رضاصاد

  • خانه
  • کورس‌ها
  • مقالات و آموزش‌های رایگان
    • ادیت و ریتاچ
    • اصلاح رنگ و کالرگریدینگ
    • تبلیغات
    • تلویزیون
    • عکاسی و تصویر
    • غیر رسمی
    • موسیقی و صدا
  • صادکست
  • دسترسی سریع
    • حساب کاربری من
    • دانلود دوره‌ها
    • فراموشی گذرواژه
ورود
[suncode_otp_login_form]
گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
عضویت
[suncode_otp_registration_form]

اطلاعات شخصی شما برای پردازش سفارش شما استفاده می‌شود، و پشتیبانی از تجربه شما در این وبسایت، و برای اهداف دیگری که در privacy policy توضیح داده شده است.

رضاصاد
  • خانه
  • کورس‌ها
  • مقالات و آموزش‌های رایگان
    • ادیت و ریتاچ
    • اصلاح رنگ و کالرگریدینگ
    • تبلیغات
    • تلویزیون
    • عکاسی و تصویر
    • غیر رسمی
    • موسیقی و صدا
  • صادکست
  • دسترسی سریع
    • حساب کاربری من
    • دانلود دوره‌ها
    • فراموشی گذرواژه
ورود و ثبت‌نام
آخرین اطلاعیه ها
لطفا برای نمایش اطلاعیه ها وارد شوید
0

آموزش تولید محتوا با 8 قدم بسیار ساده

ارسال شده توسط محمدرضا صادقی
عکاسی و تصویر
آموزش تولید محتوا توسط رضاصاد در 8 قدم

این روزها اگه کسب و کاری دارید که دوست دارید توسط مشتری دیده بشه ، باید تولید محتوا کنید. البته این پست در مورد اینکه تولید محتوا چیست و به چه دردی میخوره نیست. میخوام اینجا در مورد آموزش تولید محتوا از صفر صحبت کنم و به شما بگم اگر هیچ چیز از تولید محتوا نمیدونید ، 8 قدم وجود داره که میتونه کار شما رو راه بندازه. و اما این 8 قدم چیه؟

8 قدم در تولید محتوا به صورت حرفه ای

در ادامه یک راه 8 مرحله ای رو براتون توضیح میدم که میتونه استارت تولید محتوای شما رو بزنه. این 8 قدم متشکل از مسائل و نکات فنی و غیر فنی هست. هم در مورد اینکه چجوری محتوای زیبا و شکیل بسازیم صحبت میکنم و هم در مورد اینکه چه چیزی توی فیلم بگیم چند کلمه ای باهاتون میام جلو. پس بریم که این 8 قدم رو یاد بگیریم.

1: داشتن برنامه و پلن

اشتباهی که من خودم بارها و بارها توی تولید محتوا مرتکب شدم رو لطفا شما تکرار نکنید. عادت من برای ضبط فیلم های آموزشی اینساگرامم این بود که اول شروع میکردم به چیدن ستاپ نور ؛ دوربین رو روشن میکردم. دکمه‌ی ضبط رو میزدم و تازه به این فکر میکردم که خب ! چی بگم ؟!

این کار من کاملا اشتباه بود به این دلیل که از کیفیت محتوا و چیزی که قرار بود بگم کم میشد. گاهی شما نیاز دارید برای محتوای ویدیویی خودتون آمار و اطلاعاتی رو جمع آوردی کنید که قاعدتا حفظ نیستید. گاهی چیزی رو به صورت کلی بلد هستید ؛ اما برای اینکه همون موضوع رو تدریس کنید لازمه که یک بار اون مطلب رو مرور کنید. خب این کاری بود که من انجام نمیدادم.

مخاطب هدف رو بشناس

به نظرم این نکته میتونه اولین قدم یا حتی صفرمین قدم در تولید محتوا باشه ! اینکه قبل از انجام هر کاری ، حتی قبل از اینکه مطلبی که قراره در موردش حرف بزنی رو پیدا کنی ، این رو بدونی که برای چه کسی داری محتوا تولید میکنی ؟ یا به قول معروف : مخاطب هدفت رو بشناس.

