کسب درآمد از عکاسی با 5 روش هوشمندانه – راه های درآمد از عکاسی
برای کسی که دوست داره کار عکاسی حرفهای خودش رو شروع کنه حتما این سوال به وجود میاد که چجوری از عکاسی کسب درآمد کنم ؟ راه کسب درآمد از عکاسی چی هست ؟ درآمد عکاسی خوبه ؟ آیا میشه در ایران به عکاسی به عنوان یک شغل نگاه کرد ؟ و کلی سوال دیگه که وقتی کسی قراره وارد کار عکاسی بشه ، بارها و بارها بهش فکر خواهد کرد . من رضا صادقی هستم و در این مقاله به شما 5 تا ار بهترین راه های درآمد از عکاسی رو معرفی میکنم .
یکی از متداولترین سوالات عکاسی
اغراق نیست اگه بگم یکی از بیشترین سوالاتی که از من پرسیده میشه مربوط به همین موضوع هست . کسانی که توی ورکشاپ ها ، کلاسها ، شبکههای اجتماعی ، ایمیل و … از من این سوالات رو میپرسن :
- درآمد عکاسی خوبه ؟ توی ایران میشه روی کسب درآمد از عکاسی حساب کرد؟
- میشه با پول عکاسی زندگی رو چرخوند ؟
- توی ایران عکاسی اصلا شغل محسوب میشه ؟
- من میخوام از عکاسی صنعتی درآمد داشته باشم ؛ چیکار کنم ؟
- میشه عکسهامون رو به مجلات بفروشیم و پول در بیاریم ؟
- و …
و کلی سوال دیگه که من همیشه باهاشون سروکار دارم . و میدونید در جواب چی میگم ؟ همه چیز بستگی به خودتون داره . جواب من به تمام موارد بالا مثبت هست اگر خودتون بخواید ؛ و منفی هست اگر خودتون نخواید . اگه بخوام کلی تر بگم کسب درآمد از عکاسی هم مثل بیشتر حرفههای دیگه کاملا بستگی به تلاش اون کسی داره که درش فعالیت میکنه . همونطور که با قاطعیت نمیشه گفت یک تاجر موفق میشه یا ورشکسته ، در مورد کار و کاسبی یک عکاس هم نمیشه نظر قطعی داد .
همانطور که در مورد موفقیت یک تاجر نمیتوان نظر قطعی داد ، دربارهی یک عکاس و کسب درآمد از عکاسی نیز همین قانون صادق هست.
راه های پول درآوردن بیشتر و کسب درآمد از عکاسی
در این مقاله 5 روش رو به شما معرفی میکنم که در کسب و کار عکاسی شما باعث میشه بتونین پول بیشتری در بیارید و حسابهای بانکیتون پر پول تر بشه . این روشها رو به کار ببرید و کسب و کار عکاسیتون رو رونق بدید.
1 علم خودتون رو به دیگران هم یاد بدید
وقتی در یک سبک عکاسی به درجهی استادی رسیدید و حرفی برای گفتن داشتید ، حالا وقتش هست که علم خودتون رو به دیگران هم یاد بدید و ازش پول در بیارید . یک عکاس معمولا از چندین و چند کانال مختلف برای خودش منبع درآمد داره . آموزش عکاسی یکی از پرسود ترین این کانالها هست . و حتی شاید بتونه از نظر درآمد جای خود عکاسی رو بگیره برای شما .
اولین تدریس عکاسی من ، فردای روزی بود که دوربینمو خریدم !
شما میتونید با برگزاری کلاسها و ورکشاپهای عکاسی ، به هنرجوهایی که دنبال یادگیری این حرفه هستن آموزش بدید . میتونید با فروش محصولات آموزشی خودتون در اینترنت پول خیلی خوبی به جیب بزنید . حتی میتونید هنرجوی خصوصی قبول کنید و بهش آموزش بدید . بعد از مدتی از انجام این کارها متوجه خواهید شد که در کسب و کار شما چنان رونقی ایجاد شده که باور کردنش کمی براتون سخته و درآمد عکاسی خیلی زیادی دارید. این یکی از بهترین روش های کسب درآمد از عکاسی هست.
