چگونه کیفیت دوربین گوشیمو ببرم بالا؟ ترفندهای مخفی و هوش مصنوعی
آیا واقعا افزایش کیفیت دوربین موبایل امکان پذیر هست؟ آیا امکان داره در تنظیمات دوربین گوشی کاری انجام بدیم که عکس های با کیفیت تری ثبت کنه؟ اگر برای شما هم سوال پیش اومده که چگونه کیفیت دوربین گوشیمو ببرم بالا پس با من همراه باشید تا نکات و ترفندهای عجیبی رو به شما یاد بدم تا به هدفتون برسید.
افزایش کیفیت دوربین دیگه افسانه نیست
اگر چند سال این سوال رو از من میپرسدید قطعا به شما جواب میدادم که “خیر”! افزایش کیفیت عکس اصلا و ابدا امکان پذیر نیست. اما الان که در دوران هوش مصنوعی قرار داریم جواب من “بله” خواهد بود. روش هایی وجود داره که میتونم کیفیت عکس های خودمون رو افزایش بدیم.
علاوه بر افزایش کیفیت عکس، روش هایی هم وجود داره که میتونیم کیفیت دوربین موبایل خودمون رو هم افزایش بدیم تا به صورت پیشفرض عکس های با کیفیت تری بگیره. ادامه مقاله رو به دقت مطالعه کنید.
ترفندهای مخفی افزایش کیفیت دوربین موبایل
در قدم اول به سراغ روش هایی خواهیم رفت که میتونه کیفیت دوربین موبایل شما رو افزایش بده. بله ! کیفیت دوربین موبایل شما! شاید برای شما هم عجیب باشه که دوربین های موبایل، همیشه باکیفیت ترین خروجی خودشون رو به شما تحویل نمیدن. پس ما با روش هایی میتونم بهترین عکسی هر دوربین رو ازش تحویل بگیریم.
عکاسی با فرمت RAW
بارها توی همین سایت در مورد اینکه چرا باید با فرمت RAW عکاسی کنیم صحبت کردم. وقتی شما با دوربین گوشی موبایل خودتون عکاسی میکنید، موبایل تصویری که خودش میبینه رو به شما تحویل نمیده! بلکه طی فرآیندی کیفیت اون رو کم میکنه و عکس رو پردازش میکنه و بعد از تمام این کارها، شما میتونید خروجی عکس رو داخل گالری موبایل خودتون مشاهده کنید.
این فشرده کردن و پردازش عکس باعث میشه که شما هیچ وقت عکس اصلی رو مشاهده نکنید و یک نسخه بی کیفیت تر و سبک شده تر از عکس رو تحویل خواهید گرفت.
اگر براتون سوال پیش اومده که چرا دوربین موبایل من همچین کاری انجام میده؟ باید بهتون بگم که جواب خیلی ساده هست: کاهش حجم تصویر و افزایش قابلیت اشتراک گذاری!
خوشمون بیاد یا نه، سازندگان موبایل ها اونها رو برای استفاده های حرفه ای طراحی نکردن. از دید یک سازنده موبایل مثل اپل، سامسونگ، شیائومی و … مهم اینه که کاربر بتونه با فشار دادن یک دکمه عکس خودش رو بگیره و اون رو روی سوشال مدیا منتشر بکنه. بنابراین به صورت پیشفرض شما به کیفیت اصلی دوربین موبایل خودتون دسترسی نخواهید داشت.
فعال کردن عکاسی با فرمت RAW روی گوشی های موبایل
خوشبختانه این روزها تقریبا تمامی موبایل ها این قابلیت رو برای شما فراهم کردند که بتونید به عکس خام دوربین خودتون دسترسی داشه باشید. البته این قابلیت به صورت پیشفرض فعال نیست و شما باید خودتون از داخل تنظیمات دوربین موبایل، اون رو فعال کنید.
برای این کار فقط کافیه وارد اپ دوربین موبایل خودتون بشید و از قسمت Pro (یا اسم های مشابه) دنبال عبارت هایی مثل RAW یا DNG بگردید. بعد از فعال کردن این قابلیت، هر عکسی که شما میگیرید در دو نسخه ذخیره میشه: یک نسخه با فرمت خام یا همون فرمت RAW و یک نسخه هم با فرمت JPEG معروف که پردازش های اولیه روی اون انجام شده و آماده هست برای اشتراک گذاری.