نمیدونم شاید دقت کردی باشی که من توی ویدیوهای خودم یک آدم نسبتا جدی هستم ، کمتر شوخی میکنم ، الکی به ویدیو جو فان و پرانرژی نمیدم و خیلی کلاسیک و آروم مطلب رو میگم و میرم. این دقیقا دلیل داره.

بر خلاف چیزی که توی ویدیوها از من میبینی ، توی زندگی خودم بسیار آدم شوخ ، فان و پرانرژی‌ای هستم. اما چون مخاطب هدف خودم رو میشناسم و میدونم دارم برای چه کسی تولید محتوا میکنم ، ترجیح میدم یک سری کارها رو توی کلیپام نکنم. و دقیقا به همین دلیله که توی اکثر کلاس‌های من، افرادی شرکت میکنن که عموما سنشون از من بالاتره.

آموزش عکاسی حرفه ای با موبایل رضاصاد مدرس عکاسی
اشتباه من رو تکرار نکن. برای تولید محتوا از قبل برنامه داشته باش.

هدف تولید محتوا رو هم بشناس

بعد از اینکه مخاطب هدف رو شناختی و مطمئن شدی که داری برای چه کسی تولید محتوا میکنی ، حالا نوبت به این میرسه که هدف از خود محتوا رو هم تعیین کنی. منظور من اینه که باید معین کنی مخاطب بعد از دیدن کلیپ/پادکست/پست تو قراره چه اتفافی براش بیوفته ؟ یا اگه بخوام خودمونی تر بگم ، خب که چی ؟!

باید قبل از ضبط ویدیو جواب این “خب که چی” رو بدونی. وقتی مخاطب مطلب تو رو مشاهده کرد ، آیا چیزی یاد میگیره ؟ آیا قراره توی دوره یا کلاس تو ثبت‌نام کنه ؟ آیا قراره خبری رو بهش بدی ؟ اصلا گیری که خبری رو هم دادی ، چرا دادی ؟! و کلی سوال دیگه که باید از قبل توی ذهنت بهش جواب بدی.

مثلا فیلم بالای صفحه‌ی دوره عکاسی مقدماتی من رو نگاه کنید. من قبل از ضبط اون ویدیو با خودم طی کرده بودم که هدف من از ضبط این فیلم ، این هست که مخاطب با دوره‌ی عکاسی مقدماتی من آشنا بشه و اگه دوست داره در مورد این دوره اطلاعات داشته باشه و وقت یا حوصله‌ی خوندن مطالب رو نداره ، با دیدن اون فیلم به اطلاعاتی که نیاز داره دست پیدا کنه.

هدف دیگه ای هم داشتم و اون جلب اعتماد مخاطبی هست که من رو نمیشناسه. خب خیلی ها توی سایت و شبکه های اجتماعی من رو میشناسن. اما فرض کن کسی کلمه‌ی “دوره عکاسی مقدماتی” رو توی گوگل سرچ کرده و به اون صفحه رسیده. باید یک Face و صورت وجود داشته باشه که مخاطب اعتماد کنه و با خیال راحت دکمه‌ی پرداخت رو بزنه.

پس این قدم اول بود. این رو بدون که قراره چی بگی ؛ بدون که برای چه کسی داری میگی ؛ و در نهایت این رو بدون که برای چی داری میگی. یا به صورت خیلی سریع تر : چی ؟ برای کی ؟ برای چی ؟

2: انتخاب بک گراند مناسب

توی تولید محتوای ویدیویی تو داری از خودت فیلم میگیری. بالاخره توی این فیلمی که احتمالا خودت داری توش صحبت میکنی ، یه پس زمینه یا بک گراندی وجود داره دیگه. توی قسمت دوم قراره در مورد همین بک گراند صحبت کنم. ما کلا دو مدل بک گراند برای ویدیوهای خودمون داریم : بک گراند طبیعی و کروماکی ؛ الان بیشتر توضیح میدم.

بک گراند طبیعی

منظورم من از بک گراند طبیعی این نیست پشت سرت درخت و طبیعت و کل و این چیزا باشه 🙂 طبیعی یعنی چیزی که توی دنیای واقعی وجود داره. مثلا دکور پشت سرت ، کتابخونه پشت سرت ، کمد و قفسه‌ی پشت سرت و … اینا توی دنیای واقعی وجود داره و تو به خاطر موضوعات مربوط به ترکیب بندی ، انتخاب کردی که توی فیلم ، اون چیزا رو پشت سرت نشون بده.