هیچ چیز یک شبه اتفاق نمیافته
ماجرایی که میخوام بگم برای یکی از دوستای خیلی نزدیک من اتفاق افتاد . دوستی داشتم که حدود یک سال قبل از من وارد عکاسی شد . شور خیلی زیادی برای عکاسی داشت . و به سختی میتونست برای پیشرفت کردن صبر کنه . تا اینکه یک روز تصمیم گرفت یک ورکشاپ عکاسی راه بندازه و ازش کلی پول در بیاره و به رویای کسب درآمد از عکاسی جامهی عمل بپوشونه. اما چیزی که در نظر نگرفته بود این بود که دوست من هیچ تجربه ای توی این کار نداشت و برای اولین بار در عمرش بود که میخواست یک کارگاه عکاسی داشته باشه .
یادمه با شور و شوق خیلی زیادی رفت و یک سالن همایش نسبتا بزرگ رو برای یک روز با مبلغ چشمگیری اجاره کرد . برای من خیلی عجیب بود کسی که خودش تازه کار عکاسی رو شروع کرده و هنوز کسی اون رو نمیشناسه چجوری قراره این سالن بزرگ رو پر کنه . دقیقا همین سوال رو با لحن خیلی مودبانهای از دوستم پرسیدم . جوابی که داد این بود : ببین رضا ! خودت میبینی که روز ورکشاپ اینجا جای سوزن انداختن نیست !
من میدونستم که دوستم داره اشتباه میکنه . میدونستم کسی که شناخته شده نیست و داره اولین کارگاه خودش رو برگزار میکنه به سختی میتونه سالن به این بزرگی رو پر کنه . اما کاری از دستم بر نمیومد ؛ چرا که دوستم ذوق و شوق فراوونی داشت برای ورکشاپش . کارهای سالن ، ناهار ، پذیرایی و … رو انجام داد و رسید به طراحی کردن پوستر های ورکشاپ .
بهش گفتم برای ورکشاپت چه هزینهای رو در نظر گرفتی ؟ یه فکری کرد و گفت به نظرم 300 تومن میتونه خیلی خوب باشه . من که داشتم از تعجب شاخ در میاوردم گفتم 300هزار تومن ؟! اونم برای تویی که اولین ورکشاپته و کسی تو رو نمیشناسه ؟ گفتم خودت فکر میکنی کسی حاضر میشه این مبلغ رو پرداخت کنه ؟ به من گفت صد در صد ! 300 تومن که پولی نیست . گفت این پول 10 تا پیتزا هم نمیشه ؛ پس کسی که بخواد علمی رو یاد بگیره و درآمد خوبی داشته باشه و توی کسب درآمد از عکاسی مصمم باشه حتما پرداختش میکنه.
دوست من راست میگفت . 300 تومن مبلغ زیادی نبود . اما چیزی که در نظر نگرفته بود این بود که خودش توی کسب و کارش آدم شناخته شده ای نبود و کسی اون رو نمیشناخت . اما به قدری برای ورکشاپ ذوق و شوق داشت که حرفهای من رو نشنید .
روز ثبت نام فرارسید . توی پوستر یک شماره تلفن اعلام شده بود و قرار بود کسایی که مایل به شرکت در ورکشاپ هستن به اون شماره زنگ بزنن . میتونید حدس بزنید چند نفر زنگ زدن ؟ واقعیت این بود که تلفن حتی یک بار هم زنگ نخورد . نه اون روز بلکه حتی تا روز ورکشاپ کسی نه زنگی زد و نه ثبت نامی کرد . و دوست من موند و کلی هزینهای که برای ورکشاپش کرده بود.
دوست من به قدری سرخورده شد که عکاسی رو ول کرد و بیخیال کسب درآمد از عکاسی شد و درنهایت توی یک شرکت خصوصی مشغول به یک کار دفتری شد . تجربهی تلخ اون روز بهش این درس رو داد که هیچ موفقیتی یک شبه حاصل نمیشه . من از دوستم اجازه گرفتم و این خاطره رو بدون اسم نقل کردم تا این نکتهی مهم رو به شما بگم که از کم شروع کنید و آروم آروم بالا برید . اگه قراره ورکشاپی برگزار کنید ، از تعداد کم و با مبلغ کم آروم آروم بالاتر و بالاتر برید و تا جایی که واقعا توی کلاسهاتون جای سوزن انداختن نباشه.
