رضاصاد

  • خانه
  • کورس‌ها
  • مقالات و آموزش‌های رایگان
    • ادیت و ریتاچ
    • اصلاح رنگ و کالرگریدینگ
    • تبلیغات
    • تلویزیون
    • عکاسی و تصویر
    • غیر رسمی
    • موسیقی و صدا
  • صادکست
  • دسترسی سریع
    • حساب کاربری من
    • دانلود دوره‌ها
    • فراموشی گذرواژه
ورود
[suncode_otp_login_form]
گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
عضویت
[suncode_otp_registration_form]

اطلاعات شخصی شما برای پردازش سفارش شما استفاده می‌شود، و پشتیبانی از تجربه شما در این وبسایت، و برای اهداف دیگری که در privacy policy توضیح داده شده است.

رضاصاد
  • خانه
  • کورس‌ها
  • مقالات و آموزش‌های رایگان
    • ادیت و ریتاچ
    • اصلاح رنگ و کالرگریدینگ
    • تبلیغات
    • تلویزیون
    • عکاسی و تصویر
    • غیر رسمی
    • موسیقی و صدا
  • صادکست
  • دسترسی سریع
    • حساب کاربری من
    • دانلود دوره‌ها
    • فراموشی گذرواژه
ورود و ثبت‌نام
آخرین اطلاعیه ها
لطفا برای نمایش اطلاعیه ها وارد شوید
0

مصاحبه رضاصاد با مجله توسعه مهندسی بازار در مورد عکاسی صنعتی در ایران

ارسال شده توسط محمدرضا صادقی
عکاسی و تصویر
مصاحبه رضاصاد با مجله توسعه مهندسی بازار در مورد عکاسی صنعتی

مدتی قبل با مجله توسعه مهندسی بازار مصاحبه ای در مورد عکاسی صنعتی داشتم . از اونجایی که در مورد عکاسی صنعتی و آینده شغلی اون در ایران از من زیاد سوال میشه ، به نظرم این خوندن متن این مصاحبه میتونه به خیلی از سوالات شما جواب بده. پیشاپیش از مجله توسعه مهندسی بازار بابت پیگیری برای انجام این مصاحبه تشکر میکنم.

 

متن مصاحبه محمدرضا صادقی با مجله توسعه مهندسی بازار

متنی که در زیر مشاهده خواهید کرد ، متن پیاده شده مصاحبه رضاصاد با مجله توسعه مهندسی بازار هست . در این مصاحبه به خیلی از سوالات رایج در مورد عکاسی صنعتی در ایران پرداخته شده . اگر شما حتی در گوشه ذهنتون به عکاسی صنعتی به عنوان یک شغل فکر میکنید ، این مصاحبه میتونه جواب خیلی از سوالات شما رو بده.

دوماهنامه توسعه مهندسی بازار یک نشریه تخصصی در حوزه بازاریابی و فروش است که در شماره 61 خود در مورد عکاسی صنعتی با من مصاحبه کرد . متن مصاحبه رو بعد از اجازه گرفتن از مدیر توسعه مهندسی بازار در سایت رضاصاد منتشر کردم تا بتونید به رایگان به متن مصاحبه دسترسی داشته باشید.

– مجله توسعه مهندسی بازار : اگر ممکن است کمی خودتان را برای ما معرفی کنید؟

من محمدرضا صادقی طراح، عکاس، فیلم بردار و مشاوره تبلیغاتی هستم.من کار خودم را از دوره راهنمایی و طراحی پوستر و عکس شروع کردم و تا به امروز هم این کار را ادامه می دهم اما ورود من به عکاسی احساس نیازی بود که 3-2 سال قبل در خودم حس کردم و آن نیاز به آموزش و انجام عکاسی برای موفقیت در این حرفه بود.

لذا از همان زمان وارد هنر عکاسی شدم. در این مدت نسبتا کوتاه از ورود من به عکاسی با توجه به پیشینه هنری که داشتم با برندهای سرشناس داخلی و خارجی همکاری داشتم که در مقاطع مختلف مصاحبه به آن اشاره خواهم کرد به عنوان نمونه بنده بهترین تجربه کاری های خودم را با استارتاپ ها داشته ام اما با برند های خارجی از جمله “H&M” هم سابقه همکاری دارم.

