رضاصاد

  • خانه
  • کورس‌ها
  • مقالات و آموزش‌های رایگان
    • ادیت و ریتاچ
    • اصلاح رنگ و کالرگریدینگ
    • تبلیغات
    • تلویزیون
    • عکاسی و تصویر
    • غیر رسمی
    • موسیقی و صدا
  • صادکست
  • دسترسی سریع
    • حساب کاربری من
    • دانلود دوره‌ها
    • فراموشی گذرواژه
ورود
[suncode_otp_login_form]
گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
عضویت
[suncode_otp_registration_form]

اطلاعات شخصی شما برای پردازش سفارش شما استفاده می‌شود، و پشتیبانی از تجربه شما در این وبسایت، و برای اهداف دیگری که در privacy policy توضیح داده شده است.

رضاصاد
  • خانه
  • کورس‌ها
  • مقالات و آموزش‌های رایگان
    • ادیت و ریتاچ
    • اصلاح رنگ و کالرگریدینگ
    • تبلیغات
    • تلویزیون
    • عکاسی و تصویر
    • غیر رسمی
    • موسیقی و صدا
  • صادکست
  • دسترسی سریع
    • حساب کاربری من
    • دانلود دوره‌ها
    • فراموشی گذرواژه
ورود و ثبت‌نام
آخرین اطلاعیه ها
لطفا برای نمایش اطلاعیه ها وارد شوید
0

آموزش عکاسی در هوای بارانی و چند ایده عالی

ارسال شده توسط محمدرضا صادقی
عکاسی و تصویر
عکاسی در هوای بارانی

یکی از بهترین سناریوها برای یک عکاس ، عکاسی در هوای بارانی است.  در این هوا ، نور ، رنگ و اتمسفر فضا ، بی نهایت برای خلق کردن یک شاهکار هنری آماده است و به همین دلیل هست که در زمان بارش باران ، یکی از بهترین هوا ها برای عکاسی است. اما باید توجه داشته باشیم عکاسی در باران و شرایط جوی آن ، نیازمند این است که به نکات مهمی توجه کنیم. در این مقاله سعی کردم شما را برای عکاسی در هوای بارانی آماده کنم.

#1 مراقب سلامت دوربین باشید

قبل از هر چیز و هر نکته ای ، باید به این موضوع به ظاهر ساده اما بسیار مهم اشاره می‌کردم که در صورت مراقبت نکردن از دوربین عکاسی در هوای بارانی ، ممکن هست به دوربین شما خسارت هایی وارد بشه.

البته نیاز نیست خیلی نگران باشید . این روزها معمولا دوربین ها تا حدودی (دقت کنید از کلمه‌ی تا حدودی استفاده کردم) در برابر آب از خودشون مقاومت نشان میدن.

البته نباید سو تفاهم بشه که پس ما می‌تونیم دوربین خودمون رو با خیال راحت در هوای بارانی قرار بدیم. نه . بلکه این مقاومت در حدی هست که به طور مثل اگر  روی دوربین شما مقداری آب ریخت و سریع اون رو خشک کردید ، در این صورت نباید نگران باشید. همین ! نه بیشتر.

بنابراین در ادامه ، برای حفظ سلامت دوربین شما چند راهکار آماده کردم که برای عکاسی در باران حتما باید این موارد رعایت شوند.

دوربین عکاسی نباید خیس شود

مراقب خیس شدن دوربین خودتون باشید . سعی کنید در هوای بارانی به همراه خودتون چتر داشته باشید و زمان هایی که در حال عکاسی هستید اولویت اول شما باید خیس نشدن دوربین باشه.

در هوای بارانی باید مراقب این موارد باشید :

  • ناودان ها
  • رگبار و بارش های شدید
  • رد شدن خودرو ها از گودال آب و پاشیدن آب روی دوربین
  • زمین خوردن احتمالی شما و به زمین افتادن دوربین
  • باران به همراه وزش باد : باعث میشه حتی وقتی از چتر هم استفاده می‌کنید ، قطران باران به دوربین شما برخورد کنه.