تمام فیلم های آموزشی من تا ای لحظه دقیقا با همین روش ضبط شده. هر فیلمی که از من نگاه کنی با بک گراند طبیعی گرفته شده. به این معنی که یک دکور پشت سر من هست و من انتخاب کردم که جلوی چه چیزی بشینم و فیلم ضبط کنم.

کروماکی یا همون Green Screen

روش دیگه ای هم که برای تولید محتوای ویدیویی وجود داره استفاده از روش کروماکی هست که البته به پرده سبز هم معروفه. بعضی از تولیدکنندگان محتوا به این تکنیک علاقه دارن و ویدیوهای خودشون رو با این روش ضبط میکنن.

پیشنهاد به شما :   عکاسی خیابانی و 7 عادت کسل کننده ، چگونه عکس خیابانی خود را خراب کنیم ؟

البته فقط پرده سبز نیست که توی روش کروماکی استفاده میشه ، توی صنعت سینما علاوه بر پرده سبز ، از پرده آبی هم استفاده میکنن که من یک فیلم در مورد تفاوت این دو رنگ توی اینستاگرام خودم دارم.

شخصا خیلی علاقه ای که به این روش ندارم ، به دو دلیل : اول اینکه اگه کار رو خیلی تمیز وحرفه ای انجام ندی ، نتیجه قابل قبولی نخواهد داشت. و دلیل دوم اینه که شخصا علاقه دارم با بک گراند و مسایل مربوط به نورپردازی و ترکیب بندی کلنجار برم و هر روز خودم رو محک بزنم. در صورتی که توی تکنیک پرده سبز ، دست من برای این نوع حرکات خیلی باز نیست.

عکاسی صنعتی تبلیغاتی تجاری
استفاده از تکنیک کروماکی روشی هست که بعضی از مدرسین ازش استفاده میکنن. البته من شخصا طرفدار این کار نیستم. این عکس هم پشت صحنه یک عکاسی صنعتی هست و ربطی به تولید محتوا نداره.

3: نیاز به دوربین حرفه ای نداری

جدا لزومی نداره برای شروع کار تولید محتوا چند ده میلیون هزینه کنی و یک دوربین حرفه ای بخری. خیلی از کسب و کارها و افراد رو دیدم که ماه‌ها دنبل این بودن که یک دوربین بخرن و تولید محتوای خودشون رو شروع کنن که بتونن بیزینس خودشون رو استارت بزنن. اما نخریدن دوربین همانا و لنگ موندن کل کار تولید محتوا و بیزنس هم همان !

الان خدا رو شکر دوربین‌های موبایل از نظر کیفیت و رزولوشن اینقدر جلو رفته که تو میتونی با همین موبایلی که توی دستت داری یک محتوای قابل قبول و نسبتا حرفه ای رو ضبط کنی. ببین نمیخوام گولت بزنم که اگه با موبایل فیلم بگیری میتونی دوربین های حرفه ای رو بزنی کنار و از اونا هم بهتر عمل کنی. نه ؛ اما این رو بهت میگم که میتونی محتوای خوب و قابل قبولی بگیری.

الان دوربین های موبایل معمولا از رزولوشن های 4K یا حتی 8K پشتیبانی میکنن. اگر موبایلت قدیمی تر هم باشه بالاخره از 1080p میتونه پشتیانی کنه. و من این رو بهت بگم که همین رزولوشن 1080p کاملا برای کارهای تولید محتوای تو مناسب و کافی هست.

بعد از اینکه کمی کسب و کارت جلو رفت و خودش تونستن از پس هزینه های خودش بر بیاد ، حالا وقت این هست که یک دوربین و لنز حرفه ای بخری و تولید محتوای خودت رو چند قدم به سمت بالا پرتاب کنی. ولی تا قبلش ، همین دوربین موبایل میتونه از پس کارای تو بر بیاد.

این اشتباه رو نکن !

