رضاصاد

  • خانه
  • کورس‌ها
  • مقالات و آموزش‌های رایگان
    • ادیت و ریتاچ
    • اصلاح رنگ و کالرگریدینگ
    • تبلیغات
    • تلویزیون
    • عکاسی و تصویر
    • غیر رسمی
    • موسیقی و صدا
  • صادکست
  • دسترسی سریع
    • حساب کاربری من
    • دانلود دوره‌ها
    • فراموشی گذرواژه
ورود
[suncode_otp_login_form]
گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
عضویت
[suncode_otp_registration_form]

اطلاعات شخصی شما برای پردازش سفارش شما استفاده می‌شود، و پشتیبانی از تجربه شما در این وبسایت، و برای اهداف دیگری که در privacy policy توضیح داده شده است.

رضاصاد
  • خانه
  • کورس‌ها
  • مقالات و آموزش‌های رایگان
    • ادیت و ریتاچ
    • اصلاح رنگ و کالرگریدینگ
    • تبلیغات
    • تلویزیون
    • عکاسی و تصویر
    • غیر رسمی
    • موسیقی و صدا
  • صادکست
  • دسترسی سریع
    • حساب کاربری من
    • دانلود دوره‌ها
    • فراموشی گذرواژه
ورود و ثبت‌نام
آخرین اطلاعیه ها
لطفا برای نمایش اطلاعیه ها وارد شوید
0

تدریس خصوصی عکاسی و فتوشاپ به روش رضاصاد – کلاس خصوصی عکاسی

ارسال شده توسط محمدرضا صادقی
عکاسی و تصویر
تدریس خصوصی عکاسی کلاس خصوصی عکاسی رضاصاد


از وقتی کار حرفه‌ای خودم رو شروع کردم ، همیشه برای تدریس خصوصی ، حالا چه تدریس خصوصی عکاسی باشه و چه تدریس خصوصی فتوشاپ و لایت روم وقت می‌ذاشتم . لذت عجیبی داره آموزش علمت به کسانی که می‌دونی به دردشون می‌خوره . حالا لذت بیشتر زمانی حاصل میشه که داریم درمورد آموزش عکاسی و فتوشاپ صحبت می‌کنیم . یعنی چیزی که عاشقش هستیم.

نکته‌ی خیلی مهم : طول این مقاله حدود 6000 کلمه است و مطالعه‌ی آن بین 20 دقیقه تا نیم ساعت طول خواهد کشید . پس اگر برای یادگیری و پیشرفت خود حاضر نیستید در این حد هم وقت بگذارید فورا این صفحه را ببندید !

اگر در حال خوندن این جمله هستید ، من به شما تبریک میگم ؛ چون برای یادگیری خودتون وقت میذارید و صد در صد نتیجه‌ی اون رو خواهید دید . این مقاله دقیقا برای شما نوشته شده و درش سعی کردم روش و روند برگزاری یک کلاس خصوصی عکاسی رو از صفر تا صد برای شما شرح بدم.

یادمه زمان‌هایی بود که از فشردگی برنامه‌هام دست به دامن تقویم گوگل میشدم تا چیزی رو فراموش نکنم . اما در همون زمان هم برنامه‌ی تدریس خصوصی عکاسی و فتوشاپ خودم رو با جون و دل انجام میدادم. و صد البته هنوز هم انجام میدم و بازهم انجام خواهم داد.

این مقاله رو نوشتم به 2 دلیل:

  • اول اینکه به دوستانی که مایل هستن تدریس خصوصی انجام بدن – حالا چه تدریس خصوصی عکاسی ، چه تدریس خصوصی فتوشاپ و لایت روم – نکاتی رو بگم که بتونن بهتر یک کلاس خصوصی رو برگزار کنن . چون کلاس‌های خصوصی ، کمی با کلاس‌های آموزشگاه فرق داره.
  • و دلیل دوم هم این بود که چون خیلی از من در مورد شرایط کلاس های خصوصی من سوال پرسیده بودین -که لطف و اعتماد شما رو می‌رسونه- این مقاله رو نوشتم تا در مورد شرایط کلاس‌ های خصوصی خودم هم صحبت کنم.

چگونه مقدمات تدریس خصوصی عکاسی را فراهم کنیم؟

اگه موافق باشید اول در مورد روش درست تدریس خصوصی عکاسی و فتوشاپ باهم صحبت کینم ؛ و بعد در مورد کلاس های خصوصی عکاسی و ادیت من . اگه تا اینجای مقاله رو خوندید من بهتون افتخار میکنم . چون کسی هستید که توی این شرایط کشور بجای غر زدن و کاری نکردن ، به فکر آموزش خودتون هستید و دوست دارید با آموزش دادن ، هم کسب درآمد کنید و هم خودتون رو یک پله حرفه ای تر از دیگران کنید . قبلا توی مقاله‌ی “یک پله حرفه‌ای تر چیست” توضیح دادم که مزایای یک پله حرفه ای تر بودن چیه.

1 مکان کلاس خصوصی کجا باید باشه ؟

اگه دوست دارید تدریس خصوصی عکاسی و فتوشاپ انجام بدید و یا با یک مدرس ، کلاس خصوصی عکاسی و فتوشاپ داشته باشید اولین سوال همینه : کلاس کجاست ؟ چند تا گزینه وجود داره که توی ایران متداول هست . من در موردشون صحبت می‌کنم و در انتها ، روشی که خودم دارم رو بهتون معرفی می‌کنم.

mohammad reza sadeghi rezasaad محمدرضا صادقی رضاصاد تدریس خصوصی عکاسی فتوشاپ
محمدرضا صادقی (رضاصاد) در حال تدریس عکاسی

اول : کافه

به دلیل اینکه توی کشور ما تقریبا جایی وجود نداره برای اینجور کلاس‌ها ، خیلی از مدرسین برای کلاس‌های خصوصی خودشون توی کافه ها قرار میذارن . مخصوصا برای کلاس های عکاسی و ادیت که جنبه‌ی هنری هم داره ، کافی شاپ ها یکی از اولین گزینه‌ها برای این کاره .

اما من با کافی شاپ مخالفم . درسته زمانی خودم هم کلاس‌هام رو توی کافه برگزار می‌کردم ؛ اما الان دیگه این کار رو انجام نمیدم . دلیلش چیه ؟ چیزی که میخوام بگم رو شاید نتونم از نظر علمی ثابت کنم اما باوری هست که خودم دارم . به نظر من افرادی که توی یک مکان جمع میشن باید هدف مشترکی داشته باشن . به من روح جمعی در یک مکان خیلی اعتقاد دارم.

فرض کنید توی یک کافی شاپ قراره کلاس برگزار کنید یا با کسی کلاس داشته باشید . افرادی که اونجا جمع شدن برای چه هدفی اونجا اومدن ؟ یکی با دوستش قرار گذاشته ، یکی با نامزدش و … هدفی که افراد توی کافی شاپ دارن هر چیزی که باشه آموزش نیست . و من خیلی دوست دارم توی محیطی کلاس آموزشی داشته باشم که روح جمعی اونجا هدف آموزشی داشته باشه.

دوم : منزل هنرجو

همیشه رسم بر این بوده که وقتی صحبت از تدریس خصوصی میشه این به ذهنمون میاد که استاد به منزل هنرجو میره و اونجا بهش تدریس میکنه . من قبلا این روش رو هم انجام میدادم اما الان مدتی هست که دیگه این کار رو نمی‌کنم . اگه بخوام چند تا دلیل بیارم که این روش رو انجام ندید میتونم به این موارد اشاره کنم :

اول بحث اعتماد هست . بیاید با هم رو راست باشیم . قراره برید خونه‌ی کسی/کسی بیاد منزل شما که هیچ شناختی ازش ندارید و حداکثر با ایمیل/تلگرام/تماس تلفنی باهاش در ارتباط بودید. طبیعی هست که گوشه‌ی ذهنتون کمی نگران اتفاقاتی باشید که ممکنه رخ بده . معمولا توی اینجور مواقع اگر هنرجو باشید ، غیر از خودتون فرد دیگه‌ای هم در منزل خواهد بود ؛ که خب این یعنی اذیت شدن سایر اعضای خانواده برای کلاس شما .