استفاده از کیسه پلاستیکی

معمولا یک راه حل خیلی ساده و ارزان قیمت برای محافظت از دوربین در برابر آب ، استفاده از کیسه‌های پلاستیکی هست . همیشه سعی کنید در روزهای بارانی ، چند کیسه همراه خودتون داشته باشید. و با سوراخ کردن قسمتی از اون برای لنز ، یک کاور دم دستی برای دوربین خودتون درست کنید.

کیس دوربین برای عکاسی در زیر آب

این نکته شاید کمی اغراق باشه . ولی اگر دوست دارید که خیال شما بابت خیس نشدن دوربین برای عکاسی در هوای بارانی صد در صد راحت باشه ، توصیه میکنم یک کیس دوربین برای عکاسی زیر آب خریداری کنید و دوربین خودتون رو در اون قرار بدید.

کیس دوربین عکاسی زیر آب
کیس دوربین برای عکاسی زیر آب

در این صورت میتونید صد در صد مطمئن باشید که باران ، سیل ، تگرگ و … نمی‌تونن خسارتی به دوربین شما بزنن. چون این کیس ها برای عکاسی زیر آب طراحی شدن و چند قطره باران ، برای اونها بیشتر در حکم شوخیه !

در صورتی که دوربین خیس شد

اگر به هر دلیلی دوربین شما به نحو بسیار بدی خیس شد؛ مثلا در آب افتاد یا روی آن مقدار زیادی آب ریخت ، اصلا نگران نباشید و طبق دستورالعمل زیر اقدام کنید:

قدم اول : خشک کردن با حوله

عکاسی در هوای بارانی مستلزم این هست که شما حداقل یک حوله همراه خودتون داشته باشید تا در مواقع ضروری به سرعت ازش استفاده کنید. اگر دوربین خیس شد ، به سرعت اون رو با حوله خشک کنید تا آب ، بیشتر از این به داخل دوربین نفوذ نکنه.

پیشنهاد به شما :   عکاسی در نور کم با گوشی با 6 ترفند خلاقانه
 قدم دوم : خارج کردن باتری و مموری کارت

بعد از اینکه دوربین رو خشک کردید. باید به سرعت باتری و مموری کارت رو از دوربین خارج کنید. به این دلیل که برق دوربین قطع بشه و آسیبی به کیت های الکترونیکی دوربین نرسه.

مموری کارت رو هم به برای حفظ سلامت خودش باید خارج کنید . اگر دوربین شما قراره خراب بشه ، لااقل مموری کارت سالم بمونه.

قدم سوم : استفاده از رطوبت گیر

برای قدم سوم باید دوربین خودتون رو در ظرف بزرگی که حاوی دانه های رطوبت گیر هست ، قرار بدین و اون رو با رطوبت گیر کاملا بپوشانید.

اگر خودرو همراه خودتون دارید ، از قبل یک ظرف بزرگ پر از دانه های رطوبت گیر آماده کنید و در صندوق عقب بگذارید. شاید کمی مته به خشخاش گذاشتن باشه ؛ اما به هر حال سلامت دوربین چند میلیونی شما مهم تره.

راه حل جایگزین : برنج

مواد رطوبت گیر رو به راحتی می‌تونید در بازار پیدا کنید و قیمت خیل زیادی هم ندارن . اما به هر حال اگر این مواد در دسترس شما نبود ، می‌تونید از برنج خام استفاده کنید.

برنج خام خاصیت رطوبت گیری داره و اگر دوربین خودتون رو در سطل پر از برنج فرو کنید ، میتونه جان دوربین شما رو نجات بده. البته کمی دوربین رو کثیف میکنه که فدای سرتون. به سالم موندنش می‌ارزه.

 تاثیر رطوبت هوا بر سلامت دوربین عکاسی

موضوع مراقبت از دوربین برای عکاسی در هوای بارانی فقط مختص به خیس شدن و غرق شدن دوربین نیست. بلکه حتی رطوبت بالای هوا هم می‌تونه به دوربین شما آسیب بزنه.

البته جای نگرانی نیست . هیچ دوربینی با چند بار عکاسی در فضای مرطوب قرار نیست خراب بشه . این قسمت رو بیشتر برای عزیزانی نوشتم که کلا در شهر های با رطوبت بالا زندگی می‌کنن ؛ مثل استان های شمال ایران.