هیچ موفقیتی یک شبه حاصل نمیشه ؛ بلکه یک امر تدریجی هست .
2 ژانر و سبک عکاسیتون رو عوض کنید
واقعا چه لزومی داره یک عکاس پرتره تا آخر عمرش عکاس پرتره باقی بمونه ؟ چرا کسی که عکاسی صنعتی انجام میده ، عکاسی مدلینگ انجام نمیده ؟ خیلی از ما عکاسها به سبک فعلی خودمون عادت کردیم و دوست نداریم اون رو تغییر بدیم . اما واقعیت اینه که عکاسی حرفهی آدمهای خلاقه . و عکاسی آدم ها رو خلاق میکنه . پس بینهایت برای هر عکاس لازمه که سبکها و ژانر های جدید رو هم امتحان کنه به چند دلیل :
اول : تجربه و علم بیشتر
هر ژانر عکاسی توی خودش کلی نکته و ترفند و تجربه داره . کسی که عکاسی مدلینگ میکنه خیلی چیزا رو میدونه که یک عکاس معماری بلد نیست . برعکسشم صادقه . پس سعی کنید برای افزایش علم و دانش خودتون هم که شده سبکهای جدید رو امتحان کنید . این کار ، هم به خلاقیت شما کمک میکنه و هم تجربهی شما رو بالاتر میبره و این یعنی علم عکاسی شما بیشتر میشه و صد البته یعنی کسب درآمد از عکاسی .
دوم : پول بیشتر
کی از پول بیشتر بدش میاد ؟ خب فکر میکنم همین سوال کافی باشه تا وارد ژانر های دیگه هم بشیم . یک عکاس مد اگه وارد عکاسی صنعتی هم بشه یعنی درب جدیدی از منبع درآمد رو به روی خودش باز کرده . خب چرا این کار رو نکنه و درآمد عکاسی خودش رو چند برابر نکنه ؟
سوم : دایرهی دوستان و آشنایان بیشتر
فرض کنید عمری هست دارید عکاسی خبری میکنید . چه کسایی رو میشناسید ؟ عموما افرادی که مربوط به حیطهی کاری شما هستن . مسلما به عنوان یک عکاس خبری احتمال خیلی کمی داره که صاحب یک کارخانهی تولید لوازم خانگی رو بشناسید ؛ درسته ؟ حالا فرض کنید وارد عکاسی صنعتی هم بشید . اینجاست که با افرادی آشنا خواهید شد که با این ژانر و سبک سروکار دارن .
پس جدا توصیه میکنم برای جیب خودتون هم که شده سبکها جدید رو هم امتحان کنید . شاید اولش عالی نباشید ؛ اما به همون دلیلی که در سبک مورد علاقهی خودتون پبشرفت کردید ، در سبک جدید هم حرفهای خواهید شد .
3 نه فقط لزوما فایل های دیجیتالی !
روش کاری ما عکاسها عموما چجوریه ؟ بستن قرارداد ، عکاسی ، دریافت پول ، تحویل دادن عکسها به صورت فایل . درسته ؟ اما اجازه بدید یک پله بریم بالاتر . سوال مهم اینه که آیا نمیشه این روش رو ارتقاع داد ؟ فرض کنید قراره برای نشون دادن نمونه کارهای خودتون (portfolio) با شخص یا شرکتی جلسه داشته باشید . کدومش بهتر هست : اینکه نمونه کارهاتون رو توی گوشی یا لپتاپ نشون اون فرد بدید یا یک کاتالوگ خیلی شیک از کیفتون خارج کنید و به اون شخص بدبد ؟
اول از همه اینو بگم که من از طرفدارای پروپاقرص تکنولوژی هستم و توی کسایی که دور و برم هستن از همه بیشتر خورهی این چیزام . حتی یادمه از چند سال قبل به بعد پروژه ها و تکالیف دانشگاهی خودم رو فقط تایپ میکردم و دیگه قلم دست نمیگیرم ! قلم هم بخوام دست بگیرم قلم تبلت هست ! پس به عنوان همچین آدمی دارم این رو میگم که گاهی هم بد نیست کمی برگردیم عقب و از روش های سنتی استفاده کنیم.