 

 

View this post on Instagram

 

‌ دنیای بدون مرز !‌ این شعاریه که برند لباس H&M توی تبلیغات خودش به کار میگیره . و من خیلی خوشحالم که بخشی از این پروژه هستم. ‌ ‌ مدتی قبل از طرف یکی از شعبه‌های H&M توی لس‌آنجس با من تماس گرفتن و ازم خواستن برای تبلیغات محیطی یکی از فروشگاهاشون چند تا پوستر طراحی کنم با یک مدل ایرانی .‌ ‌ برام خیلی جالب بود که چرا H&M براش جالب شده از مدل ایرانی استفاده کنه . از طرف ، همین سوالم کردم . اسمش متیو (Matthew) بود . شروع کرد دو ساعت برام حرف زد و گفت آره ! شعار ما دنیای بدون مرزه . ملیت‌ها نباید باعث بشن ما از هم دور بشیم و ..از این حرفا⁦:-D⁩‌‌ ‌ و در نهایت این صحبت موجب همکاری من با H&M شد و از این بابت خیلی خوشحالم .‌ ➖➖➖➖ model : @mohammad.ysfn photo : @rezasaad ➖➖➖➖‌‌ ‌ #رضاصاد #اچ_اند_ام #عکاسی_مدلینگ

A post shared by رضا صادقی | رضاصاد (@rezasaad) on Mar 21, 2018 at 3:58am PDT

اولین توضیحی که در این مورد باید بدهم این است که تحصیلات آکادمیک من هیچ ارتباطی با عکاسی ندارد و این سوالی است که در ذهن خیلی از هنرجویان این رشته نیز وجود دارد که آیا حتما نیاز به سواد آکادمیک است که جواب من در تمام این موارد منفی است و نمونه این مسئله خود من هستم پس عکاسی علاقه نیاز دارد و نه تحصیلات آکادمیک!!!

-تعریف عکاسی صنعتی چیست؟

در ایران پول ساز ترین نوع عکاسی، عکاسی صنعتی است.البته متاسفانه تصور غلطی از این نوع عکاسی در ذهن مخاطبان ایرانی شکل گرفته است و آن این است که عکاسی صنعتی در محیط کاملا خشک و خشن کارگاهی  انجام می شود و قرار است در این محیط از ابزار و وسایل صنعتی عکس برداری کنیم.

مصاحبه رضاصاد با مجله توسعه مهندسی بازار در مورد عکاسی صنعتی
در مورد عکاسی صنعتی بهتره خودمون رو درگیر اسم نکنیم !

در حالی که عکاسی صنعتی ترجمه واژه commercial photography به معنی عکاسی تجاری می باشد که شامل چندین زیرشاخه است و تنها یکی از این شاخه ها عکاسی صنعتی است پس اگر کسی قرار است این حرفه را شروع کند نسبت به پول ساز بودن این حرفه و همچنین بکر بودن آن در ایران مطمئن باشد.

-تفاوت عکاسی صنعتی و تبلیغاتی از دید شما در چیست؟

عکاسی تبلیغاتی زیر مجموعه عکاسی صنعتی محسوب می شود. عکاسی تبلیغاتی استفاده از جلوه های عکاسی در جهت جذب مخاطب است اما در اشل و قالب کلی تر این موضوع جهت شناساندن کل مجموعه شامل؛ کارگاه یا کارخانه،ماشین آلات و تجهیزات عکاسی صنعتی محسوب می شود.

پس عکاسی تبلیغاتی بخشی از عکاسی صنعتی بشمار می آید اما لزوما هر عکسی که ما در محیط صنعتی بگیریم عکاسی تبلیغاتی نیست.عکاسی صنعتی شاخه های متعددی دارد و حتی گاها عکاسی پرتره یا مدلینگ نیز بخشی از آن محسوب می شود، به طور کلی در عکاسی مرزهای واضحی وجود ندارد و تشخیص این مرزها خیلی دشوار است. و البته چندان اهمیتی هم ندارد!

-اهمیت و جایگاه عکاسی صنعتی در بازاریابی محصولات و خدمات را چطور می بینید

به طور کلی همیشه محصول یا خدماتی  برای فروش وجود دارد بنابراین به تبلیغ نیاز داریم تا این محصول معرفی شود پس معرفی یک محصول در این زمینه و جذب مخاطب بسیار مهم به نظر می رسد. قوای دیداری انسان محل ورود اولین اطلاعات از محیط پیرامون به ذهن است بنابراین این حس یا قوه بسیار مهم تلقی می شود.