دوم بحث سختی های تدریس خصوصی عکاسی و ادیت در منزل هست . هم برای هنرجو و هم برای مدرس . اگر هنرجو باشید علاوه بر مرتب کردن منزل باید اسباب پذیرایی رو هم فراهم کنید ؛ که این باز هم بعنی سختی کشیدن سایر اعضای خانواده . خود من شخصا دوست ندارم به خاطر هدفم ، دیگران رو اذیت کنم .

اگر هم مدرس باشید موضوع مکان منزل هنرجو براتون خیلی اهمیت داره . ممکنه ظهر در شرق تهران کلاس داشته باشید و دقیقا سه ساعت بعد در غرب تهران . رفت و آمد مداوم توی شهر شما رو خسته می‌کنه و باعث میشه اون انرژی‌ای که باید برای کلاس بذارید رو برای رفت و آمد بذارید . و فقط موضوع رفت و آمد نیست . فرض کنید توی تهران هستید و در روز 3 تا کلاس دارید که یکی از اون کلاس‌ها در طرح ترافیک هست . خب چیکار می‌کنید ؟ ماشین میبرید یا نه ؟ خب سخته دیگه ?

مغز هم شما رو اذیت خواهد کرد

مکانیزم مغر ما جوری هست که اگر وارد محیط جدید و ناشناخته‌ای بشه ، به طور ناخودآگاه قسمتی از ظرفیت پردازش خودش رو به این اختصاص میده که محیط جدید رو بشناسه . این موضوع دست ما نیست. حالا فرض کنید شما یک مدرس خصوصی هستید و برای تدریس خصوصی عکاسی به منزل هنرجوی خودتون رفتید . طبعا برای یک تدریس عالی و بی‌نقص به تمام ظرفیت مغزی خودتون نیاز دارید ؛ اما به خاطر اینکه در محیط جدیدی هستید تمام ظرفیت پردازشی خودتون رو در اختیار ندارید. امان از این مغز وقت نشناس !

سوم (کاری که خودم انجام میدم) : دانشگاه

مدت زیادی هست که من تمام کلاس‌های خصوصی عکاسی و فتوشاپ و .. کلا کلاس‌های خصوصی و مشاوره‌ی خودم رو در دانشگاه برگزار می‌کنم . برگزاری کلاس در دانشگاه مزیت‌های خیلی زیادی داره که براتون دونه دونه اونها رو توضیح میدم.

مزیت اول : روح جمعی حاکم بر فضا

توی مثالی که برای کافی شاپ زدم این رو داشتم می‌گفتم که خیلی مهمه افرادی که در یک مکان جمع شدن هدف مشترکی داشته باشن تا روح حاکم بر فضای اون مکان برای اون هدف مناسب باشه . این رو گفتم که وقتی در کافه کلاس برگزار میشه ، هدف افراد حاضر در اونجا عموما تفریح هست ؛ در صورتی که شما برای آموزش اونجا هستید . این یعنی وصله‌ی ناجور .

حالا بیاید در مورد دانشگاه صحبت کنیم . شمایی که کلاس خصوصی عکاسی خودتون رو اونجا برگزار میکنید برای چه کاری اونجا هستید ؟ آموزش . سایر کسانی که به هر دلیلی اونجا حضور دارن برای چه کاری اونجا هستن ؟ آموزش .و این یعنی وصله‌ی جور !
اجازه بدید جمله‌ای از دوست و همکار خوبم آقای محمد یوسفیان درمورد یادگیری در دانشگاه رو براتون نقل کنم :

[bs-quote quote=”به عنوان فردی که به صورت تخصصی، آموزش را نزدیک به یک دهه دنبال کرده است ، محیط دانشگاه را بهترین گزینه برای آموزش میدانم . افراد متفاوتی که یک هدف مشترک دارند : یادگیری” style=”default” align=”center” color=”#ff4500″ author_name=”محمد یوسفیان” author_job=”مدرس رسمی زبان انگلیسی از دانشگاه TEFLN” author_avatar=”http://https://rezasadeghi.net/wp-content/uploads/2018/09/mohammad-yousefian-avatar.jpg”][/bs-quote]

مزیت دوم : اعتمادی که به صورت پیشفرض وجود داره

شما با هنرجو/استاد خودتون در یک محیط آکادمیک قرار درسی میذارید . اصولا چه نوع نگرانی‌ای می‌تونه وجود داشته باشه؟! با خیال راحت میرید دانشگاه ، کلاس رو برگزار می‌کنید و برمیگردید . بدون اینکه استرس اتفاق خاصی رو داشته باشید . چون اگر فردی که باهاش کلاس دارید به هر دلیلی و از هر نظری مناسب نباشه ، محیطی که درش هستید اجازه‌ی رخ دادن اتفاقی رو نمیده .

مزیت سوم : پرستیژ !

این رو بیشتر برای مدرسین عکاسی میگم . خودتون قضاوت کنید ؛ کدوم جمله پرستیژ کاری بیشتری برای شما داره؟

  1. …مکان کلاس‌های من در دانشگاه تهران هست …
  2. … مکان کلاس‌های من در کافه فلان (!) هست !

قضاوت با خودتون . و در مورد هنرجوها هم این موضوع صدق می‌کنه . یکی از شما می‌پرسه داری کجا میری ؟

  1. دارم میرم کافه فلان (!) کلاس خصوصی عکاسی دارم.
  2. دارم میرم دانشگاه تهران . کلاس عکاسی خصوصی دارم.

به مدرسین عزیز توصیه می‌کنم تا جایی ک امکان داره کلاس‌های خودتون رو در دانشگاه های دولتی برگزار کنید . به طور مثال کلاس‌های من در دانشگاه تهران هست . البته چون من دانشجوی این دانشگاه هستم هماهنگیش برام کاری نداره . اما در کل هماهنگ کردن با حراست دانشگاه موضوع سختی نیست . مخصوصا اینکه شما یک هدف آموزشی رو دنبال می‌کنید و عموما استقبال خیلی خوبی ازتون میشه.

پس به عنوان جمع بندی در مورد مکان برای تدریس خصوصی عکاسی ، من اکیدا توصیه میکنم در دانشگاه کلاس‌های خودتون رو تشکیل بدید . کافه و قهوه خونه محیط مناسبی برای مقاصد علمی نیست.

2 زمان شروع کلاس خصوصی کِی باید باشه؟

خب داریم در مورد کلاس خصوصی عکاسی و ادیت صحبت می‌کنیم . یعنی کلاسی که کاملا دست شما و هنرجو/استاد شماست . پس در مورد زمان و ساعت کلاس ، سخت‌گیری زیادی نباید انجام بشه و موضوع کاملا برمیگرده به توافق شما و هنرجو/استاد شما . اما شاید مایل باشید از تجربیات من استفاده کنید . پس در ادامه نکاتی رو می‌نویسم که ممکنه به دردتون بخوره.

رضاصاد آموزش عکاسی تدریس خصوصی عکاسی
محمدرضا صادقی با نام هنری رضاصاد

حتما با دانشگاه هماهنگ کنید

روی این نکته تاکید زیادی دارم . حتما قبل از نهایی کردن ساعت و روز کلاس ، با مسئولین مکانی که قراره توش کلاس برگزار بشه هماهنگ کنید . این مکان ممکنه دانشگاه ، کافی شاپ ، کتابخانه و … باشه . فرض کنید با استاد/هنرجوی خودتون قرار کلاس در دانشگاه رو گذاشتید . و بعد از اینکه به دانشگاه رسیدید می‌بینید که دانشگاه تعطیله . می‌دونیم که آبروریزی خیلی بزرگی خواهد شد. ?