برای مشتری های ما خیلی ملموس تر هست که عکس و نمونه کارهای ما رو توی دستشون بگیرن ، لمسش کنن و بعد بررسیش کنن . ویژگی انسانها اینه . دوست دارن بابت چیزی پول بدن که وجود حقیقی داره نه اینکه یک فایل توی هارد کامپیوترتون باشه . خب ما هم به عنوان یک عکاسی که میخواد درآمد عکاسی خودش رو زیاد کنه و یک پله از بقیهی عکاسها حرفهایتر عمل کنه ، این نکتهی روانشناسی رو توی کار خودمون پیاده میکنیم تا مشتری های بیشتری رو جذب کنیم و پول بیشتری توی حساب بانکیمون بره.
4 نمایشگاه برگزار کنید
روزی به یکی از هنرجوهام که به صورت خصوصی با من کلاس برداشته بود گفتم حتما بعد از اینکه تعداد عکسای درجه یکت به فلان تعداد رسید یک نمایشگاه عکاسی برگزار کن . برگشت و به من گفت آخه استاد کسی عکسای منو نمیخره که ! بهش گفتم قرار هم نیست کسی چیزی بخره .
ما به نیت فروش عکس ، نمایشگاه برگزار نمیکنیم.
واقعیت اینه که وقتی در مورد نمایشگاه عکاسی ، نقاشی و … صحبت میکنیم نباید این انتظار رو داشته باشیم که مثل این فیلم خارجیا یه نفر بیاد و بگه : من حاضرم این اثر رو با قیمت 1 میلیارد تومن بخرم ! نه دوستان ؛ در حالت عادی از این خبرا نیست . (استثنا داره ها اما عموما اینجوری نیست) هدف از نمابشگاه عکاسی اینه که شما خودتون رو به عنوان یک عکاس حرفهای به دیگران معرفی کنید و خودتون رو به اونها بشناسونید .
توی تهران همیشه نمایشگاههای زیادی در حال برگزاری هست . چرا یکی از این نمایشگاهها برای شما نباشه ؟ و نه فقط تهران ، در بیشتر شهرهای ایران ، همیشه گالری هایی هستن که عکسهای شما رو نشون بدن . پس ما نمیشگاه برگزار میکنیم نه برای فروختن عکسهای خودمون و درآمد مستفیم ، بلکه برای معرفی خودمون به دیگران و کسب درآمد از عکاسی در مراحل بعدی .
5 کسب و کار محلی خودتون رو راه بندازید
بذارید با یک مثال این موضوع رو توضیح بدم . از خونه رفتید بیرون برای پیاده روی و سر راهتون 3 تا رستوران میبینید . بذارید به زبان عکاسی ترجمه کنم مطلب رو : از خونه رفتید بیرون و 3 تا منبع پول میبینید !
توی عکاسی ما از چیزهایی پول در میاریم که خیلیها فکرش رو هم نمیکنن . این بعنی کسب درآمد از عکاسی به روش های عجیب ! همون 3 تا رستورانِ مثالی که زدم رو در نظر بگیرید . چرا با مدیر اونجا قرارداد نمیبندید و از محیط و غذاهای اونجا عکس نمیگیرید ؟ شاید اولش زیاد جواب “نه” بشنوید ؛ اما از یه جایی به بعد این رستوران ها هستن که به شما برای عکاسی زنگ میزنن و این شمایید که باید جواب مثبت یا منفی بدید .
حالا علاوه بر رستوران ، کافیشاپ ، هتل ، ساختمونهای اداری ، تجاری ، شرکتهای مختلف ، مطب دکترها و … چندین مثال دیگه رو هم اضافه کنید به منابع درآمدتون . هر کدوم از اینها برای شما کلی پول به همراه داره. پس سوال مهم اینه که چرا نریم و باهاشون قرارداد نبندیم ؟
چرا نشستی ؟ برو قرارداد ببند !
