چگونه عکاس حرفه ای شویم ؟ آموزش عکاسی حرفه ای در 6 قدم
اگر به هر دلیلی تصمیم گرفتید حرفهی عکاسی رو دنبال کنید و از خودتون این سوال رو پرسیدین که چگونه عکاس حرفه ای شویم ؟ ، لازمه که بدونید چجوری باید به یک فرد حرفه ای در این حرفه تبدیل بشید . درست مثل تمام شغل ها و حرفه های دیگه ، عکاسی حرفه ای هم دارای فنون و تکنیک هایی هست که لازمه یاد بگیریم . من در این مقاله به شما خواهم گفت چجوری فرآیند شروع عکاسی رو آغاز کنید . و تبدیل به یک عکاس حرفه ای بشید .
#1 داشتن یک استاد عکاسی
بریم برای جواب دادن به سوال چگونه عکاس حرفه ای شویم . قبل از هر چیز مایلم این نکته رو حتما تاکید کنم که یک استاد عکاسی تا حد خیلی زیادی توی حرفه ای شدن در عکاسی مهمه . تاحالا دیدید کسی هنرهای رزمی رو بدون استاد یاد بگیره ؟ اگرهم چنین شخصی وجود داشته باشه استثنا خواهد بود . قیاس اشتباهی نیست اگه بگم عکاسی حرفه ای هم مثل هنرهای رزمی هست . خیلی سخت هست اگه بخواید فنون عکاسی رو بدون یک استاد یاد بگیرید .
قبلا در صادکست 2 گفته بودم که استاد عکاسی مثل یک کاتالیزور عمل میکنه . کاتالیزور در شیمی ماده ای هست که وارد واکنش میشه و سرعت اون واکنش رو به مقدار بسیار زیادی افزایش میده . استاد عکاسی میتونه فرایند یادگیری عکاسی حرفه ای شما رو تا حد قابل قبولی تسریع کنه .
دلیل حرفم چیه ؟ وقتی وارد یک حرفهی جدید میشید ، در یک آن خودتون رو وسط یک دنیای ناشناخته خواهید یافت . نه میدونید باید چیکار کنید و نه حتی اینکه از کجا شروع کنید . عکاسی حرفه ای دارای هزاران تکنیک و ترفند هست که باید نوبت به نوبت و یک به بک اونها رو یاد بگیرید . فقط یک استاد عکاسی هست که میدونه چه چیزهایی رو باید به شما اول یاد بده و چه چیزهایی رو در ادامه . چه چیزهایی رو یاد نده و روی چه موضوعاتی بیشتر مانور بده .
البته اگر دوست داشته باشید میتونید بدون استاد هم عکاسی حرفهای و یا کلا هر حرفهی دیگهای رو یاد بگیرید . اما طبعا ، هم انرژی بیشتری از شما خواهد برد و هم زمان بسیار بیشتری طول میکشه تا توی عکاسی یک حرفهای بشید . پس توصیه میکنم برای خودتون یک استاد انتخاب کنید .
بحث استاد عکاسی شد ، شاید برای شما این سوال به وجود بیاد که حالا که استاد عکاسی وجودش لازمه ، خب استاد عکاسی خوب چه ویژگی هایی داره ؟ اتفاقا من در مورد این سوال یه مقالهی خیلی کامل دارم که راحت میتونید مطالعش کنید . با توجه به مواردی که تا الان گفتم ، ما یک قدم به جواب سوال چگونه عکاس حرفه ای شویم نزدیک شدیم.
#2 همه چیز به صورت دستی
تا حالا دیدید برای امتحان گواهی نامهی رانندگی از کسی با ماشین های اتوماتیک امتحان بگیرن ؟ خارج از کشور رو خبر ندارم . اما در مورد ایران جواب همه به این سوال “نه” هست . اشتباهی که خیلی از عکاس های تازه کار مرتکب میشن اینه که در ابتدای شروع عکاسی حرفه ای ، از مود اتوماتیک دوربین استفاده میکنن . باید اعتراف کنم که این کار ، عکاسی رو خیلی ساده تر میکنه . اما در عوض این اطمینان رو هم میدم که هیچی از عکاسی یاد نخواهید گرفت !