یک تماس تلفنی با مکانی که قراره توش کلاس تشکیل بشه حداکثر 3 دقیقه طول میکشه . اما رفتن بیهوده تا اونجا ، هم هزینه‌ی زمانی داره و هم هزینه از آبرو.

نه خیلی زود ، نه خیلی دیر

بهترین ساعت برای برگزاری کلاس خصوصی عکاسی یک ساعت قبل از ظهر تا یک ساعت بعد از ظهر هست . یعنی اگر ظهر رو ساعت 12 درنظر بگیریم ، کلاس رو می‌تونید از ساعت 11 شروع کنید . می‌تونید 12 شروع کنید و می‌تونید 13 شروع کنید . این ساعت رو از این منظر توصیه می‌کنم که نه خیلی زوده و نه خیلی دیر . شاید برای هنرجوی شما سخت باشه که -باتوجه به مسافت منزلش تا محل تدریس- بخواهد زود حرکت کنه .

و از اون طرف هم اگه کلاس دیر شروع بشه ، ممکنه هم شما و هم هنرجوی شما برای برگشت به منزل به ترافیک بخورید.(البته اگه توی شهر شما ترافیک هست) ضمن اینکه تا دیروقت کلاس خصوصی داشتن یک رفتار حرفه‌ای نیست . سعی کنید کار تدریس خصوصی عکاسی رو توی تایم اداری انجام بدید.

3 طول هر جلسه کلاس خصوصی عکاسی چقدر باید باشه ؟

هر نوع کلاس ، طول زمان خاصی رو برای خودش می‌طلبه . مثلا طول کلاس خصوصی زبان 1 ساعت و نیم هست . اما داریم در مورد تدریس خصوصی عکاسی و فتوشاپ و ادیت صحبت می‌کنیم. من تجربه‌ی زیادی در مورد طول کلاس‌های خودم داشتم . و دوست دارم این تجربه رو به شما هم منتقل کنم .

طبق تجربه‌ی من ، بهترین طول زمان برای هر جلسه کلاس عکاسی/ادیت ، 2 ساعت هست . اگر زمان کلاس کوتاه تر باشه مطالب به اندازه‌ی کافی منتقل نمیشه . اگر هم بیشتر از این زمان باشه شما و هنرجوی شما خسته میشید و باز هم فرایند انتقال دانش از ساعت دوم به بعد به درستی صورت نمی‌گیره .

پس اگر مثلا کلاس خودتون رو ساعت 13 شروع کنید ، با فرض دو ساعت طول کلاس ، ساعت 15 کلاس تموم میشه و هم شما و هم هنرجوی شما راحت به بقیه‌ی کارهای خودتون می‌رسید. جمله‌ای که محمد امین ورقایی – مشاور کسب و کار از دانشگاه تهران-میگه دقیقا در تایید همین حرف هست:

[bs-quote quote=”همیشه در مشاوره‌های خودم به مدیران کسب و کار توصیه می‌کنم هر دو ساعت یکبار برای پرسنل خود Short break در نظر بگیرید . چرا که راندمان کاری شما را به طرز معجزه‌آسایی افزایش میدهد.” style=”default” align=”center” color=”#ff4500″ author_name=”محمدامین ورقایی” author_job=”کارشناس ارشد کارآفرینی از دانشگاه تهران – مشاور کسب و کار” author_avatar=”http://https://rezasadeghi.net/wp-content/uploads/2018/09/amin-varhaee-amall-avatar.jpg” author_link=”http://varghaee.com/”][/bs-quote]

روش برگزاری کلاس خصوصی عکاسی چگونه است؟

نکاتی که در بالا مطرح شد کلا در مورد مقدمات تشکیل کلاس خصوصی عکاسی و ادیت بود . اما اگر دوست داشته باشید تدریس خصوصی عکاسی انجام بدید و یا حتی دنبال یک مدرس خصوصی عکاسی و فتوشاپ باشید ، باید این رو بدونید که در یک کلاس خصوصی چه چیزهایی باید گفته بشه و چه چیزهایی نباید گفته بشه.

mohammad reza sadeghi rezasaad محمدرضا صادقی رضاصاد تدریس خصوصی عکاسی فتوشاپ

1 مدرک گرایی ممنوع !

یک بار برای همیشه باید این عادت بد مدرک گرایی رو کنار بذاریم . مخصوصا توی حرفه‌ی عکاسی و ادیت که مدرک ما دقیقا بی‌مصرف ترین چیزی هست که داریم ! شاید این جمله رو بارها از من شنیده باشید:

[bs-quote quote=”من ده‌ها مدرک عکاسی داخلی و بین المللی دارم ؛ اما تا الان حتی یکی از این مدارک هم به کارم نیومده . تاکید می‌کنم حتی یکی !” style=”default” align=”center” color=”#ff4500″ author_name=”محمدرضا صادقی (رضاصاد)” author_job=”عکاس ، فیلمبردار و مدرس” author_avatar=”http://https://rezasadeghi.net/wp-content/uploads/2018/09/rsz_rezasaad-avatar1.jpg”][/bs-quote]

حرفه‌های دیگه رو خیلی خبر ندارم . اما در مورد عکاسی ، فیلمبرداری و ادیت ، مهارت شما تعیین کننده‌ی درآمد شماست نه مدرک شما . هیچ جا کسی از شما نمی‌پرسه مدرکت رو از کجا گرفتی ؟بلکه همه این سوال رو میکنن : نمونه کار داری ؟ پس لطفا این مدرک رو برای همیشه فراموش کنید . شاید روزی برای اثبات حرفم مدارک عکاسی خودم رو به آتیش? بکشم !

فکر نمیکنم لازم باشه از مضرات مدرک گرایی بازهم بگم . فقط یه نگاه به وضع امروز بازار کار و اوضاع کشور بندازید تا ببینید مدرک گرایی چجوری داره ما رو نابود میکنه . [بسه دیگه ? بریم سراغ ادامه مقاله]

و اما روند کلاس خصوصی برای عکاسی به این صورت هست که به کسی مدرکی داده نمیشه . چون کلاس ، رسمی نیست . اگر بازهم دنبال گرفتن مدرک باشید باید توی آموزشگاه‌های عکاسی ثبت نام کنید .

2 کلاس خصوصی عکاسی باید به صورت تئوری باشه

همونطور که می‌دونیم ، درحال صحبت کردن در مورد تدریس خصوصی عکاسی هستیم ؛ اون هم تدریسی که در یک محیط عمومی برگزار میشه ؛ نه در یک آموزشگاه. طبعا توی یک محیط عمومی نمیشه بساط عکاسی رو علم کرد و چند تا فلش و استروب (به فلش های استودیویی میگن استروب)استفاده کرد .

در مورد تدریس خصوصی ادیت و فتوشاپ موضوع کمی فرق می‌کنه . کل چیزی که لازم دارید یک لپ‌تاپ هست که از روی اون تدریس صورت می‌گیره . اما در مورد عکاسی ، تدریس باید به صورت تئوری باشه .

سری اول جملات الهام بخش عکاسی رضاصاد (به زبان انگلیسی با ترجمه فارسی) را از دست ندید.