با توجه به این نکته اولین گام در جذابیت هر کالا  ظاهر آن است که باید به آن توجه کرد. یک عکس زیبا اولین گام در معرفی هر محصولی بشمار می رود. بنابراین هر شرکتی که به فروش فکر می کند باید عکاسی صنعتی را در برنامه مارکتینگ و بازاریابی خود قرار دهد و باید این نکته را در نظر بگیرد که مشتری باید از لحاظ دیداری اقناع شود.

همیشه محصولی برای فروش وجود دارد . و همیشه این محصول نیازمند تبلیغات است . و چشم انسان اولین محل ورود اطلاعات به ذهن است . و یک عکس زیبا و حرفه ای دقیقا چیزی است که به آن نیاز داریم.

– رضاصاد در مصاحبه با مجله توسعه مهندسی بازار

-انواع عکاسی صنعتی و تاثیر هر کدام از آن ها بر روی ذهن مخاطب در چیست؟

در اینجا اجازه بدهید این تقسیم بندی را انجام دهم که دو مدل عکاسی صنعتی وجود دارد یک مدل معروف به “CLEAN CUT” که در آن از پس زمینه کاملا سفید استفاده می شود. در فروشگاه های اینترنتی بیشتر از این مدل استفاده می شود اما این مدل از نظر نور پردازی سخت تر از مدل دیگر است. مدل دوم معروف به“Life style” مدلی است که در آن عکاسی در محیط انجام می گیرد و کاربرد محصول را در محیط به مخاطب نشان می دهید.

پیشنهاد به شما :   تفاوت jpeg و png چیست؟ معرفی مزایای پنهان این دو فرمت تصویری
مصاحبه رضاصاد با مجله توسعه مهندسی بازار در مورد عکاسی صنعتی دئودرانت آکس
نمونه یک عکس لایف استایل – مصاحبه با مجله توسعه مهندسی بازار

این سبک در مورد مد و لباس کاربرد زیادی دارد هرچند اممکن است این سبک باعث عدم تمرکز بر روی محصول اصلی شود و مخاطب را سرگرم موارد دیگری کند اما این موضوع از نظر روانشناسی تبلیغات اشکالی ندارد زیرا در تبلیغات باید ناخودآگاه مخاطب اثرپذیر شود حتی اگر مخاطب در لحظه متوجه منظور تبلیغ نشود در آینده وقتی با محصول یا برند شما مواجه شود واکنش مثبتی خواهد داشت.

نمونه کاملا برعکس آن را در تبلیغات برنامه های آشپزی تلویزیون مشاهده می کنیم که به طور مستقیم از محصولات استفاده شده نام می برند و در واقع تبلیغ را از ناخودآگاه ذهن به خودآگاه منتقل می کنند و در این شرایط گارد ذهنی شدیدی را علیه برند ایجاد می کنند.هیچ لزومی در تبلیغات خودآگاه وجود ندارد بلکه تبلیغات ناخودآگاه تاثیر بسیار زیاد تری دارد.

-آیا تا به حال با صاحبان کسب و کار در مورد فرایند انجام کار اختلاف نظر داشتید و در صورت وجود این اختلافات چطور آن را مدیریت کردید؟

خوشبختانه مدیران و صاحبان کسب و کار در ایران افراد تحصیل کرده و منطقی هستند .این این موضوع همیشه وجود داشته و دارد. نکته مهم در تبلیغات و عکاسی ، روانشناسی مخاطب است که خروجی آن سعی در اثرگذاری بیشتر بر روی مشتری دارد. طبیعتاً همه مدیران این بخش این مسائل را درک نمی کنند و سلایق شخصی خود را در سر دارند که این مسائل کار را سخت می کند و حتی در بعضی موارد مجبور به آموزش هایی به این افراد  می شویم.

در بعضی موارد هم این مشاوره ها اثر بخش نمی شود و این حاصل نگاه بسیار سنتی در مدیریت است. در اینجا یک توصیه به سایر همکاران دارم و اینکه در این گونه موارد که مشاوره های حرفه ای جواب نداد از انجام پروژه صرف نظر کنند چون برند کاری شما را تحت شعاع قرار می دهد بنابراین مهم ترین نکته در این مورد مشاوره درست و قانع کردن صاحبان پروژه برای آن است.