درآمد عکاسی در ایران چطور هست ؟
برمیگردیم به سوال اول مقاله ، درآمد عکاسی توی ایران خوبه ؟ یا به عبارتی کسب درآمد از عکاسی در ایران شدنی هست ؟ فکر میکنم دیگه خودتون میتونید به این سوال جواب بدید . و اگه بازهم از من این سوال رو بپرسید میگم بله خیلی خوبه . ولی باید برید و این پولها رو جمع کنید . پس منتظر چی هستید ؟
سوالات متداول
[accordions]
[accordion title=”درآمد عکاسی در ایران چطور هست؟” load=”hide”]بعضی از شاخههای عکاسی، مثل عکاسی صنعتی مدت زیادی نیست در ایران متداول شده. به همین دلیل برای کسانی که بتونن به صورت حرفهای توی این حرفه فعالیت کنند، راه برای پیشرفت و کسب درآمد بسیار عالی هست.[/accordion]
[accordion title=”شرط کسب درآمد از عکاسی در ایران چیست؟” load=”hide”]نه فقط توی ایران، یک شرط کلی برای کسب درآمد از طریق عکاسی وجود داره. شرطی که اگر رعایتش کنید میتونید درآمد های خیلی خوبی داشته باشید و اگر نه، نه!
این شرط ساخت یک برند شخصی قوی برای خودتون هست. به این معنی که وقتی کسی دنبال یک عکاس میگرده باید اسم شما به ذهنش بیاد یا با کمی سرچ شما رو پیدا کنه.[/accordion]
[accordion title=”چرا با اینکه نمایشگاه سودی نداره اما رضاصاد توصیه میکنه که نمایشگاه برگزار کنیم؟” load=”hide”]درسته که نمایشگاه از نظر مادی سود مستقیم نداره، اما برگزاری یک نمایشگاه عکس میتونه یک رزومهی بسیار بسیار قوی برای شما باشه.[/accordion]
[accordion title=”چرا باید بعد از استاد شدن یک یک ژانر ، سبک عکاسی خودمون رو عوض کنیم؟” load=”hide”]چون وقتی شما در یک سبک استاد میشید تا ته اون راه رو رفتید. حالا با عوض کردن سبک میتونید درهای جدیدی به روی کسب و کار عکاسی خودتون باز کنید.[/accordion]
[/accordions]
23 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مقالهی بسیار عالی و خوبی بود . شما یک استاد حرفهای هستید و یک سایت حرفهای هم دارید.
سلام .
چگونه میشه در سایت های خارجی عکس فروخت؟
سلام. عمده کاری که برای فروش عکس در سایت هایی مثل شاتر استاک و photodune باید انجام بدید اینه که یک نمونه کار قوی براشون ارسال کنید تا شما رو به عنوان یک فروشنده قبول کنن. بعد باید اطلاعات حساب پی پال خودتون رو بهشون بدید و شروع کنید به گذاشتن عکس برای فروش. البته هر کدوم از این سایت ها قوانین و سیاست ها خودشون رو دارن که به صورت کامل نوشته شده. و اینکه تحت هیچ شرایطی نباید متوجه بشن شما از ایران هستید. به دلیل تحریم ، اکانت شما بسته میشه
سلام
من فوق لیسانس عمران دارم. ولی کار توی رشتم رو دوست ندارم و فکر میکنم به عکاسی و کار توی این زمینه علاقه دارم. ولی صفر صفرم. چجور میتونم بفهمم که آیا علاقم تو این زمینه واقعی هست یا نه؟ و بعد اینکه از کجا باید شروع کنم وقتی اینقدر صفرم؟
سلام
نگاه کنید ببینید آیا دوست دارین کسب و کار مبتنی بر عکاسی خودتون رو داشته باشید؟ یعنی آیا فکر میکنید پروژه های عکاسی هم از دید مالی و هم از دید هنری باعث لذت شما میشه؟ مقاله ای توی سایت دارم در مورد مزیت های شغل عکاسی . پیشنهاد میکنم مطالعه کنید.