و بعد از اون نوبت میرسه به ابزارهایی مثل ادوبی لایت روم که قابلیت ادیت و پردازش عکس با فرمت خام رو دارن. اونجا ما توانایی این رو داریم که با الگوریتم های حرفه ای تر و بهتر، تصویر خامی که داریم رو پردازش کنیم و خروجی با کیفیت تری رو داشته باشیم.
تنظیماتی که به افزایش کیفیت عکس کمک میکنه
چیزی که باید همیشه در نظر داشته باشید اینه که استفاده درست از ابزار، بیشتر راه حرفه ای بودنه! شما میتونید بهترین ابزار عکاسی رو داشته باشید؛ بجای دوربین موبایل با یک دوربین چند ده هزار دلاری هاسلبلد عکاسی کنید اما نتیجه خوبی رو نداشته باشید. برعکس؛ میتونید با یک دوربین معمولی موبایل عکس های خودتون رو ثبت کنید اما همه از دیدن عکس های شما لذت ببرند.
البته منظور من رو اشتباه برداشت نکنید. منظورم این نیست که تجهیزات اهمیت نداره و این امکان وجود داره که با تجهیزات معمولی، باکیفیت ترین نتایج رو هم گرفت؛ نه! قطعا تجهیزات مهمه. اما مهم تر از اون فردی هست که داره از تجهیزات استفاده میکنه.
پس با این مقدمات بریم در مورد چند تا تنظیمات مهم برای افزایش کیفت عکس های دوربین موبایل صحبت کنیم.
نکته اول: همیشه روشن تر عکاسی کنید
در صورتی که از فرمت RAW برای عکاسی کردن استفاده میکنید بد نیست که همیشه کمی روشن تر از چیزی که باید، عکاسی کنید. چرا؟ ببینید ریکاوری کردن جزییات یکی از مهم ترین فاکتورهایی هست که یک عکس با کیفیت و یک عکاس بی کیفیت رو از هم مشخص میکنه.
فرض کنید من از یک منظره در حال عکاسی هستم و قسمت سایه های منظره من تاریک هست. اگر بخوام بعدا توی ادیت، سایه ها رو روشن کنم چه چیزی در انتظار من خواهد بود؟ نویز! و اضافه شدن نویز همانا و خراب شدن کیفیت تصویر برای از بین بردن اون هم همان!
پس انتخاب حرفه ای تر اینه که من کمی عکس خودم رو روشن تر ثبت کنم تا به اندازه کافی Data در قسمت های تاریک عکس وجود داشته باشه تا هنگام ادیت و زمانی که دارم روی اون قسمت ها کار میکنم، نویز تصویر خیلی خودش رو نشون نده.
زمانی که کمی روشن تر عکاسی کنیم، بعدا که توی ادیت، عکس رو تاریک میکنیم تا نوردهی اون به حالت طبیعی برگرده، قسمت های تاریک تصویر هم به اندازه کافی جزییات و دیتا در دل خودشون دارن و دیگه خبری از نویز نیست.
این ترفند فقط با فرمت RAW جواب میده
البته لطفا یادتون باشه که ما این کار رو فقط و فقط زمانی انجام میدیم که داریم با فرمت خام (RAW) عکاسی میکنیم. اگر در حال ثبت عکس با فرمت JPEG هستید هرگز این کار رو انجام ندید. چون فرمت های فشرده جزییات زیادی رو در دل خودشون ندارن و ممکنه اگر تصویر رو روشن تر ثبت کنید، اصطلاحا عکس بسوزه!
زیاده روی هم نکنید
و این رو هم یادتون باشه که فقط “کمی” روشن تر عکس بگیرید. درسته که ما در حال عکاسی با فرمت RAW هستیم؛ اما نباید فراموش کنیم که بالاخره داریم با گوشی موبایل عکاسی میکنیم و سنسور گوشی ها هنوز راه خیلی زیادی دارن تا با سنسور دوربین های حرفه ای حتی قابل مقایسه بشن.