مصاحبه رضاصاد در شماره 61 مجله توسعه مهندسی بازار چاپ شده است.

-دید و نگاه صاحبان مشاغل و حتی جامعه ایران  به عکاسی صنعتی به چه صورت است؟

عکاسی صنعتی و تجاری خیلی وقت نیست در ایران شکل گرفته است و از این جهت مسئله نو و بکری به حساب می آید و این موضوع یک نکته مهم برای کسب و کارها محسوب می شود که از هنر عکاسی برای افزایش فروش و تبلیغات موثر تر بهرمند شوند و از این پتانسیل نهایت استفاده را کنند.

-به طور واضح دیدگاه مدیران باتجربه و به اصطلاح سنتی تر در مورد عکاسی صنعتی چیست؟

به طور کلی متدهای تبلیغاتی باید به موازات هم جلو بروند. اینکه دید مثبتی نسبت به مدیران قدیمی تر وجود ندارد تا حدودی به نوع معرفی و قدرت اقناع عکاس یا شرکت های تبلیغاتی معطوف می شود زیرا مدیران همیشه دنبال فروش بیشتر هستند و ما باید این حس را در این افراد به وجود بیاوریم که این شیوه تبلیغات شما را به این هدف می رساند.

به طور معمول روانشناسی طرف مقابل برای مذاکره و معرفی محصول و خدمات هم در این موضوع موثر است به طور مثال بنده برای حضور در همین مصاحبه اطلاعات جامعه ای نسبت به مجموعه شما کسب کردم و سعی کردم یک تصویر ذهنی از این موضوع در ذهنم تداعی کنم و فضای مجموعه را برای خودم قابل هضم کنم.

-شما از چه روشی برای اقناع مدیران جهت استفاده از این شیوه تبلیغاتی استفاده می کنید؟

اگر اجازه بدهید از تجربیات کاری خودم بگویم تا این مسئله بیشتر روشن شود. یکی از این تجربیات بنده در این حوزه  مذاکره با شرکت فیلیپس بود، که اتفاقا خیلی هم مدیر باتجربه ای داشتند . مشکل اصلی  این مجموعه در زمینه معرفی محصولات، استفاده از مدل های خارجی برای تبلیغات در ایران بود که پیشنهاد ما برای این مجموعه استفاده از مدل های ایرانی و شرقی تر منطبق با فرهنگ جامعه ایران بود .

این موضوع در واقع  از صنعت مد نشأت می گیرد و ممکن است شهر به شهر و منطقه به منطقه تفاوت داشته باشد به نظر بنده استفاده از المان های بومی و متناسب با فرهنگ هر منطقه تاثیر بیشتری بر روی ضمیر ناخودآگاه انسان ها میگذارد.

نمونه دیگر مسئله بومی سازی مدل تبلیغات در مورد وبسایت یک مجموعه پزشکان اتفاق افتاد که  تمام تبلیغات مورد استفاده در این وبسایت از مدل های خارجی استفاده شده بود و این حس همزاد پنداری را از مخاطب گرفته بود، بنابراین توصیه ما به این مجموعه نیز استفاده از مدل بومی بود.

مصاحبه رضاصاد با مجله توسعه مهندسی بازار در مورد عکاسی صنعتی
قسمتی از مصاحبه رضاصاد با مجله توسعه مهندسی بازار

استفاده از این شیوه بر روی اعتماد مخاطب نیز اثر گذار است هرچند شاید کیفیت کار دچار افت شود اما این مسئله با ده ها مزیت دیگر قابل جبران است.اما اینجا باز هم به این نکته تاکید می کنم که مدیر هر مجموعه ای به دنبال راهکاری برای فروش بیشتر است، پس قانع کردن مدیر باید در چارچوب این مدل همراه با تکنیک های روانشناسی، آمار و ارقام صورت پذیرد زیرا بسیاری از مدیران تحت تاثیر آمار هستند  و این شیوه تاثیر مثبتی بر روی مدیران خواهد داشت.