در ضمن ، همین الان در حال ثبت نام دورهی عکاسی مقدماتی “از صفر” هستیم. اگر مایل هستید توضیحات این دوره رو هم مطالعه کنید.
سلام این کار رو باید در چند سالگی آغاز کرد
من ۱۵ ساله هستم وعلاقهی شدیدی به این کار دارم
سلام؛
به عنوان یادگیری و تفریح میتونید هر چه زودتر شروع کنید.
منم دقیقا مث شما هستم منتهی لیسانس عمران دارم
سلام،ممنون از مطالب مفیدتون،بنده علاقهی زیادی به عکاسی دارم ،اما نمیدونم در قدم اول باید حتما دوربین تهیه کنم یا دوره ببینم؟
سلام من رشتم عکاسیه و هیچ انگیزه ای برای ادامه این رشته ندارم خیلی دوسش دارم ولی به دلیل گیر دادنا و اذیتای خانوادم به خواطر رشتم خیلی دلسرد شدم و میترسم موفق نشم میشه کمکم کنید ?
سلام؛
اگر منظورتون دانشگاه رفتن هست، من هم خیلی اعتقادی به رشتهی عکاسی توی دانشگاه ندارم. ولی اگر کلا به عکاسی علاقه دارید پاسخ من به شما اینه : ما فقط 1 بار توی این دنیا زندگی میکنیم؛ باید تصمیم بگیریم که این زندگی برای خودمون هست یا به خاطر حرف دیگران.
سلام ببخشید من اصلا به کار عکاسی وارد نیستم برای یادگیری و مغازه زدن چقدر سرمایه لازم است؟
سلام ببخشید من تجربه عکاسی ندارم برای آموزش و همچنین بخوام مغازه با وسایلش اجاره کنم چقدر هزینه لازم است
سلام؛
شدیدا توصیه میکنم قبل از وارد شدن به کسب و کار عکاسی ، آموزش ببینید.
سلام من ۱۳ سالمه من با گوشی عکلسی میکنم ولی ایده وخلاقیت های خیلی خوبی دارم وعکس های خوبی میگرم امکانات کافی هم ندارم اما میخوام بتونم توی سن خودم از این استعدادم پول دربیارم چون شدیدا به پولش احتیاج دارم
بنظر من از دیجیکالا قسطی دوربین بخر من خودم رفتم دیدم یک دوربین 20میلیونی 2م پیش قصد و ماهی 1م تو 12 قصد
کارتو ادامه بده موفق میشی?
سلام
عرض وقت بخیر
بنده اتفاقی یک عکس بسیار جالب از یک موجو نایاب گرفتم
خواست بپرسم چه جوری میتونم انو رو به اسم خودم ثبت کنم
شما هم میتونید به نحوی با هم شریک باشیم
عکاسگرفتنادمرومیسازهجوریکهازاولبودین
سلام من ۱۵ سالمه با دوربین ۶۴ مگاپیکسلی عکاسای خیلی خوبی میگیرم خیلی هم علاقه دارم اما دلم میخواد بدونم اگه رشته عکاسی بزنم در آینده درآمدی دارع یا نه اگه بشه کمکم کنید ممنون میشم
ممنونم مقالتون عالی بود . خیلی بدلم نشست .
برایمنپیشامدهکهیهصحنهایخیلیجالبوپرمحتوارودیدموباخودمگفتمکاشدوربینمپیشمبود وازاونعکسمیگرفتم.اگهکسیمیخوادعکاسیروواسهخودششغلکنهبایدوقتهاییکهازخونهمیزنهبیروندوربیندائمدودستشباشهبرایاینکهصحنهاییپیشمیادکهعکسکرفتنازاوناخیلیجالبهستوخیلیخواهاندارهیاطبیعترواززاویهایگوناگونببینموعکسبرداریکنیموبهگونههایهخاصوفوقولادهدربیاریماینجورکشفعکاسیهمخیلیجالبهوخیلیخواهاندارهواینکهعکاسبایدشادوبیدغدغهباشهکهمتاسفانهتوکشورالانمانمیشهادمبیدغدغهرودید.متشکرازهمه
من دوست دارم عکاس بشم و تو نت درآمد داشته باشم
مطالب بیسار خوبی بود. ممنون