بعضی از عزیزان ممکنه بگن که خب ! چون فلانی گفت که دوربین موبایل کافیه ، من مثلا n میلیون پول دارم ؛ میرم با این پول یک موبایل پرچمدار میخرم که دوربین خوبی هم داره و باهاش شروع میکنم به تولید محتوا. روی کاغذ هم که نگاه کنی مشخصات دوربین یک موبایل پرچمدار از دوربین حرفه ای هم قیمت خودش به مراتب بهتر هست ! پس برو بریم که یه موبایل خفن بخریم و بترکونیم !

این کار کاملا اشتباهه. اگه بر هر دلیلی برای خرید تجهیزات فیلمبرداری و تولید محتوا بودجه ای در نظر گرفتی ، صد در صد برو دوربین حرفه ای بخر. دقت کن که شاید مشخصات دوربین یک موبایل پرچمدار از دوربین هم قیمت خودش بهتر باشه اما این بهتر بودن فقط و فقط روی کاغذ هست.

زمانی که وارد عمل بشی و فیلم ضبط کنی ، متوجه خواهی شد که داشتن یک دوربین حرفه ای چقدر میتونه از یک دوربین موبایل بهتر باشه. حتی نیازی نیست مخاطبت توی مسائل مربوط به ضبط ویدیو دانشی هم داشته باشه ؛ در هر صورت متوجه این تفاوت خواهد شد.

یادت باشه که از یک جایی به بعد ، باید تجهیزات خودت رو حرفه ای کنی. وگرنه اگه قرار بود با موبایل بشه فیلم ساخت که الان کریس نولان موبایل به دست در حال ساخت فیلم بعدی خودش بود 🙂

4: ضبط صدا به صورت حرفه ای

اگه بخوام بگم از نظر صوتی ، چه چیزی توی تولید محتوا ممنوعه ، باید بگم ضبط صدا با میکروفون خود دوربین یا موبایل. این اشتباهی هست که میبینم گاهی بعضی از عزیزان تولید کننده محتوا انجام میدن و موقع صحبت کردن ، صداشون رو با همون میکروفونی که روی دوربین/موبایل هست ضبط میکنن.

حالا چرا این کار بَده ؟ خیلی سادست ؛ کیفیت صدا. این میکروفون ها کیفیت اصلی خوبی ندارن. مخصوصا زمانی که شما کمی از دوربین یا موبایل فاصله هم میگیری ، در واقع داری از میکروفون فاصله میگیری و همین باعث بدتر و بدتر شدن کیفیت صدا میشه. البته باید اینم اشاره کنم که بعضی از مدل های sony میکروفون هایی دارن که انصافا کیفیت خوبی داره ؛ اما باز هم توصیه نمیکنم که ازشون استفاده کنید.

حالا در عوض باید چکار کنیم ؟ فقط کافیه با یک میکروفون دیگه صدای خودمون رو ضبط کنیم و بعدا توی مرحله تدوین ، صدای ضبط شده و فیلمی که گرفتیم رو با هم سینک (sync) کنیم.

سینک کردن کار خیلی ساده‌ای هست

ممکنه وقتی من از سینک کردن صدا و تصویر توی نرم افزار صحبت میکنم پیش خودت بگی “اوه اوه ! کی حوصله داره اینقدر ترک های صوتی و تصویری رو عقب جلو کنه که با هم هماهنگ بشن !؟” اما در جواب باید بگم که الان سینک کردن در نرم افزارهایی مثل ادوبی پریمیر به صورت اتوماتیک انجام میشه و فقط چند تا کلیک باید انجام بدید تا صدا و تصویر شما سینک بشن.

آموزش سیاه و سفید کردن عکس رنگی در فتوشاپ حرفه ای رضاصاد
هر چی از کیفیت صدا بگم کم گفتم ! فرق بین یک فیلم حرفه‌ای و آماتور گاهی در همین کیفیت صداست

به صورت همزمان هم میشه

بالاتر اشاره کردم که میتونیم صدا رو به صورت جداگانه ضبط کنیم و بعدا با فیلمی که از دوربین/موبایل گرفتیم اون رو سینک کنیم و تمام ! خب این دقیقا کاری هست که خودم انجام میدم و به شدت طرفدارش هم هستم. اما اگه به هر دلیلی حوصله این کار رو ندارید و یا شرایطی دارید که نمی‌تونید فیلم رو تدوین کنید ، خب میشه میکروفون رو به صورت بی/با سیم هم به دوربین/موبایل وصل کرد.