سعی کنید در موقعی که از دوربین استفاده نمی‌کنید ، اون رو در ظرفی در دار به همراه مواد رطوبت گیر قرار بدید. این کار طول عمر دستگاه شما رو افزایش میده.

موضوع خراب شدن سریع دستگاه های الکترونیکی در استان های شمالی ایران ، یک موضوع مهم هست که هموطن های شمالی ما رو آزار میده. با این ترفند می‌تونید عمر دوربین خودتون رو بیشتر کنید.

#2 تنظیمات دوربین برای عکاسی در باران

به دلیل شرایط نوری متفاوت ، کم بودن میدان دید ، وجود قطرات باران در آسمان و موارد دیگری که در این شرایط جوی وجود دارند ، چند نکته در مورد تنظیمات دوربین برای عکاسی در باران خواهم گفت که بتونید بهترین عکس ها رو در این هوا بگیرید.

عکاسی از منظره

عکاسی در هوای بارانی منظره
در عکاسی از منظره بسیار مهم هست که عمق میدان زیادی داشته باشیم تا تمام عکس در فوکوس باشد

معمولا برای عکاسی از منظره ، باید دیافراگم دوربین رو بست تا عمق میدان بیشتری در عکس داشته باشیم. اما به هر حال در عکاسی میشه تمام قوانین رو نقض کرد ؛ و شاید شما دوست داشته باشید با دیافراگم باز تری عکاسی کنید تا نور بیشتری وارد دوربین بشه. ( به این دلیل که نور محیط در هوای بارانی کمتر از مواقع عادی هست)

به همین منظور توصیه میکنم دوربین خودتون رو در مود اولویت دیافراگم (aperture priority) قرار بدید تا سرعت شاتر به طور خودکار تنظیم بشه.

پیشنهاد به شما :   بیوتی دیش چیست ؟ آموزش ساخت بیوتی دیش با وسایل منزل

عکاسی از قطرات باران

عکاسی در هوای بارانی قطرات باران
در ان عکس ، سرعت شاتر به گونه ای تنظیم شده که طول قطره های باران بلند به نظر برسه

دقیقا برعکس مورد قبل ، این بار توصیه میکنم دوربین خودتون رو در مورد اولویت شاتر (shutter priority) قرار بدید تا میزان فریز شدن و موشن بلور قطران باران دست شما باشه.

دوربین ، خودش دیافراگم مناسب رو تعیین میکنه . اگر هم دوست دارید کلا با مود دستی (M) عکاسی کنید. البته این در صورتی هست که وقت و حوصله داشته باشید.

اگر مایل بودید قطران باران رو فریز کنید طبعا باید از سرعت های زیاد شاتر مثل 1/1000 ثانیه یا حتی سریع تر استفاده کنید. و در صورتی که دوست دارید طول قطرات باران رو زیاد تر نشون بدید باید سرعت شاتر رو کمتر کنید. نگران نباشید ! با چند بار سعی و خطا مقدار مناسب سرعت شاتر دستتون میاد.

عکاسی ماکرو

عکاسی در هوای بارانی ماکرو شبنم
به دلیل درخشان بودن گیاهان و درختان ، عکاسی ماکرو در هوای بارانی بسیار زیبا خواهد شد

هوای بارانی یک موقعیت عالی برای عکاسی ماکرو هست . به دلیل خیس شدن برگ ها و گل ها و براق بودن اونها ، شما می‌تونید عکس های بسیار زیبا و شارپی رو به صورت ماکرو بگیرید.

عکاسی از آبشار

برای عکاسی از آبشار و جاهایی از این دست ، بسته به سلیقه‌ی خودتون میتونید از سرعت شاتر آهسته (برای نرم به نظر رسیدن آب) و سرعت شاتر سریع (برای فریز کردن صحنه) استفاده کنید.

وایت بالانس دوربین در هوای بارانی

یکی از مهم ترین جوانب عکاسی در هوای بارانی ، وایت بالانس عکس هست. معمولا همه عکاسی در باران رو به فضای دراماتیک و مودی (Moody) اون میشناسن.