پیشنهاد به شما :   عکاسی خیابانی و 7 عادت کسل کننده ، چگونه عکس خیابانی خود را خراب کنیم ؟

-المان ها و شناسه هایی که برای عکاسی صنعتی استفاده می شود به چه شکل است؟

هر نوع از عکاسی صنعتی پایه و اساس یکسانی دارد که شامل دوربین، نور، محصول و ادیت می شود اما چند المان و فاکتور دیگر نیز وجود دارد که اولین و مهمترین آن ابعاد محصول است. عکاسی از یک گوشی موبایل به مراتب راحت تر از عکاسی از یک خودرو است و البته از طرف دیگر هرچه قدر اجسام از حدی ریز و کوچکتر باشند عکاسی از آنها سخت تر است از همین جهت در مواردی که پروژه ای به بنده محول می شود اولین سوال در مورد ابعاد آن است.

بعد از بررسی ابعاد محصول ،  پس زمینه را انتخاب می کنیم و در مرحله بعد منابع نور جای گذاری می شود که این مسئله ارتباط تنگاتنگی با هندسه دارد و در پایان شروع به عکاسی می کنیم.به طور استاندارد و معمول یک شوتینگ استاندارد بین 600 تا 1000 عدد شات می خورد که در آرمانی ترین حالت تنها 10درصد آن قابل استفاده است.

در مجموع عکاسی یک علم یا هنر تجربی است و با سعی و خطای بسیار زیاد همراه  است.هر محصولی فرآیند عکاسی مختص خود را دارد به طور مثال عکاسی از بستنی با توجه به شرایط فیزیکی محصول چه از لحاظ نور پردازی و چه از نظر سرعت عکاسی با عکاسی از گوشی موبایل متفاوت است.

مصاحبه رضاصاد با مجله توسعه مهندسی بازار در مورد عکاسی صنعتی محمد یوسفیان
گرفتن هر عکس ، شرایط منحصر به فردی دارد.

در مواردی هم که محصول جدید و نو به نظر می رسد و تا به حال تجربه عکاسی از این محصول برای عکاس وجود نداشته است آنالیز دقیق نمونه های مشابهه موجود کمک شایانی خواهد کرد، پس یک عکاس با دیدن عکس باید تمام مسائل مربوط به عکس اعم از منابع نور، نحوه نورپردازی و… را آنالیز کند.

-روانشناسی رنگ ها و تاثیر آن در تبلیغات را شما چطور می بینید؟

بحث روانشناسی رنگ اثر به سزایی در تبلیغات دارد مثلا اگر تبلیغات محصولات غذایی باشد استفاده از رنگ قرمز موثر است زیرا در ناخودآگاه مخاطب اشتها را تحریک می کند یا اگر محصول شما کالای خواب محسوب می شود استفاده از رنگ های سردتر بیشتر کاربرد دارد. حال فرض کنید کالای خواب شما مربوط به کمپین های طبیعت گردی است بنابراین در این محصولات از المان های چریکی استفاده می کنیم.

و دوباره اینجا ناخودآگاه ذهن مخاطب هدف قرار می گیرد. در مثال دیگر یک شرکت تولید نوشیدنی های لیمویی را در نظر بگیرد در این مورد از رنگ ها ی آبی و زرد استفاده می کنیم تا حس خنکی و طراوات را با طعم ترش لیمو به مخاطب القا کنیم. بنابراین دو نکته خیلی مهم است یک نوع محصول و دومی محل استفاده از این محصول.

مصاحبه رضاصاد با مجله توسعه مهندسی بازار در مورد عکاسی صنعتی
روانشناسی رنگ ها در عکاسی یعنی همه چیز ! – مصاحبه با مجله توسعه مهندسی بازار

دو نکته در روانشناسی رنگ ها خیلی مهم است : نوع محصول ، محل استفاده از محصول

-رضاصاد در مصاحبه با مجله توسعه مهندسی بازار

-خلاقیت در عکاسی صنعتی چطور نمود پیدا می کند؟

مثالی که در مورد عکاسی از گوشی موبایل پیش تر زدم با فرض استفاده از تمام امکانات بود اما در شرایطی که این امکانات فراهم نبود چه باید کرد؟ اینجاست که خلاقیت وارد می شود. به طور مثال در شرایطی که پس زمینه سفید نداریم می توانیم از تلویزیون خانه استفاده کنیم چون هم تولید نور می کند و هم می توانیم از پس زمینه سفید آن استفاده کنیم و یا از یک مقوای سفید یا حتی پارچه برای بازتاب نور تلویزیون می توانیم استفاده کنیم در واقع ما با خلاقیت توانستیم یک مشکل خیلی خیلی بزرگ را حل کنیم و آن کمبود امکانات است. در یک جمله عکاسی حرفه آدم های خلاق است و عکاسی آدم ها را خلاق می کند.