اینطوری صدایی که روی فایل فیلم ضبط میشه صدای باکیفیتی خواهد بود که از میکروفون شما میاد. البته اینجا ما کلی شرایط و داستان و روش های مختلفی برای این کار داریم. میشه با میکروفون های ارزون قیمتی از برند بویا که سیم خیلی بلندی دارن شروع کرد. اگه شرایط بودجه اجازه داد میشه از Rode Wireless Go استفاده کرد که بین تولید کننده های محتوا در ایران خیلی متداول شده ! (البته شخصا ازش متنفرم 🙂 )

پیشنهاد به شما :   کسب درآمد از عکاسی با 5 روش هوشمندانه - راه های درآمد از عکاسی

و یا حتی اگه توی پول غلط میزنید میتونید از سیستم بی سیم سنهایزر G4 استفاده کنید که دیگه عملا تهشه ! البته من خودم میکروفون یقه ای سنهایزر دارم و با یک ریکوردری که برند zoom خریدم با همون روش اول ، صدا رو به صورت جداگانه ضبط میکنم و در نهایت در پریمیر با فیلم سینک میکنم.

صحبت و مطلب در مورد روش های ضبط صدا که واقعا زیاده. فقط خواستم اشاره ای کنم به کارهایی که پیش پای شما هست. البته توی فیلمی که بالای صفحه گذاشتم ، اطلاعات بیشتری هم هست. منتهی باید یکم وقت بذارید و فیلم رو مشاهده کنید.

5: پنج روش نورپردازی بدون هزینه

نوبت به نورپردازی میشه. یعنی دقیقا کاری که خود من روش تمرین زیادی کردم همین موضوع تبدیل شده به مزیت رقابتی ویدیوهای من نسبت به همکاران عزیزم. توی این بخش میخوام به شما 5 روش و متد نورپردازی بدون هزینه رو بگم که برای شروع کار میتونه خیلی به شما کمک کنه.

ما توی این 5 روش فقط با نور خورشید کار میکنیم. اصطلاحا به این روش ها ، نورپردازی با نور طبیعی هم گفته میشه. البته نباید خیال کنید که چون داریم از نور خورشید استفاده میکنیم پس این خیلی بد و بی کلاس هست ! اتفاقا نور خورشید با کیفیت ترین منبع نور در دنیای ما هست. نمیخوام وارد بحث فنی ماجرا بشم اما میتونید در مورد CRI کمی جستجو کنید و از اینکه CRI نور خورشید 100 هست لذت ببرید !

نورپردازی با نور طبیعی در فضای باز

اگه مثل خیلی از تولید کننده های محتوا ، توی فضای باز فیلم های خودتون رو ضبط میکنید ، 3 تا زمان و شرایط جوی وجود داره که کاملا برای ضبط یک ویدیو مناسب هست:

  • هنگام هوای ابری
  • کمی بعد از طلوع آفتاب
  • کمی قبل از غروب آفتاب

یک وجه مشترک بین تمام این شرایطی که گفتم وجود داره و اون هم ملایم بودن نور خورشید هست. این زمان ها رو با زمانی مثل نور خورشید سر ظهر مقایسه کنید. کلا در نورپردازی اینطوری هست که ما از مناسب نور نرم استفاده میکنیم و تا جایی که ممکن هست از نورهای هارش (Harsh) و سخت فراری هستیم.

منظور من از نور نرم و نور هارش این هست که سایه های ایجاد شده از اون منبع نور به چه صورت هست. مثلا شما اگه سر ظهر توی فضای باز وایسید و به سایه خودتون نگاه کنید ، مرز بین سایه شما و نور آفتاب کاملا تند و شارپ و واضح هست. اینجا ما نور هارش و سخت داریم. در صورتی که اگه مثلا توی هوای ابری باشید و به سایه های خودتون نگاه کنید ، اینجا دیگه اون مرز بین سایه های شما و نوری که وجود داره ، واضح و مشخص نیست. اینجا ما نور Soft یا نرم داریم.

بالاتر گفتم که ما توی نورپردازی عاشق نور نرم و سافت هستیم. اون شرایطی که براتون بالاتر گفتم دقیقا زمان هایی هست که میتونید به صورت طبیعی از نور نرم استفاده کنید و ویدیوهای خودتون رو چشم نواز تر کنید. یا کلا اگه هر نوع شرایط جوی‌ای پیش اومد که به شما نور نرم میداد ، این یعنی وقت فیلم گرفتنه !

