamnoon az etelaate khubetun movafagh bashin
درودبرشما
ممنون مطالب بسیار آموزنده بود
سلام تشکر بسیار عالی بود
خیلی خوب بود ممنون، من تنها مشکلی که با عکاسی صنعتی دارم قرار داد هست. چند سال پیش یه کار قوی انجام دادم که طی چند دوره عکاسی شد با تعداد عکس بالا. متاسفانه دوره اخر رو هزینشو پرداخت نکردن ولی از عکسا استفاده کردن تو سایت. دست مام به هیچ جایی بند نشد
متاسفم از چیزی که شنیدم . بله متاسفانه یکی از مشکلاتی که در این حرفه هست ، بحث های مالی و پرداخت نشدن دستمزد عکاس هست . توی کتاب رایگان پرتره از صفر در مورد راه حل این موضوع نوشتم . اما همینقدر بگم که مثل تمام بیزنس ها ، تحویل کار نهایی باید بعد از پرداخت شدن کامل هزینه عکاسی باشه . و عکاسی هیچ تفاوتی با بقیه کارها نداره. یک پله حرفه ای تر باشید.
سلام با تشکر از مطلب خوب و ارائه نکات فوق العاده مهم در زمینه product photography
جسارتا مطلبی در مورد ” ارزان کار نکردن ” برای هنرمندانی که به تازگی وارد این حرفه میشن یا از قبل بودن تهیه و منتشر کنین !
چند روز پیش صفحه ای دیدم توی اینستاگرام که هزینه هر فریم (دیزاین شده) رو نوشته بود با قیمت 4500 تومان انجام میده 🙂
کارفرما ممکنه با هر فریم چندین میلیون تومان درآمد کسب کنه. بنظرم باید این مورد فرهنگ سازی بشه
با سلام و ادب خدمت شما. ممنونم از اینکه نظرتون رو فرمودید. بله کاملا درست میفرمایید . اتفاقا در قسمت بعدی پادکست های خودم دقیقا در مورد مسایل مالی صحبت خواهم کرد.
سلام و درود خدمت شما آقای صادقی وقتتون بخیر
من از دیشب که وارد سایت شما شدم اینقدر محو محتوا و اطلاعات شدم که اصلا دلم نمیخواد مرورگرمو ببندم، من حقیقتش تو زمینه عکاسی صنعتی فعالیت میکنم اما یه جورای تازه کارم وقتی راجب عکاسی صنعتی و توضیحات شما راجب نحوه کار و عملکرد عکاس خوندم نظرم راجب کار کردن به صورت تک بعدی و تمرکز روی یه چیز عوض شد چون من لنز فیکس ام داشتم اما نمیرفتم سمت عکاسی مدلینگ و وقتی شما اون صحبتا رو راجب ایجاد تنوع و شروع یاد گرفتن تکنیکای جدید کردین، منم شانسمو امتحان کردم و رفتم عکاسی مدلینگ اما تو حوزه ورزشی و با ورزشکارا بنا به اندک تجربه ای که از حوزه صنعتی داشتم کار با تنظیمات لنز فیکس و ادیت رو بلد بودم و خودم یه جورایی راضیم چون مخاطبمم راضیه درسته تجهیزات نوری ندارم مثل فلش و پایه و سافت باکس ندارم اما دنبال یادگیریم و وقتی وارد سایت شدم اینقد مطلب هس که دونه دونه دارم میخونم و الان مقاله عکاسی پرتره رو گرفتم دارم میخونم و هرکجاش اشاره کردین این مقاله برای شما حائز اهمیته اونو خوندم، کاش زود تر با شما آشنا میشدم آقای صادقی .
خدا قوت داری
جناب مشتاقی عزیز ، خیلی خوشحال شدم از نظر پر از انرژی شما. با این انرژی حتما یکی از شاخص های این حرفه خواهید شد
سلام خسته نباشید اقای صادقی من باید باهاتون یه صحبتی داشته باشم ممنون میشم راه ارتباطی با خودتونو بهم بگین ?
سلام . لطفا به من ایمیل بزنید.
info@rezasadeghi.net
سلام آقای صادقی
خسته نباشین
خواستم ازتون بابت مطالب عالی سایتتون تشکر کنم . من خیلی به عکاسی علاقه مندم و هر روز به سایت شما سر میزنم و از مطالبتون استفاده میکنم
واقعا عالی هستین. خدا قوت
سلام خانم میرزاخانی . ممنونم از لطف شما. شک ندارم که توی این مسیر هر روز پیشرفت خواهید کرد.