-امکانات در داخل و خارج کشور و هزینه های این حرفه به شکل می باشد؟

در مورد هزینه ها اجازه بدهید نکته ای را در مدیریت مالی عنوان کنم و اینکه تمام دارایی ما شامل دو دسته است؛ اولی هزینه و دومی سرمایه. فرض کنید مبلغ زیادی را صرف خرید یک کامپیوتر کردید ولی از آن برای بازی کردن استفاده می کنید این یعنی این وسیله برای شما هزینه محسوب می شود. اما در نقطه مقابل استفاده آن برای اهداف تجاری است که در این صورت کامپیوتر خریداری شده سرمایه شما محسوب می شود.

مصاحبه رضاصاد با مجله توسعه مهندسی بازار در مورد عکاسی صنعتی
عکاسی صنعتی نوعی سرمایه گذاری محسوب میشود – مصاحبه با مجله توسعه مهندسی بازار

دقیقا همین مدل نیز برای یک عکاس صادق است، دوربین و تجهیزات یک عکاس سرمایه این فرد محسوب می شود بنابراین گران بودن تجهیزات ملاک نیستند و سرمایه ما محسوب می شوند.از حیث کسب درآمد و در واقع هزینه های تولید، فیلم برداری صنعتی هزینه بالایی دارد و در معمولی ترین حالت ممکن دقیقه ای یک میلیون تومان هزینه داشته باشد. اما عکاسی به مراتب هزینه های کم تری دارد.در این حوزه مثل تمام حوزه های دیگر برند ها بیشتر هزینه ی برند خود را دریافت می کنند که این موضوع در ایران نیز درحال شکل گرفتن است.

-آیا الگو برداری یا کپی کاری از نمونه های برتر خارجی و دنیا در عکاسی صنعتی وجود دارد؟

کپی برداری اگر ناشیانه انجام گیرد در وهله نخست به برند محصول ضربه خواهد زد.اما الهام گرفتن بسیار مفید خواهد بود و این دو مقوله مرز بسیار نازکی دارند و این مرز شناسی نیازمند آموزش است.

الهام گرفتن به این شکل است که تبلیغ را مشاهده خواهیم کرد و در مرحله بعد تمام فاکتورهایی که باعث موفقیت کار شده است را یادداشت کنیم و سعی داشته باشیم این فاکتورها را در کار خودمان نیز اعمال کنیم و این یک الهام گرفتن موفق است.

پیشنهاد به شما :   عکاسی با نور شمع ، 14 نکته برای عالی شدن عکاسی در نور شمع

البته بعضی افراد این کپی کاری را ایرانیزه کردن کار می نامند که این در اصل موضوع تفاوتی ایجاد نمیکند. یکی از الگوگیری های خوبی که بسیار مفید است استفاده از شیوه های نوین تبلیغات با الگو گرفتن از کشورهای پیشگام در این حوزه است. به عنوان مثال یوتوبرهای معروف در آمریکا و کانادا از شیوه آموزش برای انتقال پیام و تبلیغات برند خود استفاده می کنند. روش تبلیغات توأم با آموزش یکی از بهترین و موثرترین روش های تبلیغات محسوب می شود.

روش تبلیغات همراه با آموزش یکی از بهترین روش های تبلیغاتی محسوب میشود.

-رضاصاد در مصاحبه با مجله توسعه مهندسی بازار

مثال دیگر این موضوع:  فرض کنید شما شرکت تولید نوشیدنی های گازدار دارید و برای تبلیغات به من مراجع می کنید حال دو راه برای تبلیغات پیش روی شما قرار دارد، یکی تبلیغات مستقیم که به وضوح درصدد انتقال پیام است که شعارهای همیشگی در مورد این محصولات در آن داده شود و مدل دیگر به صورت تولید یک پوستر، عکس یا فیلم آموزشی است که در این فیلم به فرض نحوه عکاسی از بطری های نوشیدنی آموزش داده می شود و از برند شما در این کلیپ استفاده می شود که این موضوع اثر چند برابری خواهد داشت و در ضمیر ناخودآگاه مخاطبان ماندگار می شود.