نورپردازی با نور طبیعی در فضای بسته

حالا فرض کنیم که توی منزل هستیم و منبع حرفه ای نور هم نداریم که ویدیوهای خودمون رو نورپردازی کنیم. اینجا هم باز دوباره میشه از نور خورشید کمک گرفت و یک نورپردازی زیبا و دلنواز داشت.

پنجره ها میتونن کمک خیلی بزرگی به ما بکنن. مخصوصا زمانی که زیر پرده ای‌های سفید هم داشته باشیم. پرده  و زیرپرده میتونن به عنوان یک دیفیوزر خیلی عالی عمل کنن و نور هارش خورشید رو تبدیل به یک نور سافت دوست داشتی کنن.

به علاوه ، نورهایی که ما برای زندگی کردن هم توی خونه هامون استفاده میکنیم هم خیلی به درد بخور هستن. بالاخره توی هر خونه ای کلی چراغ و لوستر و لامپ وجود داره که شب ها روشن میکنیم. همونا رو میشه با کمی خلاقیت و تمرین به عنوان منبع نور برای تولید محتوا استفاده کرد.

6: تکه تکه کردن مطالب به بخش های کوچکتر

وقتی قراره در مورد یک موضوع جلوی دوربین حرفه بزنی ، همین که میای جلوی دوربین و اون دکمه‌ی ضبط رو میزنی انگار همه چیز عوض میشه. با اینکه میدونی کسی الان تو رو نگاه نمیکنه و دستت بازه که هر چند باز که بخوای فیلم رو بگیری ، باز هم استرس میگیری و اون طور که دلت میخواد کار از آب در نمیاد. مخصوصا دفعات اولی که جلوی دوربین میری این ماجرا رو به شدت حس خواهی کرد.

حالا فرض کن در مورد یک مطلب طولانی هم بخوای حرف بزنی ! دیگه نور علی نور میشه ! همینجوری یاد خاطر سپردن یک موضوع طولانی سخت هست ، حتی اگه بخوای فقط برای خودت اونو بازگو کنی ، حالا فرض کن قراره جلوی دوربین هم بیای ؛ و باز هم حالا فرض کن اگه دفعات اولت باشه. شرایط خیلی سختیه ؛ میدونم.

حالا پیشنهاد من این هست که چه لزومی داره هر چیزی میخوای بگی رو توی یک برداشت ضبط کنی ؟ تیکه تکیه‌ش کن؛ میتونی پاراگراف به پاراگراف چیزایی که میخوای بگی رو مرور کنی و بلافاصله اونا رو جلوی دوربین بگی.

شاید بپرسی که “خب اینکه کلی کات میخوره وسطاش.” در جواب بهت میگم ” خب بخوره!” اشکالی نداره اگه فیلمت تیکه تیکه بشه. اصلا اینو بگم که اتفاقا این مدل کات هایی که روی کلیپ میخوره یک سبک خیلی جذاب توی ادیت ولاگ های یوتیوبرهاست. پیشنهاد میکنم کانال پیتر مک کینون توی یوتیوب رو حتما چک کنی تا منظورم رو بهتر متوجه بشی.

البته یه سری حرفه ها هستن که کات خوردن و تیکه تیکه شدن فیلم براشون یه جورایی افت داره ! مثل سخنران ها. خب اونا داستانشون فرق داره دیگه. مثلا برای یک سخنران که میاد آموزش سخنرانی هم میده قاعدتا شوآف خیلی خوبیه که بتونه 10 دقیقه بدون تپق زدن و یک کله جلوی دوربین حرف بزنه. ولی اگه سخنران نیستی و از این کل کل ها با کسی نداری ، راحت کات بزن.