داداشم شوخی کردی یا جدیه این ویدیو ؟؟؟؟
ویدیو که جدیه ؛ ولی شما میتونی نگاهش کنی و بخندی. اگر مایل بودی هم با دوستات به اشتراک بگذارش تا باهم بخندین 🙂
سلام
من هنوز شروع به خوندن این بخش “عکاسی صنعتی” نکردم
یک درخواست داشتم:اگر امکانش هست آموزش ساخت تیزر های صنعتی و تبلیغاتی هم بزارید
بسیار نکات آموزنده ای بود
البته من در بخش عکاسی صنعتی اطلاعات بسیار کمه
با تشکر از رحمات ارزشمند شما
پیشنهاد می کنم برای مباحث گردشگری هم یک سری توضیحات در مورد نحوه عکاسی بفرمایید
متشکرم
سلام
خسته نباشین
نمیدونم چرا ایرانی ها فکر میکنن عکاسی از محصولات میشه عکاسی صنعتی
بابا عکاسی صنعتی یعنی عکاسی از خط تولید ، عکاسی در کارخانه کارگاه عکاسی از فرآیند تولید یک محصول
این توضیحات شما مربوط به عکاسی از اشیا میشه
مرسی
سلام
وقت به خیر
با سپاس از در اختیار داشتن تجربه خودتان برای ما.من جوکار هستم ما در حال راه اندازی فروشگاه اینترنتی هستیم که در این خصوص نیاز به عکاسی تبلیغاتی داریم به همین منظور یکی از همکاران را جهت آموزش دوره جامع عکاسی قرار داده ایم که این دوره به اتمام رسیده است و اکنون نیاز به آموزش عکاسی تبلیغاتی داریم و همچنین نیاز به خرید لوازمی در حد قابل قبول جهت این امر،خواهشمند است راهنمایی و مساعدت بفرمایید.
پیشاپیش از همکاری شما سپاسگزاریم.
ارادتمند شما جوکار
با سلام و ادب؛
به زودی با همکاری دانشگاه علم و فرهنگ کلاس عکاسی تبلیغاتی خواهم داشت. اگر وقت شما اجازه نمیده ، میتونم برای همکارتون کلاس خصوصی بگذارم
با سلام مجدد
فروشگاه اینترنتی ما شیراز هست نمی دونم چطور میتونید این کلاس ها برگزار کنید و اینکه میشه بفرمایید در ابتدا ما به چه لوازمی که این موضوع نیازمندیم.
چیزهایی که شما برای شروع کار نیاز دارید:
لنز شما باید حتما تله باشه.
3 تا استروب نیاز دارید ( برای دو تاش سافت باکس لازمه ؛ استروب سوم فقط بک گراند روز روشن میکنه)
یک بک دراپ سفید یا خاکستری هم نیاز دارید
با سلام
آقای صادقی معذرت میخوام آیا امکان برگزاری کلاس آموزشی مریوطه به صورت آنلاین و مجازی هست و هزینه وسایلی که برای این کار لازم داریم و شما نام بردید حدود چه مبلغی هست.؟
سلام . به زودی در شرف برگزاری وبینار هستم. میتونید در اون شرکت کنید.
ممنون. خیلی عالی بود.
سلام آقا رضا من برای سایتم احتیاج مبرم به فراگیری عکاسی صنعتی هستم در ضمن الان از لحاظ شغلی بیکار شده’ام میخاستم طوری یاد بگیرم که بتونم ازش کسب درامد کنم امکانش هست بمن یاد بدید منو راه بندازید.
سپاسگذارم
عااااااالی هستید شما اقای صاد واقعا مرسی که تجربتون رو با ما شر میکنید
من به تازگی دوربین گرفتم و هنر روح منو ارضا میکنه دوس دارم تو این راه پیشرفت کنم و مطالب شما خیلی به من کمک کرد، با حال بدی که الان دارم بازم دارم مطالبتون رو با دقت میخونم و لذت میبرم یکی از نکته ای که شما توی متنتون رعایت کردین و باعث شده مخاطب مطلبتون رو دنبال کنه سادگی اونه
به امید پیشرفت روز افزون شما❤️
عالی بود ممنون از زحماتتون??
دو سه مورد غلط املایی در متن وجود داشت..
اگه بگید کجاها بود که خیلی ممنونم میشم.
من املام واقعا داغونه 🙂
سلام وقت بخیر
مقالتون عالی بود. ممنون
سلام من خیلی دوست دارم عکاسی صنعتی یاد بگیرم از کجا باید شروع کنم
سلام جناب صادقی، لطفن راهنمایی فرمایید برای عکاسی صنعتی چه مارک دوربینی بخرم. ممنونم.