پس مراقب نوردهی و اکسپوژر تصویر باشید و محدودیت های دوربین موبایل خودتون رو هم بشناسید. فقط کمی روشن تر گرفتن کافیه تا در قسمت های تاریک تصویر هم بتونیم جزییات قابل قبولی داشته باشیم؛ نیازی به زیاده روی و اگزجره کار کردن نیست.
نکته دوم: مراقب سفید ها و سیاه ها باشید
این نکته رو از منی که بارها رو بارها این موضوع رو تجربه کردم به یادگار داشته باشید. همونطور که توی کورس اصلاح رنگ 1902 خودم هم گفته بودم، برای اینکه تصویر شما از دید مخاطب، باورپذیر باشه باید 3 تا چیز رو بهش خیلی دقت کنید:
- روشن ترین قسمت تصویر
- تاریک ترین قسمت تصویر
- رنگ پوست
و در صورتی که این 3 فاکتور رو در عکس یا ویدیو خودتون به صورت باورپذیر به تصویر بکشید، هر کار دیگری که در عکس یا ویدیو انجام بدید برای مخاطب طبیعی و قابل قبول جلوه خواهد کرد!
این خیلی نکته جالبی هست. من اگر به سایه ها و تاریک ترین قسمت تصویر خودم دقت کنم و اون رو به صورت طبیعی تنظیم کنم و اگر در مورد قسمت های روشن و White Point تصویر هم همین کار رو انجام بدم و در مورد پوست صورت انسان هایی که در عکس/ویدیو هستن مراقب باشم که رنگشون طبیعی به نظر برسه، مابقی تصویر از نظر مخاطب کاملا باورپذیر خواهد بود!
نکته سوم: لرزشگیر دوربین رو فعال کنید
این روزها دوربین همه موبایل ها توی خودشون لرزشگیر اپتیکال دارن. به این معنی که دوربین ها میتونن لرزش های دست شما رو به صورت فیزیکی خنثی کنند. سعی کنید همیشه این قابلیت رو در دوربین موبایل خودتون فعال نگه دارید.
معمولا این قابلیت به صورت پیشفرض روی حالت عکاسی فعال هست و این شما هستید که باید تصمیم بگیرید که آیا مایل هستید در حال فیلمبرداری هم اون رو فعال کنید یا نه. پیشنهاد میکنم اگر موبایل رو روی دست نگه میدارید و ویدیوگرافی میکنید لرزشگیر رو فعال کنید. اما اگر از سه پایه (ترایپاد) استفاده میکنید، نیاز به فعال نگه داشتن لرزشگیر نیست.
لرزشگیر دوربین موبایل یا استفاده از ISO بالا ؟
این سوال حتما برای شما پیش خواهد اومد که آیا بهتر نیست دوربین به صورت نرم افزاری روشنایی تصویر رو افزایش بده بجای اینکه از لرزشگیر استفاده کنیم؟
جواب به صورت خلاصه “نه” هست. باید دو تا موضوع رو یادآوری کنم. موضوع اول اینکه ما با دوربین و سنسورهای روی موبایل طرف هستیم و نباید انتظاری که از یک دوربین فول فریم حرفه ای داریم رو از یک دوربین موبایل هم داشته باشیم.
پس اگر دوربین گوشی ما به صورت نرم افزاری نور تصویر رو افزایش بده (ISO رو بالا ببره) باید انتظار داشته باشیم که نویز زیادی رو در تصویر خودمون شاهد باشیم. البته که اگر شما به صورت jPEG عکاسی کنید نویز زیادی رو مشاهده نخواهید کرد چون خود گوشی حین پردازش کردن تصویر، از شر نویزها خلاص میشه.
البته نباید خیلی هم خوشحال باشیم. فراموش نکنیم که موضوع این مقاله چی بود؛ چگونه کیفیت دوربین گوشیمو ببرم بالا. اگر دوربین ما به صورت خودکار نویز تصویر رو کاهش بده، به صورت ناخواسته کیفیت تصویر رو هم کم میکنه. پس به همین دلیل هست که هیچ وقت توصیه نمیکنم توی موبایل، کاری کنید که ISO افزایش پیدا کنه.