پیشنهاد به شما :   دانلود رایگان کتاب پرتره از صفر - جدیدترین اثر رضاصاد

7: ترکیب بندی در تولید محتوای ویدیویی

ترکیب بندی عکاسی دراماتیک رنگ گرم پنچره رمانتیک
ترکیب بندی به مراتب از مباحث فنی عکاسی پرتره مهم تره . و فقط با تمرین زیاد میشه توش پیشرفت کرد

ما توی دنیای عکاسی و فیلمبرداری ده ها قانون برای ترکیب بندی در تصاویر داریم. ترکیب بندی یعنی اینکه چه چیزهایی توی کادر تصویر باشه ؛ و اون چیزها به چه صورت چیده شده باشه. هر تغییری که توی المان های داخل کادر ایجاد کنی عملا در حال تغییر ترکیب بندی در تصویر هستی.

حالا اینو برای چی گفتم ؟ ببین تو داری کلی وقت میذاری که یه فیلم درست کنی که تولید محتوا کرده باشی. احتمالا هزینه هم کردی و امید داری این کار بتونه درآمدت رو بیشتر کنه یا حتی گزینه ای برای لانچ کسب و کارت باشه. خب این همه زحمت که کشیدی ، بیا و ویدیوی خودت رو زیباتر و شکیل تر هم بکن دیگه.

ما ده ها قانون ترکیب بندی در عکاسی داریم؛ اما اینو بهت بگم که دو سه تای این قوانین خیلی پرکاربرد هستن و اکثرا استفاده میشن. بنابراین قرار نیست برای تولید محتوای خودت یک عکاس حرفه ای بشی ، همین چند تا قانون رو یاد بگیری از پس ویدیوهای خودت بر میای. قوانینی مثل یک سوم یا ترکیب بندی مرکزی کارت رو راه میندازه.

8: به اینترنت حمله کن !

ببین ؛ بیا باهم یه دو دو تا چار تا کنیم. تو کلی زمان گذاشتی که تولید محتوا کنی. کلی زحمت کشیدی. از هر نظر کار انجام دادی. از پیدا کردن مطلب برای ویدیوی خودت بگیر تا ستاپ دوربین و نور و صدا و ضبط کردن های مکرر و بعدا تازه تدوین کلیپ هم شروع میشه و کلی ماجرا هم اونجا خواهی داشت و …

اینطوری بگم که شاید برای یک کلیپ 10 دقیقه ای مجبور بشی یک روز کامل وقت بذاری. حالا تو یک کلیپ داری که میخوای اونو با مخاطب خودت به اشتراک بذاری ؛ درسته ؟

ببین تو که این همه وقت برای ساخت خود کلیپ گذاشتی، حالا باید بیای و همین وقت رو هم برای منتشر کردن اون بذاری تا حق مطلب ادا بشه. منظورم چیه ؟ احتمالا بعد از ساخت کلیپ اون رو توی اینستاگرام منتشر میکنی چون مخاطب های تو اکثرا اونجان. اما نباید فقط به اونجا بسنده کنی.

هر جایی که فکرش رو میکنی باید ویدیوی خودت رو آپلود کنی ، ولو اینکه بازدیدش صفر باشه! از یوتیوب و آپارات و کلی سرویس مشابه ایرانی بگیر تا پینترست و لینکدین و پیدا کردن متن ویدیوت توی سایت یا وبلاگت. شاید بپرسی چرا ؟ چرا باید این همه وقت بذارم برای آپلود کردن  کلیپ توی سایتی که فرضا کلا 3 تا دونه بازدید بیشتر نمیگیره؟

چون یکم باید بلند مدت تر فکر کنیم. درسته که الان کسی مثلا پروفایل پینترست تو رو نگاه نمیکنه ؛ اما شاید دو سال دیگه یه نفر در حال سرچ کردن همون موضوع بود و از قضا به فیلم تو توی اون سایت پرت و دور افتاده رسید ! تو از الان داری برای 2 سال دیگه خودت سرمایه گذاری میکنی اون هم فقط با چند دقیقه صبر کردن و آپلود کردن ویدیو در سایت های مختلف.

حتی خود من مورد داشتم فیلمام رو توی یه سایتی آپلود میکردم که بازدید 0 میگرفت ! یعنی حتی خود منم بعد از آپلود ویدیو رو نگاه نمیکردم که ببینم همه چیز اوکیه یا نه ؛ اما از کجا معلوم ؟ شاید 4 سال دیگه دقیقا اون ویدیو توسط کسی دیده شد که بلافاصله تبدیل به یکی از مشتری های دائمی من بشه.