تدریس تئوری عکاسی مشکلی ایجاد نمیکنه ؟

شاید براتون سوال پیش بیاد منی که همیشه توصیه می‌کنم به تمرین و تمرین و تمرین ، چرا دارم میگم تدریس باید با صورت تئوری باشه ؟ آیا با تدریس خصوصی عکاسی به صورت تئوری ، هنرجو چیزهایی که لازم داره رو یاد میگیره ؟ آیا این کار وقت تلف کردن نیست که حرفه‌ای کاملا عملی رو به صورت تئوری تدریس کنیم ؟

خب اجازه بدید شروع به جواب دادم بکنم : اول از همه اینکه میگم باید تدریس به صورت تئوری باشه به این دلیل هست که مجبوریم ! فرض کنید وسط کافه یا دانشگاه شروع کنید به بساط پهن کردن ! تصویر چندان جالبی نخواهد بود . ضمن اینکه این کار بی احترامی به حقوق سایر کسانی هست که توی اون محیط هستن .

در مورد یادگیری مطالب در تدریس تئوری ، درسته . من همیشه توصیه به تمرین و تمرین و تمرین زیاد می‌کنم . اما نکته اینه که قبل از اون تمرین باید چیزی رو بلد باشیم که بتونیم تمرین کنیم. اینکه دوربین دست بگیریم و اینقدر باهاش اصطلاحا ور بریم تا بالاخره یک چیزی ازش سر در بیاریم ، روشی نیست که من به کسی توصیه کنم .

همیشه به عزیزانی که میخوان عکاسی رو شروع کنن و مایل هستن با من کلاس داشته باشن و نمی‌دونن چه دوربینی بخرن ، توصیه میکنم که برای چند جلسه‌ی اول دوربین خریداری نکنن . بعد از اینکه نکات لازم رو یاد گرفتن ، خودشون می‌تونن به راحتی تصمیم بگیرن که چه دوربینی براشون مناسبه.

پس جمع بندی میکنم : درسته که تمرین خیلی لازمه . اما باید قبلش مطالب تئوری رو بلد باشیم تا بتونیم به بهترین نحو با دوربینمون تمرین کنیم . خود من به هنرجوهام این توصیه رو میکنم که طی کلاس مطالبی که نیاز دارید بدونید رو بهتون میگم . بعد شما خودتون برید و تمرین کنید و عکس‌هایی که گرفتین رو برام بیارید تا باهم بررسیشون کنیم . این یک روش ایده‌آل نیست ؛ اما بهترین روشی هست که وجود داره.

3 لوازم مورد نیاز برای تدریس خصوصی عکاسی و فتوشاپ

با توجه به اینکه گفتم تدریس خصوصی عکاسی تا حد زیادی باید تئوری باشه ، خوبه که در مورد ابزارهای کمک آموزشی تدریس خصوصی عکاسی صحبت کنیم . اگر مدرس هستید و قرار هست که عکاسی تدریس کنید ، در صورتی که موضوع جلسه  ، مبانی عکاسی و اطلاعات پایه هست ، به دوربین خیلی احتاجی نیست . حتی لازم نیست به هنرجوی خودتون هم بگید که با خودش دوربین همراه داشته باشه. در این صورت ،همراه داشتن لپ‌تاپ یا تبلت کفایت می‌کنه.

در مورد آموزش ادیت باید لپتاپ همراه داشته باشید . اینکه هنرجو هم لپتاپ داشته باشه خیلی لزومی نداره . به این دلیل که طول مدت کلاس کم هست و به نظر من بهتره کل زمان به آموزش اختصاص داده بشه . تمرین رو بذارید برای بعد از کلاس و به عنوان تکلیف برای هنرجو.

مدتی هست به هنرجوی های خودم آموزش کار با نرم افزارهای ادیت عکس در گوشی و تبلت رو هم میدم . دنیا در حال تغییره.

اگر قراره در جلسه‌ی کلاس در مورد کار با دوربین صحبت بشه ، بهتر هست که دوربین همراه داشته باشید . اگر هنرجو هم دوربین داره بهتره همراه بیاره . اگر هم نداره هیچ مشکلی نیست. به صورت ئتوری به هنرجو تدریس کنید . بعدا با تمرین اطلاعات ذهنش تثبیت خواهد شد.

برای هنرجوی خودتون سورپرایز داشته باشید

سعی کنید کاری رو انجام بدید که هنرجوی شما انتظارش رو نداشته باشه . مثلا می‌تونید مطالب مهم و سرفصل های تدریس خودتون رو به صورت پرینت شده به هنرجو بدید . طبعا هنرجو انتظار این رو نداره ؛ بنابراین این کار جنبه‌ی سورپرایز براش خواهد داشت و تاثیر خیلی مثبتی داره .

محتوای کلاس خصوصی عکاسی و ادیت چه چیزهایی است؟

بعد از صحبت سر مقدمات کلاس خصوصی عکاسی و ادیت ، و بعد از اون ، صحبت در مورد اینکه یک تدریس خصوصی عکاسی باید چه ویژگی هایی داشته باشه ، حالا کمی هم در مورد این صحبت کنیم که یک تدریس خصوصی عکاسی خوب ، چه محتوایی باید داشته باشه.

1 دقیقا بدونید چه چیزی قراره گفته بشه

کلاس خصوصی عکاسی و ادیت ، مثل زبان نیست . این رو یکی از دوستانم  که مدرس زبان فرانسوی هست بهم گفت . روند کلاس های زبان خارجی به این صورته که -البته تا جایی که من اطلاع دارم. ممکنه این طور هم نباشه- سر جلسه‌ی کلاس ، استاد از زبان آموز خودش امتحان میگیره و اون رو تعیین سطح میکنه . یعنی قبل از کلاس در مورد محتوای جلسه خیلی صحبتی نمیشه .

اما در مورد عکاسی و ادیت موضوع کمی فرق داره . اگر مدرس هستید حتما قبل از کلاس با هنرجوی خودتون مکاتبه/مکالمه داشته باشید و ازش سوالات زیر رو بپرسید:

  • قبلا تا چه اندازه عکاسی/ادیت انجام دادی ؟
  • دقیقا چه چیزی رو میخوای یاد بگیری ؟
  • برای یادگیری مطالب ، ضرب‌العجل (deadline) داری ؟
  • از مطالبی که یاد خواهی گرفت قراره کجا استفاده کنی ؟

چرا باید قبل از کلاس خصوصی عکاسی این سوالات پرسیده بشه؟

دنیای عکاسی و ادیت بی نهایت دنیای بزرگی هست . وقتی کسی به شمای مدرس میگه می‌خواد عکاسی/ادیت یاد بگیره ، قراره وارد دنیای بسیار بزرگی بشه که هیج شناختی ازش نداره . پس این وظیفه‌ی شماست که هنرجوی خودتون رو به بهترین نحو راهنمایی کنید . و برای یک راهنمایی خوب لازم هست که نیاز های هنرجوی خودتون رو بسنجید . و برای سنجش این نیاز ها دقیقا سوالات بالا رو باید بپرسید.

دلیل سوال “قبلا تا چه اندازه عکاسی/ادیت انجام دادی؟”

ما این سوال رو به این دلیل می‌پرسیم که اولا مطالب تکراری به هنرجوی خودمون نگیم . و وقت و هزینه‌ی هنرجو رو تلف نکنیم ؛ و در ثانی باید بدونیم که با چه کسی سروکار داریم . فرض کنید هنرجویی داشته باشید که قراره تازه وارد دنیای عکاسی بشه ؛ پس در این صورت نمی‌تونید خیلی از اصطلاحات متداول عکاسی رو براش به کار ببرید ؛ چون چیزی ازش متوجه نخواهد شد .