بنده این موضوع را برای اولین بار در سایت Fstoppers به عنوان یکی از بزرگ ترین و جامع ترین شبکه های عکاسی در جهان دیدم که در قالب کلیپ آموزشی عکاسی از بطری های نوشیدنی بود که به وسیله آن ، برند نوشیدنی مورد نظر را به صورت غیر مستقیم تبلیغ میکردند.

-فروشگاه اینترنتی و عکاسی صنعتی چه ارتباطی با هم دارند؟

رضاصاد در جواب این سوال ، به مجله توسعه مهندسی بازار گفت :
خیلی رو راست عرض کنم فروشگاه اینترنتی بدون عکاسی صنعتی-تبلیغاتی حرفه ای محکوم به شکست خواهد بود.

چون تنها راه ارتباط در فروشگاه اینترنتی عکس محصول است و این گام اول بازاریابی محصول شما خواهد بود. دیجی کالا نمونه بارز این مورد است که حساسیت بالایی در این مورد دارد و استانداردها و پروتکل های سخت گیرانه ای را دارد البته من به واسطه سابقه همکاری با این مجموعه با این مسئله بیگانه نیستم. درمجموع برای فروشگاه اینترنتی عکس حرفه ای از واجبات و ملزومات این کار است.

آموزش عکاسی از کالا برای فروشندگان دیجی کالا را به هیچ وجه از دست ندید

-تاثیر عکاسی صنعت بر روی مخاطبان و قانع کردن آنها چیست؟

فرایند قانع سازی مشتریان سه مرحله است؛ مرحله اول ارائه تصویر خیلی خیلی زیبا از محصول برای تاثیر در ذهن مخاطب است، مرحله دوم بعد از تاثیر گذاری در ناخودآگاه مخاطب قراردادن تصاویر “clean cut” برای معرفی ابعاد مختلف محصول از زوایا مختلف و معرفی قابلیت های آن است.اما مرحله سوم که تیر خلاص محسوب می شود معرفی کاربرد این محصول در زندگی اشخاص و نشان دادن آن است.

بعد از این سه مرحله دیگر دلیلی برای خرید نکردن محصول وجود ندارد و این فرایند باید به طور کامل در مورد هر فروشگاه اینترنتی طی شود و فرایند آپلود عکس به این شکل باشد. بهترین عکس، زیباترین عکس باید عکس اول باشد بعد عکس های clean cut ودر نهایت دومین عکس خوب به عنوان عکس آخر آپلود شود.

-اخلاق محور بودن در کار شما و سعی در انتقال صادقانه واقعیت های محصول تا چه حد به چشم می خورد

کار بنده و همکاران من عکس گرفتن و ارائه محصول به مخاطب است و در فراینده تولید نقشی نداریم بنابراین محصولی که عکاسی می کنیم اگر خوب یا بد باشد این مسئله به ما معطوف نمی شود. این مسئله را هیچ وقت فراموش نکنیم که ما قصد فریب مخاطب را نداریم و فقط بحث معرفی محصول و امکانات آن مدنظر است.

درنهایت تصمیم آخر با مشتری است پس حرفه ای بودن و اخلاق مدار بودن ما معرفی درست محصول در حد توانایی های بصری است. مشتریان باید به این موضوع توجه کنند که همیشه عکس های موجود در سایت یا فروشگاه اینترنتی با کمی اغراق و هنر ادیت همراه است و درصدی از خطا را درنظر داشته باشند.

اما حالا که بحث به اینجا رسید یک نکته هم خدمت صاحبان مشاغل عرض کنم و آن اینکه وقتی شما به کمک عکس و توضیحات جانبی موفق به فروش محصول و اقناع مشتری شده باشید حتی اگر اصل محصول با تصورات مشتری تفاوت هایی داشته باشد فرد خود را قانع خواهد کرد و حتی نکات منفی محصول را به عنوان حسن می داند.