حتما و بدون هیچ تردیدی ، از دوربینتون در مورد دستی (M) استفاده کنید . با این کار شما مجبور خواهید شد برای گرفتن ساده ترین عکس ها هم فکر کنید و دوربین رو خودتون تنظیم کنید . به عبارت دیگه عکاسی در مود دستی باعث میشه شما به صورت کاملا مفهومی و صد البته عملی مثلث نوردهی رو یاد بگیرید . و این رو تمام عکاس های حرفه ای میگن که یاد گیری مثلث نوردهی مساوری است با رفتنِ بیشتر راه عکاسی . یادم میاد روزی یکی از هنرجوی های من همین سوال چگونه عکاس حرفه ای شویم رو از من پرسید . در ادامه گفت من هر کاری که میکنم نمیتونم خودم رو یک عکاس حرفه ای بدونم و توی پروژه های عکاسی خودم چندان موفق نمیشم . چون عکس هام از نظر نوردهی چندان چنگی به دل نمیزنن . بهش گفتم همین الان چند تا عکس بگیر. و هنرجوی من عکس ها رو در مود اتوماتیک دوربین گرفت. بهش گفتم دلیل اینکه نمیتونی جواب سوال چگونه عکاس حرفه ای شویم رو پیدا کنی دقیقا همینه . مود اتوماتیک قاتل خلاقیت و حرفه ای شدن یک عکاس هست . گفتم از امروز این چالش رو برای خودت بذار که تمام عکس ها رو توی مود دستی بگیری و بقیهی مود ها رو فراموش کن . اینجوری مثلث نوردهی کاملا در ذهنت ملکه میشه.
پس مود اتوماتیک دوربین رو فراموش کنید . خود من حتی 10 فریم عکس هم در این حالت نگرفتم ! با مود دستی عکاسی کنید . درسته در ابتدای کار سخته . اما من تضمین میکنم عکاسی رو به صورت اصولی یاد خواهید گرفت.
همیشه هم مود دستی لازم نیست !
این رو بگم که همیشه هم استفاده از مود دستی دوربین لزومی نداره . حتی عکاس های حرفه ای هم خیلی وقت ها از سایر مود های دوربین استقاده میکنن ؛ به این دلیل که گاهی ما وقت تنظیم دوربین رو ندارم . بنابراین استفاده از مود دستی بیشتر برای آموزش هست . تونی نورثروپ ، عکاس و یوتیوبر معروف آمریکایی در کتاب خودش stunning digital photography میگه :
همیشه هم استفاده از مود دستی دوربین لازم نیست . حتی عکاسهای حرفه ای هم از سایر مود های دوربین استفاده میکنند . دوربین خودتون رو در مود اولویت دیافراگم یا اولویت شاتر قرار بدید . تونی نورثروپ
#3 چگونه عکاس حرفه ای شویم ؟ تجهیزات ارزان قیمت بخرید !
روزی یکی از هنرجوهای من بعد از اتمام کلاس های تئوری ، از من در مورد اینکه چه دوربینی بخره سوال کرد . از من پرسید به نظر شما یک دوربین مبتدی بخرم یا از همین اول برم سراغ یک دوربین فول فریم حرفهای ؟ من در جواب توصیه کردم که کارت رو با یک دوربین ساده و معولی شروع کن . در ادامه دلیل نظرم رو هم گفتم .
من به این نکته اشاره کردم که کار کردن با یک دوربین مبتدی سخت تر هست . چون امکانات کمتری رو در اختیارت قرار میده . اما یک دوربین حرفهای باعث خواهد شد این سختی ها رو متحمل نشی . و در ادامه گفتم چون هدف تو آموزش و یادگیری عکاسی حرفه ای هست ، باید در ابتدای کار سختی تحمل کنی . وقتی این اتفاق افتاد ، تو یک عکاس حرفه ای خواهی شد و حالا میتونی دوربینت رو ارتقا بدی و عکس های بی نظیری بگیری .
پس در ابتدای عکاسی حرفه ای یک دوربین معولی و ارزون قیمت تر بخرید . باهاش تمرین کنید و حرفه ای بشید . و بعد از مدت زمانی ، وقتی که احساس کردید که زمان مناسب هست ، دوربین خودتون رو عوض کنید. بنابراین سختی کشیدن برای گرفتن هر عکس یکی دیگه از جواب های سوال چگونه عکاس حرفه ای شویم هست
#4 خودتون رو آپدیت نگه دارید
حتما این این جر و بحث توی کلاس های دانشگاه شما هم اتفاق افتاده که یا شما یا یکی از هم کلاسی های شما به استاد اعتراض کرده که چرا منابع درس آپدیت نیست و این سرفصل ها داره برای مثلا 10 سال تدریس میشه . این مثال رو زدم که به این نکته اشاره کنم که همهی ما دوست داریم علم به روز و آپدیت رو فرا بگیریم و از یادگیری مطالب قدیمی و تکراری متنفریم .