دلیل سوال “دقیقا چه چیزی رو میخوای یاد بگیری ؟”

ما قبل از تدریس خصوصی عکاسی و فتوشاپ  این سوال از هنرجو می‌پرسیم باز هم به دو دلیل . اول اینکه مطالبی رو به هنرجو بگیم که به دردرش میخوره . مثلا اگر هنرجوی شما میخواد عکاسی صنعتی رو یاد بگیره ، هیچ لزومی نداره بهش روش‌های رفتار با مدل رو توضیح بدید . دلیل دومی که این سوال رو می‌پرسیم اینکه که مطالب مورد نیاز رو جمع آوری کنیم . بله ما مدرسین هم نیاز داریم که برای کلاس آماده بشیم .

همونطور که گفتم ، تدریس زبان با تدریس خصوصی عکاسی خیلی فرق داره . خود من روز قبل تدریس ، چند دقیقه‌ای صرف جمع آوری عکس‌های مناسب برای تدریس فردا میکنم . منابع به روز عکاسی رو چک میکنم تا اگر مطلب جدید و آپدیتی وجود داره که من ازش خبر ندارم ، اون رو یاد بگیرم و به هنرجوی خودم آپدیت‌ترین علم دنیا رو ارائه بدم . پس این سوال بی‌نهایت برای ما مهمه.

دلیل سوال “برای یادگیری مطالب ، ضرب‌العجل (deadline) داری ؟”

با یک مثال دلیل این سوال رو توضیح میدم . چند هفته‌ی قبل هنرجویی داشتم که لازم داشت عکاسی صنعتی رو در حدی که بشه باهاش کسب درآمد کرد یاد بگیره . خب مطالب زیادی رو باید بهش می‌گفتم . براش توضیح دادم با توجه به مطالبی که باید با هم کار کنیم ، چند هفته کلاس‌های ما طول میکشه .

اما هنرجوی من گفت که خیلی عجله داره و باید حداکثر تا 2 هفته ، تمام مطالب رو یاد بگیره . خب من سوال کردم که دلیل عجله‌ی شما چی هست ؟ به من جواب داد که کارهای مهاجراتش به کانادا انجام شده و 19 روز دیگه پرواز داره . خب اینجا بود که من برای هنرجوی خودم یک برنامه‌ی کلاس فشرده گذاشتم -و خیلی از قوانین قبلی رو نقض کردم- و در همون دو هفته تمام مطالبی که رو که نیاز داشت بهش آموزش دادم.

دلیل سوال “از مطالبی که یاد خواهی گرفت قراره در کجا استفاده کنی ؟”

این مورد رو هم با یک مثال توضیح میدم . هنرجویی داشتم که براش در حال توضیح دادن مبحث مثلث نوردهی بودم. وقتی به دیافراگم رسیدیم و داشتیم در مورد ضریب f صحبت می‌کردیم ، از من سوال کرد این عددِ ضریب f از کجا میاد ؟ خب من معمولا این موضوع رو توضیح نمیدم ؛ چون به درد عکاس‌ها نمی‌خوره و فقط جنبه‌ی ریاضی و فیزیک داره .

بعد از اینکه به هنرجوی خودم کامل توضیح دادم که عدد f چه فلسفه‌ای داره ، ازش سوال کردم که چرا این رو پرسیدی ؟ معمولا کسی از من این رو سوال نمیکنه . در جواب بهم گفت که چون قراره به عنوان TA (دستیار استاد) یکی از اساتید دانشگاه خودشون کار کنه ، لازمه که تمام نکات رو بدونه .

پس خیلی مهمه قبل از تدریس خصوصی عکاسی این رو بدونیم هنرجو چیزی که از ما یاد میگیره رو قراره در کجا استفاده کنه . مثلا کسی که قراره در یک آتلیه مشغول به کار بشه انصافا نیازی به دونستن اینکه ضریب f از کجا میاد نداره . پس با سوال پرسیدن درست ، کاری می‌کنیم که تمام تایم تدریس عکاسی به درد هنرجوی ما بخوره.

2 کلاس مونولوگ نباشه ؛ دیالوگ داشته باشید

کلاس شما دو نفره هست . قراره با هم در مورد یک موضوع صحبت کنید ؛ نه اینکه شما فقط درس بدید و هنرجوی شما فقط گوش کنه . البته من اعتقاد دارم توی تمام کلاس‌ها-چه خصوصی چه غیر از اون- باید دیالوگ داشته باشیم ؛ اما در مورد کلاس خصوصی این موضوع اهمیت بیشتری خواهد داشت .

پیشنهاد می‌کنیم بیوگرافی اسکات کلبی یکی از بزرگترین مدرسین فتوشاپ در جهان رو حتما مطالعه کنید.

اینطور فرض کنید که با دوستتون دارید در مورد یک موضوع علمی صحبت می‌کنید . صحبت دو دوست همیشه با گفت و شنود همراهه . یکی از طرفین موضوعی رو میگه و اون یکی تایید میکنه و ممکنه حتی یک خاطره ای در مورش بگه . کلاس خصوصی خودتون رو مثل صحبت دو دوست برگزار کنید .

 در جلسه تدریس خصوصی عکاسی حوصله‌ی هنرجو یه وقت سر نره !

باور کنید اگر جذاب ترین مطلب دنیا رو هم بگید بعد از مدتی مخاطب شما حوصلش سر میره و از نظر روانشناسی ، مغز مخاطب شما قفل میشه و دیگه پذیرش مطالب جدید رو نداره . از اون لحظه به بعد شما دارید الکی حرف میزنید ! برای اینکه همچین اتفاقی نیوفته لازمه اجازه ندیم حوصله‌ی هنرجوی ما سر بره .

خب این کار روش های خیلی زیادی داره . مثلا می‌تونید بعد از مطرح کردن یک مبحث علمی ، یک خاطره‌ی جذاب در مورش تعریف کنید . می‌تونید هر چند دقیقه یک بار به مخاطب خودتون یک فیلم آموزشی نشون بدید . میتونید به صورت هوشمندانه‌ای یک شوخی مرتبط با موضوع بکنید تا جو از حالت کاملا علمی در بیاد .

هر چند دقیقه یک بار ، نیاز به کارهایی داریم که اجازه نده مغز هنرجوی ما قفل بشه . من در بالا فقط چند نمونه مثال دم دستی زدم . شما با خلاقیت خودتون می‌تونید روش‌هایی ابداع کنید که به مراتب بهتر هم باشه .

4 بسیار آپدیت باشید

این داستان رو همه‌ی ما با اساتید دانشگاه یا مدرسه‌ی خودمون داشتیم : استادهایی که به مدت شاید 10 سال یک جزوه رو تدریس میکنن ، بدون اینکه حتی یک واو بهش اضافه کنن . طبعا هر انسانی دوست داره به روز ترین علم رو یاد بگیره . اگر مدرس هستید باید به نیاز هنرجوی خودتون پاسخ بدید . باور کنید آپدیت نگه داشتن خودتون اصلا کار سختی نیست.

فقط کافیه چند تا از منابع معتبر رشته‌ی خودتون-که اینجا عکاسی هست- رو پیدا کنید و به طور روزانه مقالات جدیدش رو دنبال کنید . اگه به انگلیسی باشه که چه بهتر ؛ چون بهترین مقالات و آموزش‌ها در بیشتر زمینه‌ها به زبان انگلیسی هست.

اگر هنرجو هستید ، کدوم استاد رو انتخاب می‌کنید ، استادی که علمش برای چند سال پیش هست یا استادی که علمش برای همین دیروزه؟ من شخصا به آپدیت بودن خودم خیلی اهمیت میدم و براش هزینه می‌کنم ؛ چون چند برابر این هزینه رو به دست میارم.