جمع بندی

توی این پست در مورد 8 روش برای شروع تولید محتوا صحبت کردم. این 8 روش در واقع یک نقشه راه بود برای کسایی که دوست دارن برای کسب و کار خودشون تولید محتوا کنن اما نمیدونن باید از کجا و با چه روشی این کار رو انجام بدن. لطفا محتواهای عالی درست کنید و کسب و کار خودتون رو بزرگ و بزرگ و بزرگتر کنید.

سوالات متداول در مورد تولید محتوا با روش 8

آیا با موبایل هم میشه تولید محتوا کرد؟

براش شروع کار بله ؛ الان دوربین موبایل ها به قدری خوب و باکیفیت شدن که از نظر مشخصات فنی در بعضی موارد میتونن با دوربین‌های حرفه ای رقابت کنن. اما باید حواستون باشه که از برتری فقط روی کاغذ هست و هنوز هم از نظر کیفیت ، دوربین های حرفه ای چند سر و گردن از دوربین های موبایل بهتر هستن. اما برای شروع تولید محتوا ، کاملا کار شما رو راه میندازن.

چطوری صدای خودم رو ضبط کنم که با کیفیت باشه؟

هرگز با میکروفون خود دوربین یا گوشی صدای خودتون رو ضبط نکنید. به این دلیل که این میکروفون ها از کیفیت مناسبی برخوردار نیستن و علاوه بر اون ، فاصله‌ی زیاد شما و میکروفون باعث بی کیفیت تر شدن صدا میشه. توی مقاله روش های جایگزینی رو توضیح دادم که میتونید به کار ببرید و کیفیت صدای خودتون رو چند پله بهتر کنید.

جلوی دوربین استرس میگیرم؛ کار کنم؟

نگران نباشید ؛ فقط شما با این مشکل دست و پنجه نرم نمیکنید. تنها چیزی که میتونم بهتون بگم اینه که چون شما در شرایط جدیدی هستید ، دچار استرس خواهید شد. به مرور و بعد از ضبط چند کلیپ کم کم وجود دوربین برای شما عادی میشه و دیگه استرس آزاردهنده ای نخواهید داشت.

فیلم های خودم رو کجا آپلود کنم بهتره؟

شما زمان زیادی گذاشتید و یک کلیپ آموزشی یا … دارید. به دلیل زحمتی که کشیدید باید فیلم خودتون رو هر جایی که دستتون رسید آپلود کنید. از یوتیوب و آپارات و مشابه‌های ایرانی اون بگیرید تا اینستاگرام و تلگرام و پینترست و لینکیدن و غیره. حتی اگه جایی ویدیوی شما بازدید نداشت هم باز باید آپلود کنید. شاید دو سال بعد یکی اون فیلم رو دید و از قضا مشتری شما هم شد !

قبلی صادکست 18 - اول آموزش عکاسی ، بعد خرید دوربین
بعدی مدرسه مهارتی تلویزیونی ایران

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • سارا گفت:
    2 تیر 1402 در 09:09

    عالی بود مممون از لطفتون

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

کورس‌های پیشنهادی
  • دوره آموزشی واکس ضبط وکال و صدای حرفه ای رضاصاد vox واکس - دوره آموزشی ضبط و پردازش حرفه‌ای صدا
    3,720,000 تومان
  • دوره آموزش کالرگریدینگ 1902 رضاصاد محمدرضا صادقی تصحیح رنگ اصلاح رنگ داوینچی ریزالو 1902 - آموزش اصلاح رنگ و کالرگریدینگ با نرم افزار داوینچی ریزالو
    4,440,000 تومان قیمت اصلی: 4,440,000 تومان بود.3,480,000 تومانقیمت فعلی: 3,480,000 تومان.
  • دوره عکاسی مقدماتی از صفر رضاصاد دوره عکاسی مقدماتی از صفر 4
    1,920,000 تومان
  • دوره آموزش نوروکالر روانشناسی رنگ رضاصاد تئوری رنگ نوروکالر - تاثیر بر ذهن دیگران از طریق روانشناسی رنگ
    780,000 تومان
  • پکیج جامع تولید محتوا رضاصاد پکیج جامع تولید محتوا
    10,752,000 تومان قیمت اصلی: 10,752,000 تومان بود.4,838,400 تومانقیمت فعلی: 4,838,400 تومان.