جمع بندی و تشکر از مجله توسعه مهندسی بازار

پرتره رضاصاد در کافه اربن سعادت آباد استاد عکاسی تدریس خصوصی عکاسی فتوشاپ مجله توسعه مهندسی بازار

اگه بخوام مطالبی که به مجله توسعه مهندسی بازار گفتم رو خیلی کوتاه و سریع جمع بندی کنم باید این رو بگم که عکاسی صنعتی/عکاسی تجاری/عکاسی تبلیغاتی (لطفا خودتون رو درگیر اسم نکنید) در ایران هنوز خیلی جای کار و پیشرفت داره . مخصوصا در کشور ما که فعلا (در تاریخ نوشتن این پست) اوضاع اقتصادی اصلا جالب نیست .

بنابراین همونطور که در مصاحبه با مجله توسعه مهندسی بازار گفتم در هر شرایط اقتصادی ، کالایی باید فروخته بشه و این کالا نیازمند تبلیغات هست . و چشم انسان اولین دریچه ورودی مغز ما هست . و یک عکس خوب و حرفه ای دقیقا چیزی هست که برای تبلیغات بهش نیاز داریم .

با تشکر از مجله توسعه مهندسی بازار بابت هماهنگی ها برای انجام این مصاحبه . امیدوارم کسانی که به عکاسی صنعتی به عنوان یک شغل نگاه میکنن یا حتی بهش فکر میکنن از این مصاحبه جواب های سوالاتشون رو گرفته باشن.

مصاحبه رضاصاد با مجله توسعه مهندسی بازار در مورد عکاسی صنعتی
نامه تقدیر مجله توسعه مهندسی بازار به رضاصاد

متن نامه‌ی نشریه توسعه مهندسی بازار به رضاصاد برای انجام مصاحبه:

جناب آقای محمدرضا صادقی
استاد ارجمند و فرهیخته

با سلام و احترام، نام شما و اثر جنابعالی در صفحات 40 تا 45 زینت‌بخش این شماره‌ی توسعه مهندسی بازار (شماره‌ی 61 – خرداد و تیر 1397) است که به پیوست تقدیم میشود.
سرافراز باشید و شادمان.

با کمال احترامات
احمد آخوندی
رئیس شورای سیاستگذاری

 

                                 

قبلی جملات عکاسی و 5 نقل قول الهام بخش عکاسی رضاصاد - سری 1
بعدی دانلود رایگان کتاب پرتره از صفر - جدیدترین اثر رضاصاد

4 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • ملیکا خوش رو گفت:
    5 آذر 1397 در 11:28

    استاد صادقی عزیز خیلی مطالب خوبی رو در مصاحبه گفتید . عالی بود

    پاسخ
  • امین ق گفت:
    7 آذر 1397 در 11:05

    خیلی مصاحبتون عالی بود استاد . من مدتی بود که به عکاسی صنعتی خیلی فکر میکردم . این مصاحبه خیلی از سوالات من رو جواب داد

    پاسخ
  • ناصر اردشیری گفت:
    8 آذر 1397 در 21:57

    سلام استاد صادقی گرامی . ببخشید مصاحبه شما در کدام شماره این نشریه است ؟

    پاسخ
    • رضا صادقی گفت:
      8 آذر 1397 در 21:58

      سلام. شماره 61

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

کورس‌های پیشنهادی
  • پکیج جامع تولید محتوا رضاصاد پکیج جامع تولید محتوا
    10,752,000 تومان قیمت اصلی: 10,752,000 تومان بود.4,838,400 تومانقیمت فعلی: 4,838,400 تومان.
  • دوره آموزش کالرگریدینگ 1902 رضاصاد محمدرضا صادقی تصحیح رنگ اصلاح رنگ داوینچی ریزالو 1902 - آموزش اصلاح رنگ و کالرگریدینگ با نرم افزار داوینچی ریزالو
    4,440,000 تومان قیمت اصلی: 4,440,000 تومان بود.3,480,000 تومانقیمت فعلی: 3,480,000 تومان.
  • دوره عکاسی مقدماتی از صفر رضاصاد دوره عکاسی مقدماتی از صفر 4
    1,920,000 تومان
  • دوره آموزشی واکس ضبط وکال و صدای حرفه ای رضاصاد vox واکس - دوره آموزشی ضبط و پردازش حرفه‌ای صدا
    3,720,000 تومان
  • دوره آموزش نوروکالر روانشناسی رنگ رضاصاد تئوری رنگ نوروکالر - تاثیر بر ذهن دیگران از طریق روانشناسی رنگ
    780,000 تومان