بنابراین خیلی مهمه که میزان گرم یا سرد بودن دمای عکس شما به درستی تعیین بشه. اگر دوست دارید عکس شما ، فضای سرد و تاریک رو به نمایش بگذاره ، باید واید بالانس دوربین خودتون رو پایین بیارید (عدد کلوین رو کم کنید).

و اگر دوست دارید عکس های شما گرم و دراماتیک باشه ، وایت بالانس رو کمی بالا ببرید . البته لطفا زیاده روی نکنید. بهترین تن رنگی برای عکاسی در باران در روز رنگ سبز هست. اگر رنگ ها رو بیش از حد گرم کنید (تا به سمت نارنجی و قرمز بره) عکس دیگه طبیعی نخواهد بود.

عکاسی در هوای بارانی سبز
معمولا در عکاسی در هوای بارانی از گیاهان ، رنگ غالب صحنه سبز خواهد بود.

یک استثنا : عکاسی با فرمت RAW

اما اگر با فرمت خام (RAW) عکاسی می‌کنید ؛ لزومی نداره که خودتون رو درگیر تنظیم کردن وایت بالانس دوربین کنید. چرا که بعدا و در زمان ادیت عکس ، می‌تونید دمای عکس رو به راحتی تغییر بدید.

بنابراین اگر با فرمت خام عکاسی می‌کنید ، بهترین کار این هست که یا روی یک وایت بالانس ثابت (مثلا 5500 کلوین) عکاسی کنید که تمام عکس ها شبیه به هم باشه؛ و یا وایت بالانس رو روی اتوماتیک قرار بدید که دوربین هر کاری میخواد برای خودش بکنه. بعدا تغییرش خواهید داد.

#3 ایده هایی برای عکاسی در هوای بارانی

مایل هستم چند ایده‌ی خیلی خوب برای عکاسی در باران رو با شما به اشتراک بگذارم تا عکس های خیلی خوبی رو ثبت کنید.

گودال های پر از آب

عکاسی در هوای بارانی گودال پر از آب بازتاب
بازتاب منظره در گودال پر از آب باعث ایجاد عکس بسیار زیبایی شده

گودال های پر از آب میتونن سوژه های مناسبی برای عکاسی باشن . بازتاب نور و سایر اشیاء در این گودال ها ، عکس های خیلی زیبایی رو برای شما به همراه خواهد داشت.

اگر عکاسی پرتره میکنید ، میتوانید به مدل خودتون بگید که بالای یکی از همین گودال ها بایسته و شما از بازتاب صورت مدل در آب عکاسی کنید

به هیچ وجه کتاب بی نظیر پرتره از صفر رو از دست ندید. این کتاب رایگان هست و شما همین الان می‌تونید اون رو دانلود کنید.

عکاسی بوکه در باران

در مورد افکت بوکه در عکاسی ، یک مقاله‌ی خیلی مفصل نوشتم. اما در عکاسی از باران ، شاید دوست داشته باشید که از قطرات باران عکاسی کنید و فقط قطرات باران واضح و شارپ باشن و بقیه‌ی عکس محو و تار بمونه.

پیشنهاد به شما :   17 نکته عکاسی با موبایل

برای این کار بهتره دوربین رو در حالت Live View قرار بدید و به صورت دستی فوکوس کنید. چرا که دوربین و لنز شما هر چقدر هم که سریع باشند ، توانایی فوکوس کردن روی قطرات در حال بارش رو ندارند.

به همین دلیل طبق تجربه‌ی خودم ، برای فوکوس کردن روی قطرات باران در حال بارش ، باید قید فوکوس اتوماتیک رو بزنیم و برای اینکه بدونیم دقیقا روی کجا داریم فوکوس می‌کنیم باید دوربین رو در حالت Live View قرار بدیم.

استفاده از فلش

استفاده کردن از فلش (کمی ایرانی تر : فلاش) میتونه عکاسی شما رو خیلی زیبا تر کنه. برای این کار یک توصیه‌ی خیلی جالب دارم.

می‌تونید فلش رو بجای اینکه روی دوربین نصب کنید ، اون رو از روبرو به سمت دوربین بگیرید ( البته باید با کمی زاویه باشه که خود فلش در کادر عکس مشخص نباشه) و سپس عکاسی کنید.