عکاسی حرفه ای هم به طریق اولی مشمول این موضوع میشه . درسته که الفبای عکاسی ثابت هست و همه باید اون رو یاد بگیرن ، اما این حرفه هر روز در حال تغییر ، نوسازی و اضافه شدن مطالب و فنون جدید هست . توصیه ای که همیشه به هنرجوهای خودم دارم اینه که خودتون رو آپدیت نگه دارید . چند تا سایت معروف و مطرح در زمینهی عکاسی رو نشون کنید و هر روز مطالب جدید اونها رو پیگیری و دنبال کنید .
این کار باعث میشه شما آپدیت ترین شخص در بین عکاس های اطرافتون باشید . خودتون رو بذارید جای یک مشتری ؛ ترجیح میدید پروژهی عکاسی خودتون رو به چه کسی بدید ؟ یک عکاس به روز و آپدیت به علم زیاد یا یک عکاس معمولی که فقط سرش با دوربینش گرمه ؟ لذا اگر خودتون رو آپدیت نگه دارید این شمایید که پروژه میگیرید . و این یعنی پر پول شدن جیب شما. پس چگونه عکاس حرفه ای شویم ؟ با آپدیت بودن در علم خودتون.
#5 چگونه عکاس حرفه ای شویم ؟ یک پله حرفه ای تر باشید
اجازه بدید با یک داستان این موضوع رو توضیح بدم . روزی دو شکارچی توی جنگل دنبال شکار شیر بودن . ناگهان یک شیر به طرف اونها حمله میکنه . این دو نفر هم شروع به فرار و دویدن میکنن . تا اینکه شکارچیای که عقب افتاده بود به جلویی میگه: تو که نمیتونی از شیر سریع تر بدویی . جلو ای هم میگه: نیاز نیست از شیر سریع تر باشم . همینکه از تو سریع تر بدوم کافیه .
دنیای تجارت و علی الخصوص عکاسی حرفه ای هم دقیقا شبیه به این داستان هست . اگر شما فقط کمی از رقیبای خودتون حرفه ای تر باشید ، این شمایید که سیل سفارش ها و پروژه ها به سمتتون سرازیر میشه . لازم نیست در نهایتِ حرفه ای بودن باشید . فقط یک پله از دیگران حرفه ای تر باشید .
#6 صبر داشته باشید تا یک عکاس حرفه ای شوید
عکاسی و گرافیک حرفهی پر درآمد و جذابی هست . خیلی ها رو دیدم که به شوق درآمد و سبک زندگی خاص یک عکاس ، وارد این حرفه شدن . اما پس از مدتی ناامید شدن و به سراغ حرفه ی دیگه ای رفتن. عکاسی حرفه ای هم مثل تمام حرفه های دیگه نیازمند صبر و کار زیاد هست . همونطور که یک بیزینس من از روز اول پول پارو نمیکنه ، یک عکاس هم نباید انتظار داشته باشه به محض خرید دوربین ، سیل پول به سمتش سرازیر بشه .
همیشه این رو گفتم که موفقیت تدریجی هست و هیچ چیز به یک باره اتفاق نمیوفته . شما شاید مجبور بشید ماه ها کار کنید تا فقط پول دوربینی که خریدید در بیاد . بعد از اون تازه به سود دهی میرسید و درآمدتون کم کم حالت تساعدی به خودش میگیره و با شیب خوبی بالا میره . اما باید صبر داشته باشید . بنابراین داشتن صبر یکی از اصلی ترین جواب ها برای سوال چگونه عکاس حرفه ای شویم هست.
سوالات متداول در مورد شروع عکاسی حرفه ای
[accordions]
[accordion title=”اولین قدم برای یک عکاس حرفه ای شدن چیست؟” load=”hide”]یک استاد عکاسی تا حد خیلی زیادی توی حرفه ای شدن در عکاسی موثر هست . تاحالا دیدید کسی هنرهای رزمی رو بدون استاد یاد بگیره ؟ اگر هم چنین شخصی وجود داشته باشه استثنا خواهد بود . قیاس اشتباهی نیست اگه بگم عکاسی حرفه ای مثل هنرهای رزمی هست . خیلی سخت هست اگه بخواید فنون عکاسی رو بدون یک استاد یاد بگیرید .[/accordion]
[accordion title=”چرا رضاصاد تاکید داره همه چیز باید به صورت دستی باشه؟” load=”hide”]وقتی قرار باشه عکاسی یاد بگیرید ، باید تا حد امکان همه چیز رو به صورت دستی انجام بدید ، از مثلث نوردهی گرفته تا وایت بالانس.
