برای عکاس شدن چه رشته ای باید خواند ؟
اگر به عکاسی علاقه داری و پیش خودت این سوال رو میپرسی که چطور باید عکاس بشم، حتماً به این هم فکر کردی که برای عکاس شدن چه رشته ای باید خواند ؟ توی این پست قرار هست به این سوال جواب بدم.
آیا برای عکاسی باید به دانشگاه رفت؟
بهتره قبل از اینکه به این فکر کنیم که برای عکاس شدن باید چه رشته ای رو بخونیم به این سوال جواب بدیم که اصلاً نیاز هست که برای یادگیری عکاسی تحصیلات آکادمیک داشته باشیم؟
اول یک مثال از خودم میزنم و بعدش یک جمع بندی کلی در مورد این موضوع می کنم. واقعیت اینه که خود من توی دانشگاه هرگز عکاسی نخوندم رشته تحصیلی من مهندسی معدن بود! و احتمالاً تعجب کردی از اینکه عکاسی چه ارتباطی با مهندسی معدن داره؟!
در واقع هیچ ارتباطی بین این دو نیست و من فقط از سر علاقه بعد از تموم شدن دانشگاهم شروع به آموزش دیدن عکاسی توی یوتیوب کردم. البته الان که تجربه بیشتری دارم این رو میگم که خیلی بهتر بود از همون اول به جای تلف کردن وقت و بالا و پایین کردن یوتیوب توی یک پرس آموزشی عکاسی مقدماتی شرکت می کردم و تمام اطلاعاتی که توی چند ماه کم کم بهش رسیدم رو در عرض چند ساعت و به صورت شسته و رفته به دست می آوردم.
اگر تو هم دقیقاً در شرایط چند سال پیش من هستی شدیداً بهت توصیه می کنم مثل من وقتت رو تلف نکنی و یک راست بری سراغ شرکت کردن در یک کورس آموزشی؛ اگر مایل بودی میتونی در مورد کورس عکاسی مقدماتی من بیشتر مطالعه کنی.
مزایا و معایب رشته عکاسی در دانشگاه
اما ممکنه به هر دلیلی دوست داشته باشی عکاسی رو توی دانشگاه یاد بگیری. حالا برمیگردیم به سوال اول بحث مون: برای عکاس شدن چه رشته ای باید خواند ؟ کاملاً بدیهی هست: عکاسی!
اما باید این رو هم در نظر داشته باشی که تحصیلات آکادمیک عکاسی نسبت به یادگیری اون در خارج از فضای دانشگاه مزایا و معایبی داره. در ادامه این مزایا و معایب رو بهت معرفی می کنم.
مزیت رشته عکاسی در دانشگاه
این اصل رو هیچ وقت فراموش نکن. کلاً تحصیل یک رشته در دانشگاه در کل دنیا با این هدف انجام میشه که زیر و زبر اون رشته و تمام جزئیات، تاریخ، فلسفه و ریزه کاری های اون رشته رو یاد بگیری.
اصلاً در این شک نکن که وقتی توی دانشگاه عکاسی رو یاد میگیری حجم بسیار بالایی از مطالب زائد و به درد نخور رو هم در کنار مطالب اصلی مورد نیازت آموزش خواهید دید. این فلسفه تحصیل در دانشگاه هست.
اما به هر حال مزیتی هم این وسط وجود داره و اون این هست که از نظر علم تئوری قطعاً حرف برای گفتن خواهی داشت و اگر روزی بر حسب اتفاق با فردی که خارج از فضای آکادمیک عکاسی رو یاد گرفته بحث و مناظره داشته باشی احتمالاً پیروز میدان تو هستی.
مزیت آموزش عکاسی خارج از دانشگاه
اما هر سکه ای 2 رو داره! درسته که تحصیل عکاسی توی دانشگاه باعث میشه از نظر فلسفی و تئوری یک سر و گردن از دیگران بالاتر باشی اما از اون طرف حرف ی آموزش عکاسی خارج از دانشگاه مثلاً به صورت ورکشاپ یا کورس های آموزشی آنلاین این مزیت رو بهت میده که فقط مطالبی که توی فرایند و روند عکاسی به دردت میخوره رو آموزش ببینی و در واقع هدف این جور کورس های آموزشی آماده کردن تو برای فضای کار و بازار هست.
پس در واقع این خود تو هستی که باید تصمیم بگیری چه چیزی برات در اولویت اول قرار داره؟ یادگیری عکاسی به صورت فلسفی و از بیخ و بن یادگیری عکاسی به صورتی که توی بازار کار به دردت بخوره.
سعی کردم حد وسط رو نگه دارم!
و البته من تویی دوره آموزشی عکاسی مقدماتی خودم سعی کردم که بین دو شیوه بالا حد وسط رو نگه دارم و هم در مورد مطالب بنیادی و ریشه های عکاسی صحبت کردم و هم در مورد موضوعاتی که توی خود فرایند عکاسی به دردت میخوره.
جمع بندی
بنابراین در جواب سوال برای عکاس شدن چه رشته ای باید خواند ؟ پاسخ من این هست که همه چیز بستگی به خودت داره. اگر دوست داری فلسفه و ذات وجودی عکاسی رو آموزش ببینی به سمت دانشگاه برو و اگر هم خود عکاسی و درآمد اون برات اهمیت داره شاید دانشگاه گزینه مناسبی برای تو نباشه.
سوالات متداول
آیا برای عکاس شدن باید به دانشگاه برویم؟
- اگر دوست دارید عکاسی را به صورت کاملاً فلسفی یاد بگیرید و از زیر و زبر آن مطلع شوید دانشگاه گزینه خوبی است؛ اما اگر هدف شما بیشتر کسب درآمد یا حتی لذت بردن از عکاسی هست خارج از دانشگاه گزینه بهتری است.
مطالب آپدیت عکاسی را در کجا آموزش ببینیم؟
- پیشنهاد می کنم به صورت آزاد در یک کورس آموزشی یا ورکشاپ شرکت کنید. به نسبت مطالب به روزتری را دریافت خواهید کرد.
آیا می توان از تحصیل رشته عکاسی در دانشگاه به درآمد رسید؟
- توصیه می کنم اگر هدف شما از یادگیری عکاسی درآمد آن هست خارج از دانشگاه عکاسی را یاد بگیرید؛ چرا که در دانشگاه مطالب زائد بسیاری برای شما وجود دارد.
آیا به طور کلی دانشگاه رفتن را توصیه میکنید؟
صد در صد! سعی کنید حتماً در دانشگاه تحصیل کنید و در آن محیط حضور داشته باشید. فارغ از اینکه چه رشته ای و کدام دانشگاه است، دانشگاه رفتن باعث شکل گیری شخصیت ما میشود.
دیدگاهتان را بنویسید