 

View this post on Instagram

 

® یه استادی دارم ؛ البته ربطی به عکاسی نداره . استاد دانشگام بود . من خیلی این بشرو قبول دارم . حالا مشکلاتی هم داره‌ها . مثلا اینکه خیلی خالی‌بنده و یه روده‌ی راست تو شیکمش نیست 🙂 و یه شارلاتان به تمام معنیه :)) اما مرد خوبیه ⁦:-D⁩ حالا چرا قبولش دارم ؟ این مرد ، خیلی آپدیته . هر چیزی که شما به فکرت برسه رو فقط یه کلمه ازش بگو این دو ساعت یه نفس برات حرف میزنه در بارش . اینی که میگم هر چیزی که به ذهنت میرسه ، اغراق نمیکم. از رنگ جوراب رییس کارخونه‌ی نیکون بگیر تا ریز معاملات امروز بورس تهران ! همه چی رو میدونه لامصب !. یه بار با این استادم رفته بودم کافی‌شاپ داشتیم صحبت می‌کردیم. همینجوری بهش گفتم دکترجان شما ماشالا اطلاعاتت خیلی زیاده ؛ داستان چیه ؟ برگشت بهم گفت ببین مهندس جان من هر روز میرم سایت فلان و سایت بهمان و این و اون و … گفت همه مقاله‌هاشونو میخونم . سایتایی که گفته بود میره ، رفرنس‌های بین‌المللی توی تخصصش بود . گذشت اون روز . با خودم گفتم اینترنتی که تو دسترس همه‌ی ماها هستو ببین این چجوری داره استفاده میکنه ، ما داریم چجوری استفاده میکنیم ! این داره خودشو آپدیت نگه میداره ،اما ما یا داریم تو تلگرام کلیپ میبینیم یا تو اینستا داریم می‌چرخیم فقط . تصمیم گرفتم که مثل این استادم باشم . البته فقط اخلاقای خوبش 🙂 از اون روز شروع کردم توی زمینه‌هایی که کار می‌کردم ، منابع به روز بین‌المللی رو مطالعه کردم . اینقدر این کارو ادامه دادم که الان میتونم ادعا کنم توی زمینه‌ی فعلی فعالیتم کاملا آپدیت هستم . همیشه و همیشه هم به همه توصیه میکنم که خودشونو با منابع بین‌المللی معتبر آپدیت نگه دارن . این کار علاوه بر اینکه باعث میشه اعتمادبه‌نفستون بیشتر بشه و توی یه جمع از هم طیفی هاتون همیشه آپدیت ترین و دقیق‌ترین نظر ، نظر شما باشه ، باعث معتبر تر شدن برند شخصی شما هم میشه . این یعنی شما رو به عنوان یه کارشناس خبره و مطلع میشناسن و این شمایید که در اولویت استخدام و همکاری با شرکت‌ها و مجموعه‌ها هستید . چیزی که من همیشه ازش سود بردم . پس به قول معروف : keep yourself updated. عکس بالا رم فقط برای این پست گرفتم . چون خواستم همراه این متن ، یه عکس خوب و حرفه‌ای هم ببینید و لذت ببرید. #رضاصاد #برند_شخصی

A post shared by رضا صادقی | رضاصاد (@rezasaad) on Jul 22, 2017 at 8:05am PDT

5 وسواس زیاد ممنوع

خیلی از مدرسین سخنرانی و تدریس ، توصیه میکنن که برای ارائه‌های خودتون همیشه از اسلایدهای پاوریونت یا نرم‌افزارهای مشابه استفاده کنید . من هم این حرف رو قبول دارم ؛ اما نکته‌ای که وجود داره اینه که ما در حال تدریس خصوصی هستیم ، نه یک کلاس و سمینار چند ده نفره . پس خیلی بهتره همه چیز ساده و بی غل‌و‌غش برگزار بشه .

مثلا میشه بجای استفاده از پاورپوینت از عکس معمولی استفاده کرد . مثلا برای تدریس خصوصی عکاسی ، شما به 20 عکس نیاز دارید . خب بجای اینکه اونها رو توی پاورپوینت بذارید ، اونها رو توی یک فولدر بریزید و با شماره گذاری ، ترتیبشون رو مشخص کنید . هم توی وقت صرفه جویی کردید ؛ هم کلاس ساده‌تر برگزار میشه و نکته‌ی مهم‌تر اینکه هنرجو احساس راحتی بیشتری با شما می‌کنه . و این توی تدریس خصوصی عکاسی خیلی اهمیت داره .

البته اگر از قبل اسلایدی رو آماده کردید و خیلی به کارتون میاد من هیچ مخالفتی با استفاده از اون ندارم . نکته ای که گفتم فقط مربوط به زمانی هست که شما اسلایدی رو آماده نکردید و تازه به فکر ساختن چیزی هستید .

این نکته رو حتما می‌دونید که عکاسی یک حرفه‌ی بصری هست . در این حرفه اهمیت استفاده از عکس و فیلم بر کسی پوشیده نیست .

6 خودتون رو برای سوال های زیاد آماده کنید

کلاس‌های دانشگاه و مدرسه رو فراموش کنید . وقتی که استاد بعد از تدریس میگه : کسی سوال داره ؟ و در جواب همه در و دیوار رو نگاه میکنن . تدریس خصوصی عکاسی کاملا با کلاس‌های جمعی فرق داره . [اگر مدرس هستید] خودتون رو برای سیل انبوه سوالات هنرجوی خودتون آماده کنید .

دلیل چیه ؟ چرا ما در کلاس‌های جمعی سوال نمی‌پرسیم اما در کلاس‌های خصوصی تعداد سوال‌ها بسیار بالاست ؟ دلیل این موضوع برمیگرده به یک نکته‌ی روانشناسی و اون هم ترس از قضاوت شدن هست . وقتی در جمع هستیم ، سوال نمی‌کنیم . چرا که از این بابت نگرانیم که شاید سوال خوبی رو نپرسیم و سوالمون از نظر دیگران ، سطحی و غیرمهم باشه . خب در کلاس خصوصی این ترس وجود نداره و هنرجوی شما با خیال راحت هر سوالی رو که دوست داشته باشه از شما خواهد پرسید . پس از نظر علمی خودتون رو برای پاسخ دادن به کلی سوال مختلف آماده کنید.

[bs-quote quote=”یکی از بهترین روش‌هایی که می‌توان با سوالات متداول هنرجوها آشنا شد ، شبکه‌های اجتماعی است . می‌تونید پست یا استوری بگذارید و از دیگران بخواهید که سوالات خودشون رو از شما بپرسند . از این طریق با سوالاتی که معمولا در کلاس‌ها از شما خواهد شد آشنا می‌شوید.” style=”default” align=”center” color=”#ff4500″ author_name=”محمدرضا صادقی (رضاصاد)” author_job=”عکاس ، فیلمبردار و مدرس ” author_avatar=”http://https://rezasadeghi.net/wp-content/uploads/2018/09/rsz_rezasaad-avatar1.jpg”][/bs-quote]

بحث مالی در تدریس خصوصی عکاسی

خب به نظرم مطالبی که باید در مورد محتوای کلاس خصوصی عکاسی و فتوشاپ گفته بشه رو گفتم. کمی هم در مورد بحث مالی باهم صحبت کنیم و قوانین نانوشته‌ای که مطرح هست رو با هم مرور کنیم .

پرتره رضاصاد در کافه اربن سعادت آباد استاد عکاسی تدریس خصوصی عکاسی فتوشاپ
همیشه این رو گفتم که هدف دوم من پول هست . هدف اولم آموزشه

1 قیمت منصفانه در عین حال معقول

در مورد قیمت کلاس های خصوصی فتوشاپ و عکاسی و .. بنا ندارم عددی رو مطرح کنم ؛ به این دلیل که هم هدف این مقاله در این راستا نیست و هم اینکه این مقاله قرار هست سالها توی اینترنت بمونه و -با وجه به شرایط اقتصادی کشور ما- قیمت‌ها مدام در حال تغییر هست .