بجای اون همیشه سعی کنید از لرزشگیر دوربین گوشی خودتون استفاده کنید. هر چقدر از ISO کمتری استفاده کنید، به همون میزان هم پردازش کمتری برای از بین بردن نویزهای تصویر نیاز هست و به همون اندازه هم عکس شارپ تری خواهیم داشت
نکته چهارم: افزایش کیفیت دوربین موبایل با افزایش نور محیط
لطفا در نظر داشته باشید که تمام دوربین های دنیا در نور زیاد، بهتر از نور کم عمل میکنند و تصویر شارپ تر و با کیفت تری میگیرن.
فرقی هم نداره که از یک دوربین معمولی موبایل استفاده میکنید یا یک دوربین چند هزار دلاری فول فریم. در هر صورت نور مناسب در محیط باعث میشه کیفیت تصویر شما بهتر بشه. جالب اینجاست که حتی اگر در محیط تاریک، از سه پایه برای دوربین خودتون استفاده کنید و از ISO های کم استفاده کنید باز هم کیفیت و شارپنس تصاویر دوربین شما در نور مناسب، بهتر هست.
پس اگر شرایط شما هنگار عکاسی با موبایل اجازه میده، نور محیط رو افزایش بدید. درسته که اگر نور محیط هنگام عکاسی کم باشه، خود دوربین گوشی به صورت نرم افزاری، کم بودن نور رو جبران میکنه، اما یادمون نره که این جبران کردن باعث کاهش کیفیت عکس میشه و هیچ استثنایی هم نداره.
نکته پنجم: عوض کردن لنز بجای زوم کردن
مدت ها قبل که نکات عکاسی با موبایل رو آموزش میدادم میگفتم که بعضی از موبایل ها چند تا دوربین روی خودشون دارن که به ما کمک میکنه فاصله کانونی خودمون رو بدون از دست دادن کیفیت عکس، عوض کنیم.
اما الان که مشغول نوشتم این مقاله هستم خوشبختانه تمام موبایل هایی که وارد بازار میش چند تا دوربین روی خودشون دارن و دیگه موبایل هایی فقط با 1 دوربین تولید نمیشه.
پس فکر نمیکنم نیاز به توضیح مجدد باشه که هیچ وقت به صورت نرم افزاری روی تصویر خودتون زوم نکنید (با دو انگشت تصویر رو بزرگ نکنید) بلکه با عوض کردن لنز، کلا دوربین رو تغییر بدید. چون همونطور که میدونیم زوم کردن به صورت دیجیتالی روی تصویر در واقع همون کراپ کردن هست و کیفیت تصویر رو کاهش میده. پس برای مایی که دنبال روش های بالا بردن کیفیت تصویر موبایل خودمون هستیم این ماجرا سم هست!
دوربین گوشی ها مجهز به هوش مصنوعی
خوشبختانه یا متاسفانه در زمانه ای هستیم که ابزارهای هوش مصنوعی در حال تاختن در زندگی های ما هستند. این موضوع در عکاسی و دوربین موبایل ها هم خودش رو با قدرت نشون داده. کمی هم در مورد کارهایی که موبایل ها برای افزایش کیفیت دوربین با هوش مصنوعی انجام میدن صحبت کنیم.
قابلیت تشخیص خودکار نوع سوژه توسط هوش مصنوعی
کافیه دوربین موبایل خودتون رو باز کنید و مثلا اون رو به سمت چند تا درخت بگیرید. دوربین خودش تشخیص میده که داره از درخت ها عکاسی میکنه و تنظیماتی رو اعمال میکنه که برای عکاسی از درخت، خروجی بهتره به شما بده. همین موضوع برای انواع سوژه های دیگه هم صادق هست.
مثلا اگر دارید از کسی پرتره میگیرید، دوربین خودش تشخیص میده که یک سوژه انسانی جلوشه و تنظیمات مناسب برای عکاسی پرتره رو به صورت خودکار اعمال میکنه. همچنین برای عکاسی از منظره، نوشته و مدارک، سیلوئت، غذا و … دوربین ها تنظیماتی دارن که به صورت خودکار و بعد از تشخیص نوع سوژه توسط هوش مصنوعی روی عکس اعمال میکنن.