دلیل من برای دستی بودن همه چیز، این هست که اینجوری شما در عکاسی پیشرفت خواهید کرد. بعدا که دست شما راه افتاد ، میتونید روی مود های غیر از دستی هم عکاسی کنید.[/accordion]
[accordion title=”تونی نورثروپ در مورد استفاده از مود دستی چه میگوید؟” load=”hide”]همیشه استفاده از مود دستی دوربین لازم نیست . حتی عکاسهای حرفه ای هم از سایر مود های دوربین استفاده میکنند . برای عکاسی دوربین خودتون رو در مود اولویت دیافراگم یا اولویت شاتر قرار بدید .
– تونی نورثروپ[/accordion]
[accordion title=”چرا رضاصاد توصیه میکند از تجهیزات ارزان قیمت استفاده کنیم؟” load=”hide”]تجهیزات ارزان قیمت یعنی امکانات کمتر. زمانی که امکانات شما کم باشه ، مجبور خواهید شد برای گرفتن عکس های خوب ، از خلاقیت خودتون استفاده کنید. همین موضوع باعث میشه در عکاسی پیشرفت کنید.[/accordion]
[/accordions]
چگونه عکاس حرفه ای شویم ؟ جمع بندی
عکاسی میتونه یک سبک زندگی باشه . میتونه یک منبع درآمد باشه . میتونه شغلی باشه که شما ازش لذت ببرید ؛ اونم درست زمانی که خیلی از مردم از شغل خودشون متنفرن و با کراهت به سر کار میزن . اما اول باید توی عکاسی حرفه ای بشیم و قبل از اون باید به سوال چگونه عکاس حرفه ای شویم جواب بدیم.
من محمدرضاصادقی هستم یک عکاس
-
اجازه نامه برای حق تکثیر تصاویر این مقاله در ویکی پدیا
Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation; with no Invariant Sections, with no Front-Cover Texts, and with no Back-Cover Texts.
A copy of the license is included in the section entitled “GNU Free Documentation License”.
Content on Wikipedia is covered by disclaimers.
10 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مرسی
من بیکار هستم ومیخوام شغل عکاسی به صورت حرفه ای دنبال کنم کسب درآمد زیادی داشته باشم باید از کجا شروع کنم اول کار چه وسایل مورد نیاز هست برای خرید فعلا برای بازکردن آتلیه پولی ندارم چه دوربین باید بگیرم؟؟؟؟
سلام؛
توی اولین قدم باید آموزش ببینید. وسایل عکاسی گرون قیمت هست و اگه بدون آموزش دیدن اونا رو بخرید ممکن هست به مشکل بخورید.
سلام خسته نباشید من علاقه زیادی نسبت به عکاسی وفیلمبرداری دارم ولی به دلایلی نتونستم رشته گرافیک روبخونم به نظرشماایاکلاس های مجازی برای اینکه استاد عکاسی داشته باشم موثرهست یاحتمابایدحضوری باشه
سپاس از مطالب آموزشی خوبتون. همواره موفق باشید.
ممنون خیلی خوب بود و بسیار تأثیر گذار
سلام ببخشید میشه یه نمونه دوربین خوبه مبتدی معرفی کنید؟
ممنون
سلام عالی بود ممنونم از راهنمایی هاتون
canon sx210 is
من خودم دو ساله دارمش کیفیتش عالی نیست ولی اگه نورپردازی خوب باشه میشه روش حساب کردن
تا هالا سه عکس های سه تا مجلس عروسی رو باهاش گرفتم رازی بودم لرزش گیر اپتیکال و زوم اپتیکال
خدایی ما 3 میلیون انتخاب خیلی خوبی هست من 200 تمن خریدهبودم 3 یا 4 سال پش
سلام آقای استاد ?
چقدر شما خوبین!
خیلی ازتون ممنونم برای زمان،عشق،انرژی و هزینه ای که میذارید و به ما آموزش میدین
من تازه مدت زمان کمی هست که با شما آشنا شدم اما از همون اول که مقالاتتون رو خوندم،متوجه شدم چقدرررررررر قلب صافی دارید.?
اینکه اینقدر خودمونی هستید و احساس راحتی میکنید و مهمتر از همه پیش دیگران،خود واقعیتون هستید واقعا قابل ستایش هست ?
خیلی خوشحالم از آشنایی باهاتون و ممنونم که کلی چیز باحال یادم دادین??
براتون زندگی سرشار از شادی،عشق،آرامش،سلامتی،خوشبختی و ثروت آرزو میکنم آقای محمدرضای عزیز ?
فاطمه فرخی