اگر مدرس هستید ، باید به این نکته توجه کنید قیمتی که برای کلاستون در نظر می‌گیرید باید دو تا ویژگی داشته باشه :

  • قیمت نه اونقدر بالا باشه که کسی از پس پرداختش بر نیاد
  • قیمت نه اونقدر پایین باشه که جبران وقت و زحمت شما نشه

اگر بتونید بین دو مورد بالا ، یک بالانس برقرار کنید خیلی عالی خواهد بود. توصیه می‌کنم یکی دو تا کتاب در مورد استراتژی قیمت گذاری مطالعه کنید تا بتونید بهترین قیمت ممکن رو به هنرجوهای خودتون پیشنهاد بدید . نکته ای رو در نظر داشته باشید : هر عددی که پیشنهاد بدید قطعا به مذاق بعضی‌ها خوش نخواهد اومد . پس ناراحت نشید . به صورت علمی قیمت گذاری کنید ؛ قطعا به نفع شما خواهد بود .

این اشتباه بعضی‌ها رو نکنید

دیدید بعضی های میگن “من قیمت خودم رو پایین تر از حد معمول میگم ، در عوض مشتری بیشتری خواهد داشت” ؟ میخوام این نکته رو بکم که این کار صددرصد اشتباه هست و من بشارت نابودی کسب و کار شما رو بهتون میدم! -به عنوان یک مدرس- هیچ وقت کمتر از کاری که انجام می‌دید مزد نگیرید . این کار باعث میشه شما یک مدرس چیپ و سطی شناخته بشید . و باور کنید درست کردن اعتبار از دست رفته‌ی شما کار آسونی نخواهد بود.

هیچ وقت کمتر از کاری که می‌کنید مزد نگیرید . این کار نه تنها باعث افزایش سود شما نمیشه ، بلکه برند شما رو خراب خواهد کرد و شما رو یک مدرس غیر حرفه‌ای و آماتور نشون خواهد داد.

2 تخفیف بدیم یا نه ؟

به عنوان یک هنرجو حتما دوست دارید مدرس خصوصی عکاسی شما به تخفیف بده . درسته ؟ اما اگه به شما بگم با تخفیف دادن به شما بی احترامی میشه چی به من میگید ؟!

تخفیف یعنی بی احترامی به شما !

بله درسته ! تخفیف دادن به شما یک نوع بی احترامی به شماست . اما چرا ؟ فرض کنید من قیمت یک جلسه تدریس خصوصی عکاسی رو میگم x تومن . حالا با چونه زدن و … من مبلغ y تومن رو به شما تخفیف میدم . حالا باید از خودتون بپرسید منی که به شما y تومن تخفیف دادم ، نکنه به فرد دیگه‌ای بیشتر تخفیف داده باشم ؟ پس سر شما کلاه رفته . پس این یعنی قیمت‌های تدریس خصوصی عکاسی من کارشناسی شده نیست . یعنی فقط یه چیزی روی هوا پروندم !

اما اگه قیمت تدریس خصوصی عکاسی و فتوشاپ شما مقطوع باشه ، شاید در ابتدا کمی ناراحت بشید که بهتون تخفیف داده نشده ؛ اما از این بابت خوشحال خواهید بود که این قیمت برای همه یکسانه و شما چیزی بیشتر از دیگران پرداخت نکردید . بنابراین من از اون دسته افرادی هستم که مخالف تخفیف گرفتن و تخفیف دادن هستم . قیمت ها رو کارشناسی شده اعلام میکنم و مقطوع خواهد بود. بنابراین هنرجوی من خیالش راحته که قیمت برای همه یکسان هست .

چند برابر مبلغ پرداختی رو به دست میارید

به من کلاس خصوصی عکاسی میگم سرمایه گذاری . درسته که کمی پول پرداخت می‌کنید ؛ اما با مهارتی که یاد میگیرید چندین برابر مبلغ پرداختی خودتون رو به دست خواهید آورد. نمی‌دونم چرا ما-خود من هم قبلا اینجوری بودم-برای هر چیزی خیلی راحت خرج می‌کنیم اما وقتی به آموزش خودمون که میرسه دست به عصا میشیم ! [من اطمینان دارم شما جزو این دسته نیستید . چون تا اینجای مقاله حدود 5000 کلمه‌ رو مطالعه کردید و این یعنی دنبال یادگیری خودتون هستید]

همیشه مثال پیتزا رو برای هنرجوهای خودم میزنم. قیمت یک جلسه تدریس خصوصی عکاسی برابر با چند تا پیتزا هست ؟ ما چقدر راحت برای پیتزا پول پرداخت می‌کنیم  . لذتی که از پیتزا می‌بریم چند دقیقه هست . حالا مقایسه کنید با لذت دائمی کسب علم و استفاده از اون و افزایش درآمد خودمون .

3 زمان پرداخت وجه کلاس خصوصی

خیلی ها از من میپرسن چه زمانی باید مبلغ کلاس خصوصی رو گرفت ؟ چیزی که می‌خوام بگن پایه و اساس علمی نداره و صرفا تجربه و نظر شخصی خودم هست. اگر از من بپرسن هدف اصلی تو از تدریس چیه ، خواهم گفت علاقه‌ای که به یاد دادن علم به هنرجو های خودم دارم اصلی ترین دلیل تدریس من هست.

همین موضوع باعث میشه من همیشه مبلغ کلاس‌های خصوصی عکاسی و ادیت خودم رو بعد از جلسه دریافت کنم. شاید با توجه به شرایطی که توی کشور هست به من خرده گرفته بشه که “منطق اقتصادی حکم میکنه کل مبلغ قبل از کلاس اخذ بشه” اما من به هنرجوی های خودم اعتماد کامل دارم و این رو اعتقاد دارم کسی که برای یادگیری خودش هزینه میکنه ، جزو قشر فرهیخته‌ی جامعه هست . پس لزومی نداره نگران چیزی باشیم .

بنابراین در مورد زمان پرداخت وجه کلاس من فقط تجربه‌ی خودم رو گفتم . شاید مبنای اقتصادی نداشته باشه . اما با این کار میزان احترام و اعتماد خودم رو به هنرجوی خودم نشون میدم و این برای من خیلی ارزشمنده . اصلاح کردن جامعه از خود ما شروع میشه.

بعد از کلاس خصوصی عکاسی و فتوشاپ

از اونجایی که چند دقیقه قبل گفتم با توجه با ماهیت کلاس ، که خصوصی هست و کار عملی چندانی نمیشه درش انجام داد ، تمرین های بعد از کلاس اهمیت زیادی داره؛ شما -به عنوان استاد- باید مستقیم یا غیر مستقیم به هنرجوی خودتون تمرین بدید تا مطالب گفته شده در ذهن هنرجو تثبیت بشه.

منظور از مستقیم و غیر مستقیم چی هست ؟
خیلی سریع و ساده بگم . تمرین مستقیم یعنی شما به هنرجوی خودتون میگید مثلا برای هفته‌ی بعد پنج تا عکس برای تمرین فلان مبحث بگیر و بیار تا من ببینم . یا مثلا عکس‌ها رو بگیر و برای من بفرست . اما تمرین غیر مستقیم یعنی شما علم مورد نیاز هنرجو رو بهش یاد میدید ؛ و بهش میگید حالا میتونی با علمی که الان داری ، عکس‌هایی که نیاز داری رو بگیری . و دیگه لازم نیست به صورت مستقیم به هنرجو بگید که تمرین کنه.

این که مستقیم تمرین بدیم یا غیر مستقیم ، بستگی به شما ، هنرجوی شما و جایگاه و سن و … هنرجو داره . این کاملا به شمایی که استاد هستید بستگی داره و خودتون به راحتی می‌تونید روش تمرین گفتن رو تشخیص بدید.