این کار باعث میشه هم قطرات باران بسیار براق و زیبا به نظر برسند و هم عکس سوژه‌ی شما (مثلا یک شخص) دارای Rim Light یا نور حاشیه ای باشه که در عکاسی بسیار زیبا است.

دنبال نور بگردید

عکاسی در هوای بارانی نور خورشید از پشت ابر
نور خورشید در هوای بارانی صحنه های بسیار زیبایی را به وجود می‌آورد .

گاهی در روزهای بارانی ، ابرها به صورت کامل آسمان را نپوشانده اند و خورشید گاهی از لابلای ابرها ، نور خودش رو می‌تابونه.

این یکی از بهترین زمان ها برا عکاسی هست . معمولا این اتفاق در اواخر تایم بارش باران صورت می‌گیره. و شما به راحتی می‌تونید متوجه کم شدن تراکم ابرها در قسمت هایی از آسمان بشید و خودتون رو برای عکاسی از اون ناحیه ها آماده کنید.

به دلیل اینکه هوای ابری ، نور محیط رو نرم میکنه (که برای عکاسی پرتره عالیه) ، کمی تابش نور سخت خورشید می‌تونه یک فضای بی نهایت عالی رو برای عکاسی به وجود بیاره.

بعد از عکاسی در هوای بارانی : هوای صاف

عکاسی در هوای بارانی هوای صاف
بعد از بارش باران ، هوا بسیار تمیز خواهد بود. حتما در این اوقات عکاسی کنید.

اگه برای عکاسی در هوای بارانی برنامه ریزی کردید و عکس های خودتون رو گرفتید ؛ لطفا منطقه رو زود ترک نکنید !

به این دلیل که بعد از باران و صاف شدن آسمان ، منظره به قدری زیبا میشه که می‌تونید بهترین عکس ها رو بگیرید. باران باعث تمیز شدن هوا میشه و این یعنی بالا رفتن شاپرنس و وضوح عکس شما.

پس بعد از اینکه باران تمام شد ؛ مقداری منتظر بشید تا ابرها هم کنار برن و یک آسمان صاف و تمیز برای عکاسی به وجود بیاد. لذت ببرید !

جمع بندی

در این مقاله در مورد عکاسی در هوای بارانی صحبت کردیم. اینکه اولا باید برای حفظ سلامت دوربین خودمون چه کارهایی انجام بدیم و دوم اینکه در صورت خیس شدن دوربین باید چه اقداماتی صورت بگیره تا دوربین دچار مشکل نشه.

در مورد تنظیمات دوربین برای عکاسی در هوای بارانی هم صحبت کردیم و گفتیم که عکس گرفتن در هوای بارانی کمی با عکاسی در روزهای عادی فرق داره. چند روش رو به شما یاد دادیم.

و در نهایت چند مثال و ایده برای گرفتن عکس های عالی رو نقل کردیم تا بتونید ازش ایده بگیرید و عکس های بسیار خوبی خلق کنید.

عکاسی در هوای بارانی
آموزش عکاسی در هوای بارانی
قبلی چرا باید یک عکاس شویم ؟ 7 مزیت شغل عکاسی
بعدی 6 توصیه فیلمسازی از طرف مارتین مک دونا

10 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • مهدی دادخواه گفت:
    24 فروردین 1398 در 18:42

    آقای صادقی مطلب بسیار ارزشمندی بود.از ایده‌هایی که فرمودید بسیار لذت بردم و تصمیم گرفتم در اولین هوای بارانی این ایده‌ها را اجرا کنم.ممنون بابت اشتراک تجربیاتتون.

    پاسخ
    • محمدرضا صادقی گفت:
      24 فروردین 1398 در 18:52

      سلام جناب دادخواه عزیز. خیلی خوشحالم که براتون مفید بود. امیدارم بتونید بهترین عکس های رو بگیرید و قطعا می‌تونید.