ماجرایی رسوایی سامسونگ در مورد عکاسی از ماه
مدتی قبل بود که کاربر گوشی های سامسونگ یک کلیپ رو منتشر کرد و این باعث ایجاد یک رسوایی برای سامسونگ شد. ماجرا از این قرار بود که یکی از کاربران گوشی های سامسونگ، یک منبع نور دایره ای سفید رنگ رو در انتهای یک اتاق تاریک قرار میده و با دوربین موبایل خودش روی اون زوم میکنه. دوربین موبایل که فکر میکرده در حال عکاسی از ماه هست، پترن سطح ماه رو روی اون دایره نورانی اعمال میکنه و خروجی عکس رو تبدیل به عکس ماه میکنه!
کاربران مختلف نظرات متفاوتی رو در این مورد داشتن. عده میگفتن این کار سامسونگ نوعی تقلب هست و باعث میشه مردم فکر کنند که در حال عکاسی هستند در صورتی که همه چیز توسط هوش مصنوعی در حال انجام هست. در مقابل عده دیگه ای هم باور داشتن که اتفاقا این کار خوبی هست و اصلا اشکال نداره؛ همونطور که دوربین موبایل ها با تنظیمات خودکار، نوردهی و رنگ تصاویر رو بهبود میدن، استفاده از هوش مصنوعی برای افزایش کیفیت عکس دوربین ها هیچ اشکالی که نداره، خوب هم هست.
فراموش نکنیم ما در این مقاله دنبال چی بودیم؟ چگونه کیفیت دوربین گوشیمو ببرم بالا؟ خب هوش مصنوعی خودش این کار رو برای ما انجام میده.
بعد از گرفتن عکس چه کنیم؟
با تمام توضیحاتی که در بالا گفتم، عکس ما ثبت شد و حالا ما با تصویر خامی طرف هستیم که باید با پردازش و ادیت، کیفیت اون رو بالا ببریم و بهترین حالتی که اون عکس میتونه داشته باشه رو بهش اعمال کنیم. چه روش هایی برای این کار وجود داره و فرآیند کار چی هست؟
افزایش شارپنس یعنی افزایش کیفیت؟
یکی از کلیدی ترین کارها هنگام ادیت عکس های RAW اضافه کردن شارپنس به تصویر هست. فراموش نکنیم شارپنس یک فرآیند نرم افزاری هست و اگر ما با فرمت خام عکاسی کنیم، چیزی روی عکس ما اعمال نشده و خودمون باید این کار رو انجام بدیم.
پس با هر ابزاری که کار کنیم باید کمی شارپنس رو هم به عکس اضافه کنیم. البته شارپ کردن تصاویر نکات خیلی ریزی داره که توی دوره ادیت عکس با لایت روم موبایل در موردش صحبت کردم.
در اضافه کردن شارپنس هم نباید زیاده روی کرد
هیچ چیزی زیادیش خوب نیست. حتی شارپنس تصویر. اگر عکس دوربین های بسیار گرون قیمت بازار رو با دوربین موبایل ها مقایسه کرده باشید شاید متوجه این نکته شده باشید که اتفاقا شارپنس تصویر دوربین گوشی ها بیشتر از دوربین ها حرفه ای هست!
به همین دلیل هست که تاکید میکنم شارپنس بیشتر لزوما به معنی بهتر بودن و افزایش کیفیت تصویر نیست. بلکه هر چیزی باید اندازه و مقدار استاندارد خودش رو داشته باشه تا حد کمال قرار بگیره.
گاهی باید شارپنس تصویر رو کم کرد
حتی شاید برای شما جالب باشه که ما گاهی برای اینکه عکسی که با موبایل گرفته میشه رو حرفه ای تر کنیم و جوری اون رو ادیت کنیم که انگار با دوربین حرفه ای گرفته شده، عمدا شارپنس تصویر رو کم هم میکنیم!
اگر به حرف من شک دارید لطفا همین الان یک فیلم درست و حسابی از سینمای امریکا رو دانلود کنید و ببینید که تصاویری که جلوی چشم شما میاد چقدر شارپنس داره! سپس همون تصاویر رو به ویدیوهای دوربین موبایل خودتون مقایسه کنید تا به حرف من پی ببرید.