سوالات متداول در مورد تدریس خصوصی عکاسی

[accordions]
[accordion title=”آیا رضاصاد تدریس خصوصی عکاسی هم دارد؟” load=”hide”]بله؛ رضاصاد (محمدرضا صادقی) در کنار فعالیت های علمی و هنری خود ، تدریس خصوصی عکاسی هم می‌کند. [/accordion]
[accordion title=”به عنوان یک مدرس عکاسی ، چگونه مقدمات تدریس خصوصی را فراهم کنیم؟” load=”hide”]برای یک تدریس خصوصی خوب و استاندارد باید به چند نکته توجه کنید:

1. مکان کلاس خصوصی باید کجا باشد
2.کلاس خصوصی باید چه زمانی شروع شود
3.مدت زمان هر جلسه چقدر باید باشد[/accordion]
[accordion title=”نظر رضاصاد در مورد مدرک عکاسی چیست؟” load=”hide”]رضاصاد در مورد مدرک گرایی اینگونه میگوید:

“یک بار برای همیشه باید این عادت بد مدرک گرایی رو کنار بذاریم . مخصوصا توی حرفه‌ی عکاسی و ادیت که مدرک ما دقیقا بی‌مصرف ترین چیزی هست که داریم !”[/accordion]
[accordion title=”مهم‌ترین سوالات از هنرجویی که مایل به تشکیل کلاس است چیست؟” load=”hide”]1.قبلا تا چه اندازه عکاسی/ادیت انجام دادید ؟
2.دقیقا چه چیزی رو میخواید یاد بگیرید ؟
3.برای یادگیری مطالب ، ضرب‌العجل (deadline) دارید ؟
4.از مطالبی که یاد خواهید گرفت قراره کجا استفاده کنید ؟[/accordion]
[accordion title=”برای کلاس خصوصی باید چه مبلغی بگیریم؟” load=”hide”]قطعا درست نیست که من در جواب این سوال یک عدد بیان کنم؛ اما برای تعیین قیمت کلاس های خصوصی خود ، باید به چند نکته توجه کنید:

1.قیمت باید منصفانه در عین حال معقول باشد
2.به نظر من به کسی تخفیف ندید؛ چون تخفیف یعنی بی احترامی به هنرجو
3.زمان پرداخت وجه کلاس خصوصی باید مشخص باشد[/accordion]
[/accordions]

راه های تماس با من و جمع بندی

اگر سوالی در مور تدریس/کلاس خصوصی داشتید و مطلبی به ذهنتون رسید که در این مقاله نگفته بودم ، بی‌نهایت خوشحال میشم با من تماس بگیرید . اگر هم نیاز به کلاس و تدریس خصوصی عکاسی و فتوشاپ داشتید من همیشه قسمتی از وقتم رو برای کلاس خصوصی اختصاص دادم ؛ چون همونطور که بالاتر هم گفتم ، به معنی واقعی کلمه عاشق یاد دادن علم به کسانی هستم که یادگیری رو دوست دارن. از دو راه زیر می‌تونید با من در ارتباط باشید:

ایمیل به رضاصاد

تدریس خصوصی عکاسی و ادیت یکی از راه هایی هست که می‌تونید هم کسب درآمد کنید ، هم فن بیان و قدرت تدریس خودتون رو افزایش بدید و هم لذت یاد دادن علم با کسانی که دنبال یادگیری اون هستند رو تجربه کنید . و من خیلی خوشحالم از اینکه این لذت رو بارها و بارها تجربه کردم .

من محمدرضاصادقی هستم
یک عکاس

 

قبلی چک لیست عکاسی ؛ نکات مهم یک پروژه عکاسی
بعدی دونالد ترامپ و کاری که با موسیقی آمریکا کرد ! قانون مدرن سازی موسیقی

9 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • یوسفیان آملی گفت:
    2 مهر 1397 در 11:23

    سلام استاد صادقی عزیز وقتتون بخیر باشه و ممنون بابت مقاله عالی و کاملتون . یک سوالی داشتم از خدمت شما : به نظرتون یکی مثل من که دفتر کار داره بهتره کلاس هایش رو توی دفتر برگزار کنه یا باز هم دانشگاه رو توصیه میکنید ؟ مرسی از شما

    پاسخ
    • رضا صادقی گفت:
      2 مهر 1397 در 11:31

      سلام جناب یوسفیان عزیز . اگر خودتون دفتر دارید که چه بهتر ؛ اما حتما کلاس رو توی تایم اداری تشکیل بدید .

      پاسخ
  • سپیده گفت:
    30 دی 1397 در 17:41

    سلام من کل وقت امروزم رو تو سایت و پیج شما و با گوش دادن به صادکست هاتون گذروندم و از این بابت خوشحالم،که ساعت ها گذشته ولی من از اینکه هی بیشتر و بیشتر مطالب مفیدتون رو بخونم خشنودترم?خسته نباشید میگم بهتون، امیدوارم قسمت شه توی کلاس هاتون هم شرکت کنم

    پاسخ
    • محمدرضا صادقی گفت:
      30 دی 1397 در 19:18

      سلام . خیلی از این بابت خوشحالم که مطالب سایت براتون مفید بوده . منم امیدوارم هر چه زودتر شما رو در کلاس‌های آیندم ببینم

      پاسخ
  • محمد جعفرپور گفت:
    9 فروردین 1398 در 03:06

    خیلی ممنون بابت مطالب بالا من رو به عکاسی عاشق تر از همیشه کرد.
    آرزوی سلامتی ، موفقیت و سربلندی برایتان دارم.

    پاسخ
    • محمدرضا صادقی گفت:
      9 فروردین 1398 در 13:40

      ممنونم از شما جناب جعفرپور گرامی. خیلی از این بابت خوشحالم

      پاسخ
  • میلاد گفت:
    18 تیر 1398 در 20:14

    سلام و عرض ادب
    استاد یه شوال داشتم و میخواستم راهنمایی کنید بنده رو چطور میتونم با شما صحبت کنم ؟

    پاسخ
    • محمدرضا صادقی گفت:
      24 تیر 1398 در 10:48

      سلام . از طریق ایمیل من
      info@rezasadeghi.net

      پاسخ
  • مریم گفت:
    1 مهر 1398 در 00:50

    عالی بود حرفاتون … کاش همه اساتید مثل شما بود رفتار و منششون… واقعا خدا خیرتون بده الهی.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

کورس‌های پیشنهادی
  • دوره آموزش نوروکالر روانشناسی رنگ رضاصاد تئوری رنگ نوروکالر - تاثیر بر ذهن دیگران از طریق روانشناسی رنگ
    780,000 تومان
  • دوره آموزشی واکس ضبط وکال و صدای حرفه ای رضاصاد vox واکس - دوره آموزشی ضبط و پردازش حرفه‌ای صدا
    3,720,000 تومان
  • دوره آموزش کالرگریدینگ 1902 رضاصاد محمدرضا صادقی تصحیح رنگ اصلاح رنگ داوینچی ریزالو 1902 - آموزش اصلاح رنگ و کالرگریدینگ با نرم افزار داوینچی ریزالو
    4,440,000 تومان قیمت اصلی: 4,440,000 تومان بود.3,480,000 تومانقیمت فعلی: 3,480,000 تومان.
  • آموزش ادوبی لایت روم موبایل رضاصاد دوره آموزشی ادوبی لایت روم برای موبایل
    1,320,000 تومان قیمت اصلی: 1,320,000 تومان بود.852,000 تومانقیمت فعلی: 852,000 تومان.
  • پکیج جامع تولید محتوا رضاصاد پکیج جامع تولید محتوا
    10,752,000 تومان قیمت اصلی: 10,752,000 تومان بود.4,838,400 تومانقیمت فعلی: 4,838,400 تومان.