      پاسخ
  • احسان گفت:
    4 اردیبهشت 1398 در 22:53

    سلام جناب صادقی. وقتتون بخیر جسارتا امکانش هست هزینه حدودی دوره های خصوصی و یا عمومی که توی کامنت ها وعده دادید رو بفرمایید؟ من و همسرم خیلی منتظریم شما دوره برگزار کنید ولی چون می خوایم برنامه ریزی مالی کنیم که انشالله حتما شرکت کنیم برامون مهمه جوابتون. ممنون می شم یه حدود قیمت بفرمایید.???

    پاسخ
    • محمدرضا صادقی گفت:
      5 اردیبهشت 1398 در 00:30

      با سلام و ادب. وقت شما بخیر.
      در این چند روز مشغول ضبط یک محصول آموزشی در مورد عکاسی صنعتی هستم. و کمتر به کلاس میرسم . اما بعد از اون در خدمت شما هستم . اگر مایل باشید میتونید با ایمیل من (info@rezasadeghi.net) در ارتباط باشید.
      مرسی از اینکه به فکر یادگیری خودتون هستید.

      پاسخ
  • Zara گفت:
    25 تیر 1398 در 00:41

    میشه لطف کنید در مورد لنزهای ماکرو و واید توضیح بدید که آیا میشه با لنزی که روی دوربین ها هستش از بارون و قطرات بارون عکس گرفت ؟؟ یا نه حتما باید لنزهای مخصوص باشه؟؟
    دوربینم لنزش ۱۸-۱۳۵ کانن ۸۰۰ دی

    پاسخ
    • محمدرضا صادقی گفت:
      25 تیر 1398 در 10:37

      لنز 18-135 برای این کار نیست. اما دو راه وجود داره که بتونید با همین لنز عکاسی ماکرو انجام بدید:
      1: استفاده از فیلتر های ماکرو
      2 : استفاده از اکستنشن تیوب (extension tube)

      پاسخ
    • Zara گفت:
      25 تیر 1398 در 12:30

      ممنونم از راهنماییتون ، فقط یه چیز دیگه وقتی بخوام فیلتر ماکرو بذارم رو‌لنز باید فیلتر قبلی رو در بیارم ؟؟

      پاسخ
      • محمدرضا صادقی گفت:
        25 تیر 1398 در 13:59

        معمولا فیلتر ها این قابلیت رو دارن که روی همدیگه هم سوار بشن. پس احتمالا مشکلی نیست.

        پاسخ
  • سید محمود سجاد گفت:
    5 آبان 1398 در 12:25

    بسیار عالی بود
    مثل یه کلاس درس نکته به نکته پیشرفتم و تمرین کردم هنوز تموم نشده ولی تا اینجاش بسیار خوب بود وقتی عکسهاما با عکسهای پارسال مقایسه کردم خیلی انرژی گرفتم
    ممنون بابت اموزش های خوبتون

    پاسخ
    • محمدرضا صادقی گفت:
      5 آبان 1398 در 16:03

      سلام
      خیلی خیلی از این که عکس های شما بهتر شده خوشحالم

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

کورس‌های پیشنهادی
  • دوره آموزشی واکس ضبط وکال و صدای حرفه ای رضاصاد vox واکس - دوره آموزشی ضبط و پردازش حرفه‌ای صدا
    3,720,000 تومان
  • پکیج جامع تولید محتوا رضاصاد پکیج جامع تولید محتوا
    10,752,000 تومان قیمت اصلی: 10,752,000 تومان بود.4,838,400 تومانقیمت فعلی: 4,838,400 تومان.
  • دوره عکاسی مقدماتی از صفر رضاصاد دوره عکاسی مقدماتی از صفر 4
    1,920,000 تومان
  • آموزش ادوبی لایت روم موبایل رضاصاد دوره آموزشی ادوبی لایت روم برای موبایل
    1,320,000 تومان قیمت اصلی: 1,320,000 تومان بود.852,000 تومانقیمت فعلی: 852,000 تومان.
  • دوره آموزش کالرگریدینگ 1902 رضاصاد محمدرضا صادقی تصحیح رنگ اصلاح رنگ داوینچی ریزالو 1902 - آموزش اصلاح رنگ و کالرگریدینگ با نرم افزار داوینچی ریزالو
    4,440,000 تومان قیمت اصلی: 4,440,000 تومان بود.3,480,000 تومانقیمت فعلی: 3,480,000 تومان.