و این جواب سوال خیلی هاست که چرا مثلا دوربین Arri Alexa 35 با حدود 100 هزار دلار قیمت، تصویری به مراتب سافت تر و نرم تر از ویدیوهای فلان دوربین سونی آلفای من داره! شارپنس مهمه اما به اندازه.
ابزارهای هوش مصنوعی برای بالا بردن کیفیت عکس
به نظرم این بخش، مهم ترین قسمت این مقاله هست. در حقیقت برای شمایی پرسیدید چگونه کیفیت دوربین گوشیمو ببرم بالا؟ سوال درست تر این هست که چجوری کیفیت تصویر دوربین گوشیمو بالا ببرم؟ ما روشی رو برای بالا بردن کیفیت خود دوربین نداریم؛ چون اینجا پای محدودیت سخت افزاری وسط هست.
بلکه روش هایی وجود داره که مثلا دوربین های حرفه ای رو هک میکنن و رزولوشن تصویر اون رو بالا میبرن. جواب هم میده. اما اولا دوربین رو از گارانتی خارج میکنه و در ثانی، بار پردازشی خیلی بیشتری روی پردازنده دوربین قرار میگیره و همین یعنی کم تر شدن عمر دستگاه.
پس بهتره توان و زمان خودمون رو به این اختصاص بدیم که بعد از ثبت یک عکس، حالا چطوری کیفیت اون رو افزایش بدیم.
قبلا روشی نبود اما الان …
اول مقاله هم نوشته بودم که قبلا روشی برای این کار وجود نداشت. یعنی وقتی عکسی ثبت میشد دیگه کاری از دست ما بر نمیومد و کیفیت اون عکس/ ویدیو غیر قابل افزایش بود.
اما الان با همه گیر شدن هوش مصنوعی افزایش کیفیت تصویر به صورت واقعی کاملا شدنی هست و این ابزارهای در دسترس همه ما قرار داره. در ادامه چند ابزار خوب و حرفه ای که مورد تایید خودم هم هست رو برای شما لیست میکنم تا شما هم ازشون استفاده کنید.
ابزار اول: داوینچی ریزالو
درسته که داوینچی ریزالو به قابلیت های خارق العاده خودش در زمینه اصلاح رنگ و کالر گریدینگ ویدیو معروفه؛ اما باید این رو بدونیم که همین داوینچی ریزالو یک نرم افزار همه کاره در زمینه تدوین ویدیو و صداست. خود من بعد از مهاجرت کردن روی ریزالو، دیگه از نرم افزار های ادوبی استفاده نمیکنم. چون تمام نیازهای من توسط داوینچی رفع شده. البته به غیر از فتوشاپ!
یکی از ابزارهایی که در آپدیت های جدید داوینچی بهش اضافه شده قابلیت افزایش رزولوشن تصویر هست. فقط کافی هست از تب ادیت، وارد تنظیمات ویدیو بشید و گزینه Super Scale رو انتخاب کنید. نرم افزار به استفاده از هوش مصنوعی کیفیت ویدیو شما رو افزایش خواهد داد.
شاید برای ویدیو، همین ابزاری که داوینچی ریزالو در دل خودش جا داده بهتری ابزار موجود باشه و به همین دلیل هم هست که اون رو در ابتدای لیست ذکر کردم. خود من از وقتی با این ابزار کار میکنم نیازی نیست که ویدیوی خودم رو وارد اپلیکیشن های ثانویه بکنم و خروجی بگیرم و … همه چیز داخل داوینچی ریزالو انجام میشه.
البته فراموش نکنیم که این قابلیت داوینچی ریزالو برای ویدیو هست و اگر شما با گوشی موبایل خودتون ویدیویی گرفتید که نیاز به افزایش کیفیت داشت، میتونید با همین ابزار کار رو انجام بدید؛ اگرچه که داوینچی ریزالو این قابلیت رو داره که باهاش عکس هم ادیت بکنید (ولی برای این کار ساخته نشده).
ابزار دوم: Topaz Gigapixel AI
نوبت به topaz gigapixel ai میرسه. یکی از کلیدی ترین و قدیمی ترین ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی که توانایی افزایش کیفیت و اضافه کردن جزییات به تصاویر شما رو داره.
نرم افزار topaz gigapixel ai پولی هست؛ اما در سایت های ایران میتونید نسخه کرک شده اون رو پیدا کنید. گیگاپیکسل تنظیمات حرفه ای و زیادی برای الگوریتم های هوش مصنوعی خودش داره و به توجه به نوع تصویری که قرار هست کیفیت اون رو افزایش بدید، گزینه های متعددی پیش روی شما قرار میده.
با کمی سعی و خطا و صد البته راهنمای داخل نرم افزار، میتونید بهترین تنظیمات برای افزایش کیفیت تصاویر گوشی خودتون رو پیدا کنید.
ابزار سوم: ادوبی فتوشاپ معروف
فتوشاپ هم مدتی هست که وارد حیطه هوش مصنوعی شده و ابزارهای خیلی خوبی رو در بخش neural filters خودش در دسترس ما قرار داده. یکی از این ابزارها که برای افزایش کیفیت تصاویر ساخته شده، قابلیتی به نام Super Resolution هست.
فقط کافیه عکس رو با این ابزار باز کنید و مشخص کنید که چند مایل به چند X بزرگنمایی هستید؛ بقیه کار رو فتوشاپ انجام میده. ضمنا ابزارهایی برای تنظیم شارپنس و دی-نویز کردن تصویر هم وجود داره که بتونیم بزرگنمایی تصویر رو کمی شخصی سازی هم بکنیم.
ابزار چهارم: افزایش کیفیت عکس با سایت های مبتنی بر هوش مصنوعی
در این بخش در واقع به شما ابزار معرفی نمیکنم بلکه یک راهکار بهتون نشون میدم. این روزها توی اینترنت سایت های خیلی زیادی وجود داره که به صورت رایگان میتونه کیفیت تصاویر شما رو افزایش بده. فقط کافیه توی گوگل سرچ کنید ai photo enhancer online تا با تعداد زیادی از این سایت ها روبرو بشید که کار خودشون به به بهترین شکل انجام میدن.
جمع بندی
چگونه کیفیت دوربین گوشیمو ببرم بالا؟ بهتر بود سوال کنیم چگونه عکس با کیفیت تری داشته باشم. یک سری کارهای قبل از گرفتن عکس، یک سری کارها حین گرفتن عکس و در تنظیمات دوربین و در نهایت یک سری کارها بعد از گرفتن عکس وجود داره که میتونه بهترین ورژن تصاویر دوربین موبایل شما رو در اختیارتون قرار بده.
چند سال قبل راهی برای افزایش کیفیت عکس ها وجود نداشت؛ اما این روزها هوش مصنوعی تمام قوانین رو عوض کرده.
هوش مصنوعی رو هم نباید فراموش کنیم. روز به روز به قابلیت های اون افزوده میشه و ابزارهای خیلی زیادی هم برای افزایش کیفیت تصویر با هوش مصنوعی وجود داره.
در هر صورت این روزها گرفتن یک عکس بی کیفیت خیلی سخت تر از گرفتن عکس های با کیفیت شده! فقط باید کمی عکاسی بلد باشیم و با ابزارهای جدید آشنایی داشته باشیم.
سوالات متداول
- چجوری کیفیت دوربین گوشیمو زیاد کنم؟
اول باید با فرمت خام عکاسی کنید. سپس در مرحله ادیت میزان شارپنس رو به دقت تنظیم کنید و در نهایت با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی رزولوشن تصویر رو افزایش بدید.
- چند ابزار برای افزایش کیفیت تصویر معرفی کنید
فتوشاپ، گیگاپیکسل، داوینچی ریزالو و ابزارهای رایگان آنلاین. البته اپلیکیشن های موبایل هم وجود داره که برای کارهای ساده تر توصیه میشه.
- آیا امکان افزایش سایز عکس و کیفیت واقعی تصویر وجود داره؟
در گذشته این امکان وجود نداشت؛ اما با گسترش هوش مصنوعی بله! الان این امکان وجود داره که سایز تصاویر رو بزرگتر کنیم و جزییات واقعی به اونها اضافه کنیم.
- بهترین نرم افزار برای افزایش کیفیت تصاویر چیست؟
برای ویدیو داوینچی ریزالو رو توصیه میکنیم و برای عکس topaz gigapixel ai
دیدگاهتان را بنویسید